Annanne ya da Babaannesiyle byynler.

benim_olan

Canım esadımmm
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2009
7.302
20
158
İstanbul
içinizde belki annanne belki babannesiyle büyüyüp annesinden ayrı düşünler yada başka akrabalrının yanında kalıp büyüdüklerinde anne yada babasıyla sorun yaşayanlar soğukluk yaşayanlar var mı? merak ediyorum.çünkü beni canım rahmetli annanem büyüttü ve şimdi annemle bir birimizi anlamakta hemen hemen her konuda zorluk çekiyoruz.büyüdükçe içimdeki ananne sevgisi değil anne sevgisiydi. o nu her daim annemmiş gibi gördüm 14 yaşıma kadar ona anne dedim.onu 2004 kaybettiğimde beynimden vurulmuşa döndüm.resmen şoka girdim. ve annemle belki bu yüzdençoçukluğumda ergenliğimde çok kavgalar ettim.belki ayrı kalmak belki birbirimizin kokusunu duyma şansımız olmadığı içinmidir nedir birbirimizi anlayamadık.o en ufak şeyde benim annanemle büyüdüğüm için asi olduğumu sandı.ben beni annane ellerinde bıraktığı için hep ona kızdım,ama bir yandanda annanem kadar melek bir insanı tanıdığım içinde sevindim,annem varken onun kollarında uyudum.onun kollarında uyandım.o kahvaltı soframı hazırladı. o okula giderken saçlarımı ördü.he bu arada annem mi? nerdeydi? çalışıyordu.şimdi evliyim.belki bende anne olucam ama her ne olursa olsun çoçuğumu kendim büyütmek istiyorum.benimle hemen hemen aynı sorunları yaşayanlardan paylaşımlarını bekliyorum.içimdeki alev annannemi kaybettim kaybedeli dinmedi.oydu sanki annem..mafoldumben

Seni cok cok iyi anliyorum canim. Ablam 1 haftalik bebegini bizde birakip mecburen calismaya basladi ve yegenimi annem ve ben büyüttük 3 yasindan sonra, annesi kres yeri buldugunda artik annesinin yaninda yasadi. Kisa bir süre yani 3 sene bizde kaldigi halde anneme hala anne diye cagirir, banada inanilmaz düskün.
Annesiylede pek anlasamaz keske sen annem olsaydin der hep. Ama yinede pes etmeden annesiyle arasini yapiyorum ve diyorumki ben teyzen olarak cok daha mutluyum ama annen seni doguran.
Yani yasadiklarin cok normal ama sunu hic unutma annen kesin zevkinden seni birakmadi anneannende, senin icin daha iyi bir gelecek olsun diye calisti ve sende simdi annenin yaninda olman gerekir. Ama haklisin herkes kendi cocugu büyütürse tabiki cok daha iyi olur.
sevgiler

Beni de annenannem büyüttü 1 yaşımdan 5 yaşıma kadar..:ecrin_bebek:
Ben de anne onu bilmişim,ona anne demişim uzun yıllar..
Ancak benim durumum çok karışık..
Annemle anne-kız gibiyizdir,arkadaş gibi olamadık hiç,çok iyiyiz ama mesafeliyiz.:kedi:
İşin ilginç tarafı Allahım uzun ömür versin inşallah,anneannemle de çok mesafeliyim ben. Benim üzerimdeki emekleri için Allahım razı olsun ondan ama o kadar!:bbo:

5 ve 6 yasina kadar Anneannem büytü bizi....Ablam ve Ben Türkiyedeydik Annemle Babam Almanyada calisiyorlardi.

40 li Bebeydim beni biraktiginda....Annem izine geldigi zaman Abla dermisiz ona Annem aglarmis hep.

Evet...bir kopukluk vardi her zaman...buraya geldigmizde cok zorluk cekmistik....ama biz cocuktuk bir cikolata ile teselli oluyorduk....asil iskenceyi Anneannem cekti.....biz gittikten sonra kalan camasirlarimizi koklayip yatarmis......

Ne tesadüftürki 2-3 yil sonra türkiyedeki teyzem dogum etti....ikiz kizlari oldu....biri esmer biri beyaz tenli....ayni ablamla ben gibi.....Anneannem Allah bana acidi sizin yerinize onlari gönderdi diye aglardi hep.

