anne baba diyemiyorum lütfen yardım

canım meraba..topiğini ziyaret ettim bende bişeyler yazayım dedim:)
ben nişanlandığımız akşam dedim kayınvalideme anne diye.sanki ne acelem varsa:)))
ama şimdilerde Emine anne diyorum daha kolay geliyo.hem annemden de farkı olmuş oluyo:)

eşimin anne babasına anne baba diyemiyorum.bu konuda benim ailem ve tüm sülalem üstüme geliyor çok bunaldım lütfen yardım edermisiniz?böyle sorun yaşayan var mı?varsa nasıl atlattınız?

beni de bitirdler benim eşim halasına verilmiş o kadına zorla anne dedirtmeye çalışılar ailem üstelemedi ama nişanlım ve o kadın üstüme çok geldi..diyemedim..o hala diyo en anne baba dicekmişim..

velhasıl demedim,demediğim için de sevmiyo beni ve çok da tın

beni bunun için sevmicekse sevmesin daha iyi..zaten bahane arıyolar

sağol canim.başta desemdaha rahat olacaktı herhalde ama işte ben diyemedim.bakalım nasip kurban bayramına deneyeceğim :)

eşinin 2.evliliği o zaman.inşallah hep böyle olursunuz

Ben anneme annoşum derim
Onun annesine de zamanı geldiğinde “anne” demekte zorlanmayacağım çünkü benim anneme olan hitabım daha özel :)
Baba konusunu henüz düşünmedim ama derim sanırım

inşallah bende derim.hayatımın kabusu oldu

aynen......

Bende iki yildir evliyim ve diyemiyorum o kadar zorlaniyorum ki...
bide gicik kapiyorum ikisinden ondan dir..

ama kociste benim gibi zorlaniyor..

eltimde annecigim diyip duruyo yaa

benim eltimin birinin amcasıyla yengesi zaten.diğerleri de diyor ben gıcık kapmıyorum Allahtan ama kayınpedere bazen sinirleniyorum.
ben üniversite mezunu memurum eşim ilkokul mezunu ve evlendiğimizde işsizdi.ben iş buldum az alıyor ama en azından sigortası var ve çalışıyor. evimin eşyasını kendim aldım düğünde bilmem ne de herşeyin en ucuzundan yapmaya çalıştım ama hala para lafı edince deli oluyorum.mesela bu ay maaş alacağız ama maaş şimdiden bitmiş durumda ne yapacağım bilmem

anne baba diyorum demeye başta zorlandım. açıkçası babamı kaybettiğim için pek söylemek istemedim.

anne baba kelimesini anlamsız ifade ediyorum, ayşe ahmet vs isimleriymiş gibi düşünerek.

bu güzel fikir :)) başın sağolsun bu arada

gerçek annesi babası yok mu?

Üzerimde emegi yok neden anne diyeyim seklindeki yorumlar beni sasirtti. Esinizin annesi, onu dogurmus, büyütmüs, yetistirmis sizin kocaniz olan kiside emegi büyük olan birine anne yahut baba demek neden zor olsun bu acidan düsünün? Ben kardesimin kayinvalidesine bile anne diyorum, bu onu annemle es tuttugum anlamina gelmiyor ama o da evlat sahibi ve kiz kardesimin kocasi o evlat. Ayni sekilde arkadasinin annesine dahi anne diye hitap eden insanlar var, örnegin halamin oglunun arkadaslari halama anne derdi hep :)

Bir baskasina anne baba dediginizde kendi anne babaniza ihanet etmezsiniz, hatta aileniz bundan dolayi mutlu olur cünkü olmasi gereken budur.

evet ailem hatta sülalem baskı yapıyor

Biraz önce bir yazıya denk geldim nette kayınvalide kayınbabaya anne baba şeklinde hitap etmaya zorlanmak duygusal faşizmdir diye.
Ben iki yıl nişanlı kaldım üç buçuk aydırda evliyim hiç anne baba demedim. Demek istemiyorum. Dinimizdede böyle bir zorunluluk yok. Kayınvalidem bir kere bana anne de artık dedi evlendikten bir hafta sonra insanlar soruyormuş sana anne demiyor mu diye mahçup oluyormuş. Ama demedim demeyeceğimde ben annemle babamın kızıyım onların kızı değilim. Onlarda benim anne babam değil. Eşim benim aileme anne baba diyor benim için sorun yok ister desin ister demesin.

dayımla yengem 17 yıldır evliler ve yengem bir kez olsun anneanneme anne demedi. zaten pek anlaşamazlar. dayım da onun ailesine anne veya baba demiyor. anneannem de yengemin ona anne demeyişine hep içerlemiştir, o dememesine rağmen kızım, yavrum vs diyor ona. Ama yengemi hiç zorlamadı kendisine anne demesi için. (Tabii dayım yengemin annesine anne deseydi o zaman işler değişebilirdi ) Ben bu zamana kadar yengemin böyle yapmasını soğukluk olarak değerlendirdim, kendisine yavrum kızım diyen bir kadına, he rne kadar çok yakınlık hssetmese de nezaketen anne demesi gerektiğini düşünürdüm. Mesela hitap etmesi gereken zamanlarda "siz" der, veya başkasına "X'in annesi" veya "kayınvalidem" der. Gereksiz bir mesafe olduğunu düşünüyordum.

Fakat ne zaman erkek arkadaşımın ailesiyle tanıştım, onlara hitap etmek bana da çok zor geldi. Aramızda daha bir resmiyet yok ama biz erken tanıştık ve şimdi siz diye hitap ettiğim kişilere evlendikten sonra birden anne baba demek bana da çok garip gelecek bunun farkındayım. O yüzden yengeme haksızlık etmişm biraz sanırım "X anne" diyeilirim diye düşünüyorum.

Bana başta anneme babama ihanet ediyormuşum gibi geliyordu. Kp ye babamın yanında baba diyemiyordum mesela. Amma velakin toplumumuz ve aile yapımız gereğince demek zorund kalıyorsun. o insanların yüzü yere düşüyo çevre yüzünden ve bizi sevmiyo mu diyorlar. Onları da kırmak istemedim artık rahatça anne baba diye hitap ediyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…