• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anne bak annesi gitmemis

Benim annem ben 10 yaşındayken emekli oldu. Ben 10 yaşıma kadar ağladım. Annem de ağladı tabii işe giderken. Tam emekli olacakken de kardeşim doğmuştu. Pek anneyle büyüdüm sayılmaz yani. Ama ben üniversite okurken o emekli maaş kartını bana verdi biliyor musunuz? Arkadaşlarım ailelerinden gelecek 50 lirayı dört gözle beklerken ben maaş günü beklerdim :)
Eğer bir seçim yapmanız gerekiyorsa şimdi ile gelecek arasında seçim yapacaksınız.
Eğer ortada seçim yapılacak bir durum yoksa, sadece çocuğunuzu alıştırmak istiyorsanız, onunla yetişkin insan gibi konuşmayı deneyin. Kreşe falan gidiyorsa onun hayatıyla paralel bir konuşma yapın. "Anne babalar çalışırsa çocuklarına daha iyi bakabilirler. Çocuklar da kreşe giderse yeni arkadaşları olur. Oyun oynarlar. Hem benim derslerimin bitmesine az kaldı sonra hep beraber olacağız." gibi konuşun. Kolay gelsin.

Ben okul oncesi okuyorum son siniftayim kpss hazirlaniyorum oglumla ilgilenemiyorum surekli ders calisiyorum sabsh gidip gece 10 da geliyorum dun gece uyumadi bacagima yatti cizgi film izliyordu ayi yatiyor annedi yaninda anneee baaak annesi gitmemis dedi ne diyecegimi sasirdim israrla tekrarladi sabahta anne gidemezsin kapiyi kilitledim dedi onune oturdu hele gidecegimi anlayinca pes etmesi varya bile bile iceri gitmesi annem gidiyoo demedi icimi yakiyo dersanede aglayarak yaziyorum size simdi bide alan geldi zaten ilgilenemedigim icin boyle oldu aksam haftasonu ilgilensem yetiyodu simdi ikimizde perisan olduk bize dua edin ne olur

Merhaba..
İnan gözümde canlandırdım manzarayı gözlerim doldu şu an...
Ben de 2. üniversite okuyordum.. 2. sınıfta oğluma gebe olduğumu öğrendim ve bıraktım...
Okul öncesi öğretmenliği idi... Kendimi bildim bileli hayalimdi..
İkinci öğretimdi..
Bebeğim oldu.. Aklımdan bile geçmedi..
Sabah 8 den akşam 10 a kadar onu annesiz koyamazdım ve bıraktım..
Ne zaman istersem tekrar başlayabiliyorum..
Gerçekten çok üzüldüm yavrucağa ama siz zaten yolun sonuna gelmişsiniz..
İnşallah emeğinizin karşılığını alırsınız da yavrunun bu annesiz zamanlarına bir nebze avuntu olur...
Ben yapamazdım ... Yapamadım da...

ümran sana ve oğluna yazık olmuş cidden öyle.madde durumunuz iyi ama sen deli gibi ders çalışıp istemediğin halde üstelik bunu yapıyorsun.oğluna hiç vakit ayıramıyorsun.

ayrıca yorulman,perişan olman da çok kötü.bilemiyoırum ya ilk defa bir kadına okuma,çalışma diyesim var.
Atanmayi calismayi isterim ama bu sekilde degil boyle calismasamda atanamam zeki bi insan degilim calismam lazim bende bu yil gitsin atanayin seneye yarim gun calisicam oglumla giden zamani telafi edicem diyidum birde alan sunavi geldi dun hepten mahvoldum boyle ayri kalip atanamazsam seneye daha kotu olur ozel okullar aksama kadar cumarteside calistiriyolar bi farki olmayacak ustune ders calismayada calisicam off hic okumasam daha iyiydi

Benim annem ben 10 yaşındayken emekli oldu. Ben 10 yaşıma kadar ağladım. Annem de ağladı tabii işe giderken. Tam emekli olacakken de kardeşim doğmuştu. Pek anneyle büyüdüm sayılmaz yani. Ama ben üniversite okurken o emekli maaş kartını bana verdi biliyor musunuz? Arkadaşlarım ailelerinden gelecek 50 lirayı dört gözle beklerken ben maaş günü beklerdim :)
Eğer bir seçim yapmanız gerekiyorsa şimdi ile gelecek arasında seçim yapacaksınız.
Eğer ortada seçim yapılacak bir durum yoksa, sadece çocuğunuzu alıştırmak istiyorsanız, onunla yetişkin insan gibi konuşmayı deneyin. Kreşe falan gidiyorsa onun hayatıyla paralel bir konuşma yapın. "Anne babalar çalışırsa çocuklarına daha iyi bakabilirler. Çocuklar da kreşe giderse yeni arkadaşları olur. Oyun oynarlar. Hem benim derslerimin bitmesine az kaldı sonra hep beraber olacağız." gibi konuşun. Kolay gelsin.
Okadarini anlayamiyo gidicem de yeter agliyo hemen basima yazma taksam bile nereyeee diye agliyo yavrum dusun artik 7 ay kaldi ama derman kalmadi bizde

