• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne baba hakkı bu mudur

Hala neyi anlamamakta direniyorsunuz dediniz ya hani en başta aileniz illa ki gururlanmak ister siz okumamışsınız diye ona ithafen dedim okumadım evet pişmanım ama onlar için sadece gururlanmak önemli olan hala aile içi tecavüzğ başka konulara çekiyorsunuz bunun sonucunda ev tutup ayrılacağım gibi bir cümle kurmuş muyum dikkatlice bakın. Nasıl da güzel genelleme yapıyorsunuz dimi siz asıl hayatta hiç zorluk görmemişsiniz kime nasıl çıkış yaptığımı nelere katlandığımı nerden bileceksin de yorum yapıyorsunuz. Bana yardım için bişeyler söylemeyecekseniz yorum yapmayın. Baskıcı aile de daha çok sevgili yapılıyor genellemesini size kim sunduysa bunun böyle olmadığını size söylemeli. Herkesin hayatı güzel olmayabilir ama 26 yaşındayım nelerle mücadele ettiğimi bilmeden nasıl güzel yargılıyorsun, ben kınamıyorum diyorsunuz ama maşallah her cümleme ayrı bi cevabınız var. Ailem gururlanmayı sadece okumak üstünden değil her yaptığımız şeyi yargılayarak bunu söyler. Ailemle kalayım o zaman sizin dediğiniz gibi tamam iki çocukla kirada olmuyor dedim gittim evlerine sırf millet kızı boşanmış gelmiş demesin diye kocamın kumar borcunu ödeyip iki çocukla ayrılınmaz diyip beni geri gönderdiler ama ben ödeyin yuvam bozulmasın demedim bunun sonucunda yine ben suçlu oldum şimdi soruyorum aile evine gidemiyorum geri gönderiyorlar ben ayrı ev tutacağım lafını neyden sonra söyledim zaten tehdit bunun üstünden başladı daha sonra zaman geçti yapamadım yanınıza geleyim boşanayım dedim tamam dediler ben 1 hafta zor sığdım şimdi durum buyken orası burası öyle böyle diyip beni hangi konuma sokmaya çalışıyorsunuz merak ettim açıkçası. İlla ki tek taraflı dinlediniz inanıp inanmamak sana kalmış bir durum belki ailem haklı ama bana göre değil.
Ya bakın burada herkes anonim,sizde beni tanımıyorsunuz belki bende çok zor şeyler yaşadım ve ayağa kalktım belki o yüzsen sert geliyor size dilim. Sonuçta sizi tanımıyorum bunu alınarak kırılarak okumayın, yaşınız çok genç,hiçbir şey için geç kalmadınız. En azından ayrılmadan çalışma hayatına girin yavaştan para koyun kenara ha diyince ev tutulmuyor para lazım, iş ev düzeni kurun baktınız işte tutundunuz o zamna adamıda boşarsınız, ailenizede kafa tutarsınız. İşim şu yerim şu dersiniz. Önemli olan duygusal değil mantıksal planlı ilerlemeniz.
Böyle kararlı güçlü olursanız ancak aileniz yanınızda olur, bazı yargılar zor kırılır. Diğer söylediklerinize cevap vermeme gerek yok herkes kendi düşüncesini söyler sonuçta okuduğum kadarına yorum yapabilirim.

Ya bakın burada herkes anonim,sizde beni tanımıyorsunuz belki bende çok zor şeyler yaşadım ve ayağa kalktım belki o yüzsen sert geliyor size dilim. Sonuçta sizi tanımıyorum bunu alınarak kırılarak okumayın, yaşınız çok genç,hiçbir şey için geç kalmadınız. En azından ayrılmadan çalışma hayatına girin yavaştan para koyun kenara ha diyince ev tutulmuyor para lazım, iş ev düzeni kurun baktınız işte tutundunuz o zamna adamıda boşarsınız, ailenizede kafa tutarsınız. İşim şu yerim şu dersiniz. Önemli olan duygusal değil mantıksal planlı ilerlemeniz.
Böyle kararlı güçlü olursanız ancak aileniz yanınızda olur, bazı yargılar zor kırılır. Diğer söylediklerinize cevap vermeme gerek yok herkes kendi düşüncesini söyler sonuçta okuduğum kadarına yorum yapabilirim.
Bunu başka yorumda açıkladım zaten şu an bir meslek sahibi olsaydım kimseye hesap verme gibi zorunluluğum olmazdı. Üstte de dedim kimsenin hayatını bilmiyorum kimse de benim hayatımı bilmiyor şu an birikim yapmaya çalışıyorum zaten ama benim söylemek istediğimi çok başka yerlere çektiler ailem maddi her konuda yardımcı ama manevi olarak yoklar ben yaşadıklarımı anlattım vicdanımın bir yanı ben nankörüm diyor bir yanı da sevgi görmedin ki diyor ben bu aralıkta kaldığım için açtım konuyu ama konu çok başka yerlere gitti

