• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olamamak...

Yani ilk mesajı okuduğumda her yolu denediniz ama yine de hamile kalamıyorsunuz gibi anladım, siz sadece kendiliğinden hamile kalmayı beklemişsiniz, olmamış. E bu çok sık görülen, artık normalleşmiş bir durum? Bu kadar yıkılıp kahrolmaya gerek var mı?
Devlet hastanelerinde bile aşılama, tüp bebek yapılıyor, deneyin, ısrar edin, yine olmazsa o zaman kahrolursunuz. İnşallah da çok geciktirmeden gelir bebek.

İmza: 5 sene deneyip sonunda 2.tüp benek denemesinde hamile kalan, 2 aylık bir anne.

Bakın benim de bir kızım var. Ama ikinci çocuk iki yildir olmuyor. Bir negatif tüp bebek denemem var. Şimdi yine transfer oldu, beklemedeyim ama asla vazgeçmiyorum. Siz de vazgeçmeyin ve elinizden gelen ne varsa yapın bence.

Bende sizin gibiydim, regl gunum gelince psikolojik kusardim.
allah sizede bir evlat nasip etsin inşallah
Her hangi bir tedavi vs baslamadilar mi?
Normalde bir sene denenip olmazsa tedaviye baslarlar
Tedavinin de yorucu olacagını bildigin için biraz daha denemeye karar verdik

Aynı derdi paylaşan biri olarak sizi çok iyi anlıyorum.Bende tüp bebek tedavisi görmeye niyetlendigimde meme kanseri oldugumu öğrendim kemoterapi alacağım ve anne olma şansım daha da azalacağı için embriyo dondurdum tedavim tamamlanınca inşallah transfer olacağım oda tutarsa bir ihtimal şansım var.
Bu konuda tevekkül etmeyi doğru buluyorum.Olursa olur olmazsada vardır bir hayır deyip yolumuza devam edeceğiz.
Tedavinizi olun elinizden geleni yapın ama olmuyor diye de kendinizi yıpratmayin hiçbir şey sizden kıymetli degil.Sevgiler..
Öncelikle geçmiş olsun
Güzel bir hikaye sizinle paylaşmak isterim
Arkadaşım evlendi ve cocuk çok istiyordu
Evlendikten iki ay sonra meme kanseri olduğunu ogrendi aşırı üzüldü
Ama kemoterapi radyoterapi hepsini gördü
iki yıldır mücadele ediyordu hastalıkla şuan savaşı yendi
Ve artık tüp bebeğe başlayacakken kendiliğinden hamile kaldı ve şubata doguracak inşallah.

Evet bazen strese bağlı olmadığından falan bahsetti. Ona bağladım stresi azaltmaya çalıştım
Stres yapip beklentide oldukca olmuyor. Tecrube ile sabit.
Klomen tedavisi ile hamile kalamadim 4 ay denendi.
5.ayda da hemen adet sonrası esimin memleketine gittik. Bu ay nasilsa olmayacak diye dusundugum için beklentim yoktu. Hic aklima bilr gelmedi o yuzden.
Eve döndükten 2 gun sonra hamile oldugumu öğrendim.
Allah size ve isteyen herkese en hayirli zamanda nasip etsin.
Stresten uzak durun, bekletiye girmeyip akisina birakin.

Öncelikle geçmiş olsun
Güzel bir hikaye sizinle paylaşmak isterim
Arkadaşım evlendi ve cocuk çok istiyordu
Evlendikten iki ay sonra meme kanseri olduğunu ogrendi aşırı üzüldü
Ama kemoterapi radyoterapi hepsini gördü
iki yıldır mücadele ediyordu hastalıkla şuan savaşı yendi
Ve artık tüp bebeğe başlayacakken kendiliğinden hamile kaldı ve şubata doguracak inşallah.
Teşekkür ederim.Arkadaşınız için çok mutlu oldum hayat kendi içinde ilginç dengelere sahip aniden bize güzel sürprizler yapabiliyor inşallah isteyen herkese Allah nasip etsin ♥️

Bir umut verici hikayede benden gelsin. Çok sevdiğim bir arkadaşımda kist vardı ve hamile kalması zordu. Tedavi için ameliyat olması gerekiyordu ve hamile kaldığını öğrendi. Bir yaşında dünya tatlısı bir oğlu var. Şimdi de ikinciye hamile. Oluyor yani. Pes etmeyin. Sadece çok odaklanmayın. Biraz kafanızı dağıtın.

