• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne mi? Düşman mı ?

Sırf bebek sevmek için zevkine yapılan çocukların üzerinde 9 aylık ,karın kirasının ömür boyu diyet olarak istenmesine
K-A-R-Ş-I*Y-I-M !!!!

Bebek sevmek için geleceğini hazırlamadığınız çocukları yapmayın.!!!
Sana gelecek olursak; Annendir sil demem ama tüm söylenilenlerle tüm ipleri koparmak pahasına yüzleşebilirsin.
Yatak odası fantezileri dahil...
Hesap sor !!!bu anneliğin ederi ne kadarmış...

Anneni silermisin bilemem ama arkadan ettigi laflari sana tasiyan her kimse onu silmelisin.Daha fazla acitmaya incitmeye ne gerek var....Yeterince aci cekmedinizmi?
Annenize ne denilebilinir gucsuzmus ve mutsuzmuş,kendi hayatini babani ve bu evlilikten dogma cocuklarini zorunluluk gibi yuklenmis faturayida size kesmis....
Dogru mu asla,kolaya kacmis ama siz kolaya kacarsiniz ya da kacmazsiniz bilemem de nasil mutlu olacaksaniz oyle karar alin....

Ooo başka konuda annemin ilgisizliğinden dem vurmuştum ama beterin beteri varmış. Bana da iyi ders oldu sustum.
Gorusmeyin. Sizin hayatınızı da mahvedecek yoksa.

Bu "9 ay karnında taşıdığı için.." diye başlayan olay nedir? çok özür diliyorum ama henüz anne olmadığım için bilmiyorum. Bildiğim kadarıyla ben kocamla canım istedi diye sevişeceğim. Sonra içimde bir canlı meydana gelecek. 9 ay 10 gün karnımda taşırıp doğuracağım. Doğurduktan sonra da o çocuğa "ben seni 9 ay karnımda taşıdım" mı diyeceğim? Ya peki o çocuk "ben mi istedim anne?" derse ne cevap vereceğim?

Bu "9 ay karnında taşıdığı için.." diye başlayan olay nedir? çok özür diliyorum ama henüz anne olmadığım için bilmiyorum. Bildiğim kadarıyla ben kocamla canım istedi diye sevişeceğim. Sonra içimde bir canlı meydana gelecek. 9 ay 10 gün karnımda taşırıp doğuracağım. Doğurduktan sonra da o çocuğa "ben seni 9 ay karnımda taşıdım" mı diyeceğim? Ya peki o çocuk "ben mi istedim anne?" derse ne cevap vereceğim?
Dokuz ay taşıyıp eziyet çekti diyerek herşeyi yapmaya hakları var gibi bir algı oluşmuş. Ya bizim haklarımız? Onlar anne ise biz de onlara Allahın emanet ettiği çocuklarız. Misafir gibi ağırlayıp el üstünde tutmaları gerekirken birçoğunun gördüğü bu eziyetler reva mi? Bizim haklarımız çoğunun umrunda bile değil.

Hanimlar bebegimle ilgilenmekten cok yazamiyorum oncelikle degerli yorumlariniz icin tesekkur ederim. Objektif bakış açılarına ihtiyacim vardi zaten herkes sil hayatindan demis kararim dogru olmus yani.
Birde aklima yeni gelen bir sey var bu anne olarak tabir ettigimiz kadin biz daha ilj okula giderken bir gun aksam eve geldik kapi duvar. Teyzem gelip bizi aldi on gune yakin ananemlerde yasadik. Hanimefendi şehir disina teyzesinin yanina kacmis.... daha bunlarin hesabini soramad bile gücüm yoktu.... her neyse psikologa gitmeye karar verdim cunku tamamen hayatimdan silip atip evladimla mutlu bir hayat istiyorum

Birde eklemek istedim bunlari bana teyzem soyledi. Cunku dun annemle bir konuda tartistik annem teyzemi arayip benim hakkimda konusmus teyzemde sinirlenip gereken cevabi vermis sonra beni aradi bunlari soyledi ama iyi ki soylemis yoksa ben bu kadinin gercek yuzunu goremeyip evladimi emanet edeedim. Bu kadar nefret ettigi bebege de nasil iyi anane gibi bakiyordu. İyi rol yapiyormus

Hanimlar bebegimle ilgilenmekten cok yazamiyorum oncelikle degerli yorumlariniz icin tesekkur ederim. Objektif bakış açılarına ihtiyacim vardi zaten herkes sil hayatindan demis kararim dogru olmus yani.
Birde aklima yeni gelen bir sey var bu anne olarak tabir ettigimiz kadin biz daha ilj okula giderken bir gun aksam eve geldik kapi duvar. Teyzem gelip bizi aldi on gune yakin ananemlerde yasadik. Hanimefendi şehir disina teyzesinin yanina kacmis.... daha bunlarin hesabini soramad bile gücüm yoktu.... her neyse psikologa gitmeye karar verdim cunku tamamen hayatimdan silip atip evladimla mutlu bir hayat istiyorum

Kesinlikle gidin...
Olaylar hep paspas alti yapılmış.
Zamaninda belki başka caraniz yoktu ve mecbur katlandiniz. Artik katlanmayin.
Annenizin yapdığı şeyler normal değil. Sadece anne olarak değil, bir insan olarak bile yanlış.

