• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anne baba diyemiyorum lütfen yardım

evet ama işte çıkmıyor ağzımdan çıkmıyor onu ne yapacağım bilmem.eşimin üzerinde emeği varsa o desin.bana saçma geliyor onlara anne baba demek ama denecek sonuçta

Zaten eşinizde emeği olduğu için eşinizin, evliliğinizin hatırına söylersiniz anlamında söylemiştim.
Bana göre siz bu durumu inada bindirmişsiniz. Yani yazdıklarınızdan onu anlıyorum. Ailenizin baskı yapması ters tepmiş. O açıdan düşününce, bana da bu kadar baskı yapılsa tepkim aşağı yukarı sizinki gibi olurdu.

Bu konuda size yardımcı olmak adına şöyle bir örnek verebilirim: Tersten düşünürsek evet ben de kv kp nin kızı değilim ama bana her "kızım" dediklerinde hoşuma gidiyor. Bana duydukları saygının, sevginin dışavurumu diye düşünüyorum. Zannediyorum onlar da anne-baba sözünü duyunca benzer şeyler hissediyorlardır.

Umarım kısa zamanda orta yolu bulup bir çözüm oluşturursunuz.

Vallahi bana da çok tuhaf gelen bir mevzu bu...

Gelmişim 23 yaşıma, pat evlendim, oldu sana iki anne iki baba...

Hayır bir de kayınvalide bana "gelin" diye hitap ederken, ona anne demek daha da tuhafıma gidiyordu.

Evlenene kadar ne anneliğini ne de babalığını görmediğim insanlara birden anne baba diye hitap etmek... Amca teyze de denmez tabiki ama, valide mi desek acaba :9:

Babadan yana sorun yok o çok şeker bi adam ona babacım da derim :) Sorun validede :D

sen en azımdam diyebilmişsin.kayınvalide bana ismim ile hitap ediyor.kayınpeder kızım diyor.şeker olmasına iyi olmasına iyiyiz.kayınvalide eşimle sorun oldumu beni tutar ama işte önemli olan dilimin dönüp o kelimelerin çıkması

Zaten eşinizde emeği olduğu için eşinizin, evliliğinizin hatırına söylersiniz anlamında söylemiştim.
Bana göre siz bu durumu inada bindirmişsiniz. Yani yazdıklarınızdan onu anlıyorum. Ailenizin baskı yapması ters tepmiş. O açıdan düşününce, bana da bu kadar baskı yapılsa tepkim aşağı yukarı sizinki gibi olurdu.

Bu konuda size yardımcı olmak adına şöyle bir örnek verebilirim: Tersten düşünürsek evet ben de kv kp nin kızı değilim ama bana her "kızım" dediklerinde hoşuma gidiyor. Bana duydukları saygının, sevginin dışavurumu diye düşünüyorum. Zannediyorum onlar da anne-baba sözünü duyunca benzer şeyler hissediyorlardır.

Umarım kısa zamanda orta yolu bulup bir çözüm oluşturursunuz.

amin inşallah.içimden geliyor ama diyemiyorum.annemlerin ve sülalemin yapmış olduğu baskıda etkiliyor haklısın.o bana kızım dediğinde benimde diyesim geliyor ama diyemiyorum.bir çözüm bulmam lazım

amin inşallah.içimden geliyor ama diyemiyorum.annemlerin ve sülalemin yapmış olduğu baskıda etkiliyor haklısın.o bana kızım dediğinde benimde diyesim geliyor ama diyemiyorum.bir çözüm bulmam lazım

