Anne karnındayken

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
selamlar,

Çevremdeki ailelerden doğum sonrası en çok duyduğum bebeğin uyumuyor olması veya kolik olması. Bunları yaşamamak için anne karnındayken yapabileceğimiz bir şey var mı? Alabileceğimiz ekstra gıdalar vs? Benim işim çok stresli, bebeğimin sinirli olmasından çok korkuyorum. Annelerden tavsiyeler bekliyorum.

Ben çok uykucuydum hamileyken doğumdan sonra ilk üç ayı atlattıktan sonra düzene bindi uykumuz ben oglumun uykuyu sevmesini buna bağlıyorum keza annen uykuyu sevmez bende bebekken uykusu problemli bir bebekmişim bolca uyumaya bak derimallah sağlıkla kucağına versin bebeğini canım

Omega 3 içerikli hap kullanabilirsin hamilelere özel olani belki etki eder ben de deniyorum.

Çok sağolun ben de çok uykucuyum o açıdan umutluyum hep uyuyorum başım yastıktan kalkmıyor acaba diyorum bebek de uykuyy sever mi

Annenin hamileyken yaşadığı stres direk bebeği etkiliyor zaten. Sinirli bir yapınız da varsa bebeğin de sinirli ve sorunlu bir bebek olmasına sebebiyet verebilirsiniz. Elinizden geldiğince sakin olun. Sakinleştirici çaylar var onlardan içebilirsiniz araştırıp.

Evet çok üzülüyorum sakinleştirici çay iyi gelebilir çom teşekkürler

Çok sağolun ben de çok uykucuyum o açıdan umutluyum hep uyuyorum başım yastıktan kalkmıyor acaba diyorum bebek de uykuyy sever mi
Sever canım merak etme problem yasamazsın uyku konusunda inşallah benim tespitim bu yönde uykusu probkemli olan bebeklerin genelde annelerinin uykuyla arası da pek iyi olmuyor sonra bebis uyumayınca "kime çektin sen "diye soruyorlar anneler

Ben hamileyken eve gelir gelmez yatıp biraz şekerleme yaptım her gün. 6 ile 7 arası. İşim stressiz, memurum. Bir de kendi yapım da sakin. Sonuç fazla mızmızlanmayan bir bebek. Yalnız yemekle aram pek iyi değil. Kızım da aynı şekilde.

Bir de hamileyken ben de doktoruma sormuştum kolik olmaması için yapabileceğim özel bir şey var mı diye. Doktorum tamamen şans demişti...

Ben de sinirlenmemeye çalışıyorum.
Çoğu şeyi görmezden geliyorum artık.
Ama benim kız gece buçuk ta uyanıp vuruyor hep :) bide sabah 5 buçuk var
Onda da namaza kalkıyor herhalde ezanla beraber essolesek :)

Ayy aman tekme de atarmış :) ben daha tam hissetmiyorum ama sabahları 6.30da kalkıp işe gidiyorum resmen varlığını unutuyorum uyuyo oluyo heralde o saatte daha :) Allah hepimizin yardımcısı olsun

Ben hamileligim boyunca yattim malum:)) yatmak derken ayaga kalkmak.yasakti ama 3 aya kadar calistim sonra ciktim.işten cikmadan oncesine kadar hep başım agrirdi iş stresinden sonrasini evde yatarak keyifli gecirdigim icin bi sikintimiz yok şükür uykulari duzenli cok güleç sakin bi yapim var istisnalar hariç..ben bu durumu hamileligimin güzel geçmesine bagliyorum yer icer yatardim tek bebek dogurup uymuyor diyen arkadaslarima nazaran cok cok iyi bizim durum.. bebeklerim de güleç bu arada:))
Rapor alabiliyorsan raporla evde gecir hamileligini gerçekten cok etkiliyor

Benim de gözlemlediğim hamileliği sorunlu geçen annelerim bebekleri daha hassas, sakin olmak mutlu hamilelik geçirmek gerçekten çok önemli

Bilmiyorum gerçekten etkisi oldu mu ama hamilelikte maden suyu tüketilirse bebek gazsız olur derler, ben günde iki tane tüketiyordum. Ve vitamin olarak da vinalac immunitum isimli vitamini kullandım içinde sindirim sistemini düzenleyen probiyotikler var, hamilelikten sonra emzirirken de içmeye devam ettim. Sonuç olarak bebeğimde hiç gaz problemi yaşamadım, kullandıklarım mı işe yaradı bilmiyorum ama günde 2 maden suyu içip, vitaminini de doktoruna sorarak değiştirebilirsin.

Ayy aman tekme de atarmış :) ben daha tam hissetmiyorum ama sabahları 6.30da kalkıp işe gidiyorum resmen varlığını unutuyorum uyuyo oluyo heralde o saatte daha :) Allah hepimizin yardımcısı olsun
Canim az kalmis. Yakında fazlasıyla hissedeceksiniz inş :) bende çok erken gidiyorum ise. Bizim bebekler çalışkan olacak :)

Ya pardon sizde kaç bebek var ?

Yanlış tespit :) uykuyu çok severim ama kızım uyumuyor uyumuyor uyumuyor :) gazıda yoktu kolikte değildi 11 ay oldu hala uyumuyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…