anne baba diyemiyorum lütfen yardım

mehmetelif

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2013
5.023
174
163
46
eşimin anne babasına anne baba diyemiyorum.bu konuda benim ailem ve tüm sülalem üstüme geliyor çok bunaldım lütfen yardım edermisiniz?böyle sorun yaşayan var mı?varsa nasıl atlattınız?

bu benimde cok zorlandığım bişey abla teyze demiyosunki anne, baba diyorsun üstelik dünyaya gelmende, büyümen de, okumanda hiç emeği olmamasına rağmen.. ben eşimin ailesini seviyorum hiç bi sıkıntım, sorunum yok ancak yinede zor geliyor, gerekmedikçe söylemiyorum ve söylediğim zamanlardada istemsiz olarak sesim az çıkıyor niyeyse :))

anne diyemiyosan annecim, baba diyem,yosam babacım de bence. direk anne baba çıkmaz ağızdan. ben de annemin yanında anne diyemiyorum kayınvalideme.

eşimin anne babasına anne baba diyemiyorum.bu konuda benim ailem ve tüm sülalem üstüme geliyor çok bunaldım lütfen yardım edermisiniz?böyle sorun yaşayan var mı?varsa nasıl atlattınız?

bende bu sorunu yaşayacağımı bildiğim için tanıştığımız ilk gün anne dedim alışmak için ve çok şükür alıştm.şimdi aramız bozuk olmasına rağmen annecim diyorum o lafa çok yumuşuyor kaynanalar ama eniştemde anneme anne diyememişti.sonra ben evlenince eşim anne deyince destek gördü oda 7 yıl sonra anne demeye başladı.örnek çoook :)) kendini kasma rahat ol.bir kere deyince sende alışırsn merak etme.

ben anne baba denmesine karşıyım şahsen..
ne o öle hiçbir emeği yok hiçbir katkıları yok öle tepedeninme anne baba dicezzz varmıı öle..
ben eski eşimin annesine teyze derdim her seferinde beni uyarırdı 7 çocuğu olmasına rağmen benim anne demem çokmeraklıydı ama ben hiçbir zaman demedim..
babasına ise babam öldüğ için istesemde o kelime çıkamazdı hep ekrem amca dedim..
ama eski eşim ayrıldımız halde hala anneme anne der :)annemde her seferinde kaç ordan nerden annen oluyormuşum diye fırçalar oda tamam anne bide anne demem derdi gülermisin ağlarmısın:)))

ben de anne baba denmesine karşı olanlardanım.Hele ki burda okuyoruz gelinlerine kötü davranan kayınvalide kayınbabaları,onlara hiç anne baba denmemesi taraftarıyım.Herkesin annesi babası kendine özeldir diye düşünüyorum.Eşimin de benim aileme anne baba demesini istemem şahsen

Ben eşimin annesin babasını daha önce bi kac kere gordugum ıcın evlendıkten sonra da .... teyze .... amca olarak hıtap etmeye dewam ettım baya zorlandım ama sonradan alıstım sımdı anne baba oarak hıtap edebılıyorum . Ama ılk baslarda bana da cok garıp gelıyordu .

aynen öyle.nasıl dedin peki bunu nasıl başardın?

tanıştığimizda ortada birşey yokken nasil dedin.senin için demiyorum yanlış anlamada sanki o zaman yamanmaya çalışıyormuşum gibi gelir bana.hani mecburen evleneceğiz gibi :)

bende kayınvalidem hastaydı telefonda kayinbabam ile konuşurken birgün hasta nasıl oldu dedim.yanına gittiğimizde bana eşin,hasta böyle kelimeler duymak istemiyorum dedi. yani artık anne baba de der gibi ve benden hariç 3 yeni 1 eski gelini var :))

evet öyle haklısın sen evli misin?

ben şu an amca teyze de diyemiyorum hitap etmiyorum karşısına geçip konuşuyorum :)) sen kaç yıllık evlisin?nasıl alıştın?

anne baba demelisin eğerki seninki diyorsa.çünkü sende onların artık kızları evladı oluyosun.bende diyememiştim.bir gün telefonda zorla çıkardım ağzımdan sonrası geldi zaten.yüzyüze diyemiyorsan telefonda söyle.

Onemli olan anne baba demek degil saygi duymak.yapmacik olacaksa hic soyleme daha iyi.ayrica herkesin 1 annesi ve babasi oldugunu dusunenlerdenim ben.

3.ayda annem 1 ay kaldı ramazanda da annemde babamda 1.5 ay kaldı oda aynı şekilde hitap edemedi. telefonda 1 kere demişti.telefonuna ... annem diye kaydetmiş ama oda hitap etmekte zorlanıyor.ben 35 yaşında eşim 40 yaşında evlendik :)) zor oluyor tabi

Onemli olan anne baba demek degil saygi duymak.yapmacik olacaksa hic soyleme daha iyi.ayrica herkesin 1 annesi ve babasi oldugunu dusunenlerdenim ben.

işte bana laf attı eşin filan demeni istemiyorum diye.ben biraz açık sözlüyüm.bende dedim ki ben zorlanıyorum diyemiyorum oda bana aynı şeyi söyledi.yüzük takılır takılmaz anne baba deyip neler yaşayanları görüyoruz dedi ama ailem eltim filan çok dalga geçiyorlar resmen sinirim bozuluyor. eşimin annesi babası benim değil ki ben neden diyeyim

Ben de sıkıntı yaşadım bu konuda
İsim+anne ve baba diyordum
Görümceme söylemişler niye anne baba demiyor diye
bir de birkaç akraba,komşu da yorum yapmış bu duruma(gerçi onlara neyse!)
Şimdi söylüyorum ama tek tük,öyle canı gönülden değil.
Kendini zorla biraz,söylemeye çalış dilinin ucuyla da olsa :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…