Anne/ babaniz evlat ayrimciligi yapiyor mu?

Mihmandar_34

Rabbime şükür 🤲
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012
5.761
5.078
198
36
İyi geceler. Benim annem bunu fazlasıyla yapıyor. Hem de her konuda. Özellikle benden iki yaş küçük kız kardeşimle yaptığımız her tartışmada hep o haklı. Bir kere de ben olayım. Daima kardeşim. Konuyu anlamadan dinlemeden direkt beni suçluyor.
Bunun sebebi ne olabilir? Siz de yasadiniz mi böyle bir şey? Niye onu hep daha çok koruyor? Nasıl aşılabilir bu durum? Fikir istiyorum. Tesekkur ederim.

Bundan bi kaç ay önce bende böyle düşünürdüm sonra bakış açımı değiştirdim..Ve anladım ki annem bana nasıl yanarsa ablamada öyle yanar yani evlat sonuçta anne olmadan anlayamayız..

Daha hassas daha kırılgan bi tip ise korumaci davranıyor olabilir anneniz.. doğru değil ama oluyor.. şahsi alıp üzülmeyin.. sizden değil kardesinizden kaynaklı bi durum muhtemelen..
Kız kardeşim daha sert ve daha kindar. Annem de biliyor oyle olduğunu ama artik onu daha çok sevdiğini düşünüyorum.

Bundan bi kaç ay önce bende böyle düşünürdüm sonra bakış açımı değiştirdim..Ve anladım ki annem bana nasıl yanarsa ablamada öyle yanar yani evlat sonuçta anne olmadan anlayamayız..
Benim değiştirmem için beni anlaması gerek sanırım annemin. Anne kız ilişkimiz yok ben pek bisey paylasamiyorum annemle. Sevgisini hissedemiyorum. Bunu onunla paylastigimda sevgim hepinize eşit diyor ama sadece lafta....

Kız kardeşim daha sert ve daha kindar. Annem de biliyor oyle olduğunu ama artik onu daha çok sevdiğini düşünüyorum.

Annenizin gözünde nasıl acaba?
Tek çocuğum var bilmiyorum evlat ayrılır mi ama sanmıyorum..
Sevgi olarak fark yoktur ama tepkiler farklı olabilir..
Ablamın hemen affedildigi birseyi ben yapsam kıyamet koparir babam..
Onu daha çok sevmiyor eminim..
Sadece beni de tanıyor onu da..
Benden beklentisi yüksek bana daha çok kırılıyor..
Ablamdan beklentiyi sıfıra indirdi zaten.. kızacak ters düşecek durumları yok..

Ben üç kardeşim çok şükür ailemde hiç evlatlar arası ayırımcılık olmaz. Hepimize eşit davranılmıştır hep. Hatta annem kardeşlerimi hep tembihler ablanız tek kız vasiyetimdir onu hep koruyup kollayacaksınız iki erkek kardeş der.

Benim değiştirmem için beni anlaması gerek sanırım annemin. Anne kız ilişkimiz yok ben pek bisey paylasamiyorum annemle. Sevgisini hissedemiyorum. Bunu onunla paylastigimda sevgim hepinize eşit diyor ama sadece lafta....
bak formul çok basit annene zaman ayır,değerli olduğunu hissettir ya ben annem beni sevmez derdim şimdi ne saçma diyorum kendime Annemle konuşuyorum zaman ayırıyorum sonra baktm ben 1 adım atımca o uçarak geldi

Annenizin gözünde nasıl acaba?
Tek çocuğum var bilmiyorum evlat ayrılır mi ama sanmıyorum..
Sevgi olarak fark yoktur ama tepkiler farklı olabilir..
Ablamın hemen affedildigi birseyi ben yapsam kıyamet koparir babam..
Onu daha çok sevmiyor eminim..
Sadece beni de tanıyor onu da..
Benden beklentisi yüksek bana daha çok kırılıyor..
Ablamdan beklentiyi sıfıra indirdi zaten.. kızacak ters düşecek durumları yok..
Zaten bu durumları gordukten sonra kesinlikle tek çocuk yapacağım diyorum iki kardeş kavgası çok kotu evde hep bi huzursuzluk gelemiyorum artık huzurum kaçıyor....

