• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anne deme sorunsali

Bende nişanlıyım henüz diyemedim nişanlımda sadece 1 er defa tlfda anneme anne babama baba demişti onun dışında yüzüne karşı bi hitabı olmadı eminim benden de dememi bekliyor dün demeyi düşündüm o kargaşada yine diyemedim bakalım ne zaman derim :)

Eşim nişandan hemen sonra anne baba demeye başlamıştı, hatta benim annemi çok sevdiği için direk annecim diyordu içinden gelerek...Ben ise bayağı zorlandım bu konuda. Nişandan sonra da siz siz dedim k.valideme, hatta k.pederime X Amca bile dedim herkesin içinde :D :D Sonra k.validemin bozulduğunu duydum ve anne demeye başladım. Ama hala tuhaf geliyor kulağıma. Bana kalırsa X anne diye adını öne koyardım ama eşim ailemle(3 günlük eşim oluyor bu arada kendisi :D ) direk annecim babacım diye konuştuğu için ben de mecbur hissettim kendimi anne demeye....

Eşim nişandan hemen sonra anne baba demeye başlamıştı, hatta benim annemi çok sevdiği için direk annecim diyordu içinden gelerek...Ben ise bayağı zorlandım bu konuda. Nişandan sonra da siz siz dedim k.valideme, hatta k.pederime X Amca bile dedim herkesin içinde :KK70: :KK70: Sonra k.validemin bozulduğunu duydum ve anne demeye başladım. Ama hala tuhaf geliyor kulağıma. Bana kalırsa X anne diye adını öne koyardım ama eşim ailemle(3 günlük eşim oluyor bu arada kendisi :KK70: ) direk annecim babacım diye konuştuğu için ben de mecbur hissettim kendimi anne demeye....
Bizimkide bozulursa yandik :KK70:

Keske k.v o sicakligi görsem beni evladı gibi hissettirse gunde 1000 defa anne derdim...hhep hayalimdi k.v arkadas gibi olmayi bir derdim olduğunda ilk onunla paylasmayi ama ne hacet...sanki iki yabanci gibiyiz...ben yurt disindayim onlar turkiyede telefonda bile soguguz boyle olunca kendimede yakin hisetmiyorum 2 ayda 1 arıyorum bende boyle olunca...k.v teyze k.b amca abisiyle ablasinada xxx abla abi diyorum bende istemezdim ama böyle olmasi gerekiyormus...

Dünyanın en saçma adeti olsa gerek başkasının anne babasına anne baba demek. Ben de nişandan kısa süre sonra dedim ama hala başkasına anlatırken "annem, babam" diyemiyorum. Eşimin annesi, kayınvalidem, kadın falan diyorum. Annem bile deme öyle ağzın alışır kaçırırsın bozulurlar diyor ama ne yapayım:KK12:

Ben kaynanama teyze, kayınpederime de enişte diyorum :KK45: artık evlenince derim galiba. annem de kızıyor adet bu söylemen lazım diye ama zor geliyor napim :KK45:

Dünyanın en saçma adeti olsa gerek başkasının anne babasına anne baba demek. Ben de nişandan kısa süre sonra dedim ama hala başkasına anlatırken "annem, babam" diyemiyorum. Eşimin annesi, kayınvalidem, kadın falan diyorum. Annem bile deme öyle ağzın alışır kaçırırsın bozulurlar diyor ama ne yapayım:KK12:

Bir arkadaş anlatmıştı; kv ile oturuyorlarmış; telefon çalmış; arayan kişiye kayınvalidem ile oturuyoruz demiş.

Kadın bir kaç gün sonra oğluna tembih ediyormuş; kayınvalidem ya da X'in annesi deme; ......annem diye ismiyle söyle diye.

Arkadaşım benim dediğime bozulmuş; oğluna benim yanımda böyle dedi diyor. Biri bana öyle isimle.... annem dese; ben onu babasının ikinci eşi yani üvey annesi sanırım. Kayınvalide hakkında konuşulurken kayınvalide denir bence...

Sen yüzlerine anne baba diyormuşsun; arkalarından eşimin annesi ya da kayınvalide demende bir gariplik yok yani.

Sizli bizli sosyetik olacaksınız; biz görümcem ile senli benliyiz mesela; kv halen sizli konuşur; Paris'te büyümüş ya kendisi :)

nişanlandık istedi tabi kadın ama çok zor çıktı ağzımdan 2.5 yıllık evliyim çok zor çıkıyor düz yalın sıcak olmayan ben bunu anlıyorum. kendı anlıyormu bılmıyorum.
o değilde baba demedim hiç dememde benim babam tek ti. o isim ona özel kalmalı....

nemi ne diyorsunuz peki hitap olarak merak ettim

bu arada nişanlanır nişanlanmaz dedim eşim de babama hemen baba dedi
ama kp e zorlandım baba derken:KK48:

teyze amca, şu saatten sonra zaten diyemem, çünkü babamı kaybettim başka bi adama baba diyemem e ona baba diyemeyince kv ye anne diyemem önü tamamen kapandı yani

Back
X