• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne mi? Düşman mı ?

9 ay taşımak falan anne olmaya yetmiyor malesef...

Bunu en iyi anlayanlardan biriyim. Daha 5 yaşındaydım annem beni eşyaları evi bana ver çocuk senin olsun bakamam dediğinde. Arkasından ağlayışım ve bana son kez bile sarılmadan gidişi. Bakamam dediği sırada memurdu..

Yıllar geçti 15 yaşında annemi aramaya başladım belki bi açıklaması vardır diye. Yokmuş...

Bir kızı olmuş resmen tapıyor ona ya ben benim suçum ne?

17 yaşında sadece arayıp sorarak bir gün evine gidip görerek geçti 2 yılım. Ve en sonunda bana yük oluyorsun gelme dedi. Bana 5 kuruş para vermedi ki ne yükü. Annelik göstermek mi yüktü ona.

Alkol tüketiyordu bir gece beni dövdü vurdu onun kızısın git burdan dedi. Gece saat bir sadece bir terlik bir atlet bir ceket ve bir taytla sokağa atıldım. Yılbaşı gecesi. Ağlayarak cıktım o evden ve yemin ettim.

Şimdi annemi özlemiyorum. Onu aramıyorum sormuyorum. Inanır mısınız yokluğu hiç koymadı.

Varlığıda olmadığı için çabuk alıştım hayatıma. O kızıyla mutlu. Beni sığdıramadı bir türlü yüreğine.

Bende onu attım. Mutluyum. Özlemiyorum.

Şimdi anneyim yani allah nasip ederse eylülde kucağıma alacağım. Ve onu şimdiden çok seviyorum ve çok özlüyorum. Onun kalbi attı ben günlerce uyuyamadım.
Peki annem nasıl uyudu?

Inşallah sizde ondan kurtulursunuz. Silin hayatınızdan sizi sevmeyen değer vermeyen ve evlat gibi görmeyen birini arayıp sormak niye?

Bence size acı veren herkesi bu anneniz bile olsa silin inanın daha mutlu olacak ve yokluğunu hissetmeyeceksiniz.
Şimdi anneyim yani allah nasip ederse eylülde kucağıma alacağım. Ve onu şimdiden çok seviyorum ve çok özlüyorum. Onun kalbi attı ben günlerce uyuyamadım. Peki annem nasıl uyudu? Yukardaki satırlarınız beni çok etkiledi çok içten ve hislerinizi tam anlatır nitelikteydi Allah yavrunuzu sağlıkla kucağınıza alıp gönlünüzce büyütmeyi nasip etsin inşaAllah

Şimdi anneyim yani allah nasip ederse eylülde kucağıma alacağım. Ve onu şimdiden çok seviyorum ve çok özlüyorum. Onun kalbi attı ben günlerce uyuyamadım. Peki annem nasıl uyudu? Yukardaki satırlarınız beni çok etkiledi çok içten ve hislerinizi tam anlatır nitelikteydi Allah yavrunuzu sağlıkla kucağınıza alıp gönlünüzce büyütmeyi nasip etsin inşaAllah
Amin inşallah bugün gördüm yavrumu dualar ediyorum sağ sağlim kucaģıma almak için. Inşallah ben iyi bir anne olurum.

Allah razi olsun sizden.

Kadın diye bir dizi var Fox da..hikayenizi okuyunca o dizi aklıma geldi.hamileymissiniz etkilenirseniz izlemeyin de aklıma geldi.demekki gerçekten bu tarz anneler var.
Izliyorum arada gerçek hayattan kesinlikle alıntı.
Bazen düşünüyorum insan nasıl evlat ayırır ikiside senin canın ama ayrılabiliyormuş demek ki.
Allah affetsin onu ama inşallah ömrümün sonuna kadar nefesini bile hissetmem.

Hayat ne garip yahu bir yandan fedakar ve hayatlarını tamamen evlatların istikbali için adamış cefakar analar var,bir yandan tam tersi kendi hayatını yaşamayı seçen ve bu uğurda evlatlarını bile harcayabilen analar... Ben hayatımda en çok annemden çektim,ama bizim gibiler genelde kasap kedisi gibi dolanır ve ufacık da olsa ilgi beklerler,bazı şeylerin değiştiğini hayal ederler ama sonuç kocaman bir sıfır. Ben annemle herşeye rağmen görüşüyorum ama mesafem nettir. Size tavsiyem takmamayı öğrenin,annenizle tamamen bağları koparamasanız bile net çizgiler çekin. Allah ailesi tarafından sınanan bizim ve diğer herkesin yardımcısı olsun.

9 ay taşımak falan anne olmaya yetmiyor malesef...

Bunu en iyi anlayanlardan biriyim. Daha 5 yaşındaydım annem beni eşyaları evi bana ver çocuk senin olsun bakamam dediğinde. Arkasından ağlayışım ve bana son kez bile sarılmadan gidişi. Bakamam dediği sırada memurdu..

Yıllar geçti 15 yaşında annemi aramaya başladım belki bi açıklaması vardır diye. Yokmuş...

Bir kızı olmuş resmen tapıyor ona ya ben benim suçum ne?

