Anne olamamak ok canm yakyor

Seni en iyi anlayanlardan biriyim, çünkü 6 yıl evlat hasretiyle bende yanıp kavruldum. Şükürler olsun Rabbime bana 2 tane evlat verdi. Şimdi bir kızım birde oğlum var.
Ben her şeyin bir vakti zamanı olduğuna inanıyorum. İnancını yitirme, dualarını eksik etme, Allah yeri ve zamanı gelince inanıyorum ki bir evlat verecektir sana.
Şu anda moralini yüksek tut ve stresten uzak dur. İnan canım stres çocuk sahibi olmayan engel olan en büyük olaydır. Biz stresten kurtulunca ancak çocuk sahibi olabilmiştik.
Dualarım seninle, kendine iyi bak canım.

daha nişanlıyken Rabbimden sağlıklı hayırlı evlatlar istemeye başladım çünkü çocukları çok seviyordum hiç korunmadık ama 1 yıl geçip hala elimiz boş olunca doktora gittik sorun yok açıklanamayan infertilite bizimkisi ve ilk tedavinin sonu 2.5 aylıkken kürtajla sonuçlandı sonra biraz ara ardından ikinci deneme ilk seferinde çift çizgi ve 9 ay sonra kollarımda kızım vardı artık ama o mutluluğumda çok sürmedi kalbinde sorun varmış hastaneler ameliyatlar vs derken 10.5 aylıkken kızımı kaybettim sonrası 3 aylık ara tekrar tedavii 3 deneme ardından yine ara verdik doktorun tavsiyesiyle bir sonraki adıma yani aşılamaya geçecektik artık ve bu arada hamile kaldım Allahın bir mucizesi olarak iğnelerden delinmedik yerim kalmadı ama oğlum tedaviye verdiğim arada geliverdii ve artık sayılı günler var onu kucaklamama ben 7.5 yıllık evliyim bu yaşadıklarım zarfında hiçbir zaman Allahtan umut kesmedim kayıplarımın ardından isyan etmedim dünya bir imtihan sonuçta evet benle birlikte evlenenlerin çocukları ilkokula başlayacak bu sene ben hariç etrafımda herkez evlendikten sonra senesi dolmadan kucaklarına aldılar bebeklerini hele kaynımın azramdan sadece 3 ay küçük cimcime mi cimcime bir kızı var bazen zor tuttum kendimi niye ben dememek için ama sabrettim dua ettim inşallah bu sefer oğlum dualarımın kabulüdür diyorum ve tüm anne olmak hasretiyle yananlar içinde dua ediyorumm Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın kimseyi evlat acısıyla sınamasın inşallahhhhh canım sende en kısa zamanda anne diye boynuna sarılacak hayırlı bir evlada sahip olursun inşallahhhha.s.

Allah herkese her şeyin hayırlısını versin..Belki rabbim böylesini uygun gördü..tabi biz senn yaşadıın duyguları bilemeyiz ama yine de her şeyn hayırlısı diyip şükretmek lazım canım

ilk önce allahım hiç kimsenin kucağını boş bırakmasın düşmanımın bile.. eminim çok zordur bende hamile kalmak istediğimde çok korktum ya olmazsa diye çünkü kk da hertürlü örneklerle karşılşıyorduk birde ailede birisi benimle çok dalga geçerdi ve kıskandırırdı buna eminim o yüzden psikolojik baskı çoktu üzerimde ama şükür allah korktuğum yere uğratmadı hemen ilk ayda geldi kuzu ilk başlarda süper gözüen hamileliğim soun yaratmaya başladı ve dr ya sen ya bebek dedi bana:gitme: düşünebiliyomusun 8 ay karnımda taşıdım ve bu soruyla karşı karşıa kaldım ben annelik iç güdüsü tabiiki bebeğim dedim dr bana saçmalama sen önemlisin dedi ve bebeğimi ameliyatla aldılar ve herşeye hazırlıklı ol dediler çok şükür hiç problemi yoktu ama kendime gelene kadar neler yaşadım bi allah birde ben bilirim... çok uzun oldu farkındayım ama anlatmak istedim allah ne verirse hayırlısını versin bu arada şimdi bebeğimin 5. ayı bitiyor

canlarım hepinizden allah razı olsun bana moral oldunuz bizim sorunumuz azospermi ve genetik klinifelter sendromu eşim 2 defa tese oldu 1.sinde bulundu dondurdular yumurta toplandıgı gün hepsi ölmüş 2.tekrar oldu 3 tane transfer ettiler oda 2aylıkken düştü şimdi karmaşık duygular içindeyim acaba benim le aynı durumda olup cocugu olan birisi varmı cok merak ediyorum bi bulsam öyle birisini cok mutlu olacam herkesin bana acıyarak bakmalarından bıktım artık beni görünce herkesin nasıl da güzel bide cocugu olsaydı diye düşündüklerini hissediyorum yada duyuyorum hepsi şu otu iç şu doktoro git diyo kimse anlamıyo rabbim yardımcımız olsun hepimizinde desteginiz için cok sagolun