Hakki coktur üzerimizde....Annem vefat ettikten sonra cok cöktü...oda fazla yasamaz artik diye düsünüyorum....

Allah uzun ömürler versin yinede....seneden seneye görüsebiliyoruz....buda gurbetin cilveleri

benıde ananem büyüttü annem çalıştığı için küçüklüğüm,ilkokulu tamamlayana kadar onunla geçti.ananem ne istersem alır ne dersem yapardı.annemi oyuzden sevmezdim.pamuklar içinde büyüttü beni dersem yerdiri.hakkkını asla ödeyemem.Allah rahmet eylesin.

5 ve 6 yasina kadar Anneannem büytü bizi....Ablam ve Ben Türkiyedeydik Annemle Babam Almanyada calisiyorlardi.

40 li Bebeydim beni biraktiginda....Annem izine geldigi zaman Abla dermisiz ona Annem aglarmis hep.

Evet...bir kopukluk vardi her zaman...buraya geldigmizde cok zorluk cekmistik....ama biz cocuktuk bir cikolata ile teselli oluyorduk....asil iskenceyi Anneannem cekti.....biz gittikten sonra kalan camasirlarimizi koklayip yatarmis......

Ne tesadüftürki 2-3 yil sonra türkiyedeki teyzem dogum etti....ikiz kizlari oldu....biri esmer biri beyaz tenli....ayni ablamla ben gibi.....Anneannem Allah bana acidi sizin yerinize onlari gönderdi diye aglardi hep.

Hakki coktur üzerimizde....Annem vefat ettikten sonra cok cöktü...oda fazla yasamaz artik diye düsünüyorum....

Allah uzun ömürler versin yinede....seneden seneye görüsebiliyoruz....buda gurbetin cilveleri

Biz Hacca gitme vesilesi ile ayrılmıştık,annem de fırsat bu fırsat diye hemen ilkokula yazdırmış beni. Hatta dedem el kadar bebe okula mı gider diye Hac dönüşü küsmüş annemlere..
Anneannem benim de ardımdan çok ağlamış.
Anneannem der ki heryerde herşeyde seni görüyordum..
Ama ben pek etkilenmiyorum bunları dinleyince..
Ben her iki tarafa da kurdum duvarları sanırım..:delphin:

Anneannesinin veya babaannesinin torunlarina cok düskün oldugunu,onlar icin mahvoldugunu falan duyunca o kadar özeniyorum ki.Benim anneannem mesela cok diktatör,dedigim dedik bir kadindir.Öyle sevmekmis,öpmekmis,sarilmakmis,öyle $eylerle hic i$i yok.annem anlatir,bir kere beni öptügünü hatirlamam der.Cok ilginc bir insan ya.Ben de tam tersiyim.Cocuklarimi yerim resmen.Torunlarima da kesinlikle ayni olacagimdan 100% eminim.

Biz Hacca gitme vesilesi ile ayrılmıştık,annem de fırsat bu fırsat diye hemen ilkokula yazdırmış beni. Hatta dedem el kadar bebe okula mı gider diye Hac dönüşü küsmüş annemlere..
Anneannem benim de ardımdan çok ağlamış.
Anneannem der ki heryerde herşeyde seni görüyordum..
Ama ben pek etkilenmiyorum bunları dinleyince..
Ben her iki tarafa da kurdum duvarları sanırım..:delphin:

O duvarlari bende kurdum laalis....
Teyzeleriminde cok emegi vardir üstümde....fakat büyüdükce o emekleri sirf ilerde karsilik icin yarin öbür gün yüzüme vurmak icin verdiklerini anladim....aci ama gercek.:delphin:

14-18 yaslarinda bizleri cok seviyorlar saniyordum....meger sirf Almanyadan getirdigmiz Marklari Hediyeleri seviyorlarmis.....:kahve:

Rahmetli Annem bizden esirger ailesine yollardi...yeterki onlar memnun olsun ac acikta olmasinlar diye.....onun bile nankörlügnü yapiyorlarda bizimkinimi yapmayacaklar degilmi??:hulya:

Anneannesinin veya babaannesinin torunlarina cok düskün oldugunu,onlar icin mahvoldugunu falan duyunca o kadar özeniyorum ki.Benim anneannem mesela cok diktatör,dedigim dedik bir kadindir.Öyle sevmekmis,öpmekmis,sarilmakmis,öyle $eylerle hic i$i yok.annem anlatir,bir kere beni öptügünü hatirlamam der.Cok ilginc bir insan ya.Ben de tam tersiyim.Cocuklarimi yerim resmen.Torunlarima da kesinlikle ayni olacagimdan 100% eminim.

