• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne-Baba deme sorunsalı?

Ben ne zaman dediğimi hatırlamıyorum ama yüzüne bir şey söyleyeceğim de "anne" diyorum, gıyabında konuşuyorsam "..... annem" diyorum, eşimle konuştuğumda da "annen" diyorum. Ne zaman anne dersin bilemem ama hakeden biriyse saygı konusunda cimri davranma, küçük seylere takilip kalp kirma derim, eğer eşin ve ailesi saygideger insanlarsa, kayınvalidene gösterdiğin saygı eşinden sana ilgi, alaka ve sevgi olarak geri dönecektir. Küçükler küçüklüğünü, büyükler büyüklüğünü bilirse huzur ve mutluluk kaçınılmaz oluyor. Tecrübeyle sabit. Bu nasıl hitap ettiğimizden daha önemli diye düşünüyorum. Naçizane tavsiyemdir. Mutluluklar dilerim.

Sevmekle alakalı bir durum.
İçinizden gelince demeye başlayın.
Ben mesela eski sevgilimin annesini çok seviyordum.
Hep içimden anne demek geliyordu. Ama nişan hatta söz olmadığı için demiyordum.
Bazı kayınvalideler çok iyi oluyo. Ben çok seviyodum ya.
Bak özlediğimi hissettim şimdi gözlerim doldu ha :cry:

x anne diye seslenebilirsiniz. Bende öyle yapmıştım nişan sonrasında. Ama başka problemler vs oldu. İçimden onu bile demek gelmiyor en son görüştüğümüzde siz şeklinde konuştum :bicak:

Karşı tarafın anne ve babasına evlenince mi anne baba denilir yoksa nişanlandıktan veya tanıstıktan sonramı? Yoksa tamamen kişinin kendi isteğine mi kalmıştır bu durum?
evlenmeyi bekle.
sana evlendikten sonra nasıl davrandıkları önemli.
çünkü asıl yüzleri o zaman ortaya çıkıyor.

Anne değil de x anne şeklinde hitap etmek daha mantıklı geliyor bana.

Keske bole sacma birsey denmese:) evlenince dedim ama mumkun mertebe az derim.. hele kp e baba kelimesi .. tuyler tiken tiken olur

benim annem hala derdi -çünkü halasıydı- .
babam abla derdi nedense :)

5.5 senelik evliyim adımı toplamda 15 senedir tanıyorum 1.sene dr teyze idi 15.senede de teyze, eşim de anneme teyze der annem için hiç önemli değil bizim için de öyle ama kv ne düşünüyo içinden bilmiyorum bana herhangi bir lafı sözü iması olmadi

Bizim apartmanda tomtis teyzelere bile millet anne derdi .Nisanlandım anne dedik .Evlenmeden demesin demis anneme ,annemde komsulara bile anne diyor millet demis .Görgüsüze hiç demesem yeri şimdi bile,gelin aşağı gelin yukarı .Size kızım derse dersiniz bekleyin bence .Teyze deyin .

Nişanlıyken yavaştan demeye başlamıştım.

Zerrece hak etmiyor.
Dilimin ucuyla diyorum desem yeridir.
Hiç demeseydim keşke ama demiş bulundum,sonradan çeviremezdim,sorun olabilirdi.
Hiçbir anlam ifade etmiyor gibi düşünmeden derim.
Annem olamaz çünkü.
Kendi çocuklarına dahi annelik yapmayan bir kadına ben anne desem ne demesem ne.

İstege bagli.Kaynanamin 5 gelini var .Bir tek ben anne diyorum.Bir kere borek yapiyorduk .İlk boeegi bana verdi digerleri ooo onu seviyorsun falan dediler .Bir onun anasiyim teyze hala yenge mertebesi sonra demisti.Bence onemli degildi .Kendi mest oluyor annem falan deyince .

Bu anne baba meselesine bazı insanlar çok takılıyor cidden. Yok annem babamdan başkasına diyemem falan. Fazla abartılıyor bence. Ne olmuş yani anne baba denince. Kimse kendi anne babanız olamaz zaten. Kv kp anne baba dediniz diye sizin öz anne babanız olmayacağını herkes biliyor yani. Bu toplumda gelenek olmuş bir durum sadece. Sizde bu şekilde bakın. Bende kv kp anne ve baba derim. Aynı şekilde eşimde benim anneme babama der. Başlarda biraz zor geldi söylemek ama alışıyo insan. Kötü insanlar değilse takılmayın bence. Yahu biz sokakta gördüğümüz yaşlı teyzelere amcalara bile anne baba diyen samimi bir toplumuz. Bu kadar kasmayın kendinizi.

Anne baba demiyorum
Onlarda bana kızım demiyor
Yani onlar beni evlat sıfatına koymazken ben neden onlara anne baba demeye layık göreyim ?

Bu anne baba meselesine bazı insanlar çok takılıyor cidden. Yok annem babamdan başkasına diyemem falan. Fazla abartılıyor bence. Ne olmuş yani anne baba denince. Kimse kendi anne babanız olamaz zaten. Kv kp anne baba dediniz diye sizin öz anne babanız olmayacağını herkes biliyor yani. Bu toplumda gelenek olmuş bir durum sadece. Sizde bu şekilde bakın. Bende kv kp anne ve baba derim. Aynı şekilde eşimde benim anneme babama der. Başlarda biraz zor geldi söylemek ama alışıyo insan. Kötü insanlar değilse takılmayın bence. Yahu biz sokakta gördüğümüz yaşlı teyzelere amcalara bile anne baba diyen samimi bir toplumuz. Bu kadar kasmayın kendinizi.
Bu toplumda bir genelenek olabilir
Fakat herkes o geleneğe , adete uymak zorunda mı ?

Karşı tarafın anne ve babasına evlenince mi anne baba denilir yoksa nişanlandıktan veya tanıstıktan sonramı? Yoksa tamamen kişinin kendi isteğine mi kalmıştır bu durum?
Sanki nişandan sonra daha uygun. Ben öyle yapmışsım.
Kişinin isteğine kalınca kavga çıkıyor

Gelenek görenek beni zerre alakadar etmez, bana annelik yapmayan öyle davranmayan birine anne demedim, demeyi düşünmüyorum.
Evli olmama rağmen hitap etmeden siz diye konuşuyorum.

Bu toplumda bir genelenek olabilir
Fakat herkes o geleneğe , adete uymak zorunda mı ?

Yoo uymak zorunda değil. Ben mecbursunuz diye bişey demedim zaten. Sadece durumu açıkladım. İnsanlar gelenek olduğu için söylüyor. Kendi anne babası olarak gördüğü için değil.

Ben sanırım karşıdaki kişiye göre içimden geldiği şekilde davranacağım. Çünkü zorla hiçbir şey yapamıyorum.

Back
X