“Anne” “Baba” deme sorunsalı

Melike8961

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2018
36
62
8
36
Merhaba hanımlar. 1 ay önce nişanlandım :KK200: çok şükür büyük dertlerim sıkıntılarım yok Allah kimseye yaşatmasın kimin ne derdi varsa tez zamanda dermanını versin inşallah.
Benim sıkıntım kayınvalide ve kayınbabaya anne ve baba demek :) Sağ olsunlar çok iyi insanlar kendi kızları gibi sahiplenir severler başüstünde tutarlar beni de ailemi de. Nişanlımda öyle. Laf arasında kayınvalidem nişanlıma da bana da artık teyze amca yok anne babanızız iki tarafta dedi. Ve anladım ki artık böyle hitap etmemiz isteniyor :) Fakat ben bu konuda biraz zorlanıyorum sanırım nişandan önce aylardır kendimi sürekli teyze demeye alıştırdığım için. Keza nişanlımda öyle. İsmini koyup x anne demek daha tuhaf geldiği için kendimi direkt anne demeye alıştırmaya çalışıyorum ama yok bir türlü çıkmıyor ağzımdan 😄 🙈 Nasıl yaparız nasıl ederiz bize bir yardımcı olun lütfen her iki tarafta duymak istiyor. Bu kadar zorlanacağımı hiç tahmin etmemiştim. Yorumlarınız için teşekkür ederim ❤️💕

Zamanla alışır ağız ben evlendikten sonra bile ara ara teyze çıkıyordu ağzımdan ki 1 sene nişanlı kaldık kolay değil çabuk alışılmıyor 🙂 ama önüne isimi katarsan daha çabuk alışırsın

Bilmem ben hiç zorlanmamıştım :KK70:
Sıkmayın kendinizi ya zamanla olur ne olacak ki.

Merhaba hanımlar. 1 ay önce nişanlandım :KK200: çok şükür büyük dertlerim sıkıntılarım yok Allah kimseye yaşatmasın kimin ne derdi varsa tez zamanda dermanını versin inşallah.
Benim sıkıntım kayınvalide ve kayınbabaya anne ve baba demek :) Sağ olsunlar çok iyi insanlar kendi kızları gibi sahiplenir severler başüstünde tutarlar beni de ailemi de. Nişanlımda öyle. Laf arasında kayınvalidem nişanlıma da bana da artık teyze amca yok anne babanızız iki tarafta dedi. Ve anladım ki artık böyle hitap etmemiz isteniyor :) Fakat ben bu konuda biraz zorlanıyorum sanırım nişandan önce aylardır kendimi sürekli teyze demeye alıştırdığım için. Keza nişanlımda öyle. İsmini koyup x anne demek daha tuhaf geldiği için kendimi direkt anne demeye alıştırmaya çalışıyorum ama yok bir türlü çıkmıyor ağzımdan 😄🙈 Nasıl yaparız nasıl ederiz bize bir yardımcı olun lütfen her iki tarafta duymak istiyor. Bu kadar zorlanacağımı hiç tahmin etmemiştim. Yorumlarınız için teşekkür ederim ❤💕
son zamanlarda bu olayı çok duyar oldum, eskiden bizler, bir an önce anne-baba demek için heveslenirdik,

Bende zorlanmistim anlam yuklemeden sade bos anne baba dedim evlenince ilk bikacgun agzimdan x teyze diye bile kacti. Derin bi nefes alip oyle anne baba dedim simdi sagolsunlar annem ve babam cok sukur

4bucuk yıllık evliyim.1 yılda nişanlı kaldim. Eşimde bende anne baba diye hitap etmeyiz.ilk başta Kayinvaliden ve kayinpederimde beklenti vardı ama artık herkes alisti.bizde sıkıntı yok.ama siz demek istiyorsanız biran önce başlayın zaman geçtikçe dahada zorlaşır.

4bucuk yıllık evliyim.1 yılda nişanlı kaldim. Eşimde bende anne baba diye hitap etmeyiz.ilk başta Kayinvaliden ve kayinpederimde beklenti vardı ama artık herkes alisti.bizde sıkıntı yok.ama siz demek istiyorsanız biran önce başlayın zaman geçtikçe dahada zorlaşır.
Peki nasıl hitap ediyorsunuz

Cidden mi neden ki yanlış anlamayın dik dik sormuyorum şaşırdığım için sordum
burda çok konu açan oldu bununla ilgili...birde, anne önüne isim eklemiyorlarmı, şahsen hiç hoşuma gitmiyor benim...
anne demek neden bu kadar zor geliyor, gerçekten anlamıyorum...

