• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne&Kayınvalide

• Konu Sahibi Konu Sahibi WWEE
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Benim kv annemgile evlendiğimizden beri 5 kere gitti daha annemleri 1 kere evine davet etmedi .. 1.5 aylık evliyiz bu ara
Annemle kayınvalidemi niye bir tutayım annem canım ciğerim en kıymetlim kv olsa da olur olmasa da olur
Zaten benim kv diğer dünürüyle de geçinemiyor pek sevilmiyoe

İnşallah hep öyle olur ya bebek yok demi senin?
Bebek yap bı hele hepsi 180 derecede değişiyor bak gör:/
Bebegim yok henuz :) ama olsa da Allahim insallah saglik verir, sagligim oldugu surece pek kimseyi karistirmayi dusunmuyorum.

Biz öyle çok mesafeli değil de anne kız gibi olmaya çalışıyoruz şu anda şükür ki. Benim asıl merak ettiğim dediğim gibi bir şey alırken ya da giderken hangisine daha çok gidiyor daha çok kalıyorsunuz gibi sorulardı
Allah iyi ilişkinizi daim etsin inşallah valla aranızda sevgili saygılı bir ilişki baştan beri var ise çocuk olunca da değişeceğini sanmıyorum benim öyleydi bebeğim oldu büyüyor şu an hep iyiydik sevgili saygiliydik şükür hala öyleyiz ben anneme birşey alırken kayinvalideml de alırım en azından özel günlerini her ikisinin de kaçırmam gidip gelme konusuna gelince de ikisiyle de sık sık görüşür konuşur gider geliriz çünkü hem annemle hem kayinvalidemle çok yakın oturuyoruz hatta kayinvalidem ile baya yakın oturuyoruz hep iletişim halindeyiz dedim ya ilişkinizin durumuna bağlı

Merhaba arkadaşlar benim merak ettiğim bir şey var. Anneniz ile kayınvalideniz aranızdaki dengeyi nasıl sağlıyorsunuz? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
sağlamıyorum görüşmüyorlar cunku bir takım olaylar meydana geldi kucuk bir sürtüşme yaşandı görüşmüyorlar. valla böylesi daha rahat oldu

Annenize, eşiniz ve kayımvalidenizle olan hiçbirşeyi anlatmazsanız problem olmaz.

Ama genel olarak gördüğüm kadarı ile hep kayınvalidenin yediği, içtiği, giydiği vs herşey anlatılıp gıybet konusu oluyor. Anne de durması gereken yeri bilmiyor.

Allah iyi ilişkinizi daim etsin inşallah valla aranızda sevgili saygılı bir ilişki baştan beri var ise çocuk olunca da değişeceğini sanmıyorum benim öyleydi bebeğim oldu büyüyor şu an hep iyiydik sevgili saygiliydik şükür hala öyleyiz ben anneme birşey alırken kayinvalideml de alırım en azından özel günlerini her ikisinin de kaçırmam gidip gelme konusuna gelince de ikisiyle de sık sık görüşür konuşur gider geliriz çünkü hem annemle hem kayinvalidemle çok yakın oturuyoruz hatta kayinvalidem ile baya yakın oturuyoruz hep iletişim halindeyiz dedim ya ilişkinizin durumuna bağlı
Ne güzel. Allah arttırsın sevginizi

Annenize, eşiniz ve kayımvalidenizle olan hiçbirşeyi anlatmazsanız problem olmaz.

Ama genel olarak gördüğüm kadarı ile hep kayınvalidenin yediği, içtiği, giydiği vs herşey anlatılıp gıybet konusu oluyor. Anne de durması gereken yeri bilmiyor.
Annemin öyle şeylerle işi yoktur kendi halinde

Canım sana birşey sormak istiyorum. Bu söylediğin hatayı ben kısa süre önce yaptım. Annemin dedikodularını anlık susturmak için kayinvalidem için söylediklerini onayladım. Evet anne aynen öyle haklısın dedim. Benim annem çok hırçın ve dili sert. Umarım o onaylamamı aleyhime kullanmaz. Bu durumu nasıl düzeltebilirim?
abartmadan kayınvalidenizi annenize övün saha doğrusu anne seni çok seviyor gibisinden , size ne kadar iyi davrandığından falan bahsedin.

Merhaba arkadaşlar benim merak ettiğim bir şey var. Anneniz ile kayınvalideniz aranızdaki dengeyi nasıl sağlıyorsunuz? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

Bnm kv beni bile arayip sormaz ki annemi arasin. Kultur farki diyelim. Ne muhabbet var ne de kusluk. Herkes kendi hayatinda oldugu icin dengeye gerek yok. Yani ben anneme de kv yede cok gorusun desemde gorusmezler gerek yok araya girip samimi olmaya

Bnm kv beni bile arayip sormaz ki annemi arasin. Kultur farki diyelim. Ne muhabbet var ne de kusluk. Herkes kendi hayatinda oldugu icin dengeye gerek yok. Yani ben anneme de kv yede cok gorusun desemde gorusmezler gerek yok araya girip samimi olmaya
Benim demek istediğim iki anne arası değil de sizin ile annenizin ve kayımvalidenizin dengesi aslında

