Anne mi? Eş mi? çocuk mu?

sensizask

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2012
537
33
123
Kızlar bır sorum olacak çocuk anne ve es arasında bır sıralama yaparsanız bu nasıl olur? Bu soruyu eslerınıze de sorup fıkırlerını yazabılır mısınız? Konuyu actım madem ılk ben cevap vereyım.Benım ıcın once cocuk sonra anne ve es esıt gelıyor.(Telefonumda noktalı harfler yok kusura bakmayın umarım anlasılıyordur)Merak ettım cevap verenlere tesekkurler...

neden bir sıralama yapmamız gerekiyor ki?ya da siz neden yapıyorsunuz? biri sizi doğuran insan, biri aşık olup ömrünüzü geçirmeye karar verdiğiniz insan, diğer ise doğurduğunuz insan..

sorduğunuz için cevap vereyim: sıralama yapmıyorum :)

Böyle bir soruyu asla eşime sormam. Niçin soracağım ki? ilişkilerde önce sen ben sıralaması olmaz. Evladın yeri ayrıdır, annenin yeri ayrıdır, eşin yeri ayrıdır...

Ama illa en ağır basan hangisi diye sorulacaksa tabi ki evlattır. Sanırım evladı olan herkes için böyle...

Hepsinin yeri ayrı.Hepsi kendi dalının birincisi.Bu soruya Ebru Şallı kocam ,oğlumdan önce gelir ,demişti de kıyamet kopmuştu.

Ne anneden vazgeçilir ne eşten,evlattan hiç vazgeçilmez.

O yüzden bir önem sıralaması yapmam sözkonusu olamaz.

evladın yeri çok ayrı heleki anne için (karnında taşıyıp besleyip büyütüyor)ama eninde sonunda çocuklar yuvadan uçup gidiyor ve eşinle kalıyorsun aynı hayatı paylaşıyosun ama evladın kendi hayatını kuruyor kendi eşi yuvası oluyor.karışık bir mesele yani ....

Denk geldim Esra Erol'un programında vardı bugun bu konu :) sanirim oradan gelmis arkadasin aklina sormak, su an nişanlım benim icin herkesten daha önemli daha kıymetli ama bilmiyorum bebegim olunca değişir mı bu durum. Ayrıca annem icinde canımı veririm cok zor bi sıralama.

Hımm nıye sordum acıkcası kırk yılın bası bı esra erol ızlıyım dedım orda sordular aklıma takıldı =) cevap vermek ıstmeyen veya esıme sormam dıyenlere saygı duyuyorum zorunlu bır sey yok ortada.sadece bu konuda erkeklerle kadınların fıkırlerının farklı oldugunu gordum bır de sızlere danısayım dedım.kamuoyu yoklaması gıbı bır sey...

eşime sordum,bunun sıralaması olmaz durum ne gerektiriyorsa ona göre davranılır dedi.
bende aynen eşim gibi düşünüyorum sıralama çok saçma,herkesin yeri ayrıdır duruma göre değişir.

Bende nısanlıma sordum bu soruyu kım soruyorsa ılk o once gelır dedı=) cok polıtıktır kendılerı=)

Ne garip deilmi doğurup büyüten bu yaşa getiren annelerimiz bizim için 2.ci belki 3.planda

Ben önce eşim ağırlıklı derim çocuğum olunca ne olur bilmem ama , Eşim olduktan sonra bisürü çocuk yaparım , ki sevgilime doğumda benmi çocukmu deseler ne dersin dedim elbette sen dedi çocuktan bin tane gelir ama senden birtane demişti

Eşime sordum sen sen sen dedi.
Ben anneyi karıştırmadan cevap verirsem
Önce eşim sonra çocuğum derim. çocuğumu eşimin bir parçası olduğu için çok severim, eşimi bu kadar sevdiğim için ondan çocuk sahibi olmak isterim.

Bugün Esra Erol programdakilere bu soruyu sormuştu ve hepsi bir sıralama yaptı.Bence hiçbirine sıralama yapılamaz çünkü hepsinin sevgisi farklıdır.Anne sevgisi şefkat doldur,eş sevgisi aşk doludur,evlat sevgisi koruma+şefkat doludur.Seçim yapılamaz,hepsinin yeri ayrıdır.

bende en cok esıme duskunummm ama gelgorkııı bu sıralaama yuzunden aklımı kaybedıcek noktaya geldm gorumcem benı sonuncu sıraya sokup duruyodaa

arkadaslar esra erolda ne dedıler ordakıler kesın anne demıslerdır tv de ızlenıyoya

Konunu hatırlıyorum sanırım.Sen gorumcenın dedıgıne ne bakıyorsun o kıskanclıktan oyle soyluyor.Erkek kardesıme de sordum bu soruyu once es dedı.Herkese gore degısıyor...

Esra eroldakı erkeklerın genelı once anne dedı.Kadınlar genelde es veya cocuk dedı...

evli değilim çocuğumda yok ama şöyle örneklemek istiyorum.

siz bir ağaçsanız eşinizde sizin toprağınızdır. o siz besler ve meyvalarınız olur o meyvalar büyür gelişir en son dalından kopup toprağa düşer, tohumundan kendisi ayrı bir fidan olur.

topraksız ağaç yeşitmez kurur. Ağaçsız toprak olmaz erezyona uğrar çöl olur.

belki biraz bencilce gelebilir ama toprağı ile ilgi sorun yaşamayanlar onu seven ağaçlar beni anlayacaktır :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…