Çoğunluğun hoşuna gitmiş ama ben olsam asla izin vermezdim.
Nedenine gelince;
Öncelikle çocuk sizde sırf hafta sonları kaldığı için isteklerinin birçoğu karşılanıyor ve kendisine olması gerekenden daha özenli davranılıyor. Evde ise annenin koyduğu kurallar vardır. Haftanın 5 günü güllük gülüstanlık değildir. Muhtemelen çocuk kendisine daha toleranslı olan tarafa yanaşıyor. Bu yaşlarda ki kız çocukları anneye düşman olurlar. Sizin, size anne demesine müsaade etmeniz annenin çocuk üzerinde ki otoritesini yıkabilir.
Kendimden örnek vereyim. Benim eltimin çocuğu olmadı. Kızım doğduğunda eltim de hamileydi ama doğumumdan 1 hafta sonra bebeğini kaybetti. O yüzden kızıma aşırı bir bağlılığı var. İstekleri çoğu zaman karşılandığı için kızım da yengesini çok sever. Hala da çok güzel ilişkileri vardır. Ancak bir kaç yıl önce yengesine "beni evlatlık alın, ben evde mutlu değilim, annemle çok sorunlar yaşıyorum" diyerek bir teklifte bulunmuş.
Eltim kurnaz ve aklı başında bir kadındır. Kızıma "sen arada sırada bana geldiğin için ben sana toleranslı davranıyorum. Tamam kabul seni evlatlık alırım ama bazı kısıtlamalarım olacak" diye bir ton sınırlama getirmiş. Anlamış ki, kızım rahatlık istiyor, benim koyduğum kuralları istemediği için yengesini kullanmış.
Bu yüzden bu olaya temkinli yaklaşmanızı ve kabul etmemenizi öneririm. Ayrıca, annesi bu olayı büyütüp gerginlik çıkartabilir ki ben de olsam çıkarırım. Kızımın üvey annesinin kendisine anne denmesine müsaade etmesi benim için gerginlik çıkartılacak bir olaydır.
İyi düşünün ve ona göre karar verin. Zaten uzmanlara danışacağınızı söylemişsiniz. En doğru cevabı onlar size verirler.