Allah bekleme sabrını ve karşılığında mükafatını versin.. O'na inan ve dualarla O'na sığın..Herşeyde vardır bir hayır!.. opuyorumnanaktan

Sorunun için bir de eskilere danış derim. Hani şu eskiden doğum yaptıran ebelere filan belki bilirler bir çaresini. Tıpta elbet çareler tükenmezde eskilerin bilgisi tecrübeside bir başkadır.

canım biraz önce bu konuyla ilgili tıbbi bir makaleye baktım. 54 vakanın 39unda sperm bulunmuş (ki sizin durumunuz bu 39 kişininki gibi) ve elde edilen 18 gebelikten olan çocukların hiçbirinde genetik bir sorun bulunmamış.
gerçi doktorunuzla konuşuyorsunuzdur ve size güvenli bilgiler veriyordur ama belki bu sonuçlar da biraz içini rahatlatır.

canim benim kader arkadasim..seni okadar iyi anliyorumki:-(..nekadar zor birsey bu allahim yaa..bugun bende annemle tartisiyorduk laf döndü dolasti cocuklara geldi..bende dedimki ablamin cocuklarina cok ayricalikli davraniyorsun dedim,oda bana napim sizin cocugunuz yok hadi yapta sizede ögle yapim dedi...o an dunyam yikildi kendimden gectim ama hic belli etmedim..butun acilarimi tekrar hissetmeye basladim ,oysa ben alistimi zannediyordum..ama o annem ona kusemiyorum ama cok icim yaniyor..
2-3 hafta öncede en yyakin arkadaslarimla tatile gittik..birisinin 2 yasinda oglu var,digerininde benim gibi olmuyor..ama arkadasim oglunun kiymetini hic bilmiyor sürekli kiziyor,birkere bile onunla yüzmedi..en son gun yeter artik git cocunla ilgilen diye kizdim...ve biz diger arkadasla oturup hungur hungur agladik...neden olanlar kiymetini bilmiyor

ben de aynı durumdayım arkadaşlar Allahım bu acıyı duyguyu çekmeyen bilemiyo...Çok zor...Allahım isteyen herkesin (benimde) yüzümüzü güldür...benim abimlerinde 8 sene sonra çocukları oldu yengem 40 yaşında salı günü tekrar hala olucam Allahın izniyle...çok iyi anlaşırız yengemle hastanede yanında kalıcam keşke benimde olsa o da benim yanımda kalsa sabır inşallah meleklerimize kavuşucaz .....

