hay Allah mafoldumben:sinifsinif:bu tür mesajları okuyunca çok fena oluyorum...mafoldumben...kadının en kuvvetli içgüdüsü anneliktir...anne olmaktır...bunu rabbim fıtratımıza koymuş....dünyanın en,güzel,en mükemmel şeylerine sahip olsakta,hiç biri kucağımıza alacağımız bir bebeğin yerini tutmuyor:1no2:...bende ilk oğlumdan sonra dış gebelik geçirdim ve tek tüpüm alınmıştı..pko'mda vardı...bebek tedaviside oldum yine olmamıştı...birgün üzüntüden o kadar tıkandım ve yoruldumki,tüm tedavilerimi felan kaldırıp bir tarafa attım...Allah oğluma uzun ömürler versin dedim...(herkes kaynana,elti,görümce diyorda benimde oğlum beni mahvediyordu...kediler köpekler bile kardeş yapıyor sen yapmıyorsun diye)...tedavileri herşeyi bırakıp o psikolojiden kendimi sıyırdım ve kabullenmişken...(aslında kabullenmiş gibi yapıyor insan halbuki her ay yinede bir umutla bekliyorsun..ve her dua da bakıyorsunki yine hayırlısından sağlıklı bir bebek diliyorsun...bende öyle oldu) birgün ve ilk kez o ay günümü takip etmemiştim annemin ameliyat olayı vardı ona kanalize olmuştum...akşam yorgun vaziyette kanapeye uzanmıştım ve kasıklarımda bir ağrı dolanıyordu...günüm yakın heralde diye düşünürken geçtiğim son adet tarihim aklıma geldi kaba bir hesap yaptım..:uhm:Allah'ım günümü çoktan geçmiştim:1shok: hemen kalkıp yanılmıyayaım diye işaretlediğim takvimime bakıp günlerimi saydım...tam 16 gün geçmişti...sabahı zor yaptım daha doğrusu hiç uyumadım...sabahın köründe polikliniğin kapısındaydım...test sonuçunu elime aldığımda positive sonuçunu okuyunca dizlerimin üstüne yığıldım...delikafaduldenorda herkes beni hiç çocuğu olmamış,ilk çocuğuna zorlukla hamile kalmış bir kadın zannetti(evet zorlukla ama ikinci çocuğa):kedi:...çok zor bir hamilelik süreci geçirdim... 1_1,5 aylıkken kanamalarım başladı...dr'um çocuk ultrasonda iyice belli olmadan kanamaları kesmek için hiç bir tedavi vermedi...sadece istirahat dedi...onu öldürebilirdim o an...ama çocukta anomali varsa rahim kendi atarmış çocuğu meğer ondan vermemiş ama moralim bozulmasın diye bana söylememiş...ne zaman bebeğin tamamen sağlıklı gelişen bir bebek olduğunu gördü o zaman söyledi ve hemen tedavi başladı...kanama kesildi ama bu sefer 4 aylıkken kasılmalarım başladımafoldumbenrahim bebeği doğuma zorluyordu...dış gebelik ameliyatına bağlı rahimin küçüldüğünü düşündü dr'um(bebek tedavisi görürken rahim filmimde öyle gözükmüştü)....sezeryanda ortaya çıktıki myomum varmış...myom östrojenle beslendiği ve hamilelikte öströjen çok miktarda salgılandığı için myomda beslenip büyüyormuş...yani hem bebeğimi,hem myomu büyütmüşüm dolayısıyla rahim zorlanıp bebeği atmaya çalışıyormuş...haftada 2 kere salya sümük dr'daydım...sürekli ilaç kullanıyordum rahim kasılmalarının kesilmesi için...çok ağladım,sürekli dualar ediyordum...dr'um bile "dua ediyorum bir 7 ayı doldurabilsek sağsalim,korkum senden yana bu bebeği kaybedersek senin psikolojin çökecek"diyordu....ama çok şükür Allah'ın izni ve müsaadesi,dr'umun gayretleri ve benimde dr'umun her dediğini harfiyen uygulamamla 8 ayı doldurduğum gün,yapılan detaylı ultrason incelemesi ile beni hemen sezeryana aldı...8 aylık ama tam 3,5 kilo bir oğlum daha oldu:ecrin_bebek::asigim:...ilk oğlumdan 9 yıl sonra Rabbim bana 2. kez anneliği tattırdı,dularımı boş çevirmedi,mahrum etmedi...(çok şükürler olsun:Saruboceq:)8 ay çektiğim o acılar,o korkular,günlerce döktüğüm gözyaşı oğlumu kucağıma sağlıkla aldığım an hepsi uçtu gitti...ameliyat sancılarım felan vız geldi...gözümü açtığım an onu görmek ve emzirmek istedim....alkisalkisalkis..................
canlarım ben bir çocuğum olduğu halde bu kadar kahrolup acı çektim....sizlerin çok daha kötüsünü yaşadığınızı düşünüyorumda ...ben bir çocuğum varken bunu yaşadım bu kadınlar ne yapsın diyorum......Allah'ıma sürekli dualar ediyorum...rabbim bol hazinesinden sizlerede sağlıklı,nur topu gibi evlatlar nasip etsin...şu anda sabah ezanı okunuyor..şu ezanların yüz göz suyu hürmetine sizleri bu duygudan mahrum etmesin...hepinizin kucaklarına meleklerinizi almayı nasip etsin...adına kurban olduğum hayırlısı ile inşallah:Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq
Allah'ım yalvarıyorum sana,mahrum etme rabbim:Saruboceq:)...inşallah güzel haberlerinizi duyacağız burada...inanın kaç arkadaşımız sizlerin durumunda burda topik açtı ve birçoğunun güzel haberlerini aldık...inşallah hayırlısı ile sizlerinkinide alacağız....ben inanıyorum hemde yürekten...sizde inancınızı hiç kaybetmeyin...sabırla dua'ya ellerinizi açın...rabbim hiç bir kulunu boş çevirmez....dualarım sizinleopuyorumnanaktan