ilahi edasumm dalga geciyoruz gibi algiliyorsun ama
mantiktan bahsederken biraz arastir istersen
bak mantikli aciklamasi nedir
"Bebeğin anne karnındaki solunumu, akciğerleri yoluyla değildir. Solunumun başlıca amacı oksijen alıp, karbondioksit vermektir. Bebek ise bunu, anne kanından doğrudan doğruya oksijen olarak almakta ve karbondioksit olarak yine anne kanma vermektedir. Diğer bir deyimle annesinin akciğerleri aracılığıyla solunum yapmaktadır."
akciger yoruluyla nefes alip verirken bizler suyun icinde nefes alamayiz dogal olarak
fakat anne karnindaki bebegin solunum sistemini yukarda yazdigi gibi :)
Bebeğin anne karnındaki solunumu, akciğerleri yoluyla değildir. Solunumun başlıca amacı oksijen alıp, karbondioksit vermektir. Bebek ise bunu, anne kanından doğrudan doğruya oksijen olarak almakta ve karbondioksit olarak yine anne kanınm vermektedir. Diğer bir deyimle annesinin akciğerleri aracılığıyla solunum yapmaktadır.
Doğduğunda aldığıi ilk nefesteki oksijen ciğerleri şişirir yakar, bebek bu yüzden ağlar.
Suyun içinde nasıl yaşadığımızı anlatırdım da yeri değil.
Ben yine çok basit fizik kuralları diyorum...hava yoksa o ciğerde ses nasıl çıkar hem de sudayken diyorum...Psikolojide var algı yanılmaları, bu da öyle bir şey olsa gerek.
Ben inanıyorum ne doktorların profların imkansız dedikleri gerçek olmadı mı sanki... Tıpta kesin sınırlar olduğuna inanmıyorum...
Arkadaslar yahu suyun icinden ses duyulur mu demissiniz.ses maddesel her ortamda yayilir.yani evet duyulur hatta ses en hizli katida sonra sivida en yavas gazda iletilir.yani duyulur gardaslar:)ikincisi hava yok ses nasi cikcak diyenler ses tellerini sadece hava mi titrestirir?
bu arada oksijeni evet anneden alır tabiki ama akciğer doğum için 26.haftadan itibaren dışarda nefes alıp vermesi için fonksiyonlarını çalıştırır.
akciğerleri suyu düzenli şekilde alıp verir ve doğum sonrası için hazırlanır..
afedersiniz de tip doktoru musunuz?hanımefendi tıp literatüründe böyle bşey yok, siz mi sokacaksınız?
Anneeeee biraz dahaaa :)
Sarelle reklamı
O geldi aklıma.. Bencede o anki ruh halınızle alakalı bi durumdur
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?