• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anne bak annesi gitmemis

Iyi de ders dışında dershanede kalma

Oğlumla vakit geçir o uyuyunca otur çalış

Tüm ders çalışmayı onun Zaman'ından alamamalısın

Uykundan yemeğinden temizliğinden fedakarlık et

Bir de 10 a kadar kim bakıyor bakıcı mı babası mı
Ben zaten surekli ders calisiyorum gece de o uyurken yemek yapiyorum 5 saat uyuyup tekrar ders calisiyorum

Ben zaten surekli ders calisiyorum gece de o uyurken yemek yapiyorum 5 saat uyuyup tekrar ders calisiyorum

O zaman yemek yapma yarım saat önce gel

Çalışıyorum oğlum var kpss ye hazırlanıyorum dershaneye gidiyorum

Senin gibi alan vs yok ama bende de bilgiler eski 35 yaşındayım liseyi bitireli 17 yıl oldu

Ama oğlumun zamanı ayrı onun zamanını ayırıp diğer şeylerden fedakarlık ediyorum evin işine eşim yardım ediyor

Bulaşıkları o topluyor arada yemek yapıyor vs vs

Nere olsa giderim diyorum oglum yanimda olur sinifa alirim okul onceciyim ogkumda 3 yasinda olacak
Ben de okul öncesi öğretmeniyim ve benim de çocuğum var. Ama sınıfa yanıma almayı hiç düşünmedim. Bana göre çok yanlış. Zaten 48 aydan başlıyor anasınıfı. 36ay için anaokulunda olmanız gerekiyor.

Ya canim bir öğretmen olarak yazıyorum.bir kere tüm gün olan okulda çalışırsan sabah 8 öğlen 3 evde yoksun zaten.seni anlıyorum bende şu an bir sınava çalışıyorum.ama yapacak birsey yok.onlarin daha iyi yasamasi icin hersey.senin kendine daha cok guvenmen icin esin cok iyi demis bence.calisinca da ağlayacak kuzucugun gitme diyecek kapının önünde.bizimki öyleydi yani.ama dersane nasılmis ki böyle aksam 10 a kadar.bari o akşamdan kissaniz.zaten çoğu kişi çalışan anne ve gündüz annesizkalıyor çocuklar. Ama aksam yemekte birlikte olabilseniz.biraz ilgilenip oyun oynasaniz.hem siz de deşarj olursunuz.
Benim dersanem aksam 7 den 10 a kadar haftasanu aksam 5 den 9 a kadarda alan olacak onun disibda kutuphanede drrs calisuyorun etutlere giriyorum evde calisamiyorum aksam gec yatiyo erken yatmiyo oyun istiyo bloklarla oynuyoruz lego yapiyoruz sarilio koklasip 11 de uyuyo bende ev isi yapiyorum o saatten sonra

Ben de okul öncesi öğretmeniyim ve benim de çocuğum var. Ama sınıfa yanıma almayı hiç düşünmedim. Bana göre çok yanlış. Zaten 48 aydan başlıyor anasınıfı. 36ay için anaokulunda olmanız gerekiyor.
Diguda olursam kime birakayim mecbur alicam ama egitim vermiycem serbest oyun oynayacak o ben ogrencilerimle ilgilenicem kismet bakalim atanmada garabti degil ki alan geldi

O zaman yemek yapma yarım saat önce gel

Çalışıyorum oğlum var kpss ye hazırlanıyorum dershaneye gidiyorum

Senin gibi alan vs yok ama bende de bilgiler eski 35 yaşındayım liseyi bitireli 17 yıl oldu

Ama oğlumun zamanı ayrı onun zamanını ayırıp diğer şeylerden fedakarlık ediyorum evin işine eşim yardım ediyor

Bulaşıkları o topluyor arada yemek yapıyor vs vs
Zaten gece yapiyorum ev isini oglum uyurkrnn yapiyorun

Bir de kpss de yüksek puan alsan bile kim bilir nereye atanacaksın

Nasıl gideceksin eşin gelebilecek mi

Eş durumu tayin bile kolay değil bir yıl belki de daha uzun eşinden ayrı nasıl olacak vs vs
Oglumu alip gidicem esim gelemez kendi isi oldugu icin esimden ayri kalirim sorun degil sanki simdi goruyomuyum esimi simdide ayri sayikiriz gece ayni yatsktayiz sadrce aksam ben geliyorum o uyuyo sabah kahvalti yapip gidiyo hic gorusmuyoruz

