Anne-Baba Salaklıkları

eddaxy

ElifEfe:))
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2010
854
29
123
Şanlıurfa
Arkadaşımdan bir söz duymuştum: ''Anamın ilki olacağıma dağda gezen tilki olsaydım.'' diye. Çok gülmüştüm ilk duyduğumda...
Anne-babalar tecrübesizlikten dolayı ne hatalar, ne salaklıklar:) yapıyorlar. Sonradan öğreniyorsun doğrusunu.
ilk örnek benden gelsin:
eşim acıyı çok sever. o akşamda acı pul biber attı yemeğine. yemek faslı bitince sen elifle ilgilen ben de masayı toplayayım dedim. mutfakta bulaşıkları hallederken eliften nasıl bir ağıt geliyor, gözler kıpkırmızı olmuş ağlamaktan. ne oldu birşey mi yaptın yanlışlıkla diyorum eşime, yapmadım ya ne yapacam oturduk kızımla elma yiyoruz dedi. parmaklarıyla küçük küçük ezip kızımın ağzına veriyormuş. allah allah istemiyor demekki elma verme dedim. mutfağa geri dönüp tabaktaki pulbiberi görünce jeton düştü bende.. acı parmaklarıyla elma ezip ezip yediriyormuş meğer kızıma. kızımda acıdan ağlamaya başlamış zavallıcık. hemen odaya dönüp neden ağladığını eşime söyleyince ikimizde yaptığımız aptallığa gülmeye başladık.:)
daha çok örnek vardır ya, aklıma geldikçe yazarım artık.
sizde var mı böyle hikayeler...

ilk oğlumda en büyük yaptığım hata hıçkırdığında limon suyu vermekti annemler bebek hıçkırmasın sinir olmasın die limon ver demişlerdi meğer verilmezmiş çok hıçkırması lazımmış ki yemek borusu aşağı insin hıçkırığını kesince yemek borusu yukarda kalırmış ve sonuç ekşi bişiy yiğince bebek reflüsü 13 ay kustu mert hala daha pütürlü şeyler yiyemiyor yemek borusu yukarda olduğu için hem ben hemde miniğim çekti kusmasından

Back