Benim sıkıntım kayınvalide ve kayınbabaya anne ve baba demek :) Sağ olsunlar çok iyi insanlar kendi kızları gibi sahiplenir severler başüstünde tutarlar beni de ailemi de. Nişanlımda öyle. Laf arasında kayınvalidem nişanlıma da bana da artık teyze amca yok anne babanızız iki tarafta dedi. Ve anladım ki artık böyle hitap etmemiz isteniyor :) Fakat ben bu konuda biraz zorlanıyorum sanırım nişandan önce aylardır kendimi sürekli teyze demeye alıştırdığım için. Keza nişanlımda öyle. İsmini koyup x anne demek daha tuhaf geldiği için kendimi direkt anne demeye alıştırmaya çalışıyorum ama yok bir türlü çıkmıyor ağzımdan 😄 🙈 Nasıl yaparız nasıl ederiz bize bir yardımcı olun lütfen her iki tarafta duymak istiyor. Bu kadar zorlanacağımı hiç tahmin etmemiştim. Yorumlarınız için teşekkür ederim ❤️💕
Ben de soyleyemıyordum. Sonra sanki kayınvalidemin adı anne imiş gibi düşündüm.Öyle soyleyebildim

burda çok konu açan oldu bununla ilgili...birde, anne önüne isim eklemiyorlarmı, şahsen hiç hoşuma gitmiyor benim...
Bana zor geldi, niye mi? Insanin kendi anne baba sevgisi icinde kocaman bir yara olunca bi baskasina anne baba demek deriin bi nefes aldirirdi once bana. Benim icin bu yuzden zor oldu

Adettendir diyorum ben de...lafiz olarak sadece mana olarak tabiki anne gibi gelmiyor.gereksiz bir adet... çok

Arkadaşim 4 yıllık evli.demiyor mesela.bir kaç kez sorun oldu ama.. içimden gelmiyor dedi.

Şahsen benim kv istemeseydi anne dememi demezdim neden denmesi gerektiğini de anlamış değilim cidden saygı mı oluyor anne demek bence saygıyla bi alakası yok teyze dense veya hanım dense saygısızlık mı oluyor ne bilim bence gereksiz bir gelenek eşim anneme ilk anne dediğinde tuhaf tuhaf bakmıştım ne annesi dedim döndüm annem "anne dicek tabii sende kv ne anne diceksin" dedi bana kalsa demezdim ama sizin gibi düşündükleri için sırf sivri olmamak için anne dedim

Şahsen benim kv istemeseydi anne dememi demezdim neden denmesi gerektiğini de anlamış değilim cidden saygı mı oluyor anne demek bence saygıyla bi alakası yok teyze dense veya hanım dense saygısızlık mı oluyor ne bilim bence gereksiz bir gelenek eşim anneme ilk anne dediğinde tuhaf tuhaf bakmıştım ne annesi dedim döndüm annem "anne dicek tabii sende kv ne anne diceksin" dedi bana kalsa demezdim ama sizin gibi düşündükleri için sırf sivri olmamak için anne dedim
tamamda ha anne demişsin ha teyze, diretmek neden, geleneklerimizi neden beğenmiyoruz, tamam kötü ve yanlış olanlar değişsin ama, zararsız olanları bırakmamalıyız...neden diğer ülkeler kendi geleneklerine sıkı sıkıya bağlıyken, hatta bunları dünyaya kabul ettirmeye çalışırken, bizler yok etmeye çalışıyoruzkii...

tamamda ha anne demişsin ha teyze, diretmek neden, geleneklerimizi neden beğenmiyoruz, tamam kötü ve yanlış olanlar değişsin ama, zararsız olanları bırakmamalıyız...neden diğer ülkeler kendi geleneklerine sıkı sıkıya bağlıyken, hatta bunları dünyaya kabul ettirmeye çalışırken, bizler yok etmeye çalışıyoruzkii...
İşte bizde diretmiyoruz farkındaysanız diyoruz ha kv ye anne denmeyince kb baba denmeyince gelenekler yok olmayacak veya ülke kurtulmayacak saygıda yok olmayacak.

Anne, baba tektir benim gözümde cidden anlam veremiyorum neden illa diretiliyor anlamıyorum hayır bide gücenip küsmekte ayrı bi komik

Back
X