anne baba diyemiyorum lütfen yardım

tanıştığimizda ortada birşey yokken nasil dedin.senin için demiyorum yanlış anlamada sanki o zaman yamanmaya çalışıyormuşum gibi gelir bana.hani mecburen evleneceğiz gibi :)

çünkü biz zaten kararımızı vermiştik evlencektik.onun hayır deme gibi bir olasılığı yoktu yamanacak birşeyde yoktu.tanıştığımız günden sonraki gün istemeye geldiler.o yzden ertesi gün diyeceğime bir gün önce dedim vede alışmış oldum :)

Bunun neden bu kadar büyütüldüğünü anlamadım. İlk başlarda elbette herkes zorlanmıştır ancak bir kere söyledikten sonra gerisi gelir. Tabii ki herkesin annesi babası bir tane. Eşlerimizin de aynı şekilde. Evet kv kp nin üzerimizde emekleri yok ama eşlerimizin üzerinde var. Bu yüzden ben anne baba diye hitap ediyorum.
Ayrıca anne baba dememek adına başka kelimeler kullanmanın yada hiç hitap etmemenin daha çok göze battığı, şimdi olmasa bile ilerde araya soğukluk, mesafe girmesine neden olabileceği kanısındayım.

tavsiyeler gelmiş anne diyemiyosan annecim de diye
anne diyemeyen annecim nasıl desin, ben de diyemiyorum saçma geliyo açıkçası emek yok kan bağı yok anne baba ne demek, eşim de aileme demiyo demesinde zaten ağzına yakıştıramam sorun olmadı hiç bu konu belki kv eşime bişiler diyodur bilemiyorum bana yansıyan bişey yok

bizimkiler direk bana söyledi:) annem küstü teyze kızı evine almayacakmış dediğin gibi onlara neyse !!!!

ertesi gün istemeye gelindi ise problem değil tabi

bende diyemiyorum ama ne yapayım
o dert bu dert bu da mı dert :)
zamanla derim diye düşünüyorum sürekli bana anne baba de de diyen olunca da sinirleniyorum
çok saçma belki ama onlara anne baba deyince kendi anne babama ihanet etmiş gibi hissediyorum kendimi

evet ama işte çıkmıyor ağzımdan çıkmıyor onu ne yapacağım bilmem.eşimin üzerinde emeği varsa o desin.bana saçma geliyor onlara anne baba demek ama denecek sonuçta

benim eşimde diyemiyor ailemde problem etmiyor ama eşimin ailesi ediyor. sen şanslıymışsın.bütün sülale bana baskı yapıyor.

benim de annem illa hemen de sonra diyemezsin diye zorladı eşim rahat der ama ben gerekmedikçe siz derim mecbur kalıncada kısık sesle derim bana da hep garip geliyor.bana onca emek veren annemdir hiç emeği olmayan değil.

dert ki hemde ne dert.bende sinirleniyorum ama yapacak bir şey yok.annem telefonundan engellemiş görüşmüyor benimle o derece.şimdi demezsen zamanla hiç diyemiyorsun söyleyim bende zamanla derim diyordum.diyeceksen şimdi de zamanla olmuyor.yaşın kaç senin?

benim annemde de kızım beklerler olmaz falan diyor ama senin annen ciddi tepki vermiş
ben 23 yaşındayım

Son düzenleme:
benim de annem illa hemen de sonra diyemezsin diye zorladı eşim rahat der ama ben gerekmedikçe siz derim mecbur kalıncada kısık sesle derim bana da hep garip geliyor.bana onca emek veren annemdir hiç emeği olmayan değil.

düşüncelerimde ve yaşadığım problemde yalnız değilmişim yaşasınnnnnnnn

düşüncelerimde ve yaşadığım problemde yalnız değilmişim yaşasınnnnnnnn

maalesef değilsin ama anneler böyle herhalde başları göğe erecek anne deyincekendi çocuğum desin elin kızı oğlu dese ne olur demese ne olur...

kendi annen mi bu yüzden seni engelliyo
tuhaf yani

benim annemin tuhaflıkları anlatmakla bitmez.eşim çok iyiymiş ona göre.sen benim ne yaşadığımı biliyormusun o ayrı tabi.ben ona kötü davranıyormuşum.1 ramazan bitirdi beni. altın alacakmış ona iyi davranırsam.herkes çocuğunu korur bizimki tam tersi.ki evlenmek istediğimde aylarca ağladı istemedi eşimi.

benim annemde de kızım beklerler olmaz falan diyor ama senin annen ciddi tepki vermiş
ben 23 yaşındayım

evet veriri o ama umurumda değil. görüşmezse görüşmesin.teyzeme arattırıyordu bir süre teyzeme de kızınca oda aramıyor.ohhhh rahatım. benim yaş 35 daha zor geliyor.

maalesef değilsin ama anneler böyle herhalde başları göğe erecek anne deyincekendi çocuğum desin elin kızı oğlu dese ne olur demese ne olur...

sen de ben ona dedirtirim diyor.insan bu kadar baskılanınca da diyemiyor ki içten içten geri geri gidiyor. ben kendi anneme babama diyemiyorum doğru düzgün.annem küçükken bize annecim babacım dedirtmiş bizede o zor gelmiş herhalde anim babim gibi değişik şeyler çıkıyor kardeşimin de benimde ağzımızdan :) elin anasına babasına nasıl diyeyim?

7 yili gecti evliligim asla demedim...istesemde diyemem....aliskanlik haline gelmedi gitti...
teyze ve amca...

Vallahi bana da çok tuhaf gelen bir mevzu bu...

Gelmişim 23 yaşıma, pat evlendim, oldu sana iki anne iki baba...

Hayır bir de kayınvalide bana "gelin" diye hitap ederken, ona anne demek daha da tuhafıma gidiyordu.

Evlenene kadar ne anneliğini ne de babalığını görmediğim insanlara birden anne baba diye hitap etmek... Amca teyze de denmez tabiki ama, valide mi desek acaba

Babadan yana sorun yok o çok şeker bi adam ona babacım da derim :) Sorun validede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…