Anne Baba Dersem Bu Mesafe Yıkılır Mı?

hayır altı boş değil. Kayınpederim ameliyat oldu izin aldım tüm gün hastanedeydim damatları yoktu ben vardım. Öğle aralarında çay yaptım bir şeyler yaptım götürdüm hastaneye. Hastalık zamanı çok ilgilendim ve bunları kimse talep etmedi benden. Özel günlerde kimse hediye al demedi. Annesi bir şey beğendi mutlu olsun dedim aldım asla ev işi yapmama izin vermezler onlarda hemen zorla bulaşık yıkarımm hepsi içten

E o zaman anne baba demek zor gelmesin. Eşiniz de sizin ailenize öyle hitap ediyormuş zaten.
Kardeşlerimin eşleri hep anne baba der. Bir zararları olmadı onlara.

bu gerçekten bahane değil mesajlaşsalar mesajlaşırım isteyerek yaparım mesela ama ben kırılganım herhalde ararım dönmezlerse aman unuttular 1 derim 2'de istemiyorlar derim sanırım
1 senede kimse kimseye hemen alışamaz. henüz huyları tartamazsınız ama ilerde amaan duymamıştır, unutmuştur o telefonla işi yok diye düşünebilir daha rahat davranırsınız. bazı şeyler zamanla oturur :)

anne baba diye seslenmek zorunda degilsinki senin annen baban degiller sonucta. Ben cok cok severim ama asla oyle seslenemem kendimcesebeplerim var ne esim bir gun bunun lafini imasini yapti nede baskasi. Sirf yada laf olsun diye demekte sacmaki bunlara anlam yuklemekte. He belki sen mesafenden dolayi demiyorsun ama ben farkli dusundugumden demiyorum. ilk baslarda emine teyze derdim sonra emos diyorum ve kendi annemden daha yakinizdir o beni degil ben onu darlarim bize gel saldin bizi evlatlarini ozlemiyormusun diye. hicbir zaman bunun konusu olmamistirda. Yani soyleki karsinizdaki insan profili dusuncede farkli olabilir ama kimse kimseye anne baba demek zorunda degil kimisi yeni damat gibi anne baba herseke diyebiliyorsa onlarada saygim sonsuz yanlis anlasilmak istemem. nasil kendini rahat hissediyorsan oyle yap.

Merhaba kızlar,
Ben 2 yıl nişanlı kaldım 1 yıla yakındır da evliyim. Başlıktan da anlaşılacağı üzere anne baba diyemiyorum. İsim artı anne baba da diyemiyorum. Aramızda güzel bir mesafe oturttum. Anne baba dersem bu mesafe yıkılacak korkusu. Onlara ayıp geliyormuş isim artı anne baba denmesi en azından onu yapayım diyorum ama biraz farklıyız. Öz eleştiri yapmam gerekirse ben de gereğinden fazla uzak davranıyorum. Davet edilmeden gitmem etmem bunlar gibi şeyler. Arasam müsait değillerse diyip aramam. Kötü insanlar değiller ama ailemden benden farklılar tabii. Her özel günlerini hediyelerle kutlarım onlar benimkini kutlamaz gibi gibi. Şimdi yeni damatları oldu o bile anında anne baba dedi. Ya tabii o baz değil diğer damatlar annecim babacım diyorlar. Baz alsam onları alırdım yani yanlış anlaşılma olmasın :) mesafe korunarak aile içine karışmam gerekiyor gibi geliyor. Tam diyorum x anne x baba diyeceğim onlara ayıp geliyor böylesi ama en azından böylesi diye ama korkup diyemiyorum. Çünkü o mesafe yıkılmamalı. (Diğer başlıklarımı değil bunları okuyup lütfen saldırmadan gerçek düşüncelerinizi söyleyin. Birbirimizin kurdu değil destekçisi olmalıyız. :) Not: Eşim anneme anne babama baba diyor.
Bende diyemezdim ya, evlenildi diye anneler babalar nasıl ortak oluyor anlamıyorum da. Çok saçma ve gereksiz bir şey bu.

