• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bisküvi - Kurabiye Tarifi Anne Kurabiyeleri ღOylama Anketi

Benim anneminde buna benzer birşeyi vardı..:KK58:Ama nasıl kullanılıyordu hatırlamıyorum:KK53:
Sanki kendimi yaşlanmış hisettim Nevoş :KK70:ben 17 sene önce kayınvaldeminin üst dolapları temizlerken bulmuştum bana öğretmişti bir ara favorimdi bunda kek yapmak :kk77:

Var bunuda demedin:KK57:

:KK74:
Sahi mi:KK53:
Islak kek bunu bir ara çok sık yaptım şimdi mikro dalgayı kullanmıyorum pek :KK53:İstersen normal kekide aynı watt ve dakikada pişirebilirsin..:KK19:
MALZEMELER:
1su bardagi süt, 1 su bardagi siviyag,1,5 su b.seker,1,5 su b.un, 4 corba kasigi kakao,3 adet yumurta,1 paket kabartmatozu,1 paket vanilya

YAPILISI:

Öncelikle mikserle süt,yag,seker,kakaoyu iyice çırpıyoruz..Bu karışımdan 2 su bardağı ayıralım.sonra yumurtalari kırıp ununu,kabartma tozunu, vanilyasini koyup,yağlanmış silikon kalip veya borcamınızz varsa keki ona koyup 600 wda tam 7 dk pisirelim çıkınca sıcakken ayirmis oldugumuz karışımı üzerine dökelim AFİYET OLSUN..

Sanki kendimi yaşlanmış hisettim Nevoş :KK70:ben 17 sene önce kayınvaldeminin üst dolapları temizlerken bulmuştum bana öğretmişti bir ara favorimdi bunda kek yapmak :kk77:
Senin maşallah bayağı olmuş:KK74:Çok erken evlenmişsin:KK73:Aynı yaştayız ben senden 4.-4.5 yılsonra evlenmişim:KK53:

Sahi mi:KK53:
Islak kek bunu bir ara çok sık yaptım şimdi mikro dalgayı kullanmıyorum pek :KK53:İstersen normal kekide aynı watt ve dakikada pişirebilirsin..:KK19:
MALZEMELER:
1su bardagi süt, 1 su bardagi siviyag,1,5 su b.seker,1,5 su b.un, 4 corba kasigi kakao,3 adet yumurta,1 paket kabartmatozu,1 paket vanilya

YAPILISI:

Öncelikle mikserle süt,yag,seker,kakaoyu iyice çırpıyoruz..Bu karışımdan 2 su bardağı ayıralım.sonra yumurtalari kırıp ununu,kabartma tozunu, vanilyasini koyup,yağlanmış silikon kalip veya borcamınızz varsa keki ona koyup 600 wda tam 7 dk pisirelim çıkınca sıcakken ayirmis oldugumuz karışımı üzerine dökelim AFİYET OLSUN..
Bunu denemek lazım, ama hangi ayarda?

Yap tabi tatlım :KK19:bence yaparsın biraz oklava tumuşluğun varsa :KK66:
Bak sen hemşom yapmaz öyle ama dalgınlığına gelmiştir mutlaka :confused:
Ayy geçen bi video izledim kendimden uzandım valla:KK22:
7 yaşında bi kız Allahım bir yufka açıyor hızlı hızlı bi mantı yapıyor dehşete düşerek izledim:KK57:

Nevoş bişey diyeyim büyük tepsi yapmak sanki daha kolay yaa küçük dahada oyaladı ben çabuk olur dedim gerçi 2 saat sürmedi ama büyük tepsidede aynı yani
Tabi canım aynı işlemi yapıyorsun büyükte sadece biraz daha inceltip büyütüyoruz..:KK19:O yüzden büyük yapmak daha mantıklı:kk77:

Back
X