“Anne” “Baba” deme sorunsalı

Bana da zor geliyordu. Bir akşam kandil için aradığımda ağzımda yuvarlarcasına anne dedim devamı geldi..

Biri daha yazmış çok anlam yüklemezseniz kolay olur. Adı anne imiş gibi yani..

Ama hala ara ara kadın yanımdayken bile eşime onunla ilgili bir şey söylerken "annem" demem "annen" derim.. :KK45:

Merhaba hanımlar. 1 ay önce nişanlandım :KK200: çok şükür büyük dertlerim sıkıntılarım yok Allah kimseye yaşatmasın kimin ne derdi varsa tez zamanda dermanını versin inşallah.
Benim sıkıntım kayınvalide ve kayınbabaya anne ve baba demek :) Sağ olsunlar çok iyi insanlar kendi kızları gibi sahiplenir severler başüstünde tutarlar beni de ailemi de. Nişanlımda öyle. Laf arasında kayınvalidem nişanlıma da bana da artık teyze amca yok anne babanızız iki tarafta dedi. Ve anladım ki artık böyle hitap etmemiz isteniyor :) Fakat ben bu konuda biraz zorlanıyorum sanırım nişandan önce aylardır kendimi sürekli teyze demeye alıştırdığım için. Keza nişanlımda öyle. İsmini koyup x anne demek daha tuhaf geldiği için kendimi direkt anne demeye alıştırmaya çalışıyorum ama yok bir türlü çıkmıyor ağzımdan 😄🙈 Nasıl yaparız nasıl ederiz bize bir yardımcı olun lütfen her iki tarafta duymak istiyor. Bu kadar zorlanacağımı hiç tahmin etmemiştim. Yorumlarınız için teşekkür ederim ❤💕
ben 13 yillik evliyim ne annesi anne nede babasina baba derim.... Annem babam var benim ne alaka:) iyi olup olmamakla alakasi yok bunun beni doguran beni büyüten anneden baskaya kimseye anne demem.

Eşim diyor ama ben demem diyemem.
Hitap etmemeye çalışıyorum.
Eşimle konuşurken annen diyorum mesela😂
Ama bilmiyorum “x anne” hitabı bana daha uygun geliyor. Dersem bile bu şekilde derim sanırım.

Biz kaynanamlarla ne yaptik kavgasini tartismasini hep isterler dememi elde degil diyemiyorum diyemedim o arada 6 yillik evliyim

Merhaba hanımlar. 1 ay önce nişanlandım :KK200: çok şükür büyük dertlerim sıkıntılarım yok Allah kimseye yaşatmasın kimin ne derdi varsa tez zamanda dermanını versin inşallah.
Benim sıkıntım kayınvalide ve kayınbabaya anne ve baba demek :) Sağ olsunlar çok iyi insanlar kendi kızları gibi sahiplenir severler başüstünde tutarlar beni de ailemi de. Nişanlımda öyle. Laf arasında kayınvalidem nişanlıma da bana da artık teyze amca yok anne babanızız iki tarafta dedi. Ve anladım ki artık böyle hitap etmemiz isteniyor :) Fakat ben bu konuda biraz zorlanıyorum sanırım nişandan önce aylardır kendimi sürekli teyze demeye alıştırdığım için. Keza nişanlımda öyle. İsmini koyup x anne demek daha tuhaf geldiği için kendimi direkt anne demeye alıştırmaya çalışıyorum ama yok bir türlü çıkmıyor ağzımdan 😄🙈 Nasıl yaparız nasıl ederiz bize bir yardımcı olun lütfen her iki tarafta duymak istiyor. Bu kadar zorlanacağımı hiç tahmin etmemiştim. Yorumlarınız için teşekkür ederim ❤💕

Ben evlenmeden önce bir tane nişan atmıştım yaklaşık 9 ay nişanlı kaldım ağzımdan tek bir anne lafı çıkmadı o süreçte ama eşimle nişanlandıktan sonra annesisnin babasının bana olan yakınlığından samimiyetinden nişanlandıktan 3-4 ay sonra bir anda deyiverdim gitti içinden gelmesi gerekiyor ama kv ve kb etkisi büyük soğuk olsalardı kolay diyemezdim kişiyle alakalı bir durum bence

Hiç bir şey demeseniz

Hitapsız konuşsanız

13 yıldır evliyim anne baba demiyorum

Hiç teyze amca da demedim zira teyze amca deseydim öyle kalırdı

"Siz"den güzel hitap mı var

Ortaya konuşun telefon ile arayınca nasılsınız der geçersin ille de X teyze X anne anne demek gerekmez ki

Kv beklentiye gitmiş ama teyzeyi de kaldırıp hitaplı konuşma sayısını azaltınca çok göze batmaz

Ben kendi anneme de çok az anne derim yani arkasından sesleneceksem vs

Hatta hep yazarım annem bir gün birşey anlatıyor "annen şöyle dedi " diyor bakıyorum kadının suratına, bir türlü anlayamıyorum, sonra çaktım haaa X in annesi dedim

Yani Kv ile anne kelimesi bana o kadar uzak

Back
X