ANNE EZİYETİ

Genelde öyle kişiler bebekleri dövmeyi "kendine yakıştırmiyor". Ama büyük olani dövsen kolay kolay bir yeri kırılmaz (onlarin kafasına göre). Birde çocuğun yapısında var: yinede annesinin yakınlığını arar. Yani ne kadar kötü davransada cocuk yinede annesine gelir. Cünkü cocuk ilk kendisini suçlar anneyi değil. Öylece devam eder şiddet. Psikolojisini düşünen olmaz. Baba da karşı çıkmamıs, tam aksine şiddetin bir parçası olmuş
Evet babam da oldu. Çok haklısın. Biliyomusun bi keresinde kurabiye yaptı. Ben de nasıl severdim. Sonra onu sakladı yememem için. Kalmazmış bitermiş. O günden sonra hiç kurabiye yemedim. Evlendim tam 1 ay kurabiye pişirip yedim doyana kadar

Boyutu sizinki kadar olmasa da bende yasadim maalesef bu durumlari. Kesinlikle uvey degilim :) ama uzerime oklava kırıldı maalesef. Annem biz kardesler olarak kavga edince asla dayanamazdi yada onu sinirlendircek bisey yaptigimizda. Arada konusuruz ordan burdan neden o kadar dövdün ki dedigimde guler mesela iyiki yapmisim kızını dovmeyen dizini dover diyor ama eminim oda icinde pişmandırda soyleyemiyordur. Ben düşününce seviniyorum aslinda bu kadar buyuk derin yaralar almadigim icin o donemlerden. Bide sag olsun annemin ayrimciligi pek yoktu oyle olunca kabullenmekte kolay oluyor sanki biraz daha. Tek bana degildi kastı. Oda oyle büyümüş 🤷‍♀️
Allah yardimciniz olsun insallah atlatirsiniz. Affedip yola devam etmek gerekiyor diger turlu hep size zarar.

Boyutu sizinki kadar olmasa da bende yasadim maalesef bu durumlari. Kesinlikle uvey degilim :) ama uzerime oklava kırıldı maalesef. Annem biz kardesler olarak kavga edince asla dayanamazdi yada onu sinirlendircek bisey yaptigimizda. Arada konusuruz ordan burdan neden o kadar dövdün ki dedigimde guler mesela iyiki yapmisim kızını dovmeyen dizini dover diyor ama eminim oda icinde pişmandırda soyleyemiyordur. Ben düşününce seviniyorum aslinda bu kadar buyuk derin yaralar almadigim icin o donemlerden. Bide sag olsun annemin ayrimciligi pek yoktu oyle olunca kabullenmekte kolay oluyor sanki biraz daha. Tek bana degildi kastı. Oda oyle büyümüş 🤷‍♀️
Allah yardimciniz olsun insallah atlatirsiniz. Affedip yola devam etmek gerekiyor diger turlu hep size zarar.
Senin annen evlat ayrımı yapmamış be kuzum. Benimki tek banaydı.bir evladım olsun kesinlikle vurmam derdim çok şükür evlatlarıma el kaldırmadım napalim bu da benim imtihanımdı demek ki. Ben böyle olsun istemezdim ama

Senin annen evlat ayrımı yapmamış be kuzum. Benimki tek banaydı.bir evladım olsun kesinlikle vurmam derdim çok şükür evlatlarıma el kaldırmadım napalim bu da benim imtihanımdı demek ki. Ben böyle olsun istemezdim ama
Hicbirimiz istemezdik ki canim. Annende istemezdi belkide. Bilmiyorum seni iyilestiricek sekilde düşünüp bu konuyu kendi icinde çözüp kapatmalisin bence ama mutlaka anneni affedip. Affetmek hafiflik veriyor insana.
Bende yavruma hic vurmadim vuramam kıyamam. Ama annemin yaptiklari oho :)))
Boyle konustukca neler aklima geliyor 😕😕😕 ama nasil dusunmek istemeyip kafamda kapattiysam hatirlayinca gülüyorum resmen neler yasamisim diye.
Ortaokul yaslarindaydim annemden bikac mahalle uzaklasmistim o zamanlar cocukluk iste arkadaslarimin yanina gitmistim. Haliyle beni cok merak etmis kisa bir sure ayri kalmis olsakta. Geldi buldu beni arkadaslarimin onunde yere yatirdi kafami tasla ezdi 😕😕 unutamiyorum o vuruslari ben yerdeyken arkadaslarimin bakislarini. Bidaha hicbirisinin yanina gidemedim o günden sonra

