• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne&Kayınvalide

• Konu Sahibi Konu Sahibi WWEE
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aslında öğrenmek istediğim bir şey alırken nasıl davranıyorsunuz? Ya da ne sıklıkla annenize ne sıklıkla kayınvalidenize gidiyorsunuz vs

Ben kayinvalidemide severim skntim yok cok sukur 1 kere kalbimi kirmisligida yok
Ama anne bambaska...
Kimse onun yerini dolduramaz
Kimseyide onun gibi goremem
Annemin tirnagina zarar gelse icim sizlar
Kayinvalide oyle mi belki bir zarar gelse uzulurum ama sadece uzulurum yani otesi yok

Merhaba arkadaşlar benim merak ettiğim bir şey var. Anneniz ile kayınvalideniz aranızdaki dengeyi nasıl sağlıyorsunuz? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
Annemi her gun ben ariyorum kv hergun beni ariyor artik hangisinin beni gercekten dusundugunu merak ediyorum.

Aslında öğrenmek istediğim bir şey alırken nasıl davranıyorsunuz? Ya da ne sıklıkla annenize ne sıklıkla kayınvalidenize gidiyorsunuz vs

ben kendi anneme hediye alırım, eşim kendi annesine.
onlara giderken elimiz boş gitmeyelim diyorsak da işte aklımıza o an ne gelirse çikolata pasta, öyle aynısından olsun diye zorlamayız.
biz uzakta yaşıyoruz, genelde eşimle birlikte gidiyorsam memlekete eşit kalıyoruz ikisinde de, yok ayrı gittiysek kendi ailemizde kalıyoruz, kayın aileye günübirlik gidip dönüyoruz.

kv mi neredeyse hiç aramıyorum, eşim haftasonu ben yanındayken genelde görüntülü arar, o zaman selamlaşırız.
ben de kendi ailemi haftada bir iki görüntülü ararım.

Annemle kayınvalidem arasında 1300 km var şükür isteseler de kavga edemezler :D

Ya öyle mi diyorsunuz

E herhalde. Hayir niye denklik saglayayim zaten? Saygi sevgi çerçevesinde iliskimizi sorunsuz ilerletiyoruz da bu yasima kadar beni büyüten ve ölene kadar da bana emek verecek olan kadınla kayinvalidemi niye bir tutayim? Anneme ayip. Kayinvalideme de kendi oglu, kızı kiymet versin.
Esimden de esitlik beklemem. Sacma ve gereksiz çünkü. Ben annemle her gun görüntülü görüşürüm, kayinvalidemle 10 gunde bir telefonla görüşürüm. O da ogluyla her gun goruntulu görüşsün. Ki dedigim gibi benim kayinvalidemle de hicbir sorunum yoktur. Severim, sayarim, ararim, hediyelesirim ama gercek annem degil sonucta. Bu bir gercek. Ben de onun gercek kızı degilim, bu da gercek.
Ha ayni ortama gelecek olurlarsa da asla farkli tavir göstermem. O da bana kendi kizindan farkli tavir gostermez. Ama biliyorum ki o da kendi kızını her gun arar, beni aramaz. Çünkü dedigim gibi esit tutmaya calismak sacma. :deli:

Normal seviyede devam ediyor. .

ben kendi anneme hediye alırım, eşim kendi annesine.
onlara giderken elimiz boş gitmeyelim diyorsak da işte aklımıza o an ne gelirse çikolata pasta, öyle aynısından olsun diye zorlamayız.
biz uzakta yaşıyoruz, genelde eşimle birlikte gidiyorsam memlekete eşit kalıyoruz ikisinde de, yok ayrı gittiysek kendi ailemizde kalıyoruz, kayın aileye günübirlik gidip dönüyoruz.
Biz de uzaktayız memlekete gideceğiz bakalım nasıl kalacağız? Birinden diğerine gidince kırılma falan oldu mu hiç ya da sorun

Biz de uzaktayız memlekete gideceğiz bakalım nasıl kalacağız? Birinden diğerine gidince kırılma falan oldu mu hiç ya da sorun

biz bu kış gittik, eşim de vardı, kv de gece yatıya kalmadık,
çünkü evi soğuk ve çocuklar için müsait değildi.
hep kalıyoruz normalde, o yüzden kırılmış olabilir.
ama yapacak bir şey yok, çocuklarımızı düşünmek zorundayız.