Zaten gece yapiyorum ev isini oglum uyurkrnn yapiyorun

Ev işi yaptığın zamanda ders çalış diye dedim

Etüt vs zamanını evde geçir dershanede ders dışında kalma

Arada olan boşlukları çocuğa ayır arada sürpriz yap eve gel yarım saat de olsa

O tüm gün evde sen tüm gün dışarda

Ben eve geç gidince benim kocaman oğlan bile kucağıma tırmanıyor ki 25 aylıktan beri kreşe gidiyor annenin olmamasına vs de alışkın

Diguda olursam kime birakayim mecbur alicam ama egitim vermiycem serbest oyun oynayacak o ben ogrencilerimle ilgilenicem kismet bakalim atanmada garabti degil ki alan geldi
Konu bu değil ama atanırsan bunu yapmamanı tavsiye ederim. Başka bir sınıfa ver gerekirse ama hem anne hem öğretmen figürünü yükleme çocuğuna. Zaten mesleğe başlayınca olamayacağını tecrübe ederek görürsün ama bunun üzerine plan kurma diye yazıyorum. Hem diğer öğrenciler hem de kendi çocuğun olumsuz etkilenir. Yaşıtlarıyla olmalı, onların yaptıklarını yapamıyorum diye düşünüp özgüvensizliğe yol açmamalı bu durum.

bi anne okumalı ve çalışmalı...evde çocukla oturmanın kimseye bi faydası yok. doğumdan sonra vücudum kendini toparlar toparlamaz işe döneceğim 1 ya da 1.5 ay civarı inşallah ben de.
Ciddimisiniz siz şaka gibi bir aylık bebeği bırakıp işe mi gideceksiniz şoktayım şu an o bebek yarım saatte bi olmadı her saat başı emmek isticek nasıl bırakacaksınız el kadar bebeği ben 20 aya kadar baktım ondan sonra başladım şimdi bile pişmanım keşke ücretsiz iznimin hepsini kullansaydım diye

Bu sene okulunu bitirirdin evde boş kaldıkça çalışırdın, seneye de kursa gider hazırlanırdın,
Ben geçen sene KPSS kursuna gittim sabah 9 öğlen 1 ki alan da vardı o da hafta sonu 3 saatti
Çoğu kişinin bebeği çocuğu vardı
Çocuğu bu kadar saat annesiz bırakmak bence yanlış
Kocan sana oku, atan demiş ama sen annesin evladını düşüneceksin öncelikle

yanlız değilsiniz ki benim sınıfımda da var bir anne üstelik onun çocuğu sizinkinden büyük sanırsam o da vicdan yapıyor,dershaneye gitmeyip evinizde çalışıyor olsaydınız da vicdan yapacaktınız vaktinizin tümünü evladınızla geçiremediğiniz için..
neyse böyle sızlanmanın size hiç bir faydası yok kpss zaten stresli bir süreç
demem o ki verdiğiniz kararın arkasında durun ki ilerde üni zamanına geldiğinde evladınıza daha çok destek olabilin hayat şartları giderek zorlaşıyor tek maaşla olacak iş değil belki 2. belki 3. çocuğu yapacaksınız tek maaşla mı okutup büyüteceksiniz? bunu kocanız çalışmıyor mu diyenlere itafen söylüyorum..
gerçekçi bi kadınsınız canı gönülden taktir ediyorum her birinizi (evli ve çocuklu olup kendini her anlamda geliştirmeye çalışanları) :KK9:
kendinizi toplayın.:KK19:

guvenli baglanma doneminiz nasil gecti bilmiyorum ama guvenli ayrilma donemine giriyor, ki siz benden daha iyi bilirsiniz. benimde oglum ayni yasta ben gecen yil gittim dersaneye sbh7den,1 e kadar. arkadaslar etute kaliyordu ben kalamiyordum.ozluyordum onunla vakit gecirmek istiyordum. tabi kpss yalan oldu ama umrumda bile degildi. esim memur az cok yetiyor maasimiz. bu zamanlar geri gelmeyecek kiymetini bilin. en kotusu bikac yil calismazsiniz krese falan baslayinca sizde derse yogunlasin.yazik cok uzuldum yavruya. ben bu yil dersaneye hayatta gitmem dedim evde o uyuyunca calisiyorum cok yavas ilerliyorum ama olsun zaten bikac yila kalmaz krese baslar o zaman yuklenirim. onlarin maddi ihtiyaclarindan cok manevi ihtiyaclari onemli.tabi benim dusuncem katilmayanlar olabilir.