Bunu başka yorumda açıkladım zaten şu an bir meslek sahibi olsaydım kimseye hesap verme gibi zorunluluğum olmazdı. Üstte de dedim kimsenin hayatını bilmiyorum kimse de benim hayatımı bilmiyor şu an birikim yapmaya çalışıyorum zaten ama benim söylemek istediğimi çok başka yerlere çektiler ailem maddi her konuda yardımcı ama manevi olarak yoklar ben yaşadıklarımı anlattım vicdanımın bir yanı ben nankörüm diyor bir yanı da sevgi görmedin ki diyor ben bu aralıkta kaldığım için açtım konuyu ama konu çok başka yerlere gitti
Kimisi maddi olarakta yok, o yüzden aileni düşünerek hayatını planlama. Zaten boşanmanı istemiyorlar farz et yoklar o zaman ne yapacaksan o şekilde ilerle. Ne olursa olsun ailene bu kadar sert gitme, en azından maddi bile olsa destek olmuşlar, onlarda belki farklı şeyler beklediler evlatlarından sende onları yapmadın öyle düşün.
Bence çabanı görseler destek olurlar, özellikle baban çok bunalmış sonuçta kaç yaşında insanlar onlarda senelerce çalışmış bi oh demek istiyolardır.

Piremsesim demedim. Hiç bir zaman da prenses olmadım. Çocuğum küçük demeden yapabildiğim tüm işleri temizlik bile olsa gittim üniye hazırlanıyorum sınavlarına gireceğim illa ki zamanında okumadım diye şimdi okuyamaz mıyım? Zırladığım cümleyi bana söyleyin lütfen ben sadece acaba ben mi aileme haksızlık ediyorum diye açtım bu konuyu kimisi hak vermiş kimisi vermemiş ama yine de bana vermiş olduğunu öneri için teşekkür ederim
Okul dediğin 4 sene. Bunun iş bulma süreci de olacak. Bu adama, tecavüzlerine, kumarına, parasızlığa, anne baba baskısına en az 5-6 sene daha katlanacak mısınız?

Okul sizce mantıklı bir yol mu? Zamanında kazanamadığınız üniversiteyi bu yaşınızda 2 çocukla kazanacaksınız, bu kazandığınız bölüm iyi bir üniversitede iyi bir bölüm olacak. Yani sizce olabilitesi var mı? Sizin ayaklar pek yere basmıyor.

Okul dediğin 4 sene. Bunun iş bulma süreci de olacak. Bu adama, tecavüzlerine, kumarına, parasızlığa, anne baba baskısına en az 5-6 sene daha katlanacak mısınız?

Okul sizce mantıklı bir yol mu? Zamanında kazanamadığınız üniversiteyi bu yaşınızda 2 çocukla kazanacaksınız, bu kazandığınız bölüm iyi bir üniversitede iyi bir bölüm olacak. Yani sizce olabilitesi var mı? Sizin ayaklar pek yere basmıyor.
Peki dahiyane arkadaşım ne yapmamı istersin

Kimisi maddi olarakta yok, o yüzden aileni düşünerek hayatını planlama. Zaten boşanmanı istemiyorlar farz et yoklar o zaman ne yapacaksan o şekilde ilerle. Ne olursa olsun ailene bu kadar sert gitme, en azından maddi bile olsa destek olmuşlar, onlarda belki farklı şeyler beklediler evlatlarından sende onları yapmadın öyle düşün.
Bence çabanı görseler destek olurlar, özellikle baban çok bunalmış sonuçta kaç yaşında insanlar onlarda senelerce çalışmış bi oh demek istiyolardır.
Tamam ama ben hayatta olmasaydım da ailem yine çalışacaktı ben ailemi suçlamıyorum yine Allah razı olsun ama çok bunaldım her konuda çok baskınlar asla hal hatır sormuyorlar bütün dertleri borç ve elalem ne der kaygısı var boşanmak istedim millet boşanmış demesin diye damadının borcunu ödedi sırf sizin sıkıntınız parasızlıktan diye bunu söylemeye çalışıyorum para her şeyi çözmüyor işte olmuyor. Zamanında baskılarından kaçtım evlendim ama hala her şeyimin içindeler diken üstündeyim hep tabi annem babam illa ki karışır ama çevrem bile farkında bunun çok çok fazla bu kadarı anlatsam burda sayfalar sığmaz

Peki dahiyane arkadaşım ne yapmamı istersin
Dahiyane insan olmaz dahiyane fikir olur.