kızlar sizin kayınvalideler epey sabırlı desenize... biz nişanlandık 1 ay oldu olmadı kayınvalidem haber göndermeye başladı anne , baba deyin diye.. bir akşam ailemle nişanlımları ziyarete gittik. kayınvalidem pat diye konuyu açtı.. nişandan önce teyze diyordu şimdi onu da diyemiyor bişey diyeceği zaman direkt konuya giriyor diye şikayet etti :17:artık anne , baba deyin er ya da geç diyeceksiniz dedi. neyse bizim eve dönme vaktimiz geldi kayınvalideciğim dediki bana anne demezsen sana sarılmam ve güldü.. bende iyi akşamlar anne dedim kurtuldum.. büyük bir yük kalktı üstümden:9: Allah'tan kayınpeder baskı yapmadı ama zaten anne dedikten sonra babada deniliyor yani.. ay nasıl dicem nasıl yapacam diye düşünmeyin tel.de konuşurken falan bi başlayın gerisi gelir :34:

dıyemıyorsanız demeyın canım sız anne baba demeyınce onlar anne ba baba olmuyorlarmı bende 10 yıllk evlıyım daha bır kere anne baba demedım ılk başlarda soylyyorlardı ama alıştılar onlarında artık oyle bır beklentılerı yok sunuda belırteyım ısteyerek boyle bısey yapmadım cok uzun yıllar gorusupte teyze dıyınce sonrasında anne baba dıyemedım velhasıl oyle gıttı ama hıcbır sorunumuz yok ben onları severım sayarım onlarda benı

arkadaslar konuyla alakalı degıl ama mesaj begenmek ıstıyorum begene tıklıyorum ama nıcım yazmıyor sız begendınız yazıyor ne yapmam gerekır tesekkur edrım bırde su arkadas ekleme olayını beceremedım o nasıl

dıyemıyorsanız demeyın canım sız anne baba demeyınce onlar anne ba baba olmuyorlarmı bende 10 yıllk evlıyım daha bır kere anne baba demedım ılk başlarda soylyyorlardı ama alıştılar onlarında artık oyle bır beklentılerı yok sunuda belırteyım ısteyerek boyle bısey yapmadım cok uzun yıllar gorusupte teyze dıyınce sonrasında anne baba dıyemedım velhasıl oyle gıttı ama hıcbır sorunumuz yok ben onları severım sayarım onlarda benı

olmuyor işte. de diyorlar.bende konuştuğumuzda dedim.size karşı saygıda kusur etmemeye çalışıyorum ama diyemiyorum diye.şimdiliksessizler.sen şimdi teyze amca mı diyorsun?

kızlar sizin kayınvalideler epey sabırlı desenize... biz nişanlandık 1 ay oldu olmadı kayınvalidem haber göndermeye başladı anne , baba deyin diye.. bir akşam ailemle nişanlımları ziyarete gittik. kayınvalidem pat diye konuyu açtı.. nişandan önce teyze diyordu şimdi onu da diyemiyor bişey diyeceği zaman direkt konuya giriyor diye şikayet etti :17:artık anne , baba deyin er ya da geç diyeceksiniz dedi. neyse bizim eve dönme vaktimiz geldi kayınvalideciğim dediki bana anne demezsen sana sarılmam ve güldü.. bende iyi akşamlar anne dedim kurtuldum.. büyük bir yük kalktı üstümden:9: Allah'tan kayınpeder baskı yapmadı ama zaten anne dedikten sonra babada deniliyor yani.. ay nasıl dicem nasıl yapacam diye düşünmeyin tel.de konuşurken falan bi başlayın gerisi gelir :34:

işte önemli olan o deyip kurtulma olayı diyebilsem kurtulacağım :)

arkadaslar konuyla alakalı degıl ama mesaj begenmek ıstıyorum begene tıklıyorum ama nıcım yazmıyor sız begendınız yazıyor ne yapmam gerekır tesekkur edrım bırde su arkadas ekleme olayını beceremedım o nasıl

bizde yazar senin nick sen beğenince bizde de biz beğenince nickimiz yazmıyor:) arkadaş eklemek istediğin kişinin nickinin üstüne gel add as contact yazar ona tıkla.yada profilini aç orada solda arkadaş olarak ekle yazar ona tıkla

