- 17 Nisan 2012
- 1.896
- 2.559
- 358
Kafam yerinden kalkmıyordu :) her bulduğum boşlukta uyudum :) son aylarda çok sık tuvalete gidiyorum gece sık uyanıyorum diye ağladığımı bilirim :) ama kız uyumuyor :)Hamilelik dönemini bol uykuyla gecirdigin halde mi böyle?
Allah allah çevremde de gördüğüm örnek cok bu konula ilgili hatta bu dediğimi birçok kişiden de duymuşumdur benKafam yerinden kalkmıyordu :) her bulduğum boşlukta uyudum :) son aylarda çok sık tuvalete gidiyorum gece sık uyanıyorum diye ağladığımı bilirim :) ama kız uyumuyor :)
Fotoğraftaki kadar:)))
Annenin hamileyken yaşadığı stres direk bebeği etkiliyor zaten. Sinirli bir yapınız da varsa bebeğin de sinirli ve sorunlu bir bebek olmasına sebebiyet verebilirsiniz. Elinizden geldiğince sakin olun. Sakinleştirici çaylar var onlardan içebilirsiniz araştırıp.
sakin oyle sakinlestirici diye ot cop icmeyin. hamilelikte ihlamur haric pek cok cay ykasaEvet çok üzülüyorumsakinleştirici çay iyi gelebilir çom teşekkürler
ben de hep soda ictim bir de 7. aydan sonra bol bol elma yedim. Masallah kuzumda gaz sorunu olmadi. uyku acisindan hergun huyu degisiyor o nedenle birsey diyemeyecegim.Bilmiyorum gerçekten etkisi oldu mu ama hamilelikte maden suyu tüketilirse bebek gazsız olur derler, ben günde iki tane tüketiyordum. Ve vitamin olarak da vinalac immunitum isimli vitamini kullandım içinde sindirim sistemini düzenleyen probiyotikler var, hamilelikten sonra emzirirken de içmeye devam ettim. Sonuç olarak bebeğimde hiç gaz problemi yaşamadım, kullandıklarım mı işe yaradı bilmiyorum ama günde 2 maden suyu içip, vitaminini de doktoruna sorarak değiştirebilirsin.
masaallah suphanallah. Rabbim kolaylik versin:)Fotoğraftaki kadar:)))
selamlar,
Çevremdeki ailelerden doğum sonrası en çok duyduğum bebeğin uyumuyor olması veya kolik olması. Bunları yaşamamak için anne karnındayken yapabileceğimiz bir şey var mı? Alabileceğimiz ekstra gıdalar vs? Benim işim çok stresli, bebeğimin sinirli olmasından çok korkuyorum. Annelerden tavsiyeler bekliyorum.
Ben yandim o zaman, gece 1 gibi yatip sabah 6da kalkarak bitirdim hamileligi.Çok sağolun ben de çok uykucuyum o açıdan umutluyum hep uyuyorum başım yastıktan kalkmıyor acaba diyorum bebek de uykuyy sever mi
Benim oğlanda oyleydi sabah namazlarini hic kacirmazdi kuzum :) duzenli uyku saati belirlersen bebiste sana ayak uyduracaktir.kolik olmasa da gazliydi oglum ama aci elma yagi,nurse harveys gibi bitkisel ilaclarla rahatliyordu.tabi zeytin yagiyla masajda yapiyordukBen de sinirlenmemeye çalışıyorum.
Çoğu şeyi görmezden geliyorum artık.
Ama benim kız gece buçuk ta uyanıp vuruyor hep :) bide sabah 5 buçuk var
Onda da namaza kalkıyor herhalde ezanla beraber essolesek :)
Stresten uzak dur ve keyif aldığın müzikleri dinle fakat yine de gazlı oluyorlar. Hareket etmedikleri için ve nefes almaya yeni alıştıklarından dolayı hava yutuyorlar. Ay mis gibi yeni bebiş özendim çokselamlar,
Çevremdeki ailelerden doğum sonrası en çok duyduğum bebeğin uyumuyor olması veya kolik olması. Bunları yaşamamak için anne karnındayken yapabileceğimiz bir şey var mı? Alabileceğimiz ekstra gıdalar vs? Benim işim çok stresli, bebeğimin sinirli olmasından çok korkuyorum. Annelerden tavsiyeler bekliyorum.
Normalde sinirli bir insanım ama hamilelik döneminde pamuk şeker gibiydim.
O kadar güzel bir 9 ay geçirdim ki hem eşim hem çevrem bir sürü çocuk doğurmamı istiyor.
Ama gel gelelim fasulyenin faydalarına...
Stresten tamamen uzak, hareketli, bol eğlenceli ve gezmeli, uzun uykulu, az beslenmeli bir hamilelik dönemine rağmen bebeğim uyumuyor doğru düzgün.
Maşallah diyeyim, ne versem yiyor hatta kilosu bayağı fazla.
Gaz konusuna hiç girmeyelim, fıtık bile olduk o gaz sancılarından.
5 aylık, hala kaskatı kesilir, bitmedi kolikliğimiz.
Aynı zamanda doğduğu andan beri asabi bir bebek.
Gülmesi için çeşitli şaklabanlıklar yapmak lazım, zaten ilk güldüğü insan ben bile değilim.
Hatta gülerken beni görünce ciddileşiyor bir anda.
Yani ben ne yaptıysam, tam tersi oldu bu çocuk.
Tek emin olduğum şey, anne karnındayken ona ismine özel küçük şarkı ninni türü bir şey üretmiştim.
Doğduğundan beri her söylediğimde dikkat kesilir, ağlıyorsa susar ve bianda sakinleşmeye, hafiften gülümseye başlar.
Anne karnında öğrenme ve hafızanın başladığını okuduğum makalelerden öğrendiğimde, böyle konuşmalar şarkılara yöneldim.
Tek tavsiye edebileceğim bu olur.
Ben normalde sinirli bi karı olmama rağmen hamileligimde çok sakindim.
Sonuç: sakin bi bebeğim oldu.
Ama kolik sorunu için anne karnından bir önlem alabileceğini sanmıyorum.
Sağlıkla kavuşun :)
Ay görünce yazasım geldi maşallah 4 tane kuzucuk Allah bağışlasınFotoğraftaki kadar:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?