Siz demezken eşiniz sizinkilere anne baba diyormuş, eşim demezse ben onunkilere hayatta anne baba demezdim. Eşiniz çok anlyışlıymış

hayır altı boş değil. Kayınpederim ameliyat oldu izin aldım tüm gün hastanedeydim damatları yoktu ben vardım. Öğle aralarında çay yaptım bir şeyler yaptım götürdüm hastaneye. Hastalık zamanı çok ilgilendim ve bunları kimse talep etmedi benden. Özel günlerde kimse hediye al demedi. Annesi bir şey beğendi mutlu olsun dedim aldım asla ev işi yapmama izin vermezler onlarda hemen zorla bulaşık yıkarımm hepsi içten

Bir forum sitesinde, yaptığınız herşeyi kalem kalem yazacak kadar içtensiniz maşallah.

Kayınvalide, kayınpederinize 1 bardak su da vermişsinizdir illa ki. Onları da yazın; göz doldurur.

Yav konu sahibi sen zaten mecburen kayınpederine iyi davranacaksın. Adamın tapulu evinde oturuyorsunuz. Eşinin ailesi sana sormadan senin evini söz nişan mekanı gibi kullandılar. Ev işi yapmana izin vermeseler bulaşık yıkatmazlar, nezaketen "yapma" deyip iş gördürüyorlar. Bu kadar mesafeli davrandığın halde yinede evini kutlama mekanı olarak kullandılar. Daha öncede yazmıştın, kayınpederime iyi, yakın davrandım diye görümcem benle tartıştı diye.

onlar sizi tapulu evlerinde oturtuyorlar sende onlara nezaketen ev işi vs yapıyorsun. Hiçte karşılıksız değil yani. Bu kadar mesafeli olmanın nedeni de normal, insanlara mesafeli olduğum halde evini söz mekanı olarak kullandılar. Mesafeli davranmasan evinde sürekli kalırlar.

Oooo sen benden daha sıcak gelinmişsin Çilek?

İnan ben bile kayınvalidelerle bu kadar iç içe değilim.

E
Merhaba kızlar,
Ben 2 yıl nişanlı kaldım 1 yıla yakındır da evliyim. Başlıktan da anlaşılacağı üzere anne baba diyemiyorum. İsim artı anne baba da diyemiyorum. Aramızda güzel bir mesafe oturttum. Anne baba dersem bu mesafe yıkılacak korkusu. Onlara ayıp geliyormuş isim artı anne baba denmesi en azından onu yapayım diyorum ama biraz farklıyız. Öz eleştiri yapmam gerekirse ben de gereğinden fazla uzak davranıyorum. Davet edilmeden gitmem etmem bunlar gibi şeyler. Arasam müsait değillerse diyip aramam. Kötü insanlar değiller ama ailemden benden farklılar tabii. Her özel günlerini hediyelerle kutlarım onlar benimkini kutlamaz gibi gibi. Şimdi yeni damatları oldu o bile anında anne baba dedi. Ya tabii o baz değil diğer damatlar annecim babacım diyorlar. Baz alsam onları alırdım yani yanlış anlaşılma olmasın :) mesafe korunarak aile içine karışmam gerekiyor gibi geliyor. Tam diyorum x anne x baba diyeceğim onlara ayıp geliyor böylesi ama en azından böylesi diye ama korkup diyemiyorum. Çünkü o mesafe yıkılmamalı. (Diğer başlıklarımı değil bunları okuyup lütfen saldırmadan gerçek düşüncelerinizi söyleyin. Birbirimizin kurdu değil destekçisi olmalıyız. :) Not: Eşim anneme anne babama baba diyor.
Durduk yere dert ediniyorsunuz kendinize kimse size bu yönde talepte bulunmamış , kimse sizi zorlamamis ama mesafe dediğiniz anne baba demekle olmuyor.

Bir forum sitesinde, yaptığınız herşeyi kalem kalem yazacak kadar içtensiniz maşallah.

