Anne De Olmazsa Dayanağı Kim Olur İnsanın?

Salt anneniz haksız diyemeyiz zaten. Muhakkak sinirlerini yoran birşeyler yaşamıştır hayatında. Ama başımıza gelen şeyler bizim her hareketimizi meşru kılmıyor elbette. Anneniz kendi tavırlarını düzeltmeli. Babanızla konuşmayı deneyin derim. Dayanamadığınızı, psikolojik olarak etkilendiğinizi.. bir aksiyon alınmalı.

Sinirlerini yıpratacak şeyler yaşadığı kesin. Bazen düşünüyorum herkes bu hayata sanki savaşmak için gelmiş. Dinlemek isterseniz anlatmak isterim. Benim bir dayım varmış,vefat etmiş. Anneannemin tek erkek çocuğuymuş anneannem bu oğluna karşı hastalıklı şekilde düşkünmüş. Anneannem yıllarca durup durup hep sinir krizi geçirmiş. Annem de çok geç evlendiği için annesiyle yaşamış. Haliyle etkilenmiştir. Şimdi anneannem ölmüş kadın arkasından konuşmak gibi olmasın ama sevilecek bir kadın değildi pek... Kafayı oğluyla bozmuştu. Oğlu ölmeden önce de öyleymiş. Erkek çocuğu diye böyle davranıyor herhalde.Bana bile 5 yaşımdayken bak dayın şöyle öldü cesedini şuraya koyduk diye anlatırdı. Yaşım daha beş!

Annenize benzeyen bir vaka var hayatımda. Doktora götürmekten başka yol yok.

Anne hastayım doktora gideceğim benimle gelebilir misin diye ikna edip onu götürün bence.

Allah rahmet eylesin. İşte bu silsile böyle gider. Anneniz anneannenizden çekmiş. Anneannenize sorsanız evlat kaybetmiş. Vs vs. İnsan olarak bizim görevimiz yaşadığımız hayat koşullarında doğruyu, düzgünü, erdemli olanı bulabilmek ve onu uygulamak. Sorunlarımızı çözmek, rahatsızlıklarımızı tedavi etmek. O yüzden sebeplerin arkasına sığınmamak lazım. Annenizin hatası dönüp kendine bakmaması hiç. Bakmıyorsa baktırın. Bazen isyan bayrağı kaldırmak işe yarayabilir. Babanızla bir olup bu gidişatı daha fazla kaldıramayacağınızı söyleyin. Kaybetme korkusundan adım atmaya mecbur kalır belki.

annenin çocukluğu baya zorlu geçmiş. ben bu hikayede en çok annene üzüldüm. bu şekilde davranmasının altında bi ötelenmiştik itilmişlik var ki bu kadın 40 yaşına kadar hissetmiş bunu. sinirleri sabırları çoktan tükenmiştir.

Siz henüz 18 yaşındasınız, her gün yeni bir konu açıp bütün günü forumda geçirmekten daha önemli işleriniz yok mu ? Rahatsiz oluyorsanız okumayın gibi saçma cevapları da duymak istemiyorum, çünkü banane rahatsiz olmuyorum sadece üzülüyorum. Ve nedense yazdığınız konuların çoğunu uydurmasyon buluyorum.
Kendinizi suçlu mu hissediyorsunuz ki acaba konu açmazsam diye :/

Neden böyle bir tutum sergiliyorsunuz?Kusura bakmayın ama siz hayvan severken insan sevmeyi unutmuşsunuz. Bir daha muhatap olmayacağım sizinle. Bence siz de olmayın. İyi günler.

Neden böyle bir tutum sergiliyorsunuz?Kusura bakmayın ama siz hayvan severken insan sevmeyi unutmuşsunuz. Bir daha muhatap olmayacağım sizinle. Bence siz de olmayın. İyi günler.
Gerçekten beni muhatap kabul etmemenize çok kırıldım . Ama aslında ben kötü birşey demedim , sadece neden her gün yeni bir konu açmak için bu kadar çabalıyorsunuz ? Dışarısı da çok güzel dedim .. yani ; bir abla olarak .. sizin için

Öptük :*

Eklentiler

• AEC2A161-6BCD-429D-AEED-39C01502CEB0.webp
    24,8 KB · Görüntüleme: 46
Yukarıda bir üyenin bana yazdığı, " Annene çekmişsin demek" diyen yorumunu beğenmişsiniz. Sizin babanız annenizi aldatıyormuş. Ben sizi bu konudan vurabilirim istersem. Ama vurmuyorum. Neden mi? İnsanım çünkü. Bunu yazarken bile rahatsız oldum ama beni mecbur bıraktınız.

Reactions: KV_
Valla bilmiyorum ama ben çok umursayan bir insan olmadığım için , böyle şeyler ile a beni vurdunuz ettiniz demem zaten. Ben sadece annem üzüldü diye annemin ne hissettiğini gördüm . Yani benim için çok büyük bir drama değil . Dünyada annesi, babası tarafından aldatılan tek insan değilim
Bide ben gerçekten bir yerden vurmak filan istemiyorum , tanımam etmem banane . Sadece dikkatimi çekti ben 18 yaşındayken aklıma gelmezdi foruma gireyim de gak dedim konu açayım guk dedim konu açayım . Bunu söylemek istedim .
Neyse işe geldim :) 10 saat çalışıyorum bugün 10 !
İyi eğlenceler size :)

Anneniz çalışıyor mu ? Evin geçimini baba mı sağlıyor yoksa maddi manevi tüm yük annenin omuzlarına mı atılmış durumda mı ? Babanı çok sevdiğini yazdıklarından anlayabiliyorum ama acaba sana çok iyi baba olan o insan iyi bir koca mı ?

Annenizi bi psikiyatrist e goturseniz ofke kontrolsuzlugu var gbi

Annem babam ikisi de üniversite mezunu ve emekli.

Salt merakımdan soruyorum, burada konu açmak dışında hobilerin vardır umarım, değil mi?

Konuna gelirsem, annen hakaret etmeye başladığı zaman baban da sen de o ortamdan hemen ayrılın. Başka odalara gidin kapıları kapatın. Bırakın kendi öfkesiyle baş başa kalsın bir anda, belki anlar. Bu yaşta bir insanı değiştiremezsin.

Resmen benim annemi anlatmışsınıZ. Annem olacak insan 24 yaşıma kadar bana hayati zehir etti. 6 senedir görüşmüyorum ve rahatım. Mutsuz bir ailede büyümüş bu sebeple çok agresif ve memnuniyetsiz.
Okuyun meslek yapın ve kurtulun!

Kadın o kadar büyük bi acı yaşamiş ki atlatamiyor diye dusunup uzuleceginize dusundugunuz seye bak pes dogrusu. Baya merhametlisiniz

Değil 22 yıl 22 saniye çekmem.İster kocam olsun ister annem babam.Bir kere geldiğimiz şu hayatta kısacık ömrümü kimsenin baskısı,sinir krizleri,kaprisleri için heba edemem.Gitsin doktora tedavi olsun,olmuyorsa herkes yoluna.Kimse kimsenin aşağılamasına katlanmak zorunda değil.

Belki zamanında babanizdan ailesinden , acemiliginden çok çekmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…