- 24 Nisan 2023
- 10
- 11
- 1
- 43
- Konu Sahibi 1 ASYALI KADIN
-
Sizin bu durumda göreviniz onların bakımevinde iyi bakıldığından emin olmak, sürekli ziyaret etmek olacaktır.
Bir evlattan beklenen budur, bir kadından kimse yatalak bir hastaya ve alzheimer bir hastaya tek başına bakmasını bekleyeme
Başka kardeşiniz yokmu ? Allah yardımcınız olsun.konuya nasıl başlayacağımı bilmeyerek yazıyorum.çekinerek ve duygusal fırtınalar yaşayarak,ürkerek korkarak ağlama hissi ile karışık bir duygu durumundayım.babam alzaymır hastası,annem yatalak felç İKİSİNİNDE AKIL GİDİP GELİYOR ZAPTEDİLMELERİ ZORLAŞTI ve bakamayacagım noktadayım.birbirlerine zarar verme noktasındalar ve ne yapacagımızı bilmiyoruz.onları hiçbiyere vermek istemeyerek zor bi karar vermek zorunda kalmak nasıl bir duygu bilemezsiniz lütfen yardımcı olurmusunuz.
birini huzur evi biri yatalak oldugu için bakım evi uygun ve zira doktorlarda aynı yerde kalmalarını uygun görmüyor tehlikeli görüyor.peki benİm iç dünyam ve yara olarak gördüğüm bu acı kararın yükü nasıl geçecek?
Maddi durum elverişli değilse ?Evde bir bakıcı ayarlasanız nasil olur hem yükünüz azalir huzur evi yerine?
Bu kararı öncelikle acı olarak görmemeniz lazım bence , anne babalarımız bize farkında olmadan mı bunları aşılıyor bilmiyorum ama doğru olan zaten en iyi bakılacak yerde olmaları bunu vicdani yük görüp kendinize yüklerseniz ve evde birbirlerine ya da kendilerine zarar verirlerse eğer o zaman daha büyük bir vicdan azabıyla yaşayacaksınız siz elinizden geleni yapmışsınız siz onları bir yere vermiyorsunuz hastalar ve 7/24 gözetim altında olmaları için gerekli yerde yaşamalarını sağlıyorsunuz. Şahsen ben belli bir yaştan sonra elden ayaktan düşersem kendi rızamla böyle bir yerde kalmak isterim herkesin bir tane hayatı var ve kimsenin yıllarca bana bakmasını hayatını ertelemesini de istemem kendim de kimseye muhtaç olmak istememkonuya nasıl başlayacağımı bilmeyerek yazıyorum.çekinerek ve duygusal fırtınalar yaşayarak,ürkerek korkarak ağlama hissi ile karışık bir duygu durumundayım.babam alzaymır hastası,annem yatalak felç İKİSİNİNDE AKIL GİDİP GELİYOR ZAPTEDİLMELERİ ZORLAŞTI ve bakamayacagım noktadayım.birbirlerine zarar verme noktasındalar ve ne yapacagımızı bilmiyoruz.onları hiçbiyere vermek istemeyerek zor bi karar vermek zorunda kalmak nasıl bir duygu bilemezsiniz lütfen yardımcı olurmusunuz.
birini huzur evi biri yatalak oldugu için bakım evi uygun ve zira doktorlarda aynı yerde kalmalarını uygun görmüyor tehlikeli görüyor.peki benİm iç dünyam ve yara olarak gördüğüm bu acı kararın yükü nasıl geçecek?
Maddi durum elverişli değilse ?
evet bugün buldum ikisi içinde sanırım imkansız bi fırsatmı geçti elimeBakim evi buldunuz mu peki? Annemin ananesi icin cok zor bulmuslardi yer. Akli denge olmayinca kabul etmiyor genelde bakimevleri
Siz elinizden geleni yapmışsınız. Bu konuda kendinizi suçlu hissetmeyin. Evet herkes ister anne babasının her ihtiyacını karşılayabilmek, Ve kendi evinde bakabilmek. Ama bu mümkün değil. Özellikle bu dönemde birçok insan çalışmak zorunda. İşini gücünü bırakıp ailesine bakım sağlayamaz insan ya da bir bakıcı tutsa o bakıcı için para ayırmak bir çok kişi için imkansız. İkisini de bakım evine verebilme imkanınız olmuş çok şükür. Bence bu dönemde bunu bile yapabiliyor olmanız çok büyük bir nimet. Şuan bu durumu idrak edebiliypr olsalardı onlar da şükreder ve seni anlarlardı. Onlar da senin içinde bu yüzden yara açılsın istemezlerdi bencekonuya nasıl başlayacağımı bilmeyerek yazıyorum.çekinerek ve duygusal fırtınalar yaşayarak,ürkerek korkarak ağlama hissi ile karışık bir duygu durumundayım.babam alzaymır hastası,annem yatalak felç İKİSİNİNDE AKIL GİDİP GELİYOR ZAPTEDİLMELERİ ZORLAŞTI ve bakamayacagım noktadayım.birbirlerine zarar verme noktasındalar ve ne yapacagımızı bilmiyoruz.onları hiçbiyere vermek istemeyerek zor bi karar vermek zorunda kalmak nasıl bir duygu bilemezsiniz lütfen yardımcı olurmusunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?