Hicbirimiz istemezdik ki canim. Annende istemezdi belkide. Bilmiyorum seni iyilestiricek sekilde düşünüp bu konuyu kendi icinde çözüp kapatmalisin bence ama mutlaka anneni affedip. Affetmek hafiflik veriyor insana.
Bende yavruma hic vurmadim vuramam kıyamam. Ama annemin yaptiklari oho :)))
Boyle konustukca neler aklima geliyor 😕😕😕 ama nasil dusunmek istemeyip kafamda kapattiysam hatirlayinca gülüyorum resmen neler yasamisim diye.
Ortaokul yaslarindaydim annemden bikac mahalle uzaklasmistim o zamanlar cocukluk iste arkadaslarimin yanina gitmistim. Haliyle beni cok merak etmis kisa bir sure ayri kalmis olsakta. Geldi buldu beni arkadaslarimin onunde yere yatirdi kafami tasla ezdi 😕😕 unutamiyorum o vuruslari ben yerdeyken arkadaslarimin bakislarini. Bidaha hicbirisinin yanina gidemedim o günden sonra
Taşla ezdi 😥 rabbim koruyo biliyomusun ya beyin kanaması geçirsen ya beyne giden göz damarları zadelerse kör kalsan allahım korumuş 😥 benim annemde kafamda oklava kırdı... oklava yoktur benim evimde...

Ne kadar kötü.. Hepimizin hayatında travmalar bırakıyorlar böyle.. Allah bize evlatlarımızı üzmeyecek anneler olmayı nasip etsin.
Amiiin canım amin ... geçmiyo o travmalar bazen çamaşır katlarken bazen bulaşık yıkarken aklıma geliyo nasıl dayanmışım diyorum oturuyorum ağlamaya... annem bile bana bunları yaptıysa başkaları neler yapmaz diyorum

Aslında ne acı değil mi hala bunları hep omuzlarımızda taşıyoruz. Benim annem beni bir sabah okul için uyandırmak istemiş. Ilk okuldayım daha. Akşamları zamanında yatmiyorduk ki sabah erken kalkabilelim. Annemin sesini duymamışım. Sonra okkalı bir tokat ile uyandırdı beni. Bazen hala aklıma geliyor. Ağlayarak üstümü giyinip evden çıktığımı hatırlıyorum. Okulada ağlayarak gittim utanarak. Okulda tabi ki yine normal görünmeye çalıştım. Cünkü şiddet gören çocuk utanır, sanki hata ondaymis gibi. Dövülmek bir kenara. Aşağlayici sözler daime canımı daha çok yakmıştır. Annem sonradan pişman oldu. Ama bütün çocukluğum yalnızlık hissi ve korku ile geçti. Bana çocukken içten sarıldığını hatırlamıyorum, ama onun özlemini uzun zaman çektim

Konunuzu okuyunca bir tuhaf oldum sizin yıllar önceki çocukluğunuz şuan tam karşı komşumun kızı..kadının çocuğuna yaptıklarından dolayı artık kendisinden nefret etmeye başladım.buyuk kızı beş yasindayken ikiz bebekleri oldu..anne resmen bebeklerin hıncını,bakmanın ağırlığını büyük kızı döverek çıkarıyor.cocugu banyoya kilitlemiş karanlıkta aglatmis..buna benzer enteresan şeyler.bebeklere sevgiyle bakıyor ama bu kıza hep sen ablasın,sen buyuksun lafları..ben ileride bu kızın travma yaşayacağını düşünüyorum.cok uyardım kızdım komşuma yinede etkili olmadı.cahil bir insan.bu arada çocuğun özgüveni yaşadıklarına göre baya yüksek.baska çocuk olsa dayanamaz çok güçlü ve mutlu olmayı bilen bir çocuk.

Taşla ezdi 😥 rabbim koruyo biliyomusun ya beyin kanaması geçirsen ya beyne giden göz damarları zadelerse kör kalsan allahım korumuş 😥 benim annemde kafamda oklava kırdı... oklava yoktur benim evimde...
Ah valla seninle dertlessek sabaha kadar surer herhalde ben artik gülerek anlatiyorum bende boyle etki birakti sukur 😁 cok üzüldüm zamaninda ama naapiyim yapcak bisey yok surekli dusunup uzulsem bana zarar.
O zamanlar ne dertleri vardi kim bilir birsuru seyle ugrasiyordu. Kv gorumce ayni evde yasiyordu ustune bide evde sürekli kalan baska misafirlerimiz oluyordu koyden gelenler. Haliyle kimseden hincini alamayinca o zamanlarin biriktirdikleri sonradan boyle cikiyordu belkide bilmiyorum ki. Simdi gorseniz melek gibidir annem ❤️ Cunku ona dert olan hersey gitti coktan. Belki bi anlik sinirlerine yenildiler sonradan uzulmuslerdir😕 ama keske yapmasalardi tabiki o ayri

