Anne adayları, hangi ilaçları kullanıyoruz, paylaşalım..

bskozberk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2010
1.428
3
66
Manisa
arkadaşlar kullandığımız ilaçları, miktarlarını,isimlerini paylaşalım, karşılaştıralım ne dersiniz?ben ocean balık yağı hapı günde 1 tane,ferramat demir hapı günde 2 tane ve bir de megadeyn vitamin hapı günde 1 tane kullanıyorum.siz neler kullanıyorsunuz?:CüvCüv:

canım bende elevit akşam yemekten sonra 1 tane ( vitamin )
maltofer akşam yemekten sonra 1 tane ( kan hapı )
propycil sabah ve akşam yemeklerden önce ( guatr değerlerim yüksek çıktı o yüzden kullanıyorum )
calcımax öğlen tok suda eritip içiyorum ( kalsiyum - çok güzel gazoz gibi soğuk soğuk zemuszemus :jeyyar: )

canım bende elevit akşam yemekten sonra 1 tane ( vitamin )
maltofer akşam yemekten sonra 1 tane ( kan hapı )
propycil sabah ve akşam yemeklerden önce ( guatr değerlerim yüksek çıktı o yüzden kullanıyorum )
calcımax öğlen tok suda eritip içiyorum ( kalsiyum - çok güzel gazoz gibi soğuk soğuk zemuszemus :jeyyar: )

hiçbiri uyuşmuyo ilaçların dimi:)))

sabahları bir demir hapı (gyno-tardyferon), akşamları ise Solgar'ın kalsiyum hapını içiyorum :1hug:

Hamile kalmadan önce ve ilk 3 ay boyunca Solgar'ın folic asid hapını içtim. Sonrasında günde 1 elevit ve gyno ferro sanol. yaklaşık 1 aydır da seven seas pulse omega 3 balık yağı hapı içiyorum.

elevit ve folikasit kullanıyorum
doktorum folikasitini bitir,bırak dedi ama unutuyorum bazen
bana demir hapıda vermedi,elevitte var diye

Hamile kalmadan önce ve ilk 3 ay boyunca Solgar'ın folic asid hapını içtim. Sonrasında günde 1 elevit ve gyno ferro sanol. yaklaşık 1 aydır da seven seas pulse omega 3 balık yağı hapı içiyorum.

cnm balık yağı hapın 60 lık olanlardan mı seninde?sabahları mı alıyorsun tok karnına?benim bazen ağzıma geliyor içtikten sonra:çok üzgünüm:

elevit ve folikasit kullanıyorum
doktorum folikasitini bitir,bırak dedi ama unutuyorum bazen
bana demir hapıda vermedi,elevitte var diye

cnm demir benim kullandığım megadyn de de var ama bana ayrı demir hapı verdi hatta 2 tane iç dedi amaa ben 1 tane alıyorum.zaten kansızlık falan çıkmadı niye 2 tane verdi anlamadım:1no2:

cnm demir hapını aç karnına içiyorsun dimi?

hayır canım sabah kahvaltıdan sonra içiyorum demir hapını,kalsiyum hapını ise akşam yemeğinden sonra içiyorum,doktorlar genelde ilaçları aç karna almayı tavsiye etmiyorlar ki benim doktorumda ilaçlarımı tok karna almam gerektiğini söyledi.

hayır canım sabah kahvaltıdan sonra içiyorum demir hapını,kalsiyum hapını ise akşam yemeğinden sonra içiyorum,doktorlar genelde ilaçları aç karna almayı tavsiye etmiyorlar ki benim doktorumda ilaçlarımı tok karna almam gerektiğini söyledi.

o zaman çay süt falan içmiyor musun kahvaltıda emilimi engelliyormuş ya...

cnm demir hapını aç karnına içiyorsun dimi?
canım ben şuanda demir hapı kullanmıyorum ama yaklaşık
7-8 sene kullandım 6 ay sürelerle
aç karna içilmesi gerekiyor diye biliyorum,ben kahvaltıdan yarım saat önce alıyordum
ferro sanal duedonal ise bağırsakta çözüldüğü için emilimi azaltmıyor
doktor yatmadan öncede içebileceğimi söylemişti.
sen yinede doktoruna sor

cnm demir benim kullandığım megadyn de de var ama bana ayrı demir hapı verdi hatta 2 tane iç dedi amaa ben 1 tane alıyorum.zaten kansızlık falan çıkmadı niye 2 tane verdi anlamadım:1no2:
canım bendede kansızlık,demir eksikliği çok çıkar ama doktor gerek görmedi
bende anlamıyorum,benim kesin kullanmam gerekiyor bide
gerek yok diyor,elevitte de 60 mg demir var görünüyor
o kime yeter :sm_confused:

canım ben şuanda demir hapı kullanmıyorum ama yaklaşık
7-8 sene kullandım 6 ay sürelerle
aç karna içilmesi gerekiyor diye biliyorum,ben kahvaltıdan yarım saat önce alıyordum
ferro sanal duedonal ise bağırsakta çözüldüğü için emilimi azaltmıyor
doktor yatmadan öncede içebileceğimi söylemişti.
sen yinede doktoruna sor

canım bendede kansızlık,demir eksikliği çok çıkar ama doktor gerek görmedi
bende anlamıyorum,benim kesin kullanmam gerekiyor bide
gerek yok diyor,elevitte de 60 mg demir var görünüyor
o kime yeter :sm_confused:

bu dr lar oldürcek beni bazısı gerek yok der vermez bazısıda içmezsen kızarrr.belki son aylarda kan şurubu verir cnm benim kuzune vermemiş 7.ayda kan şurubu vermiş sonra

ben hamile kalmadan önce folicasite başladım hamile kaldıktan sonra tehlikemiz olduğu için folikasit+progestan+corasprin kullandım şimdi onları kesti günde 1 tane sabah kahvaltıdan sonra elevit. 3 saat sonrasında ferro sanol kan hapı birde omega3 haftada 2 tane dedi (ama malesef çok büyük içemiyorum)...bu kadar... ilaç delisi olucaz bu kadar ilaca gerek varmı hiç bilemiyorum zaten dışardanda yediklerimize dikkat ediyoruz..

ben hamile kalmadan önce folicasite başladım hamile kaldıktan sonra tehlikemiz olduğu için folikasit+progestan+corasprin kullandım şimdi onları kesti günde 1 tane sabah kahvaltıdan sonra elevit. 3 saat sonrasında ferro sanol kan hapı birde omega3 haftada 2 tane dedi (ama malesef çok büyük içemiyorum)...bu kadar... ilaç delisi olucaz bu kadar ilaca gerek varmı hiç bilemiyorum zaten dışardanda yediklerimize dikkat ediyoruz..

ilaç içmekten bıktım bende valla benim dr çok ilaç veriyorr:1no2:

Back
X