Size fikir versem de bir bahane bulacaksınız, niye kendimi yorayım. Sadece okul fikriyle kendinizi kandırmayın diye bir uyarıda bulundum. Sorunlarından kaçmaya çalışan her kadın ya üniversiteye hazırlanıyor ya kpss’ye. Ama o hazırlık hiç bitmiyor, hiçbir yere varmıyor. Klasik kaçınma mekanizması.

Dahiyane insan olmaz dahiyane fikir olur.

Size fikir versem de bir bahane bulacaksınız, niye kendimi yorayım. Sadece okul fikriyle kendinizi kandırmayın diye bir uyarıda bulundum. Sorunlarından kaçmaya çalışan her kadın ya üniversiteye hazırlanıyor ya kpss’ye. Ama o hazırlık hiç bitmiyor, hiçbir yere varmıyor. Klasik kaçınma mekanizması.
Kardeşim sağol Allah razı olsun ama şimdi oraya gidiyorum olmuyor buraya gidiyorum olmuyor senin gözünde de bu yol da olmuyor bana ne fikir verebilirsin peki ?
( dahiyane insan da vardır sadece fikir değildir )

Kardeşim sağol Allah razı olsun ama şimdi oraya gidiyorum olmuyor buraya gidiyorum olmuyor senin gözünde de bu yol da olmuyor bana ne fikir verebilirsin peki ?
( dahiyane insan da vardır sadece fikir değildir )
e yorumlarda bir sürü fikir vermişler işte ailen karşıysa onlar yokmuş gibi davran çabala işe gir birikim yap boşan. ailen kararlı olduğunu, çabanı görürse belki gardını indirir diye. daha nasıl bir fikir bekliyorsunuz anlamadım kimsenin elinde sihirli değnek yok maalesef.
ayrıca evet üniversite mantıksız bir hayal. içinizde kalmış olabilir ama mevcut koşullarınıza göre çok da gerçekçi değil. iki çocuğa bakıp hem çalışıp ev geçindirip hem sınava hazırlanacaksınız bir de bölümü bitireceksiniz öyle mi? biraz gerçekçi olmak lazım hayatta başka sorumluluğun olmadığı yaşlarda bile üniversitede zorlanıyor insanlar. öylesine bir bölüm okursanız okursunuz tabii ama onun da size bir getirisi olmaz zincir marketler üni mezunlarıyla dolu maalesef.