Çocukluktan gelen yaralar kapanmıyor kolay kolay çok iyi bilirim. Annem bana bir kere vurdu net hatırladığım , ergenlikteydim gerçi 15-16 yaşlarında yüzüme tokat attı , o da burnuma denk geldi şar şar kanamaya başladı , odadan çıkarttım direk kapıyı kitledim . Korkup nasıl ağladı kapıda kıyamam . ( burnum kanarsa kanın durdurulma ihtimali vardı bende önceden kan hastasıyım ) bende inat edip açmamıştım , bir şeyde olmadı ama o korku ona yetti bir daha da vurmaya kalkmadı :) üst levele geçip sözlü dalaşıyoruz artık minnoşumla napalım :)

babamdan neden dayak yediğimi bile bilmezdim , halam olacak o... doldurur doldurur yollardı babamı
o da allah ne verdiyse dalardı ,
ben içimde onu affettim allah gunahlarını affetsin diyorum

Konunuzu okuyunca bir tuhaf oldum sizin yıllar önceki çocukluğunuz şuan tam karşı komşumun kızı..kadının çocuğuna yaptıklarından dolayı artık kendisinden nefret etmeye başladım.buyuk kızı beş yasindayken ikiz bebekleri oldu..anne resmen bebeklerin hıncını,bakmanın ağırlığını büyük kızı döverek çıkarıyor.cocugu banyoya kilitlemiş karanlıkta aglatmis..buna benzer enteresan şeyler.bebeklere sevgiyle bakıyor ama bu kıza hep sen ablasın,sen buyuksun lafları..ben ileride bu kızın travma yaşayacağını düşünüyorum.cok uyardım kızdım komşuma yinede etkili olmadı.cahil bir insan.bu arada çocuğun özgüveni yaşadıklarına göre baya yüksek.baska çocuk olsa dayanamaz çok güçlü ve mutlu olmayı bilen bir çocuk.
Keşke elimden bişey gelebilsede o çocuğu o anne müsvettesinden çekip alabilsem 😥😥😥 kıyamam kuzuma

Geçen yıl hepsini söyledim çatır çatır ama yine de geçmedi acısı... bazen bu kadar şeye nasıl dayanabilmişim diyorum nasıl
peki cevap olarak ne söyledi?
kesin hakettin hepsini demiştir

inşallah evlatlarınız ve eşinizle çok çoook mutlu olun
annenizle de mümkün mertebe uzak ara görüşün
babanız oklava vs kırıncada mı bişey demedi tepki vermedi?

Allah korusun ben öyle bişey yapsam eşim beni ne yapardı bilemiyorum

kadının bir aile büyüğüne veya gözünüzü karartıp sosyal hizmetlere durumu bildirseniz?
ah yavrum benim :(

Bide annelerin sürekli sen anne olunca anlarsın demeleri yokmu sanki dayağı biz çocuklar olarak hakediyoruzda çocuğumuz olunca anlayacağız gibi. Tam tersi evet anne oldum benimde bir evladım var şimdi daha iyi anlıyorumki bi insan evladına nasıl kıyar nasıl bu kadar gözü dönerde işkence eder. Evet daha iyi anlıyorum anne olduktan sonra herkesin anne olmaması gerektiğini ve her anneninde melek olmadığını.

Merhaba herkese:KK3:bilmem nereden nasıl başlasam size nasıl anlatsam. Şu an evliyim çocuklarım var rabbim acılarını göstermesin. Eşim de iyi çok şükür... ama bu benim peşimi bırakmayan eskiden yaşadıklarım ah bu geçmiş ah...ben ergenliğe kadar tek çocuk büyüdüm her şey olması gerektiği gibiydi. Sonra iki tane daha kardeşim oldu. Ve benim eziyetlerim başladı ta ki evlenene kadar😔😥 annem ne dayaklarını yedim. Hastanelik bile oldum. Evde misal bardağı ordan alıp oraya koysam suç. Kafamda oklava bile kırdı daha ne söyleyim ben size. Babam ah babam canım babam. Onu da doldururdu bana karşı hep. Kızı değil düşmanıydım ben onun. Saçlarımı çok yolardı avuç avuç biliyomusunuz ben şimdi KIZIMIN SAÇLARINI TARAYAMIYORUM.canı acır saçları kopar diye😥😥😥😥😥 Komşular hep acır gözlerle bakarlardı ah o acıyan bakışlar ah.... kardeşlerim el üstünlerdi tabi. Neyse kardeşlerim daha çok anlatılacak eziyetler varda bugün şükürler olsun rabbime iyiyim
üvey evlat olabilirmisiniz ? ergenliğe kadar tek olup iki kardeş olduktan sonra eziyetler başlayınca aklıma o geldi :110:

Back
X