Aynen. Bence adamın isteklerini daha doğru bir biçimde ifade etmesi gerekiyor.
"Seninle görüşemem ama sen o sırada annene gidemezsin" demesi bana çok itici geliyor. Temel hak ve özgürlüklere aykırı.
Ama "özel hayatımızı anlatma" diyebilir. Bu boşanma sebebi bile olabilir. Bence çift terapisine gitmeliler.
Adam "beraber sosyal hayatımız olsun istiyorum. Zaten olacak sanıyordum" diyebilir. "3 gün sonra şunlara gidelim, onları çağıralım" vs diyebilir.
"Benim seni beğenip evlenmemin sebeplerinden biri de kendini geliştiren bir insan olmandı. Evlendiğimizden beri yaptığın şey hep yerinde saymak, sadece sohbet o da hep aynı dar çevrede. Ev hanımı olmanda bir sorun yok. Ama çocuğumuza iyi bir rol model olman için ve kendin için kendini geliştirmen, farklı ortamlara girmen çok iyi olur. Kızımın 22 yaşından sonra evlenip bizim eve gelip özel hayatını anlatan ve bundan başka hiçbir şey yapmayan biri olmasını istemiyorum" vs diyebilir. Bunların hepsini çift terapisinde söyleyebilir.
Ama "seninle görüşemem ama sen o sırada annene gidemezsin" demesi bana itici geliyor. Diğer her şeyi tam yapsa, annesinin evinde atıyorum yabancı bir dil öğrenmek için çalışsa, arkadaşlarını oraya çağırsa, özel hayatını anlatmasa, eşiyle de sosyal hayatları olsa, çok bir şey diyemezdi.