Ben ortanciyim :halay:yapiyolarmiydi bilmiyorum ama ben daha sert daha guclu bir kisiligim vardir kavgadan hakkimi savunmaktan falan hic kacinmam hakli oldugum zamanlarda tabi ablam evlenmeden once hep bi ona ilgi vardi ben arada kayniyodum kucuk kardesimede aynen o kucuk diye :işsiz: ablam evlendi durum degismedi ama ben degistim degismeseydim herhalde kin tutucaktim aileme karsi ki kindar biriyimdir neyseki takmamaya calistim tam alistim derken depresyona girdim sonra tum ilgiler bana :KK12: buda olmadi tabi depresyonu atlatinca ilgileri kardesime yonelttim ben halimden memnunum ama tabi ondan sonra hepimize aynk ilgi gostermeye basladilar :dua: seninkide gecicidir umarim canim ben olayi dna testi yapmaya kadar götürdüm :110:

bak formul çok basit annene zaman ayır,değerli olduğunu hissettir ya ben annem beni sevmez derdim şimdi ne saçma diyorum kendime Annemle konuşuyorum zaman ayırıyorum sonra baktm ben 1 adım atımca o uçarak geldi
Canım ben yapmaya kalksam onun hep bi hastalığı var hep bi işi var hiç takilmiyoruz bu yüzden. Hep ya havayı bahane eder ya da hastalıklarını...

Ben üç kardeşim çok şükür ailemde hiç evlatlar arası ayırımcılık olmaz. Hepimize eşit davranılmıştır hep. Hatta annem kardeşlerimi hep tembihler ablanız tek kız vasiyetimdir onu hep koruyup kollayacaksınız iki erkek kardeş der.
Bu bilgi konu sahibinin çok işine yaramıştır eminim :işsiz:

Zaten bu durumları gordukten sonra kesinlikle tek çocuk yapacağım diyorum iki kardeş kavgası çok kotu evde hep bi huzursuzluk gelemiyorum artık huzurum kaçıyor....

Öyle düşünme yine de..
Ablamla aram 18 ay..
Kavga içinde geçti çocukluk gençlik..
Şimdi 30lu yaşlardayiz.. birbirimizden başka dostumuz yok..
Kısmet kardeşin de hayırlısı var hayirsizi da..

Ben ortanciyim :halay:yapiyolarmiydi bilmiyorum ama ben daha sert daha guclu bir kisiligim vardir kavgadan hakkimi savunmaktan falan hic kacinmam hakli oldugum zamanlarda tabi ablam evlenmeden once hep bi ona ilgi vardi ben arada kayniyodum kucuk kardesimede aynen o kucuk diye :işsiz: ablam evlendi durum degismedi ama ben degistim degismeseydim herhalde kin tutucaktim aileme karsi ki kindar biriyimdir neyseki takmamaya calistim tam alistim derken depresyona girdim sonra tum ilgiler bana :KK12: buda olmadi tabi depresyonu atlatinca ilgileri kardesime yonelttim ben halimden memnunum ama tabi ondan sonra hepimize aynk ilgi gostermeye basladilar :dua: seninkide gecicidir umarim canim ben olayi dna testi yapmaya kadar götürdüm :110:
Yakında ben de yapicam bunu hep de ona ilgi hep de onu korumak olmaz ki! Buyugum ablayim diye de kucugu bu kadar kayırmak olmaz ki. Artık çıkardım dişlerimi ben de. Belki seninki gibi olur durumum depresyonda olduğumu anlar da bana ilgi gosterir biraz da.