Benim kayınvalidem dengesiz ve sayamayacağım bir sürü sıfata sahip burada yazmıyorum.
Annem uzak memlekette. Sorun olmuyor.

Hee benim annem zaten seviyeli hatta mesafeli bir insandır.
Bir sorun yaşanırsa annem haksızsa ben anneme söylemekten çekinmem lakin anneme kalmadan kv bir halt yer.
Çünkü dengesiz, cahil, patavatsız ve hadsiz. Laftan anlamıyor.
Eşimde bunu biliyor. Ben eşim için anasını idare ediyorum ama annem etmek zorunda değil.

Annem; annemdir canımdır kanımdır arkadaşım sırdaşım dünyamm herşeyimdir❤️Ve herkesten önce gelir.

Kv ; dünya iyiside olsa kv ‘ dir işte.

Ayrım yapmaya gerek yok ama ikisini bir kefeyede koyamam.. ben de durum Böyle :)

Denge sağlamak için iki denk kişi lazım. Oysa hickimse anne ile denk olamaz. Sizin anneniz size kıymetli. Esinizin annesi de eşinize. Kv sevilir sayılır. Ama anne ile dengede durması saģlanmaz.. bence..

Kv sahibi olmadigim icin cok objektif olmayabilir yorumum. Ama bir denge saglanmasi gerektigini dusunmuyorum acikcasi..
Diğer sartlar sabitken bir kc bir annenin yerini tutmaz.o yuzden dengede saglanamaz. Marjinal fayda maksimum olacak sekilde takilin iste..

Denge sağlamak için iki denk kişi lazım. Oysa hickimse anne ile denk olamaz. Sizin anneniz size kıymetli. Esinizin annesi de eşinize. Kv sevilir sayılır. Ama anne ile dengede durması saģlanmaz.. bence..
O da doğru tabi ki

Görüşmüyorlar.
Haşmetli kayınvalidem hiçbir dünürü ile görüşmez (4tane var)

Denge sağlamaya çalışmıyorum zaten.
Benim için de,eşim için de ilk sırada benim annem geliyor.(arama sorma, samimiyet,yakınlık,yatma kalkma vb)

Zaten annemle sürekli konuşur,yazışırım.
Kayınvalideyi de 15 günde bir ararım veya gideriz.

Ne dengesi sagliycaz anlamadim?

Annem benim annem kv kocamin annesi butun olay bundan ibaret

Yilda 3kez biaraya geliyolar benim dgunum esimin dgunu birde ramazanda ( ramazanda 1sene kv 1sene annem cagırıyo )
Bense kvyi yılda toplam 9-10 kez görüyorum annemi haftada enaz3gun

Herkes kendi annesiyle görüşürse kimsenin dengesi bozulmaz dolayısıyla dengeyede gerek kalmaz

Zorlamayarak saglıyorum dengeyi.
Annemle hergün görüşürüm,kayınvalidemi uzakta olduğu için haftada 1 hal hatır sormaya ararım,ben aramayi unutursam o arar,sorar halimi hatrımı.
Zorla birşey yapmam. İçimden gelirse ararim.
Hediye konusuna gelince. Geçen yıl annemi ve kayınvalidemi tatile götürdük bunda eşitlik gözetirim ama alacağım hediye eşit olsun diye kasmam zira annemle kayınvalidem bambaşka karakterler. Haliyle ikisininde işine yarayacak seveceği şeyleri alırım.
Doğumda kalma mevzusu oldu geçenlerde. Ben zaten anneme gelirsin demiştim,kayınvalidem de gelirim dedi,sağol anne ama annem gelecek dedim. Tabiki görmeye gelsin torununu ama ben yanımda annemi istiyorum. Zira kayınvalidem iyidir,hoştur,bir gün birbirimizi kırmamışızdır ama annem kadar tahammüllü ve enerjik değildir.
Çabuk sıkılan bir kadın,sıkıntıya gelemez. Haliyle ondan beklentim yok. Kendi annemle daha rahat olurum bu bir gerçek. Birde cidden misafir ağırlayamam ben o halde,annem misafir gibi davranmaz,herşeye yetişir. Kayınvalidem misafir gibi davranır,haliyle uğraşamam.

Back
X