şu yaşında tüm gün çalışıp büyüdüğünde yarım gün evde olayım diyorsunuz.

bence şu yaşında yarım gün yanında olun, gerekirse büyüdüğünde tam gün işte olun.

Ben okul oncesi okuyorum son siniftayim kpss hazirlaniyorum oglumla ilgilenemiyorum surekli ders calisiyorum sabsh gidip gece 10 da geliyorum dun gece uyumadi bacagima yatti cizgi film izliyordu ayi yatiyor annedi yaninda anneee baaak annesi gitmemis dedi ne diyecegimi sasirdim israrla tekrarladi sabahta anne gidemezsin kapiyi kilitledim dedi onune oturdu hele gidecegimi anlayinca pes etmesi varya bile bile iceri gitmesi annem gidiyoo demedi icimi yakiyo dersanede aglayarak yaziyorum size simdi bide alan geldi zaten ilgilenemedigim icin boyle oldu aksam haftasonu ilgilensem yetiyodu simdi ikimizde perisan olduk bize dua edin ne olur
bu cok normal bı durum
bunun egıtımını almıssınız cocukla nasıl ıletısım kuracagınızı en ıyı sız bılmelısınız :)
cocugunuza nıye gıttıgınızı anlatın
bı tablo olusturun saat kacta evden cıkıp kacta eve gelecegınızı ve ne ıcın gıttıgınızı hangı gunler hangı saatlerde evde olacagınızı bılsın oncelıkle
bu ona guven verır gıttıgınızde gerı ne zaman gelıcegınızı bılır
eve gelır gelmez de onla bı aktıvıte yaparsınız :)
3-5 gune duzene gırer
bıde evden cıkarken kararlı olun opun sarılın ve saat kacta eve gelecegınızı bıldırın o aglayıp gıtme dedıkce durmayın gıdıp gelıcem deyın
gerekırse ıs yerınden bıkac kez ararsınız

yaa özür dilerim ama şart mı bu sene kpsss yi kazanmanız yaaa... o çocuk yarın birtgün sizden öcünü almak için neler yapacak 2 seneye yaysanız ölür müsünüz gerçekten yani... özür dilerim ama madem bunu yapacaktınız neden doğurdunuz düzeninizi oturtmadan... çocuk mantıklı açıklamadan anlamaz... bir yre kadar... bunu çok iyi bilmeniz gerek...

Ben okul oncesi okuyorum son siniftayim kpss hazirlaniyorum oglumla ilgilenemiyorum surekli ders calisiyorum sabsh gidip gece 10 da geliyorum dun gece uyumadi bacagima yatti cizgi film izliyordu ayi yatiyor annedi yaninda anneee baaak annesi gitmemis dedi ne diyecegimi sasirdim israrla tekrarladi sabahta anne gidemezsin kapiyi kilitledim dedi onune oturdu hele gidecegimi anlayinca pes etmesi varya bile bile iceri gitmesi annem gidiyoo demedi icimi yakiyo dersanede aglayarak yaziyorum size simdi bide alan geldi zaten ilgilenemedigim icin boyle oldu aksam haftasonu ilgilensem yetiyodu simdi ikimizde perisan olduk bize dua edin ne olur

Cocuklar sevgi ilgi istiyor ne yapsan bi süre sonra alisir inşallah.
Sevdikleri hep yaninda olsun istiyolar ben oglum 15 aylik odadan ciksam aglamaya basliyor.
Arkamdan geliyor .
5 yasinda kardesim var babam bazen isi geregi sehir disina gidiyo o giderken de aynilari oluyo gdemezsn baba kapiyi kitledim diyor kitliyor önune geciyor kiyamet kopariyor resmen .
Smdi braz daha yapmamaya basladi ama. Gelene kadar babami ozledim babam gelsin demeye basliyor.

Back
X