Benim demek istediğim iki anne arası değil de sizin ile annenizin ve kayımvalidenizin dengesi aslında

Soyle bi durum var. Ben evlendim ilk ay kv ile yasadim. Ve bnm esimin ailesi alevi biz sunniyiz. Farki sen dusun. Bir ay yasadim. Bi sikinti yasamadim. Kv benden cok hoslaniyo mu hayir hoslanmaz. Ama bi imada bulundugunu gormedim. Kultur,yasanti, dusunce bicimi, hayat felsefesi, bulasik yikama, yemek, koca anlayisimiz bile farkli. Uyustugumuz tek nokta yok. Ama oglunun sectigi gelinim. Bisey diyemedi. Hatta evlenmeden bikac kez iste torunum olursa ismini ben koyarim demis baskalarina. Esimde anne sen benim mutlu olmami istemiyo musun. Lutfen karisma ben bile karismam esime demis. O yuzden tek bi anlasmazligimiz olmadi. Dogal olarakta ailemde aman taniyalim gidelim gorelim vs vs hiic oyle takintisi olmadi diyebilirm. Herkes sinirini seviyesini bilince denge saglaniyo. Fikir almak istersen sayet sevmedigin hoslanmadigin bi durum varsa gulumseyerek evet haklisin deme. Sana ters bi durum varsa yapmak zorunda degilsin. Esinde senin ailenle samimi olmak zorunda degil. Paylasmak guzeldir ama kiymetini bilenle guzel. Ben gitmek istemedigimde bile sende gitmiceksin demem esime. Basim agriyo gelemem dedim mi olay kapanir. O da bahaneyi uydurur zaten. Bir kere bile bana size gelcez musait misin demedi mesela. Esimi arar oda iste oldugu icin beni arar ve sorar. Onaylarsam cagirir. 1 kere bana sormadan davet etti bikac akrabasini. Bisey demedim ama yuzum asildi. Kirdim mi dedi. Bende durumu acikladim ozur diledi ve bi daha yasanmadi.

Biz öyle çok mesafeli değil de anne kız gibi olmaya çalışıyoruz şu anda şükür ki. Benim asıl merak ettiğim dediğim gibi bir şey alırken ya da giderken hangisine daha çok gidiyor daha çok kalıyorsunuz gibi sorulardı

Anne kız gbi olabilir misin biliyorum ama birbirine laf taşımazsan biniş halolur bence

Canım sana birşey sormak istiyorum. Bu söylediğin hatayı ben kısa süre önce yaptım. Annemin dedikodularını anlık susturmak için kayinvalidem için söylediklerini onayladım. Evet anne aynen öyle haklısın dedim. Benim annem çok hırçın ve dili sert. Umarım o onaylamamı aleyhime kullanmaz. Bu durumu nasıl düzeltebilirim?

Kvicin köyü konuştu sende onayladın i yani ?

Öyle bir denge yok. Biri seni yıllarca sevmiş beslemiş büyütmüş sarmış sarmalamış yememiş yedirmiş içmemiş içirmiş gerekirse uyumamış kokusu bile bir başka olan birkadın. Diğeri yıllar sonra eşinden dolayı hayatına girmiş seni kabullenememiş sen onu kabullenememişsin. Ama ben şöyle düşünüyorum annem benim için ne ladar değerliyse eşim içinde annesi o kadar değerli. O yüzden duyduğumu duymamış olayınm gördüğümü görmemiş olayım arada mesafe tutayım saygısızlık etmeyeyim ama kendimede ettirmeyeyim bu koşullarda iyi geçineyim ki eşimde üzülmesin o da benim anneme saygıda kusur etmesin. Ama açıkçası tanışıklığımız boyunca bikaç kere sabrımın taşıp sertçe set çektiğim ve kırdığım hatta bağırdığım oldu kayınvalideme. Olmasa iyiydi ama:)

Öyle bir denge yok. Biri seni yıllarca sevmiş beslemiş büyütmüş sarmış sarmalamış yememiş yedirmiş içmemiş içirmiş gerekirse uyumamış kokusu bile bir başka olan birkadın. Diğeri yıllar sonra eşinden dolayı hayatına girmiş seni kabullenememiş sen onu kabullenememişsin. Ama ben şöyle düşünüyorum annem benim için ne ladar değerliyse eşim içinde annesi o kadar değerli. O yüzden duyduğumu duymamış olayınm gördüğümü görmemiş olayım arada mesafe tutayım saygısızlık etmeyeyim ama kendimede ettirmeyeyim bu koşullarda iyi geçineyim ki eşimde üzülmesin o da benim anneme saygıda kusur etmesin. Ama açıkçası tanışıklığımız boyunca bikaç kere sabrımın taşıp sertçe set çektiğim ve kırdığım hatta bağırdığım oldu kayınvalideme. Olmasa iyiydi ama:)
Ben de dediğiniz gibi davranıyorum. Umarım benim de kötü davrandığım olmaz

Back
X