Okadarini anlayamiyo gidicem de yeter agliyo hemen basima yazma taksam bile nereyeee diye agliyo yavrum dusun artik 7 ay kaldi ama derman kalmadi bizde
Anlamıyor demeyin, yine de konuşun. Siz anlamıyor sanabilirsiniz ama şimdiki çocuklar her şeyin farkında. Konuşmayıp iletişim kurmadıkça da yalnızlaşıyor olabilir. Gün içinde telefonla onu arayıp konuşuyor musunuz?

Az kaldı bıraz daha sabredın.Sınavı kazanınca zaten onun ıcın calısacaksınız.Hersey onun gelecegı ıcın.Basladıgınız ısı bıtırın en azından.. Basarılarınız daım olsun.
Ailem beni okutmadi calisip kendisine ev aldi ben issiz parasiz mesleksiz kaldim istedim ki bi meslegim olsun oglumu okutayim kurslara gitsin iyi giyinsin benin gibi elin kiyafetini giymesin ele ozenmesin iyi egitim alanlar iyi yerlere gelir ufkunu acayim oglumun dedim ama sanirim kotu ettim dualarin icin tesekkur ederim allah razi olsun

Anlamıyor demeyin, yine de konuşun. Siz anlamıyor sanabilirsiniz ama şimdiki çocuklar her şeyin farkında. Konuşmayıp iletişim kurmadıkça da yalnızlaşıyor olabilir. Gün içinde telefonla onu arayıp konuşuyor musunuz?
Arasamda konusmuyo yinede arayayim hergun belki alisir konusmaya

Önce okul bitseydi sonra kpss ye hazırlansaydınız haftanın her günü sabah çıkıp gece 10 a kadar nasıl ders oluyor ki bende kpss ye hazırlanıyorum kursa gidiyorum ayrıca çalışıyorum h.sonları gidiyorum kursa bu kadar yoğun değil program yani çocuğunuzun size ihtiyacı var siz eve geldiğinizde onun uyku saati gelmiş oluyor. İnşallah atanırsınız da değer.

ayyy cnm bnm :( cok ozluyor demekki ara verseniz belliki ihtiyaci var size :(
Ben okul oncesi okuyorum son siniftayim kpss hazirlaniyorum oglumla ilgilenemiyorum surekli ders calisiyorum sabsh gidip gece 10 da geliyorum dun gece uyumadi bacagima yatti cizgi film izliyordu ayi yatiyor annedi yaninda anneee baaak annesi gitmemis dedi ne diyecegimi sasirdim israrla tekrarladi sabahta anne gidemezsin kapiyi kilitledim dedi onune oturdu hele gidecegimi anlayinca pes etmesi varya bile bile iceri gitmesi annem gidiyoo demedi icimi yakiyo dersanede aglayarak yaziyorum size simdi bide alan geldi zaten ilgilenemedigim icin boyle oldu aksam haftasonu ilgilensem yetiyodu simdi ikimizde perisan olduk bize dua edin ne olur

Atanmayi calismayi isterim ama bu sekilde degil boyle calismasamda atanamam zeki bi insan degilim calismam lazim bende bu yil gitsin atanayin seneye yarim gun calisicam oglumla giden zamani telafi edicem diyidum birde alan sunavi geldi dun hepten mahvoldum boyle ayri kalip atanamazsam seneye daha kotu olur ozel okullar aksama kadar cumarteside calistiriyolar bi farki olmayacak ustune ders calismayada calisicam off hic okumasam daha iyiydi
atanırsan kım bakacak ogluna?
Valla umran bız calısıyoruz oglum 10 kadar uyuyor , 2 saat evde daha sonra okula gıdıyor aksam onu evde ben karsılıyorum.
yemek bıle yapmıyorum
calısıyorum paranın bır kısmı yemektı temızlıktı bunları yaptırmakla gıdıyor yoksa bas turlu mumkun degıl calısmam ben
yarın obur gun cok pısman olacaksın bu yaptıklarına

