- 9 Nisan 2013
- 7.062
- 7.279
- 398
- 34
- Konu Sahibi mehmetelif
-
eşimin anne babasına anne baba diyemiyorum.bu konuda benim ailem ve tüm sülalem üstüme geliyor çok bunaldım lütfen yardım edermisiniz?böyle sorun yaşayan var mı?varsa nasıl atlattınız?
canım meraba..topiğini ziyaret ettim bende bişeyler yazayım dedim:)
ben nişanlandığımız akşam dedim kayınvalideme anne diye.sanki ne acelem varsa:)))
ama şimdilerde Emine anne diyorum daha kolay geliyo.hem annemden de farkı olmuş oluyo:)
Eşimin babası hayatta olmadığı için baba demiyorum birine ama annesine "annecim" derim genelde.
Ve içimden geliyor ilk andan beri. Çünkü şimdilik -daha yeniyiz bilemiyorum ilerde ne olur- sıcak buluyorum. Arada yaşlı kadın serzenişleri var ama beni tanıdığında eşime "Oh be işte gelin bu." demiş benim hakkımda. önceki eşini ima ederek ahaha
Yani karşı tarafın sıcak olması da önemli, biraz da onlardan kaynaklı diye düşünüyorum
Ben anneme annoşum derim
Onun annesine de zamanı geldiğinde “anne” demekte zorlanmayacağım çünkü benim anneme olan hitabım daha özel :)
Baba konusunu henüz düşünmedim ama derim sanırım
eşin senin annene anne
babana baba diyorsa
sende diyeceksin
içinden gelsede gelmesede
Arkadaşım iki yıllık evli. Kayınvalidesiyle evlenmeden önce tanışmıştı. O zaman Aynur teyze demeye alıştı. Şimdi hala anne diyemiyor. O kadar deme diyoruz ne yapayım anne diyemiyorum diyor.
bu benimde cok zorlandığım bişey abla teyze demiyosunki anne, baba diyorsun üstelik dünyaya gelmende, büyümen de, okumanda hiç emeği olmamasına rağmen.. ben eşimin ailesini seviyorum hiç bi sıkıntım, sorunum yok ancak yinede zor geliyor, gerekmedikçe söylemiyorum ve söylediğim zamanlardada istemsiz olarak sesim az çıkıyor niyeyse :))
Bende iki yildir evliyim ve diyemiyorum o kadar zorlaniyorum ki...
bide gicik kapiyorum ikisinden ondan dir..
ama kociste benim gibi zorlaniyor..
eltimde annecigim diyip duruyo yaa
anne baba diyorum demeye başta zorlandım. açıkçası babamı kaybettiğim için pek söylemek istemedim.
anne baba kelimesini anlamsız ifade ediyorum, ayşe ahmet vs isimleriymiş gibi düşünerek.
beni de bitirdler benim eşim halasına verilmiş o kadına zorla anne dedirtmeye çalışılar ailem üstelemedi ama nişanlım ve o kadın üstüme çok geldi..diyemedim..o hala diyo en anne baba dicekmişim..
velhasıl demedim,demediğim için de sevmiyo beni ve çok da tın
beni bunun için sevmicekse sevmesin daha iyi..zaten bahane arıyolar
Üzerimde emegi yok neden anne diyeyim seklindeki yorumlar beni sasirtti. Esinizin annesi, onu dogurmus, büyütmüs, yetistirmis sizin kocaniz olan kiside emegi büyük olan birine anne yahut baba demek neden zor olsun bu acidan düsünün? Ben kardesimin kayinvalidesine bile anne diyorum, bu onu annemle es tuttugum anlamina gelmiyor ama o da evlat sahibi ve kiz kardesimin kocasi o evlat. Ayni sekilde arkadasinin annesine dahi anne diye hitap eden insanlar var, örnegin halamin oglunun arkadaslari halama anne derdi hep :)
Bir baskasina anne baba dediginizde kendi anne babaniza ihanet etmezsiniz, hatta aileniz bundan dolayi mutlu olur cünkü olmasi gereken budur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?