Bende eminim canim....sen sevgi dolu bir insansin cünkü....:1hug:

Cocuklarindan Torunlarindan sevgisini esirgeyen insanlari hicbir zaman anlamamistir..

12 yaşımdan 21 yaşıma kadar halamda kaldım eğitim durumları nedeniyle tatillerde gördüm sadece ailemi ama bu hepsine daha çok düşkün olmamı ve daha iyi anlaşmamızı sağladı arada kavga ederiz elbette ama her anne kız arasında olabilecek kadar zaten küsmeyiz de birbirimize

siz böyle anlatınca acaba arkadaşım mı yazdı diye düşündüm o da halasıyla büyümüş.ben arkadaşımı ortaokul yıllarında tanıdım.annesine anne bile diyemedi uzunca bir zaman.sıkıntılı günler yaşadı,depresyona girdi.anneye ve kardeşlerine düşman oldu.annesi de çok sıkıntı çekti,kadıncağız çok ağladı,üzüldü,pişman oldu.
arkadaşım evli ve annesiyle hala mesafelidir.

benıde ananem büyüttü annem çalıştığı için küçüklüğüm,ilkokulu tamamlayana kadar onunla geçti.ananem ne istersem alır ne dersem yapardı.annemi oyuzden sevmezdim.pamuklar içinde büyüttü beni dersem yerdiri.hakkkını asla ödeyemem.Allah rahmet eylesin.

yanlız değilmişim sayenizde onu anladım arkadaşlar.çok teşekkür ederim.insan bir sorun yaşayınca onu tek yaşayan ve baş etmeye çalışan sadece kendisiymiş sanıyor.içim birazda olsa rahatladı.demekki anneyle ayrı kalmanında ilerde mesafeye neden olacağını anlamış olduk.umarım çoçuklarımız bizsiz büyümez..amin..:Saruboceq:

aynen
beni de babannem büyüttü
bende annemle ergenlik dönemlerimde hiç anlaşamadım
her konuyu gittim babannemle paylaştım
hala da öledir
annemle paylaşmay çekindiğim konuları babannmle gayet konuşur ondan akıl alırım
hala daha anne derim
ama bu tabiki annem için çok kötü bi durum
belli bi yuaşa geldikten sonra denge kurmaya çalıştım
çünkü görüyorumki annme çok üzülüyor
ama şunu gayet ii biliyorum
çalşan bir bayanım ve ilerde çocuğum olunca
onu ben büyütmek istiyorum
yada babanne veya anane yerine kreş olabilir
yani anne sevgisini sadece benden alsın istiyorum

ben anneannemin yanında büyüdüm :gitme:
babamla aramda çok mesafe vardı
annemle kardeşim bayramlarda tatillerde haftasonlarında geliyorlardı
kardeşim beni kabullenemezdi ablam değil bu derdi
babam çalıştığı için pek görüşemezdik
yaz tatili ve sömestirde annemlerde kalırdım ama yeterlşi olmuyordu
anneannem el bebek gül bebek büyüttü Allah razı olsun bi dediğimi hiç iki etmediler
ama annem büyütmeliydi mafoldumben
anneni anne olduğu için seviyorsun anneanneni annen gibi hissettiğin için seviyosun ayıramıyorum :sm_confused:
şimdi yaşlılar aklım hep onlarda mafoldumben
annememi gidip şehir dısına anneannememi gidip kocamımı göreyim bilemiyorum :çok üzgünüm:
benim bebeğim olursa şayet kendim büyüteceğim Allah izin verirse

annemler çalıştığı için 9 sene boyunca bir fiil anneannem baktı bana
hatta akşamları annemler beni almaya geldiklerinde ağlardım eve gitmezdim, çikolatayla kandırıp eve götürürlerdi
9 sene sonunda annem emekli olunca bu sefer bocalamaya başladım, annem evde olsa bile sürekli anneanneme gider orda kalırdım
hala da anneanneme çok düşkünümdür
şimdi yaşlandı haliyle
ama ona birşey olacak düşüncesi bile beni çok üzüyor :gitme:

benı de babanem buyuttu sayılır.bu yuzdendırkı coook duskunum ona.sımdı yurtdısında onu gormem cok zor.coook yaslı.keske burada olsa ona bakar saygıda kusur etmezdım.buyuzdendırkı anneannemı hıc sevemedım.babanem gıbı olamadı hıcbırzaman bana.saygıda kusur etmem ama cok yakın oldugu halde bayramlarda gıderım.cunku torun ayrımı yapmıstır her daım.boyle bır konu actıgınız ıcın cok tesekkur ederım.canımmm babanem senı cook ozluyorum...