Kayınvalide, kayınpederinize 1 bardak su da vermişsinizdir illa ki. Onları da yazın; göz doldurur.
inan yaptıklarım bu kadar değilll demek ki siz bu kadarını bile yapmıyorsunuz ki bu kadar bile çok geldi gözünüze :)

Mesafe düşündüğünüz gibi bişey değil. Ben de çok zorlanıyorum kaç sene oldu evleneli hala yarım ağız anne baba diyorum. Eşim nişanlandığımız gibi anne baba dedi zorlanmadan. Kendi anne babamla bir tutamam oyüzden demek içimden gelmiyor ama adetler işte.. mesafemi de farklı şekillerde koruyorum hani bayramlarda kv evini temizleyen börek çörek yapan gelinler var mesela hiç yapmadım yapmam da eli ayağı tutuyorsa. Dedikoduysa da yüzeysel yaparım illaki yapılıyor 🥹 kendi fikrim zıtsa da beyan etmekten çekinmem haftada bir veya on günde bir ararım ki o beni daha çok arar. En azı haftada bir olmak üzere de oturmaya gideriz gibi gibi.

Mesafe anne baba demekle kurulup / yıkalacak bir şey değil. Sen içinden nasıl geliyorsa öyle de bence. Ben anne baba diyorum ve aramızda mesafe de var. Onu korumak senin elinde olan bir durum. Bizim apartmanda yeni evlenen bir komşu var kayınvalidesine “ abla” diyor ama kadın her gün onların evinde :)
abla mıı teyzeyi anlamıştım da abla ilk defa duydum :)

Mesafe düşündüğünüz gibi bişey değil. Ben de çok zorlanıyorum kaç sene oldu evleneli hala yarım ağız anne baba diyorum. Eşim nişanlandığımız gibi anne baba dedi zorlanmadan. Kendi anne babamla bir tutamam oyüzden demek içimden gelmiyor ama adetler işte.. mesafemi de farklı şekillerde koruyorum hani bayramlarda kv evini temizleyen börek çörek yapan gelinler var mesela hiç yapmadım yapmam da eli ayağı tutuyorsa. Dedikoduysa da yüzeysel yaparım illaki yapılıyor 🥹 kendi fikrim zıtsa da beyan etmekten çekinmem haftada bir veya on günde bir ararım ki o beni daha çok arar. En azı haftada bir olmak üzere de oturmaya gideriz gibi gibi.
ben de temizlik vs yapmam ki talepleri de olmadı şükür aksine onlar bana yardım edelim çalışıyorsun derler. tabii kabul etmiyorum. Çok yakın oturuyoruz ama oturmaya gitme düzenim yok mesela. Kandil mandil olur ya da mesela ramazanda 1 kere iftara gittim o da kandildi. 1 ay hiç gitmemişim mesela. Tabii bunları burada insanların dediği gibi burnu havadalıktan yapmıyorum. Hafta içi yoğun çalışıyorum hafta sonu da gezmeler olunca. Yoksa eşime geçen ben talep ettim ya ramazanda gitmedim bayramda da bir kahvaltı edip çıktık gel gidelim dedim. Eşim mesela 1 saat oturup eve geçti bana otur otur dediler görümcem özellikle 4 saat oturdum kaldım yani. Yüz yüze mesafeli sıcaklığım var hitapsızlık dışında. O hitabı diyince korkularım var ama evet anne baba ile bu kurduğum düzen kırılmaz yani de işte

Müsait değillerdir diye aramıyorum nedir ya 🤣 dümdüz aramak istemiyorm de bitsin gitsin. Bu kadar kayın aile istememek nedir insanların evladıyla evlisin. İyi insanlarsa bi miktar yakınlığın ne zararı olacak mesela? Bir gün biz de yaşlanacağız unutmamak lazım.
inanın bunu burnu havadanlıktan yapmıyorum. Aksine bir şeye ihtiyacınız olursa bana söyleyin diyorum içten diyorum hatta bunu.

Ben karşıyım anne-baba denmesine. İkimiz de demiyoruz. En başta ben istemedim ama eşime de dedim sen de deme diye. Ne gerek var.

bunu mesafeyi ortadan kaldıran bir hitaptan ziyade samımıyeti pekiştiren bir hitap olarak düşünürsenız belki daha kolay olur.
işte samimiyet de istiyorum mesafe de istiyorum kurallarım güzel oturmuşken samimi de olalım istiyorum ararken kıvranmak istemiyorum ya da aman müsait değildir o döner bana diyebilecek samimiyetim de olsun istiyorum. Seviyorlar beni biliyorum ama neden böyleyimm ben :)

Back
X