Ben evde calisamadigim icin dersanede calosiyorum oyuzden okadar kaliyorum dersanede
Çocuktan dolayı mı çalışamıyorsunuz evde. Sizin yerinizde olsam kreşe gönderirdim. Orada enerjisini atar hem. Hem de geldiğinde bilir ki annesi evde olacak. Kreşteyken de ister dersane ister evde çalışırdım. Ama geldiğinde evde olur ve tüm vaktimi ona ayırırdım. Yani işe başlamış gibi devam ettirirdim hayatımı. 7ay bizler için uzun bir süre değil evet ama çocuk için öyle değil maalesef. Şuanki durumu değiştirmelisiniz bence acilen.

gerçekten anlamakta zorluk çektiğim bir konu.
hani mesleğiniz başka olsa neyse diyeceğim.

hani son sınıfta olmasanız, tek atımlık kurşununuz kalsa neyse diyeceğim.

aslında çok çok büyük bir fırsatınız var, okurken çocuğunuz olmuş, iş hayatına atılıp doğum izniydi vs idi uğraşmayacaksınız. bir okulunuzu bitirin, seneye çalışırsınız.
ya da bu çalışma süresini azaltın, gece onlara kadar çalışmak zaten normal değil ki.

oğlum sizin oğlunuzla yaşıt.
kreşe gidiyor. kreş pedagoğuyla devamlı iletişim halindeyiz. bizi bir çok konuda aydınlatıyor.
bu yaşlarda dikkat etmemiz gereken konular konusunda.
size yazmaya gerek yok, zaten biliyorsunuzdur.
çocuğunuza iyilik ettiğinizi, yaşı büyüyünce bu fedakarlığınızı anlayacağını vs falan düşünmüyorum.
siz de biliyorsunuz ki kötülük ediyorsunuz. ve yaşı büyüyünce sizinle arasında bir bağ olmayacak.

bende çalışıyorum kızım 15 aylık ve bu hafta perişan etti bizi
babannesi bakıyor uyku saati düzenimiz kalmadı gece 1 den 2 den 3 ten aşağı yatmıyor
sürekli oyun oynamak istiyor bizimle
bende en fazla 2 ye kadar dayanıyorum ve gecenin o saatinde kızımı 2 bina yandaki babannesine göndermek zorunda kalıyoruz
inanın kahroluyorum kaç gündür
sanırım işten çıkıp kızıma 4 yaşına kadar kendim bakıcam
yoksa bu vicdan azabından ölücem :(

babannesi bakıyor uyku saati düzenimiz kalmadı gece 1 den 2 den 3 ten aşağı yatmıyor
bende en fazla 2 ye kadar dayanıyorum ve gecenin o saatinde kızımı 2 bina yandaki babannesine göndermek zorunda kalıyoruz
yoksa bu vicdan azabından ölücem :KK43:
ınanmıyorum
15 aylık cocuk sabaha karsımı uyuyor? neden peki?

Iyi de ders dışında dershanede kalma

Oğlumla vakit geçir o uyuyunca otur çalış

Tüm ders çalışmayı onun Zaman'ından alamamalısın

Uykundan yemeğinden temizliğinden fedakarlık et

Bir de 10 a kadar kim bakıyor bakıcı mı babası mı

yoksa bu vicdan azabından ölücem :KK43:

Öyle şey mi olur babaanneye neden gönderiyorsunuz

Uyku saati geldi kapatın ışıkları uyumazsa da yatsın o da

Işığı açarsa şalteri indirin yatın ve uyuyun

Sizinle gece oynayabileceğini keşfederse uyumaz tabii

Ayrıca sizin uykunuz geliyor da tüm gün çocuk bakan babaannenin uykusu gelmiyor mu o nasıl gece bakıyor

Bir de kpss de yüksek puan alsan bile kim bilir nereye atanacaksın

Nasıl gideceksin eşin gelebilecek mi

Eş durumu tayin bile kolay değil bir yıl belki de daha uzun eşinden ayrı nasıl olacak vs vs

Ya canim bir öğretmen olarak yazıyorum.bir kere tüm gün olan okulda çalışırsan sabah 8 öğlen 3 evde yoksun zaten.seni anlıyorum bende şu an bir sınava çalışıyorum.ama yapacak birsey yok.onlarin daha iyi yasamasi icin hersey.senin kendine daha cok guvenmen icin esin cok iyi demis bence.calisinca da ağlayacak kuzucugun gitme diyecek kapının önünde.bizimki öyleydi yani.ama dersane nasılmis ki böyle aksam 10 a kadar.bari o akşamdan kissaniz.zaten çoğu kişi çalışan anne ve gündüz annesizkalıyor çocuklar. Ama aksam yemekte birlikte olabilseniz.biraz ilgilenip oyun oynasaniz.hem siz de deşarj olursunuz.

Nereye olsa giderim mi diyorsunuz yoksa bulunduğunuz il içinde mi tercih yapacaksınız?

Back
X