bana 6 yaşımdan beri babanemleyim dedeciğimle ikisi bana gözü gibi baktılar dedem vefat etti onu çok özlüyorum..19 yaşındayım şuanda sadece 7 9 yaş arası annemde kaldım ama anne kız ilşkimiz yok tamamen arkadaşım gibi anneden ziyade babanem kadar asla emeği olamaz bende...

babanemle kuşak çatışmaları yaşasakta tartıisakta sinirlensemde.. iyiki var onu çok seviyorum canım benim ömrünü bana halama babama adamış.. çok fedakardır allahım uzun ömürler versin:)
bu benim için hiç sorun olmadı aksine iyiki böyle ben mutluyum bazen hayatımda sorun çıkarsada bazı durumlar genede babanem iyiki var

Son düzenleyen: Moderatör:
beni de canım anneannem buyuttu. taaa 12 yaşıma kadar onunla başbaşa huzur içinde buyudum. dedem ben doğdugumda vefat etmiş. anneannecik benım gıbı yalnızdı bırbırımıze arkadaş olduk. annem ve babam çok çalışıyorlardı benı sadece haftasonları alabılıyorlardı. işin gerçegı haftasonu gelsın bıle ıstemıyordum. çok sevıyordum anneannemi. annem emeklı olunca kardeşim oldu bende geldım yanlarına alışmaya çalıştım onlara. bir kaç yıl sonra canımıniçi vefat etti. işte o zaman anladım acı neymış. ben bugun aklımla aslaaaa aslaaa evladımın benden başak kımseye baglanmasını ıstemem. intihar etmedıysem ALLAH korkumdandır. çok yıkıldım onun ölumunden sonra. bugun annemle aram ıyı, ama olmuyor işte. annem bana mantıklı ve olgun gelmıyor, huzur veremıyor onun gıbı, avutamıyor benı. sen ben annemın annesıyım, o benım evladım. sureklı hatalarını duzeltıp, derdını dınlıyorum ve bu esnada anneannemi çok özluyorum.

Ben de çalışan bir annenin çocuğuydum ancak annem ben ana sınıfına başlayınca işe girmişti.
ılk torun olduğum için babaannem, dedem ve halam benim için deli oluyorlarmış.
Babaannem ve halam beni yanından ayırmazdı.
Evlerimiz karşı karşıyaydı zaten.
Babaannem ve dedem pazarcılık yapıyorlardı.
Genellikle babaannem evde olurdu ve beni asla bırakmazdı :)
Çok severdi beni, ben de onu...
Dedemi hayal meyal hatırlıyorum. Vefat ettiğinde 4 yaşındaydım.
Annem işe başlayınca okul çıkışları ben tabi ki doğru babaanneme :) evimiz karşısında olmasına rağmen gitmezdim. Akşama kadar onunla otururdum. Akşamları zor götürürlermiş beni eve :)
Babaannemi kaybettiğimde 15 yaşımdaydım. Hayatımın en büyük kaybını yaşadım.
O benim canımdı, herşeyimdi, belki annem kadar hakkı vardır üzerimde. Allah ondan razı olsun.
Onu kaybedince büyük bir boşluğa düştüm. 9 yıl geçti üzerinden hala alışamadım.
Hep bir yerlerden çıkıp gelecekmiş gibi...
Seni çok çok çok seviyorum ve çok özlüyorum canım babaannem...:sinifsinif:

kızlarrrr..... hangi anne yüreği yavrusunu birakıp işe gitmek ister ki, bunu yaşamayan bilmez.......şartlar gerektiğindendir yaşananlar....

annelerinizi, Anne olunca anlamadınızsa, daha ne zaman anlarsınız ki.....:olmaz:

Son düzenleme:
Back
X