Anne karnındayken

uyku için söyleyebileceğim bir şey yok ama daha az gazlı bebek için normal doğum öneriliyor.
bebekteki gaz bebeğin bağırsak florasının oluşma sürecinden kaynaklanıyor. normal doğumda da bebek, annenin bağırsak florasından bakteri alıyor ve bağırsak florası oluşumunu daha kolay tamamlıyor.

konuyla ilgili şu yazıya bakabilirsiniz:

http://www.hassasanne.com/2014/01/25/prof-dr-ahmet-aydin-semineri-antibiyotiksiz-cocuk-yetistirmek/

not: normal doğum yaptım, nispeten stressiz bir hamilelik geçirdim, ilk aylarda deli gibi uyurdum bebişin uyku düzeni çok yormadı beni, bir şekilde birbirimize alıştık. gaz deseniz, pek hatırlamıyorum ilk zamanlar gaz sancısı, ek gıdaya geçince daha çok oldu sanki :)
bu arada anne sütü çok kolay hazmedildiği için mama alan bebeklere göre sadece anne sütü ile beslenenler daha az gazlı oluyor.

Kafam yerinden kalkmıyordu :) her bulduğum boşlukta uyudum :) son aylarda çok sık tuvalete gidiyorum gece sık uyanıyorum diye ağladığımı bilirim :) ama kız uyumuyor :)
Allah allah çevremde de gördüğüm örnek cok bu konula ilgili hatta bu dediğimi birçok kişiden de duymuşumdur ben

İlk çocuğumda sürekli uyudum gözüm açılmıyordu hiç ama doğduğundan buyana uykuyu sevmez
İkinci çocuğumda geceleri uyuyamıyordum günlük 2-3 saat uyudum en fazla sanki uykumu almışım gibi kalkıp oturuyordum ama oda uykusuz büyüdü :)
Burdan çıkarım yapılır mı bilemem

Evet çok üzülüyorum sakinleştirici çay iyi gelebilir çom teşekkürler
sakin oyle sakinlestirici diye ot cop icmeyin. hamilelikte ihlamur haric pek cok cay ykasa
ben de hep soda ictim bir de 7. aydan sonra bol bol elma yedim. Masallah kuzumda gaz sorunu olmadi. uyku acisindan hergun huyu degisiyor o nedenle birsey diyemeyecegim.
Fotoğraftaki kadar:)))
masaallah suphanallah. Rabbim kolaylik versin:)

Size tavsiyem yasin suresi okuyun sekine okunan dinleyen cocuklar cok sakin okur tabletten acin dinleyin vede dinlenin uyuyun siz dingin olursaniz sakin de olursunuz

Çok sağolun ben de çok uykucuyum o açıdan umutluyum hep uyuyorum başım yastıktan kalkmıyor acaba diyorum bebek de uykuyy sever mi
Ben yandim o zaman, gece 1 gibi yatip sabah 6da kalkarak bitirdim hamileligi.
Oğlan da zaten geceleri kuduruyor karnimda:/

Ben de sinirlenmemeye çalışıyorum.
Çoğu şeyi görmezden geliyorum artık.
Ama benim kız gece buçuk ta uyanıp vuruyor hep :) bide sabah 5 buçuk var
Onda da namaza kalkıyor herhalde ezanla beraber essolesek :)
Benim oğlanda oyleydi sabah namazlarini hic kacirmazdi kuzum :) duzenli uyku saati belirlersen bebiste sana ayak uyduracaktir.kolik olmasa da gazliydi oglum ama aci elma yagi,nurse harveys gibi bitkisel ilaclarla rahatliyordu.tabi zeytin yagiyla masajda yapiyorduk

Stresten uzak dur ve keyif aldığın müzikleri dinle fakat yine de gazlı oluyorlar. Hareket etmedikleri için ve nefes almaya yeni alıştıklarından dolayı hava yutuyorlar. Ay mis gibi yeni bebiş özendim çok

Herkese çok teşekkür ederim, şunu anladım annelik zor ve meşakkatli bir şey :)

Normalde sinirli bir insanım ama hamilelik döneminde pamuk şeker gibiydim.
O kadar güzel bir 9 ay geçirdim ki hem eşim hem çevrem bir sürü çocuk doğurmamı istiyor.
Ama gel gelelim fasulyenin faydalarına...
Stresten tamamen uzak, hareketli, bol eğlenceli ve gezmeli, uzun uykulu, az beslenmeli bir hamilelik dönemine rağmen bebeğim uyumuyor doğru düzgün.
Maşallah diyeyim, ne versem yiyor hatta kilosu bayağı fazla.
Gaz konusuna hiç girmeyelim, fıtık bile olduk o gaz sancılarından.
5 aylık, hala kaskatı kesilir, bitmedi kolikliğimiz.
Aynı zamanda doğduğu andan beri asabi bir bebek.
Gülmesi için çeşitli şaklabanlıklar yapmak lazım, zaten ilk güldüğü insan ben bile değilim.
Hatta gülerken beni görünce ciddileşiyor bir anda.
Yani ben ne yaptıysam, tam tersi oldu bu çocuk.
Tek emin olduğum şey, anne karnındayken ona ismine özel küçük şarkı ninni türü bir şey üretmiştim.
Doğduğundan beri her söylediğimde dikkat kesilir, ağlıyorsa susar ve bianda sakinleşmeye, hafiften gülümseye başlar.
Anne karnında öğrenme ve hafızanın başladığını okuduğum makalelerden öğrendiğimde, böyle konuşmalar şarkılara yöneldim.
Tek tavsiye edebileceğim bu olur.

Allah hepimizin yardımcısı olsun

Ben normalde sinirli bi karı olmama rağmen hamileligimde çok sakindim.
Sonuç: sakin bi bebeğim oldu.

Ama kolik sorunu için anne karnından bir önlem alabileceğini sanmıyorum.

Sağlıkla kavuşun :)

Gece uykularınızı düzenleyin :) ben geceleri uyumuyordum 2,5 ve 4,5 ta yemek yiyordum şuan bebeğim tamamen aynı saatlede emmek istiyor ve uyumuyor :)

Bence bunların anne karnındayken olanlarla alakası yok.Ablamın çok sinirli bir yapısı vardır mesela ama minnoşumuz şuan 6 aylık ama doğduğundan beri sesi bile çıkmadı çok uysal bir bebektir.Sağlıkla kucağınıza alın inşallah :)

Ruh halini 280 gün boyunca olumsuz duygulardan koruyabilirsen ki bu bence mümkün değil belki huzursuz bi bebeğin olmasının önüne geçebilirsin ama koliklik çok başka bi durum seninle bi ilgisi Yok
En çok korktuğum şeylerden biridir Allah muhafaza

Bunun dışında ayva yemeni öneririm güleç,iyi huylu,güzel bi bebişin olur inşallah :)

Mahallenin en mutlu bebeği diye bi kitap var olur da kızım kolik olursa ne yaparım diye okuyorum güzel bi kitap.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…