anne karnında ki bebek ağlar mı?

Canım Allah yardımcın olsun doğuma az kalmış
Maalesef erkekler pek anlayışılı olmuyorlar bu dönemde bile
Kendini çok sıkmamaya çalış ,rahatla canım
Biliyorum kolay değil ama bebeğin ve senin için bunları yap
Şimdi bebeğin etkilenmiştir kavgadan ,senin ağlamalarından
Ses nerden geldi onu bilemem belki sen ağlarken bebeğini anlık düşünmen bile o sesi duymana sebebiyet vermiş olabilir
Şimdi böyle yapan doğumdan sonra da mırmır edip depresyona sokuverir seni
Al karşına eşinle adam akıllı konuş canım
Madem evi terkedekti ne demeye çocuk istemiş
O yavrucuk daha doğmadan bu stresi yaşıyor yazıktır

keşke yanlıs hissetmış olsaydım hala sesı kulaklarımda,10sn ye sürdü diyorum sen doktora gıtseydın dıyorsun,uzun sürse kafayı yerdim galiba,gecenın 2siydi birde,vicdanım acıyor aklıma geldıkce

slm Edasum canım sen doğuralı bir 5 ay olmuştur bebeğin nasıl
ben konunu geç gördüm merak etme anne karnında bebekler ağlayabiliyor benimde teyzem ağlamış bende ilk duyunca şaşırmıştım ama gerçektende nadirde olsa bu durumu yaşayabilenler var
teyzem ağlarken anneannem bebeğine şöyle dua etmiş o zamanlar sıtma hastalığından baya ölen oluyormuş yıl 1960 anneannemde bebeğim doğunca elin bu hastalığa şifa olsun demiş teyzemin demesi gerçekentde şifa oluyormuş
başlarda banada saçma gelmişti ama Allah o kadar büyük ki neden olmasın bide yazmadan edemicem ama hamile ve çok üzgün kimseyle dertleşemeyen bir insanla dalga geçenler olmuş çok kırıcı inş sizlerde bu arkadaşın yaşadığı üzüntüleri yaşamazsınız

maaşallah canım nur topu gibigörenler şaşırıyor çok zeki..Allahım nazarlardan korusun...kızıma kardeş istiyorum hatta...8 aylık oldu tosuncuk...evet ozamnalar benımle alay edenler bile oldu...ama cocuğumun ses tonunu duyunca şimdi %100 eminim ki o bebeğimin sesiydi....şimdi çok daha emin oldum...

Ben de anne karnında bebeğin ağladığı duyduğunu söyleyen birini tanımıştım.allahın hikmetinden sual olunmaz bence Allah analı babalı büyütmenizi nasip etsin inşallah.

ben de bir gün sabah karnımdan gelen seslerle uyanmıştım. 5 dk falan sürdü. çok korktum ama hala ne olduğunu bilmiyorum. karın gurultusu da değil, suyun içinden geldiği belliydi ama tam tarif edemiyorum. bütün gün onu düşünmüştüm. konuyu okuyunca aklıma geldi. o zaman da 7-8 aylık falan hamileydim sanırım tam olarak hatırlamıyorum. şimdi 9,5 aylık bir oğlum var:) bir sorun yokmuş çok şükür.

ana rahmindeki bebek suyun içinde ve ciğerlerinde hava yok.
mantıklı düşünürsek biraz...
kafanızı suya sokup ağlamayı denesenize.

bence ağlar çünkü 7,5 aylık baya baya bebek ama ciğerinde hava yokken nasıl ses çıkarır bilemedim.
7,5 aylık hamile eşini tartaklayan kocan konusuna girersem ramazan günü günaha girerim o konuya hiç girmiyorum

mantıklı düşünecek olursak sende suyun içinde yaşayamazsın ...

ilahi edasumm dalga geciyoruz gibi algiliyorsun ama
mantiktan bahsederken biraz arastir istersen
bak mantikli aciklamasi nedir
"Bebeğin anne karnındaki solunumu, akciğerleri yoluyla değildir. Solunumun başlıca amacı oksijen alıp, karbondioksit vermektir. Bebek ise bunu, anne kanından doğrudan doğruya oksijen olarak almakta ve karbondioksit olarak yine anne kanma vermektedir. Diğer bir deyimle annesinin akciğerleri aracılığıyla solunum yapmaktadır."

akciger yoruluyla nefes alip verirken bizler suyun icinde nefes alamayiz dogal olarak
fakat anne karnindaki bebegin solunum sistemini yukarda yazdigi gibi :)

mantıklı düşünecek olursak sende suyun içinde yaşayamazsın ...

Bebeğin anne karnındaki solunumu, akciğerleri yoluyla değildir. Solunumun başlıca amacı oksijen alıp, karbondioksit vermektir. Bebek ise bunu, anne kanından doğrudan doğruya oksijen olarak almakta ve karbondioksit olarak yine anne kanınm vermektedir. Diğer bir deyimle annesinin akciğerleri aracılığıyla solunum yapmaktadır.
Doğduğunda aldığıi ilk nefesteki oksijen ciğerleri şişirir yakar, bebek bu yüzden ağlar.
Suyun içinde nasıl yaşadığımızı anlatırdım da yeri değil.
Ben yine çok basit fizik kuralları diyorum...hava yoksa o ciğerde ses nasıl çıkar hem de sudayken diyorum...Psikolojide var algı yanılmaları, bu da öyle bir şey olsa gerek.

arkadaşlar daha önce de yazmıştım,son ayımda ben de duydum.evde yalnızdım ve çevrede bebekte yoktu.kısa süreli bebk ağlamasıydı.şaşkın şaşkın bebek aradım evde

ağlar, kahkaha atar, mızmızlanır, gaz çıkarır, göbüşe pandik atar, herşeyi yapar biiznillah-i teala

nekadar alaycı bir tutumunuz var insan o sıkıntı anında öyle hissetmiş olabilir hamile ve odun bir koca söz konusu ama yaşamayan bilemez diye boşa söylemiyorlar .. sıkıntısını paylaşan insana onun gözüyle bakmayı denerseniz msj yazmış olmak için yazmazsınız anne karnındaki bebeğin böyle şeyler yapmasının mümkün olmadığını eminim konu sahibide biliyodur ama aklı bulanmıştır sıkıntı anında tabi olayın bu yönünden bakmakta biraz görmek istemekle alakalı...

hayırlı olsun canım güle güle büyütmek nasip olsun
ALLAH'ın işine sual olmaz diye boşa dememişler Allah'ın gücüne ve varlığına en önmeli delil ruhumuz değilmi

kendi gebeiklerimde değil ama akrabalarda duyulan var neden olmasınki Allahın izni ile herşey olur....

Son düzenleme:
canım bebeğin sıvının içerisinde yaşıyor, ağlasa bile sesi duyulmaz ki:26:
hem ağlaması için akciğerlerinin gelişmesi gerekmiyor mu, bu pek mümkün değil yani

bayagı eski bir konuymuş ben ilk mesajı okudum, kaygını dindirmek için hemen yazdım
umarım bebeğin ve sen çok mutlusundur ve herşey yolundadır

bayagı eski bir konuymuş ben ilk mesajı okudum, kaygını dindirmek için hemen yazdım
umarım bebeğin ve sen çok mutlusundur ve herşey yolundadır

evet canım bebeğim sağlıcakla doğru onun gelişyle evime neşe huzur mutluluk geldi..eşim bambaşka biri oldu...ailesi ikinci planda ben ve kızı bırıncı planda oldu...Allahım bozmasın inşallah... hatta ben bebeğimin kardeşlerini bile düşünmeye başladım şimdiden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…