Anne-Baba deme sorunsalı?

Tabiki oncelikle senin istemen. Ama genelde isteme olduktan sonra denmeye basliyor. Keske kaynana kayin baba beklemese boyle bir seyi. Ben anne baba diyorum ama hic yani sirf laf olsun gonulleri olaun diye. Yoksa annem babam degiller ve asla olamazlar. İlerde cocugumun evlenecegi kisinin de bana demesini istemezdim herLde.

Nişanlandıktan sonra dedik. Zor oluyor ama. Uzun bir sure hitap etmekten kacindim, sonra el mahkum oldu agzimdan cikardim. 1 kere diyince gerisi kolay oluyor zaten. Ama hic anne demeseydim de hic beni zorlamazdi kayinvalidecigim. Tabii ki kendi annem gibi degil ama ona da anne dedigim icin pisman degilim. Bir ihtiyacim olsa hemen koşar gelir.

Ya bence bu anne deme olayı çok abartılıyor. Kendi annenizden bir farkı olması davranışlarınızla olur ona anne deyip dememenizle değil. Ben evli değilim ama mutlu olacaksa, bana da bir kötülüğü dokunmadıysa derim ne var ki bunda. Farz edelim ki ismi "Anne", onun ismiymiş. Ağzın dolu dolu anneeemm canımmm demiyorsun sonuçta. Birisi yazmış kocalar daha kolay anne diye hitap ediyor diye, doğru. Kadınlar bu konuda çok detay düşünüyor zira benim annem değil de niye diyeyim de falan. Evet annen değil zaten bunu herkes biliyor ama bizde artık gelenek gibi bir şey olmuş. Mutlu olacaksa kadın denebilir bence bunda bir şey yok.

Gelinin ne kadar yalaka olduğuna göre değişiyor bana kalırsa. Tanışır tanışmaz annecim annecim diye kedi gibi kolunun altına giren tipler yalakadır kime kusura bakmasın.

Senede 1 kez giderim 1 yada 2 kez anne derim oda zorla yada hiç hitap etmem zorunda değilsin yani sorunlar olunca insan hiç şey diyesi gelmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sevdiğiniz, aşık olduğunuz adamın annesinden bahsediyoruz. Tabi ki de anne demek gerekir. İlla kendi annemiz ile bir tuttuğumuzdan değil, saygıdan, eşimize olan sevgimizden dolayı..

Her kaynanayı cadaloz tabiriyle bütünleştirmek doğru değil bana göre..

Nişanlandıktan sonra demiştim ben..

Karşı tarafın anne ve babasına evlenince mi anne baba denilir yoksa nişanlandıktan veya tanıstıktan sonramı? Yoksa tamamen kişinin kendi isteğine mi kalmıştır bu durum?
Bende istemeden hemen sonra dedim senin anne diyen dilini yerim dedi burada tehlikeyi sezmeliydim şimdi yüzyüze gelirsek siz biz o kadar eşime bile annen veya baban derim bence zaman sonra tavra göre denilmeli.

Gelinin ne kadar yalaka olduğuna göre değişiyor bana kalırsa. Tanışır tanışmaz annecim annecim diye kedi gibi kolunun altına giren tipler yalakadır kime kusura bakmasın.
aynı benim görümcem gibi biz evlendik o nisanlı telefonda annecim annecim diyo zannettim kendi annesiyle bi kapattaı dedim kim kaynanasıymıs ama bi konuyo annecim asaga annecim yukarı yuhhh asla böyle olamam olmadımza zaten sahsen ben anne olsam kızıma kızarım yani

30 sene sana ben bakmısım kim o kadın anne dicen ayse anne fatma anne de yeter ebnce

Karşı tarafın anne ve babasına evlenince mi anne baba denilir yoksa nişanlandıktan veya tanıstıktan sonramı? Yoksa tamamen kişinin kendi isteğine mi kalmıştır bu durum?
Bence resmiyete dokuldugu anda yani ya soz ya da nişan

Back
X