Bende zorlanmıştım. Hatta nişan takmaya geldiler o zamana kadar dememiştim. Biz yengemler kaynanam fila düğün hakkında başka odaya konuşmaya gitmiştik erkekler bir odada muhabbet ediyorlardı kaynanam hadi babanı çağır dedi benim annemle babam ayrı ve nişanda yoktu tabii kaynpeder için diyordu ama gidipte bir anda baba annem seni çağırıyor diyemedim. Mutfağa gittim oyalanıyor gibi yaptım kaynanam babanı çağır demiştim ya dedi ya yengme çağırdı da dedim filan ama evlendikten sonra dedim tabii kayınpedere daha severek söyledim ama babamdan daha çok emeği vardır üzerimde. Kaynanama da eşimin hatrı için işte ama o da bana kızım demeye başlayınca bende isteyerek söyledim yine de ilk başlarda garip oluyor ama aileler birleşince de öyle oluyor eşinizin dayısı dayınız, yengesi yengeniz anne babası ebeveyniniz gibi oluyor çünkü siz artık ayrı ayrı değil bir oluyorsunuz. Senin eşinde senin ailene aynı şekilde tabii ama içinizden gelmiyorsa da demeyin.

Bende söylenmesi gerektiğini düşünenlerdenim.
Tamam onlarla kan bağı yok bişey yok ama sonuçta sevdiğimiz adamın ailesi.
Ben onların kızı oluyorsam, onlarda benim 2. annem ve babam oluyor.
Aynı şekilde eşimin de söylemesini isterim.
Anne baba demek sevgi ve saygının bir göstergesidir bence. :31:

olmuyor işte. de diyorlar.bende konuştuğumuzda dedim.size karşı saygıda kusur etmemeye çalışıyorum ama diyemiyorum diye.şimdiliksessizler.sen şimdi teyze amca mı diyorsun?

yok canım teyze amcayıda hıc kullanmadım hep siz derım yada cocuklar arcılgıyla babaannesı veya dedesı derım alıştık yanı

bizde yazar senin nick sen beğenince bizde de biz beğenince nickimiz yazmıyor:) arkadaş eklemek istediğin kişinin nickinin üstüne gel add as contact yazar ona tıkla.yada profilini aç orada solda arkadaş olarak ekle yazar ona tıkla

bılgı ıcın teskkur edrım

size öz kızlarıymışsınız gibi davransalar siz de sıkıntı çekmezsiniz diye düşünüyorum. :34:
sorunu yalnızca kendinizde aramak yanlış bence.

Eşimin babası hayatta olmadığı için baba demiyorum birine ama annesine "annecim" derim genelde.
Ve içimden geliyor ilk andan beri. Çünkü şimdilik -daha yeniyiz bilemiyorum ilerde ne olur :1:- sıcak buluyorum. Arada yaşlı kadın serzenişleri var ama beni tanıdığında eşime "Oh be işte gelin bu." demiş benim hakkımda. önceki eşini ima ederek ahaha :52:
Yani karşı tarafın sıcak olması da önemli, biraz da onlardan kaynaklı diye düşünüyorum :31:

Ben anneme annoşum derim
Onun annesine de zamanı geldiğinde “anne” demekte zorlanmayacağım çünkü benim anneme olan hitabım daha özel :)
Baba konusunu henüz düşünmedim ama derim sanırım

Arkadaşım iki yıllık evli. Kayınvalidesiyle evlenmeden önce tanışmıştı. O zaman Aynur teyze demeye alıştı. Şimdi hala anne diyemiyor. O kadar deme diyoruz ne yapayım anne diyemiyorum diyor.

Bende iki yildir evliyim ve diyemiyorum o kadar zorlaniyorum ki...
bide gicik kapiyorum ikisinden ondan dir..

ama kociste benim gibi zorlaniyor..

eltimde annecigim diyip duruyo yaa :47::47:

anne baba diyorum demeye başta zorlandım. açıkçası babamı kaybettiğim için pek söylemek istemedim.

anne baba kelimesini anlamsız ifade ediyorum, ayşe ahmet vs isimleriymiş gibi düşünerek.

Back
X