Kesinlikle gidin...
Olaylar hep paspas alti yapılmış.
Zamaninda belki başka caraniz yoktu ve mecbur katlandiniz. Artik katlanmayin.
Annenizin yapdığı şeyler normal değil. Sadece anne olarak değil, bir insan olarak bile yanlış.
Cok haklisiniz artik gucum kalmadi hep vicdanimdan vurdu beni. İste cok maddi sıkıntı halinde hani ben onu silersem cok yalnız hisseder gibi bir durum olusturdu. Ama artik yemiyorum bu numaralari ne hali varsa görsün demekki Allah ona bunu reva goruyor sen neden üzülüyorsun diyorum

Anladım şimdi neden eşiniz annenize bu kadar nefret dolu. Demekki bu sebepleri o da biliyor. Sonra da annemi istemiyor diye ağlıyorsunuz.
Demekki varmış işte bir sorun.

Çok üzüldüm yaşadıklarınıza allah yardımcısınız olsun
eşiniz ve bebeginize sım sıkı sarılın olur mu ?
ben öyle yapıyorum da.. çünkü benim onlardan başka kimsem yok şu hayatta..
sizin anne modelinin biraz hafifi bende de var.. büyüdükce anlıyorum artık herşeyi..
Ben size benim buldugum çözümü yazayım; mesafemi koydum uzak duruyorum birşey oldu mu he hı deyip geçiyorum.
Eşi zaten bizi istemiyor bizde görüşmüyoruz.. denk gelirsek iş cıkışları oglumu görmek adına parkta vs.. çok rahatladı kafam
Siz ya sileceksiniz tamamen yada buz gibi olup mesafe koyacaksınız çok nadir görüşeceksiniz
eşiniz anneniz ile neler söylüyor peki merak ettim ?

çok üzüldüm kardeşim. Allah sana sabırlar versin. her doğuran anne olamıyor.

irtibatı kes. yuvana sımsıkı sarıl... bebeğini de sağlıcakla kucağına al. nasıl bir anne olman gerektiğini biliyorsun zaten. dik dur yavrun için.

Cok haklisiniz artik gucum kalmadi hep vicdanimdan vurdu beni. İste cok maddi sıkıntı halinde hani ben onu silersem cok yalnız hisseder gibi bir durum olusturdu. Ama artik yemiyorum bu numaralari ne hali varsa görsün demekki Allah ona bunu reva goruyor sen neden üzülüyorsun diyorum

Belki silmenize gerek kalmaz.
Araya duygusal anlamda mesafe koymak genelde yeterli oluyor.
Bu duygusal mesafe konusunu zaten terapi zamaninda öğrenirsiniz.
Karşıdaki insandan beklentiniz olmadığı sürece size zarar veremez zaten.
İlk mesajimda aslinda bunu demek istemiştim. Siz annenizden ANNE gibi davranmasini bekliyorsunuz ve bu durum sizi yaraliyor.
Belki birgün 0 beklenti icinde olarak anlaşmanız mümkündür

Hanimlar kafam cok daginik moralim cok bozuk kafamda toparlayamadigim seyleri kelimelerle toparlayip sizinle dertlesmeye geldim....
her seye ragmen canimdan cok sevdigim onunda bana ayni duygulari tasidigini sanirdim. Aldanmisim....
kucukken yedigimiz dayaklarin haddi hesabi yoktu. Bahanesi ise babamdan yedigi dayaklardi. Bosandiktan sonra Elin herifiyle dost hayati yasardi. Bizim yani evlatlarinin yasadigi evde yapardi bunu. Her gece duydugum sesleri hala kafamdan silip atamadim... bunun bahanesi ise kucukken babası tarafindan tacize uğramasıydı. Aklim basima gelince hadi dedim cahilliktir yapmis annemdir dokuz ay karninda tasidi sil gitsin artik kafandan. Yuregimden söküp atamasam da o günleri her gun anip gozlerim dolsada yasadigim travmalari attim bir kenara analık hatirina. Ama buyudukce farkettimki benim annem duygu somuruleriyle adice yasayan bir kadinmis. Babamin vefatindan sonra bana kalan maaşı bir kez bile gormedim hep kendine ya da eve harcadi. Eve harcamasina bir sey demiyorum ama hic montum yokken mont aldirdim o parayla diye milletin icinde tokat atmisligi var. Sirf ihtiyacimi aldirdim diye. Hadi dedim yokluktan yapmistir ama ordan burdan duydugum kadariyla ben o parayi hep yemisim hic ona yardim etmemisim.... halbuki hep calisip evin butun ihtiyaclarini ben karsilardim... namusuma kadar dil uzatmis herkese benim erkek duskunu oldugumu dolmusta yolda orda burda millete opucuk atarmisim.... kafamdan asagi kaynar sular döküldü... hele bugun duyduklarim beni o kadar yaraladi ki.... zamaninda benim nisanda takilan bileziklerkmi ev kirasi odeyecegim diye sattirmisti yenisini yapar koyariz diye sonra bilezikleri yapamayinca bana kredi cektirdi ben odeyecegim diye onuda odemedi evlendikten sonra evime icra gelmisti ben bosanma noktasina gelmistim. O ara rahmetli babamdan ev kalmıştı abim satip is kurmaya calismisti o ara dedimki bu krediyi kapatalim bana abin vermiyor diye yalan soylerken abimjn cebinden tirtikladigi paralari ben calmisim gibi laf soylemis.. iftira atmis bana. Ve en cok canimi yakan ise teyzeme daha bebegime hamileylen benim bebeğimden nefret ettigini soylemis. Bunlari yaparken bana cok iyi bir anne ve anane gibi rol kesiyordu. Yaziklar olsun. Daha derinlere inemedim elim ayagim titriyor artik ben ne yapayim ne olur yol gosterin bu kadini hayatimda istemiyorum midem bulaniyor
annenizin pskolojisi hiç iyi değil bence hep bir bahaneler bulmuş özel hayatıylada normal hayatıyla da.mesafenizi koruyun derim ben.

