Anne diyememek

fulayda

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2008
21
24
613
İzmir
Kızlar eşimle 6 yıllık bir sevgililik döneminden sonra evlendik. Bu süreçte ailesiyle de çok önceden tanıştım ve sürekli kayınvalideme teyze diye hitap etmeye öyle alışmışım ki anne diyemiyorum. Kendisine kırıldığım bazı şeyler de olmuştu evlilik sürecinde ama çok büyütmedim evlilik dönemimizde de bana karşı gerçekten anne gibi davranıyor yine hoşuma gitmeyen bazı şeyler var ama büyütülecek şeyler değil asıl sorunum anne diyememek nasıl alışacağım lütfen bi yol gösterin.

Ben ilk kez telefonda demiştim. Merhaba anne nasılsın diye girmiştim konuya, arkası geldi zaten. Eminim çok gülmüşlerdir bana :))

Kaldı ki illa diyeceksiniz diye bir kural yok, zorunda değilsiniz. Ancak söylemek istiyorsanız da bir anda laps diye söyleyip geçin.

“annemden başkasına anne diyemem!” tribiniz yoksa zamanla oturuyor. Ben yaklaşık 2 yıllık evliyim arada ağzımdan kaçıyor.

Bende evlendikten sonra zor da olsa demeyi başardım. Kv adını anne gibi düşünerek diyebilirsin. İlk defa söylemek zor ama dedikten sonra alışıyorsun. Kimse garipsemiyor asıl söylemezsen daha çok garipsenir ve bu konuda canınızı sıkabilirler

Ben çok rahat dedim anne diye.
Ay ne olacak sanki o kişi el değil ki eşinizi büyüten ona annelik eden kadın.
Anne sözünü çok görmek de ne bilim

Kanlı bıçaklı düşman olmadıktan sonra anne denilmeli diye düşünüyorum.
Kırgınlık diyorsunuz da insan kendi annesine de kırılıyor.
Hep el mi kötü?...

Evde ayna karsisinda pratik yap kuzum diye diye alisirsin kendi öz annelerimiz bile bize neler neler yapiyor yine anne diyoruz de gitsin kafanda buyutme bence

ben ilk basta telefonda söylemiştim, eşim babama öyle bir babam diyor ki içinden gelerek, bende onun ailesine karşı onun benim aileme davrandığı sekilde davranıyorum. Sürekli anne baba demıyorum, cümle ordan baslıyorsa söylüyorum geciyor. Kalıplara koymuyorum kelimeleri. Sizde öyle yapın bence

Ben ilk telefonda söylemeye başlamıştım sonra yavaş yavaş garipsememeye başladım. Bizde de mutlaka kırgınlıklar oldu ama kiminle olmuyor ki severim kayınvalidemi. Söylemeden önce çok zordu asıl bişey söylemek için göz göze gelmeyi bekliyordum seslenemiyordum

Ben 1.5 sene nisanlilik doneminde bi sekilde hitapsiz atladim
Dugün günü anne demeye başladım
Ha kv iyidir aramiz da iyidir ondan olsa gerek zoruma gitmedi anne demek
Annemle aramda kuvvetli bir bağ olmamasindan mütevellit de olabilir

yani aslında zoruma gitmelik de değil annemden başkasına anne demem gibi bi durumum da yok sadece çıkmıyor ağzımdan utanıyor muyum teyze demek alışkanlık mı yapmış bilmiyorum ama aşmam lazım sanırım isim+ anne demekle başlayacağım.Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.

Ben baba kelimesini bilmiyordum çok küçük yasda babamı kaybettiğim için bana çok yabanciydi baba demek ama eşimin benim anneme okadar içten bir anne deyişi vardı ki altında eziliyordum ilk babalar gününü kutlamak için aradığımda baba dedim kp ağlayarak konuşması hâlâ kulaklarımda. Bir kere söyleyince gerisi geliyor

Hitap kullanmamaya çalışıyorum aynı şekilde onda da zorluk yaşıyorum. Anne baba demeye başlarsam ikisine de aynı anda başlamam lazım.

demeyin

yani burada genelde yazarım

15 yıllık evliyim, ne ben ne eşim kimseye anne baba demedik

ben kendi anneme babama da demem ki anne baba diye sürekli

en fazla arkasından sesleneceksem derim yoksa yüz yüze görüştüğüm birine neden anne baba diyeyim ki

telefonda konuşurken hal hatır sorma aşaması biraz sıkıntılı olabilir yani "anne" ile konuşurken "babayı" sormak bir sıkıntı

onu da evde başkası da varsa evdekiler nasıl deyip geçiştirebilirsiniz

15 yılda bir kere denesem mi dedim sonra vazgeçtim

konuşurken de hitapsız konuşurum ki zaten sevmem öyle sürekli hitaplı konuşmayı da

Amaan dedikte noldu madalya mı taktılar sanki
Fesatlık yaptılar
Neyse
İsmini anne gibi düşün
Ayşe değil de Anneymiş adı hani
O şekilde isim olarak söyleyebilirsin

Gerek yok demeyin bir tane anneniz var o anneniz değil. Ben anneannemin zorlamasıyla nisanliyken anne demeye başladım bi kötülüğünü görmemiştim aksine çok iyi davranıyordu meğersem yüze gülen arkadan atıp tutanmış.Artık demiyorum etrafımda bırakın anne demeyi teyze falan bile demiyorlar hitap bile etmiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…