Ben 27 yaşındayım iki oğlum var 15-16 yaşlarındayken illa ki herkes gibi sevgililerim oldu hatalarım oldu sonra evlendim iki oğlum oldu eşimle anlaşamadık boşanmak istedim ailem istemedi. Benim ailem nasıl desem babam daha çok sevgisini belli etmez öyle sarıldığını başımızı okşadığını bilmem hiç babamla dertleşmemişizdir sert biri zaten kendi doğruları dışında kimseyi dinlemez ben en büyük çocuğuyum evliyim hala korkarım , çoğunlukla her şeyi kendi bilir fikir sormaz söver sayar ama maddi konuda her şekilde arkamızda. Annem; o ise hep çalıştı yani babam da öyle buralara kolay gelmediler biz hep yalnız kaldık babaannemle büyüdük kardeşimle. Annem hep bize biz gibi anne babayı zor bulursunuz diye büyüttü hep hatalarımızı, yaptıklarımızı, bizim için nelerden vazgeçtiğini yüzümüze vurdu, bizim yaptığımızı hangi anne baba yapar diye verdiklerini hepsini yüzümüze vurur yani yaptık diye demiyorum kızım ama kaynanan hangi birini yapmış bizim yaptığımız diye en basit örnek böyle söyler. Yada biri bişeyden yakınır hemen kendilerini örnek gösterir bak bizim de öyle oldu ama biz onu öyle yapmadık, yani kendilerini yüceltir ailecek kötü zamandan geçeriz babanız çok hasta falan der neyse son zamanlarda boşanmak istedim babam içip içip aradı sövmeler tehditler hava da uçuştu anneme dedim ki her şey paramı babam sürekli sizin yüzünüzden dünya borcum var bilmem ne ddiyor bir kere de derdiniz ne bi sıkıntınız var mı diyin başımızı okşayın dedim annem ise bana tabi doğru her şey baş okşamayla bitiyor dimi zamanında yaptığın pisliklerin arkasında az mı durduk senin derdin koca çocuk değil yalnız ev tutup sürtmek dedi bu böyle geçti. Aradan biraz zaman geçince devam edemedik ben yine boşanmak istedim anneme mesaj attım geri göndermeyecekseniz boşanmak istiyorum diye tamam gel kızım dedi ben gittim az zaman sonra eşim geldi öyle böyle dediler baban hasta dedi annem millet laf edecek şimdi zaten baban hasta kaldıramaz iki çocuk var arada bişey olmaz diyip eşimin borcunu ödediler , borç yüzünden böyle oluyormuş gidip borçlarını ödediler beni geri gönderdiler tek düşündükleri de torunlarıymış o yüzden yapmışlar. Hep millet ne der diyorlar hep laf olur söz olur, milletin çocuğu okudu adam oldu siz bişey olmadınız bir kere gururlandırmadınız bizi hep öyle oldu böyle oldu sürekli bizi eziyorlar ama sorsan hep iyi anne babalar hep maddi anlamda destekler sizce ben mi annem babama haksızlık yapıyorum hani nankör müyüm ben eşimi sevmiyorum bana neler yaptı çocuğum gözü önünde zorla birlikte oldu benle bunları falan bile bile beni geri gönderdi annem şimdi de sürekli borcumuz çok diyor ama ben onlardan hiç bir zaman para istemedim borcumuzu ödeyin de demedim ama hep bir borç para tek dertleri para ben bi dert için aradığım da annem babamı dolduruyor babam arayıp sövüyor benim derdim kendimden fazla paralarım dönmüyor borcun içindeyim sizin gibi evlat olmaz olsun bir kere gün yüzü göstermediniz hep dert hep diye söylenirler. Evliyim hala gittiğim yerlere giydiğim kıyafetlere fotoğraflarıma kadar karışırlar asla bizi birey yerine koymazlar evde saygı bekledim kardeşlerimden içerledim ağladım babam sen kimsin de millet sana saygı duyacak demişti ben mi kötü evladım bu durumda
Sonuna kadar okudum sizin adınıza çokta üzüldüm hem aileniz hem eşiniz ailenizin de yaptığı hiç doğru değil eşiniz zaten bence çok büyük bir hayal kırıklığı ne baba evine ne koca evine sığmaz olmuşsunuz sınavınız tabiki çok ağır ama kendiniz için birşeyler yapabilirsiniz hiç birşey için geç değil çalışıyormusunuz bilmiyorum kendi ayaklarınızın üzerine durun hiç kimseye muhtaç olmayın bu saatten sonra yapabileceğiniz tek şey bu sizin evlat olarak onların aman aman edeceği hiç bir şey yok anlattıklarınza bakılırsa anne baba olmak zaten bunu gerektirir ama yinede en büyük suçlu eşiniz sizi ailenize karşı da çok fazla yere vurmuş

Daha önce bir çok konuda örnek verdiğim temizliğe gelen kadın vardı. Temizlik parasıyla ev yaptırdı, sonra servis minibüsü almış. Kocasıyla o işe geçince temizliği bıraktı. Kötü birşey olaaak bakmayın az buz demeden temizlik işine girebilirsiniz. Güvenilir olursanız gayet iyi para kazanabilirsiniz. Ayaklarınızın üzerinde durunca da boşanırsınız. Temizlik işi de referans önemli.

Ben mesela temizlik yapamıyorum. Kimyasal alerjilerim de var. Temizliğe gelen ablanınki gibi olmuyor. Eksik kalıyor ve o güç yok bende. Onlar iş edindiği için elleri hızlı. İlla okumak zorunda değilsiniz. Üniversite mezunları açıkta. Sağlıkçı olmazsanız iş de yok…

maddi olarak aileniz destek vermiş belki onlarda anca onu gördü onu biliyor… elindeki durum bu. Buradan ailenize kızarak ilerleyemeyiz. Keşke destek olsalar. Onlar çocuk bakarken sizde çalışırdınız. Ama yok… aileniz yok kabul edin.

Lisede yaşıt bi kız vsrdı. Kızın babası öğretmen olmasına rağmen baskıcıydı. Öyle böyle değil kızlarını eve kapatırdı. Aynı ortamda büyüyen abla öğretmen oldu, diğer kız da lise bitmeden kocaya kaçtı. İkisinşn de tercihi farklı oldu. Biraz da kader bizim elimizde. Geçmişe saydırmayın artık önünüze bakmaya çalışın…

Back
X