Anne Diyememe Sorunu

Eşim nişandan sonra brnimkilere anne bsba demeye başladı, sanki yıllarca o günü beklemiş gibi :) ve öyle içten ve samimi söylüyor ki, ikimiz aramızda konuşurken bile benim anne babamdan bahsederken yine annem babam diyo :)
Hal böyle olunca benim annem bana çok baskı yaptı, hala x teyze x amca diyosun, bak üzülürler oğulları bize anne baba diyo dedi. Ben ancak düğünden sonra söyleyebildim.
Ama eşimin ailesi çok iyidir, severim onları. İlk anne dediğimde annesi çok sevinmişti, o günden sonra da devamı geldi. Ama hala söylerken garip gelir bana :)

12 yılı aşkın süredir evliyim hiç demedim

Burada da anlatırım hep bir gün annem bir şey anlatıyor cümlede annen diyor bir türlü anlayamıyorum annen şöyle dedi böyle oldu vs sonra haaa X in annesi dedim olayı ancak anladım

Ne dersin diye soruluyor genelde

Bir şey demiyorum ortaya konuşuyorum

Ben zaten hitaplı konuşmayı sevmem kendi anneme dahi arkasından sesleneceksem anne dedim yoksa yüz yüze durduk yerde demem

Bunu dert etmeyin eşinize Zaman'la gelişeceğini söyleyin

Demek istiyorsanız da telefonda deneyin görmeden daha kolay söyleyebilirsiniz belki

Bence o karşı tarafın tepkisine göre değişiyor ben şu an evliyim kayınvalideme anne diyorum çünkü o hep bana kızım der içten konuşur içimden gelerek bir defa söyleyerek kolayca alıştım ama onun öncesinde bir nişanlılık geçirmiştim 9 ay boyunca bir kez olsun anne demek gelmedi içimden hatta bir insan annesinden başka kimseye nasıl anne der diye düşünürdüm seninde içinden geliyorsa bir defa de sonrası geliyor yani :)

Bir şey demiyorum diyenlere şaşırıyorum hiç seslenmediniz mi kayınvalidenize ? X anne diyenlerdenim. İlk başta bana da çok tuhaf gelmişti ama baktım eşim ilk günden anneme anne demeye başladı alıştırdım kendimi.

ben şu an nişan döneminde olduğum için siz diyorum. teyze vs dersem sonradan değiştirmek daha zor gelir gibi geliyor. direkt x anne ile başlayıp öyle devam ederim. erkek arkadaşım bizimkiler anne baba demez ama eminim. sorun da edeceğimi sanmam.

bu biraz da aliskanlikla alakali,

esimin ailesinde buyuk anne, kucuk anne olayi da coktur, herkes herkese anne diyor zaten, onun acisindan benim anneme de x anne demek cok daha kolay oldu mesela,

benim acimdan daha zor oldu, ben annem disinda kimseye anne demez idim cunku.

ama alisiliyor bir sure sonra, hatta esimin ailesinde baska anneler de var, dünür anne, haci anne, ... gibi gibi.

seslenmedim özellikle ilk 4-5 yıl, yüz yüze isek konuşuyorum hiç adını bilmediğim insanlarla konuşur gibi

eşim ya da kardeşleri ile konuşurken de annen baban diyorum

sonra oğlum oldu

bir şey derken oğluma git babaanne de diyorum ya da daha küçükken de babaannesi vs diyorum

Annem olmayan birine anne demedim demiyorum ve demem de... 5 yıldır annem de yok zaten... eşimin annesine de anne demeyi hic dusunmedim... kimsenin boyle bi zorunlulugu yok, demek istemiyorsaniz demeyin...

Sonuçta sevdiğim adamın annesi neden demiyim ki. Ablasına abla, annesine anne , abisine abi diyorum ki bu arada ki samimiyeti etkiliyor. Nişanlıyken diyemedim de evlenince daha kolay oldu. Zaten eşimin memleketindeyim kendi ailemden çok onları görüyorum. Görümceme içtenlikle ‘ablacım’ derim ki o da beni sever. Biri kim diye sorsa görümcem diyesim gelmiyor o derece artık :)
Yani ben aslında ilk olarak kv görümce sıfatlarını siliyorum beynimden o zaman her şey güzel oluyor :)

Not: yeni gelin sayılmam evlilikte 8 senemiz bitti :)

Ben de aynı fikirdeyim.
Beni de severler sayarlar sağolsunlar.
Tabii ki kendi annemiz değil de eğer iyi insanlarsa hitaplar sorun değil benim için.
Ben anne değil "annecim" derim.

Benim için de zor olmuştu anneme doyamamıştım 9 yaşında annemi kaybettim 18 yıldır evliyim ilk günden itibaren anne dedim hala da öyle sağolsun kv çocuklarıma da baktı banada baktı üzerimde hakkı vardır asla inkar etmem arada beni kızdırsa da severim yine eşim ise ölmüş anneme hep dua eder ben severek diyorum belkide küçüktüm 19yaşında evlendim bana öğrettiği çok şey var kızlarından ayırmadı laf ta söyletmedi belkide yetiştirilme tarzı böyle gördük böyle bildik

Annemden başkasına anne diyemem, başından beri teyze diyordum. Sonra anneme dedi böyle böyle diye de X anne dedim.
Ama etrafımdaki arkadaşlarımın çoğu C teyze veya X anneyi tercih ediyor bana da makıl geliyor. Sizde ağzınızı X anneye alıştırırsanız sorun kalmaz gibi geliyor.

7 gün önce doğum yaptım kadın beni çıldırttı diyeyim artık siz anlayın

Bunun için bir konu bekliyorum.

Benim kv normalde iyi kadındır beni de sever sanırım, ama nişanımda, düğünümde, doğumumda hastalığı nüksediverdi..
Şimdi laf çarptığım zaman hastalığını bahane edebiliyor yani..

Biz kv olunca nasıl olacağız merak eder oldum vallahi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…