Canım bu yazdığın açıklıyor durumu annen huzursuzluk olmasın diye öyle davranıyor .kardeşini sakinlestirmese kavga büyüyecek.malesef annelerin işi zor işte.anneni yanlış anlama ikinizi de aynı sever

Öyle düşünme yine de..
Ablamla aram 18 ay..
Kavga içinde geçti çocukluk gençlik..
Şimdi 30lu yaşlardayiz.. birbirimizden başka dostumuz yok..
Kısmet kardeşin de hayırlısı var hayirsizi da..
Belki bir gün...
İnşallah canım.
O günler de gelir belki.

evet aynen öyle yapıyor.

mesela karşımda ablam bağırır, ben ona bağırırsam annem bana sus der.

karşımda hakaret eder bana küfürler gırla, ben küfür hakaret değil ters bir kelime bile söylesem annem beni ayıplar.

arkamdan fıs fıs konuşur dedikodumu yaparlar fesat fesat şeyler konuşurlar. geçerken duyarım, tüm gün benim hakkımda konuşuyorlar zaten.

ablam da annemi fiştekliyor ki onu manipüle edebilsin bana karşı. bana işkence edince zevk alıyor, çünkü hayatındaki ezikliğini benim eksiklerimle kapatıyor.

işsizim şu an bunu sürekli kafama kakarak "ben senden üstünüm senden yukardayım" falan diyor sürekli.

artık hayatındaki mutsuzluklarını görmemek için kendisiyle beni kıyaslayarak mutlu olmaya çalıştığını fark ettim. mesela çalışmaya başlarsam ondan fazla para kazanırsam ondan üstün mü olucam onun kafasına göre?

vs vs. saçma sapan şeyler.

ne olursa olsun bir anne bir kızının diğer kızına kötü laflar etmesine izin vermemeli. eğer yapıyorsa anne sıfatını taşımasın. ben o yüzden öyle kan bağım olan kişiler gözüyle bakıyorum artık önemsemiyorum ikisini de.

bikaç sene suratlarını görmesem çok iyi olacak. tek hayalim bu.

Son düzenleme:
Yakında ben de yapicam bunu hep de ona ilgi hep de onu korumak olmaz ki! Buyugum ablayim diye de kucugu bu kadar kayırmak olmaz ki. Artık çıkardım dişlerimi ben de. Belki seninki gibi olur durumum depresyonda olduğumu anlar da bana ilgi gosterir biraz da.
Bence bosver takmamaya calis hem boylesi daha iyi olur inan bana benim yasadiklarimi insallah kimse yasamaz bana gore cok zordu 2 yil dile kolay bide depresyon ailemle ilgili degilde diger bir suru etkenden dolayi oldu yani temelde ailem yatmiyor. Niye sana takma diyorum kendini daha guclu hissedersin ozguvenin olur tek basina biseyde karar vermen gerektiginde birilerinin fikrine ihtiyac yada baglilik hissetmezsin yanliz basina bisiyler yapmak buyuk bir adim atmak senin icin sorun olmaz mesela benim erkek arkadasim turkiyede yasiyor ben yurt disindayim kismet olursada evlenirsek benim ailemden ayrilmam sanirsam cok zor olmuycaktir benim icin ama aksi olsaydi cok cok ilgi gosterselerdi belkide onlarin arasinda sevim yapmak zprunda kalicaktim simdi ki durum ailem onlardan uzak yasamami istemiyor ama ben bunu takmiyorum :) bide bu ailelerin yaptigi ayirimcilik degilde kisiye gore muamele oluyor kisiliklerimizi biliyorlar ona gore bize desten guven veriyolar yoksa heppimizi illaki ayni duzeyde seviyolardir hadi tas catlasin birazcik birini daha fazla seviyolardir diyelim. Sen sen ol sakin depresyona gireyim onu yapayim bunu yapayim deme kendinden baskasina zarar vermiyorsun cunku :)

Back
X