- 3 Kasım 2014
- 15.770
- 19.085
- 498
- Konu Sahibi Winstinlayt
-
Cok zormus zorluyorum yok cikmiyor agzimdanbugun soylyim dedim yine basaramadim. Yemek tarifi isticem ozaman soylerim heralde
Bana ok buyuk dert oldu valla, soylemezsen sogur dedi bende kafamda buyuttum anneme cok bagliyim belki de yakistiramiyorum nisanlim mutlu olsun diye denicem bi kac guneNisanımın oldugu gün demeye basladım.
Ne dert,ne dert.
Bizimkide bozulursa yandikEşim nişandan hemen sonra anne baba demeye başlamıştı, hatta benim annemi çok sevdiği için direk annecim diyordu içinden gelerek...Ben ise bayağı zorlandım bu konuda. Nişandan sonra da siz siz dedim k.valideme, hatta k.pederime X Amca bile dedim herkesin içindeSonra k.validemin bozulduğunu duydum ve anne demeye başladım. Ama hala tuhaf geliyor kulağıma. Bana kalırsa X anne diye adını öne koyardım ama eşim ailemle(3 günlük eşim oluyor bu arada kendisi ) direk annecim babacım diye konuştuğu için ben de mecbur hissettim kendimi anne demeye....
Dünyanın en saçma adeti olsa gerek başkasının anne babasına anne baba demek. Ben de nişandan kısa süre sonra dedim ama hala başkasına anlatırken "annem, babam" diyemiyorum. Eşimin annesi, kayınvalidem, kadın falan diyorum. Annem bile deme öyle ağzın alışır kaçırırsın bozulurlar diyor ama ne yapayım
nemi ne diyorsunuz peki hitap olarak merak ettimeşim de ben de demiyoruz bi sorun sıkıntı vs olduğundan değil yağlı ballı da olsak demezdim
nemi ne diyorsunuz peki hitap olarak merak ettim
bu arada nişanlanır nişanlanmaz dedim eşim de babama hemen baba dedi
ama kp e zorlandım baba derken
kızmıyolarsa iyi gerçi kızsalar ne yazarteyze amca, şu saatten sonra zaten diyemem, çünkü babamı kaybettim başka bi adama baba diyemem e ona baba diyemeyince kv ye anne diyemem önü tamamen kapandı yani
kızmıyolarsa iyi gerçi kızsalar ne yazar
haklısınbuna nasıl kızılır ki, yani ne denir bana anne de bana baba debu mu
zorla olmaz ki
haklısın
bizim yörede çok kızılır mesela
hayır dese ne demese ne yani..
bizde vardı diyenler anne de baba de diye
her yönden kapalı sizin ki canımmuhtemelen benim kv de kızıyo ama içten belki eşim anneme anne dese elinde koz olurdu ama o da yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?