Hanimlar kafam cok daginik moralim cok bozuk kafamda toparlayamadigim seyleri kelimelerle toparlayip sizinle dertlesmeye geldim....
her seye ragmen canimdan cok sevdigim onunda bana ayni duygulari tasidigini sanirdim. Aldanmisim....
kucukken yedigimiz dayaklarin haddi hesabi yoktu. Bahanesi ise babamdan yedigi dayaklardi. Bosandiktan sonra Elin herifiyle dost hayati yasardi. Bizim yani evlatlarinin yasadigi evde yapardi bunu. Her gece duydugum sesleri hala kafamdan silip atamadim... bunun bahanesi ise kucukken babası tarafindan tacize uğramasıydı. Aklim basima gelince hadi dedim cahilliktir yapmis annemdir dokuz ay karninda tasidi sil gitsin artik kafandan. Yuregimden söküp atamasam da o günleri her gun anip gozlerim dolsada yasadigim travmalari attim bir kenara analık hatirina. Ama buyudukce farkettimki benim annem duygu somuruleriyle adice yasayan bir kadinmis. Babamin vefatindan sonra bana kalan maaşı bir kez bile gormedim hep kendine ya da eve harcadi. Eve harcamasina bir sey demiyorum ama hic montum yokken mont aldirdim o parayla diye milletin icinde tokat atmisligi var. Sirf ihtiyacimi aldirdim diye. Hadi dedim yokluktan yapmistir ama ordan burdan duydugum kadariyla ben o parayi hep yemisim hic ona yardim etmemisim.... halbuki hep calisip evin butun ihtiyaclarini ben karsilardim... namusuma kadar dil uzatmis herkese benim erkek duskunu oldugumu dolmusta yolda orda burda millete opucuk atarmisim.... kafamdan asagi kaynar sular döküldü... hele bugun duyduklarim beni o kadar yaraladi ki.... zamaninda benim nisanda takilan bileziklerkmi ev kirasi odeyecegim diye sattirmisti yenisini yapar koyariz diye sonra bilezikleri yapamayinca bana kredi cektirdi ben odeyecegim diye onuda odemedi evlendikten sonra evime icra gelmisti ben bosanma noktasina gelmistim. O ara rahmetli babamdan ev kalmıştı abim satip is kurmaya calismisti o ara dedimki bu krediyi kapatalim bana abin vermiyor diye yalan soylerken abimjn cebinden tirtikladigi paralari ben calmisim gibi laf soylemis.. iftira atmis bana. Ve en cok canimi yakan ise teyzeme daha bebegime hamileylen benim bebeğimden nefret ettigini soylemis. Bunlari yaparken bana cok iyi bir anne ve anane gibi rol kesiyordu. Yaziklar olsun. Daha derinlere inemedim elim ayagim titriyor artik ben ne yapayim ne olur yol gosterin bu kadini hayatimda istemiyorum midem bulaniyor

Annelik öyle kutsal bişeyki tarifi mümkün değil rabbim boşuna dememiş Cennet Annelerinin ayakları altındadır. diye
evet her Doğuran anne olmuyor asıl önemli olan doğurduktan sonraki süreçtir büyütüp beslemek sevgi ve şefkatını vermek öenmlidir
annelik fedakarlıktır

sizin yaşadığınız durum kötü olmuş hayata 1-0 önde başlamışsınız bence geride kalan kalsın suan siz Anne olucaksınız:anneadayı: ileriye bakmanız gerekli uzak durun ne kadar sizi doğurmuş biri de olsa
ilerde çoçugunuz doğdugunda kimbiliri sizin canınızı nasıl yakar bu sebeple Allah yardımcınız olsun.

Back
X