- Emoji Skoru
- 20.540
- Puanlar
- 298
Ya bakın burada herkes anonim,sizde beni tanımıyorsunuz belki bende çok zor şeyler yaşadım ve ayağa kalktım belki o yüzsen sert geliyor size dilim. Sonuçta sizi tanımıyorum bunu alınarak kırılarak okumayın, yaşınız çok genç,hiçbir şey için geç kalmadınız. En azından ayrılmadan çalışma hayatına girin yavaştan para koyun kenara ha diyince ev tutulmuyor para lazım, iş ev düzeni kurun baktınız işte tutundunuz o zamna adamıda boşarsınız, ailenizede kafa tutarsınız. İşim şu yerim şu dersiniz. Önemli olan duygusal değil mantıksal planlı ilerlemeniz.Hala neyi anlamamakta direniyorsunuz dediniz ya hani en başta aileniz illa ki gururlanmak ister siz okumamışsınız diye ona ithafen dedim okumadım evet pişmanım ama onlar için sadece gururlanmak önemli olan hala aile içi tecavüzğ başka konulara çekiyorsunuz bunun sonucunda ev tutup ayrılacağım gibi bir cümle kurmuş muyum dikkatlice bakın. Nasıl da güzel genelleme yapıyorsunuz dimi siz asıl hayatta hiç zorluk görmemişsiniz kime nasıl çıkış yaptığımı nelere katlandığımı nerden bileceksin de yorum yapıyorsunuz. Bana yardım için bişeyler söylemeyecekseniz yorum yapmayın. Baskıcı aile de daha çok sevgili yapılıyor genellemesini size kim sunduysa bunun böyle olmadığını size söylemeli. Herkesin hayatı güzel olmayabilir ama 26 yaşındayım nelerle mücadele ettiğimi bilmeden nasıl güzel yargılıyorsun, ben kınamıyorum diyorsunuz ama maşallah her cümleme ayrı bi cevabınız var. Ailem gururlanmayı sadece okumak üstünden değil her yaptığımız şeyi yargılayarak bunu söyler. Ailemle kalayım o zaman sizin dediğiniz gibi tamam iki çocukla kirada olmuyor dedim gittim evlerine sırf millet kızı boşanmış gelmiş demesin diye kocamın kumar borcunu ödeyip iki çocukla ayrılınmaz diyip beni geri gönderdiler ama ben ödeyin yuvam bozulmasın demedim bunun sonucunda yine ben suçlu oldum şimdi soruyorum aile evine gidemiyorum geri gönderiyorlar ben ayrı ev tutacağım lafını neyden sonra söyledim zaten tehdit bunun üstünden başladı daha sonra zaman geçti yapamadım yanınıza geleyim boşanayım dedim tamam dediler ben 1 hafta zor sığdım şimdi durum buyken orası burası öyle böyle diyip beni hangi konuma sokmaya çalışıyorsunuz merak ettim açıkçası. İlla ki tek taraflı dinlediniz inanıp inanmamak sana kalmış bir durum belki ailem haklı ama bana göre değil.
Böyle kararlı güçlü olursanız ancak aileniz yanınızda olur, bazı yargılar zor kırılır. Diğer söylediklerinize cevap vermeme gerek yok herkes kendi düşüncesini söyler sonuçta okuduğum kadarına yorum yapabilirim.