Anne Diyememe Sorunu

Bence böyle şeyleri çok kasmamak lazım. Diyemiyorsaniz demeyin. İlla demek gerekiyorsa x anne deyin .benim eşim de anne baba diyemiyor . Ben de ailem de ısrar etmiyor. Babamda demez anneanneme dedeme o yüzden anlıyor eşimi . Kız kardeşimin eşi çok güzel anne baba der :) bizimkilerin hoşuna da gider.
Ben kayinvalideme anne derim severim de kayinvalidemi. Kayınpederimi de severim ama baba kelimesi ağzımdan zor çıkıyor. Bir kaç kez yanlışlıkla dede dedim adama yaşı benim dedelerime yakın zaten :)) birşey demem gerekse dede derim herhalde bu gidişle :)) çok önemli değil ya .Dert etmeyin .

Ay zaten ilk başta bizde de önüme gelenin elini opturduler çok dert etmedim ama karşılaştığım her tanıdıklarının elini öpüp en son komşunun da elini öpunce ay yok artık dedim şimdi sadece milletin için de kayınvalidemin elini öperim çok mutlu oluyor, benim de ağzım asinmiyor ya öpüyorum :)) maksat mutlu olsun, mutlu olunsun. Kimse yoksa kayınvalidem elini opturmez zaten . Biz anlaşıyoruz ya kayınvalideyle.:))

Esimde bende kendi annelerimize anne diyoruz sadece yetiyor.
Baslangicta kendi annemin zorlamasiyla birkac kere anne demeye çalıştım ama kayinvalidemin bana cok agir bir hakareti oldu o günden beri hiç bir hitap kullanmiyorum.
En başından kullanmasam da olurmus. Bence herkes kendi annesine anne desin.

X anne derim. Sevdiğim insanın annesi, anne demek koymuyor bana. Tabi bunda kayınvalidemin çok iyi biri olmasının da etkisi var. Kötü bir kv olsaydı anne demek içimden gelmezdi.

Kelimelere çok takılmayın, sevdiğiniz insanın annesi olarak düşünün.

yanlarında iken anne baba onların olmadığı ortamda bahsi geçerse annen baban bu kadar basit
sonuçta kimse kimsenin öz annesi babasının yerini tutmaz, x anne, teyze vs de abez kaçıyor , insanlar beklentiye giriyor hani aile oluyoruz ya ( bence aile olan sadece 2 kişi gerisi hikaye ) sen söyle bundan zarar geşemz kıymete binersin hatta ama mesafeni de koru...

Demeyin sizde. Benim de erkek kardesim evlendi. Anne baba demiyor gelinimiz. Kimse icin de sorun değil.

Bazı kişiler nasıl eşinin ailesindeki bir erkeğe abi amca diyorsa buda böyle bir şey.

Eşinizin annesi annedir. Bu kadar onemsenecek sihirli bir cümle değil.

Anne diyince kesilmiyor dilde bir şey.
Bir de böyle şeyleri genelde kadınlar sorun ediyor. Erkekler ilk günden anne baba demeye başlıyorlar. Ben eşimin anneme nasıl davranmasını istiyorsam onun annesine de öyle davranırım. Eşimin anneme siz diye hitap etmesini ya da hiç hitap etmemesini istemezdim mesela.

x anne iyidir.isim gibi düşün.ben mecburen kısaca anne diyorum eşim yabancı olduğundan annesinin adını telaffuzla uğraşamam haha

Direk anne diyemiyorsaniz "X Anne" diyebilirsiniz

Düz mantık düşünüyorlar çünkü. Bizler gibi herseye mana yuklemiyorlar.

Bizim geleneğimize göre Anne denir
Bu kadar büyütmeyin ya
Deyin gitsin işte

Ben teyze ve amca diyorum.
Hiç bir zamanda anne-baba demeyeceğim.
Benim bir tane annem ve babam var.. saygı anne baba demekle olmuyor.
Anne-Baba deyip nefret eden bir sürü kişi tanıyorum. Hiç samimi degil..
Bu iki kelime hele ki "anne" kelimesi benim için çok çok özel bir kelime.
Ve sadece anneme özel..

Eşime de dedim benim annemele babama baba deme diye.. o söylemeyi tercih etti.
Anne baba diyor.

Saygı adı altında saçma sapan adetleri direttiriyorlar milleti boş yere kasıyorlar.

Aslinda kaynana denilmeli cunki kaynanalarin cogu gelinine kizim degil gelin diye seslenir ))) Her sey karsilikli olmali)))
Ben de anne diyordum ama o hep gelin derdi, ya da adimla seslenirdi. Eşim kac kere dedi gelin yok kizim de ama kv inatla gelin dedi )))

ben kasitli olarak soylemiyorum

bu sebeple ucuncu dünya savaşını bana karsi acmisti kayinpederim ve kaynanam. ama o kadar çok cektirdiler ki bana. basta alisamadigim ici soyleyemezken artik kaynanam rahatsiz olsun diye soylemiyorum

çünkü dillere peleseng olmus konu komsu akraba herkes kaynanama samdan sana niye anne demiyo diyomus
seytan azapta gerek

Eşim diyor diye ben de anne demek zorunda hissetmedim hiç. Benim de eşimin de öyle takıntılatılarımız yok. X teyze diyorum. Samimiyetsiz bir “ anne” demektense teyze demek daha doğru geliyor bana.
Ama mecburen demen gerekiyorsa ( ben mecbur olsam daha gıcık olurdum.) X anne diyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…