hay Allah mafoldumben:sinifsinif:bu tür mesajları okuyunca çok fena oluyorum...mafoldumben...kadının en kuvvetli içgüdüsü anneliktir...anne olmaktır...bunu rabbim fıtratımıza koymuş....dünyanın en,güzel,en mükemmel şeylerine sahip olsakta,hiç biri kucağımıza alacağımız bir bebeğin yerini tutmuyor:1no2:...bende ilk oğlumdan sonra dış gebelik geçirdim ve tek tüpüm alınmıştı..pko'mda vardı...bebek tedaviside oldum yine olmamıştı...birgün üzüntüden o kadar tıkandım ve yoruldumki,tüm tedavilerimi felan kaldırıp bir tarafa attım...Allah oğluma uzun ömürler versin dedim...(herkes kaynana,elti,görümce diyorda benimde oğlum beni mahvediyordu...kediler köpekler bile kardeş yapıyor sen yapmıyorsun diye)...tedavileri herşeyi bırakıp o psikolojiden kendimi sıyırdım ve kabullenmişken...(aslında kabullenmiş gibi yapıyor insan halbuki her ay yinede bir umutla bekliyorsun..ve her dua da bakıyorsunki yine hayırlısından sağlıklı bir bebek diliyorsun...bende öyle oldu) birgün ve ilk kez o ay günümü takip etmemiştim annemin ameliyat olayı vardı ona kanalize olmuştum...akşam yorgun vaziyette kanapeye uzanmıştım ve kasıklarımda bir ağrı dolanıyordu...günüm yakın heralde diye düşünürken geçtiğim son adet tarihim aklıma geldi kaba bir hesap yaptım..:uhm:Allah'ım günümü çoktan geçmiştim:1shok: hemen kalkıp yanılmıyayaım diye işaretlediğim takvimime bakıp günlerimi saydım...tam 16 gün geçmişti...sabahı zor yaptım daha doğrusu hiç uyumadım...sabahın köründe polikliniğin kapısındaydım...test sonuçunu elime aldığımda positive sonuçunu okuyunca dizlerimin üstüne yığıldım...delikafaduldenorda herkes beni hiç çocuğu olmamış,ilk çocuğuna zorlukla hamile kalmış bir kadın zannetti(evet zorlukla ama ikinci çocuğa):kedi:...çok zor bir hamilelik süreci geçirdim... 1_1,5 aylıkken kanamalarım başladı...dr'um çocuk ultrasonda iyice belli olmadan kanamaları kesmek için hiç bir tedavi vermedi...sadece istirahat dedi...onu öldürebilirdim o an...ama çocukta anomali varsa rahim kendi atarmış çocuğu meğer ondan vermemiş ama moralim bozulmasın diye bana söylememiş...ne zaman bebeğin tamamen sağlıklı gelişen bir bebek olduğunu gördü o zaman söyledi ve hemen tedavi başladı...kanama kesildi ama bu sefer 4 aylıkken kasılmalarım başladımafoldumbenrahim bebeği doğuma zorluyordu...dış gebelik ameliyatına bağlı rahimin küçüldüğünü düşündü dr'um(bebek tedavisi görürken rahim filmimde öyle gözükmüştü)....sezeryanda ortaya çıktıki myomum varmış...myom östrojenle beslendiği ve hamilelikte öströjen çok miktarda salgılandığı için myomda beslenip büyüyormuş...yani hem bebeğimi,hem myomu büyütmüşüm dolayısıyla rahim zorlanıp bebeği atmaya çalışıyormuş...haftada 2 kere salya sümük dr'daydım...sürekli ilaç kullanıyordum rahim kasılmalarının kesilmesi için...çok ağladım,sürekli dualar ediyordum...dr'um bile "dua ediyorum bir 7 ayı doldurabilsek sağsalim,korkum senden yana bu bebeği kaybedersek senin psikolojin çökecek"diyordu....ama çok şükür Allah'ın izni ve müsaadesi,dr'umun gayretleri ve benimde dr'umun her dediğini harfiyen uygulamamla 8 ayı doldurduğum gün,yapılan detaylı ultrason incelemesi ile beni hemen sezeryana aldı...8 aylık ama tam 3,5 kilo bir oğlum daha oldu:ecrin_bebek::asigim:...ilk oğlumdan 9 yıl sonra Rabbim bana 2. kez anneliği tattırdı,dularımı boş çevirmedi,mahrum etmedi...(çok şükürler olsun:Saruboceq:)8 ay çektiğim o acılar,o korkular,günlerce döktüğüm gözyaşı oğlumu kucağıma sağlıkla aldığım an hepsi uçtu gitti...ameliyat sancılarım felan vız geldi...gözümü açtığım an onu görmek ve emzirmek istedim....alkisalkisalkis..................

canlarım ben bir çocuğum olduğu halde bu kadar kahrolup acı çektim....sizlerin çok daha kötüsünü yaşadığınızı düşünüyorumda ...ben bir çocuğum varken bunu yaşadım bu kadınlar ne yapsın diyorum......Allah'ıma sürekli dualar ediyorum...rabbim bol hazinesinden sizlerede sağlıklı,nur topu gibi evlatlar nasip etsin...şu anda sabah ezanı okunuyor..şu ezanların yüz göz suyu hürmetine sizleri bu duygudan mahrum etmesin...hepinizin kucaklarına meleklerinizi almayı nasip etsin...adına kurban olduğum hayırlısı ile inşallah:Saruboceq: :Saruboceq: :SaruboceqAllah'ım yalvarıyorum sana,mahrum etme rabbim:Saruboceq:)...inşallah güzel haberlerinizi duyacağız burada...inanın kaç arkadaşımız sizlerin durumunda burda topik açtı ve birçoğunun güzel haberlerini aldık...inşallah hayırlısı ile sizlerinkinide alacağız....ben inanıyorum hemde yürekten...sizde inancınızı hiç kaybetmeyin...sabırla dua'ya ellerinizi açın...rabbim hiç bir kulunu boş çevirmez....dualarım sizinleopuyorumnanaktan

günaydın kızlar bugün yine cocuksuz bir sabah dine arkadasım o yazıyı nerde okudun bide ben okuyum ben bir bölüm actım heralde bizim durumda olan kimse yok hiç yazmamışlar

Allah hepinizin yardımcısı olsun canlarım sabredin lütfen okurken bile içim koptu ya dualarımız sizinle işallah en kısa zamanda allahım kucagınıza almak nasip eder senağlama

umarım Allahım bebeciğinin en kısa sürede kucağına almanı nasip eder. umudunu kırma hep olumlu bak. biliyorum uzaktan konuşmak kolay gelir ama diyebileceğim sadece bu a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…