17 yaşında sadece arayıp sorarak bir gün evine gidip görerek geçti 2 yılım. Ve en sonunda bana yük oluyorsun gelme dedi. Bana 5 kuruş para vermedi ki ne yükü. Annelik göstermek mi yüktü ona.

Alkol tüketiyordu bir gece beni dövdü vurdu onun kızısın git burdan dedi. Gece saat bir sadece bir terlik bir atlet bir ceket ve bir taytla sokağa atıldım. Yılbaşı gecesi. Ağlayarak cıktım o evden ve yemin ettim.

Şimdi annemi özlemiyorum. Onu aramıyorum sormuyorum. Inanır mısınız yokluğu hiç koymadı.

Varlığıda olmadığı için çabuk alıştım hayatıma. O kızıyla mutlu. Beni sığdıramadı bir türlü yüreğine.

Bende onu attım. Mutluyum. Özlemiyorum.

Şimdi anneyim yani allah nasip ederse eylülde kucağıma alacağım. Ve onu şimdiden çok seviyorum ve çok özlüyorum. Onun kalbi attı ben günlerce uyuyamadım.
Peki annem nasıl uyudu?

Inşallah sizde ondan kurtulursunuz. Silin hayatınızdan sizi sevmeyen değer vermeyen ve evlat gibi görmeyen birini arayıp sormak niye?

Bence size acı veren herkesi bu anneniz bile olsa silin inanın daha mutlu olacak ve yokluğunu hissetmeyeceksiniz.
Sizde ne zorluklar çekmişsiniz,ancak yaşayan anlar annesi babası tarafından darbe yemenin ne olduğunu. Allah kimseye yaşattırmasın. Yavrunuzu sağ salim kucağınıza alırsınız inşallah,ailenizle mutlu bir yaşam dilerim size:KK200:

Sizde ne zorluklar çekmişsiniz,ancak yaşayan anlar annesi babası tarafından darbe yemenin ne olduğunu. Allah kimseye yaşattırmasın. Yavrunuzu sağ salim kucağınıza alırsınız inşallah,ailenizle mutlu bir yaşam dilerim size:KK200:
Amin inşallah rabbim kimseyi ailesiyle imtihan etmesin inşallah. Şimdi herşeyi atlattım tek derdim evladım.
Sizden de allah razı olsun güzel dualarınızla beni mutlu ettiniz.

Hanimlar kafam cok daginik moralim cok bozuk kafamda toparlayamadigim seyleri kelimelerle toparlayip sizinle dertlesmeye geldim....
her seye ragmen canimdan cok sevdigim onunda bana ayni duygulari tasidigini sanirdim. Aldanmisim....
kucukken yedigimiz dayaklarin haddi hesabi yoktu. Bahanesi ise babamdan yedigi dayaklardi. Bosandiktan sonra Elin herifiyle dost hayati yasardi. Bizim yani evlatlarinin yasadigi evde yapardi bunu. Her gece duydugum sesleri hala kafamdan silip atamadim... bunun bahanesi ise kucukken babası tarafindan tacize uğramasıydı. Aklim basima gelince hadi dedim cahilliktir yapmis annemdir dokuz ay karninda tasidi sil gitsin artik kafandan. Yuregimden söküp atamasam da o günleri her gun anip gozlerim dolsada yasadigim travmalari attim bir kenara analık hatirina. Ama buyudukce farkettimki benim annem duygu somuruleriyle adice yasayan bir kadinmis. Babamin vefatindan sonra bana kalan maaşı bir kez bile gormedim hep kendine ya da eve harcadi. Eve harcamasina bir sey demiyorum ama hic montum yokken mont aldirdim o parayla diye milletin icinde tokat atmisligi var. Sirf ihtiyacimi aldirdim diye. Hadi dedim yokluktan yapmistir ama ordan burdan duydugum kadariyla ben o parayi hep yemisim hic ona yardim etmemisim.... halbuki hep calisip evin butun ihtiyaclarini ben karsilardim... namusuma kadar dil uzatmis herkese benim erkek duskunu oldugumu dolmusta yolda orda burda millete opucuk atarmisim.... kafamdan asagi kaynar sular döküldü... hele bugun duyduklarim beni o kadar yaraladi ki.... zamaninda benim nisanda takilan bileziklerkmi ev kirasi odeyecegim diye sattirmisti yenisini yapar koyariz diye sonra bilezikleri yapamayinca bana kredi cektirdi ben odeyecegim diye onuda odemedi evlendikten sonra evime icra gelmisti ben bosanma noktasina gelmistim. O ara rahmetli babamdan ev kalmıştı abim satip is kurmaya calismisti o ara dedimki bu krediyi kapatalim bana abin vermiyor diye yalan soylerken abimjn cebinden tirtikladigi paralari ben calmisim gibi laf soylemis.. iftira atmis bana. Ve en cok canimi yakan ise teyzeme daha bebegime hamileylen benim bebeğimden nefret ettigini soylemis. Bunlari yaparken bana cok iyi bir anne ve anane gibi rol kesiyordu. Yaziklar olsun. Daha derinlere inemedim elim ayagim titriyor artik ben ne yapayim ne olur yol gosterin bu kadini hayatimda istemiyorum midem bulaniyor

size bu lafları kim getirdiyse onunla da görüşmeyi kesin bence...

Back
X