Tedavinin de yorucu olacagını bildigin için biraz daha denemeye karar verdik
Stres çok buyuk etken, ben amann bu tedavide tuttu tuttu yoksa bir daha tedavi olmayacağim olursa kendiliginden olur olmazsada zorlamayacagim diyip kafamdan attigim ay hamile kaldım.
Stres yapmayin

Eğer doktora gidip belirli bir sebep bulunmadiysa, stresi bir kenara bırakın çevrem hep tam vazgeçtiğim anda mucize yaşadım diyenlerle dolu. Önce doktor sonra dua ve rahatlama rabbim kucaginizi sağlıklı evlatlarla doldursun ve tüm isteyenlerin.
Canım ben dr da aylarca takip yaptım
İpneler oldum çatlama hiçbir sorun yok
Eşimin sperm sayısı çok iyi geldi.
Ama ileri hızı malesef düşük
Ve morfoloji de 2 geldi
Şimdi saraçoğlunun hız ve morfoloji kürlerini deniyorum.
Aslında ben düşük yapınca 6-7 aydır bırakmıştım
Şimdi tekrar başladım

Siz aynı benim gibisiniz. Bizde 3 yıl hiçbir doktora gitmedik. Sorunumuz nedir kimsedir onu bile bilmiyorduk. Çevredeki baskılar yüzünden artık psikolojik olarak çok kötü hissetmeye başladım. Direkt Antalya tüp Bebek merkezine gittik...

Eşimle ikimize de baktılar ve ikimizde de sorun olmadığını söylediler. Hatta Dr"ikinizde de bir sorun yok öncelikle bir normal bir doktora gidin aylık yumurtlama takibi ve çatlatma iğnesi ile bir süre deneyin sonrasında yine olmazsa 2 kere aşılama deneyin 2 den fazla olmasın çünkü çok yıpratıcı bir süreç psikolojiniz etkilenmesin 2.de de olmazsa bize tekrar gelin" dedi...
Birde hem eşim için bir sürü test hemde benim için bir sürü test ve rahim filmi (rahim filmiyle ilgilide belki kanallarda küçük tıkanıklıklar varsa rahim filmi ile açılır hamile kalabiliriz rahim filminden sonra bi 6 ay normal deneyin dedi) istedi bize bunları fakslayın dedi...

Tabi biz dr bir sorun yok deyince çok sevindik. Sonrasında rahim filmi çektirdim 1 yıl oldu yine hamilelik yoktu. Sonra normal bir doktora gittik. Yumurta takibi çatlatma iğnesi ile bir süre denedik yine olmadı. Doktorum aşılama yapalım dedi.. Tüp bebeğe gitmek için bir kere formalite icabı aşılama oldum sonuç yine negatif. Sonra eşime dedim ben randevu alıyorum tüp bebek merkezinden diye. Bu arada aradan 2 yıl daha geçti 5.yilimiz yani.

Tüp bebek merkezine gittik hemen işlemlere başladık. Yani ilk kızımı tüp bebek ile çok şükür ki kucağıma aldım. İkinci kez dondurulmuşlardan bir de kardeş olsun istedik şuan oğluma hamileyim...

Sizede tavsiyem kesinlikle ertelemeyin hemen randevu alıp doktora gidin yumurta takibi süreci biraz uzun oluyor zaten sonra aşılama olacak bunlar yine olmazsa tüp bebek olacak yani bunların hepsi uzun bir yol daha fazla uzatmayın hem belki rahim filminden sonra hamile kalabilirsiniz. Veya ilk çatlatma iğnesi ile hamile kalabilirsiniz.
Hangi tüp bebek merkezine gittiniz ?

Hayırlı akşamlar herkese. Konuma nerden başlamam gerektiğini bilmiyorum. Bitkin, huzursuz bir haldeyim. Yaklaşık 3 yıllık evliyim. Bir sıkıntı olmamasına rağmen anne olamıyorum. Adet gecikmelerinden sonra bir umudum oluyor. Psikolojik olarak bulantı başlıyor acaba diyorum bu sefer oldu mu. Test yapıyorum negatif. Bir umudum daha elden kayıp gidiyor. Eşime karşı eksiklik hissediyorum. Etrafımda sürekli bebek bekledikleri imaları, sürekli çocuk muhabbetleri. Çok sıkıldım. Bunaldım. Anne olmayı da istiyorum artık. Sürekli hayal kuruyorum. Ama olmuyor. Buraya neden yazdım bende bılmıyorum rahatlatır belki. Anlatacağım kimsem yok bunları. Anlatsam da sanki bana acıyarak bakacaklarmış gibi geliyor. İçimde fırtınalar kopuyor ama dışım güllük gülistanlık...
Doktora gitttiginizi varsayıyorum. Eğer gitmediyseniz geciktirmeden gidin. Bu konularda bir doktorla yetinmeyin. Başka bir konuya daha değineyim o da beslenme. Eşiniz de siz de sağlıklı beslenmeye dikkat etmelisiniz. Paketli gıdalardan, rafine şekerden vs uzak durmanız şart. Sebze ve meyveler için güvenli organik tarım yapan bildiğiniz yerler varsa oralardan alın. Çünkü sağlıksız gıdalarda çok fazla koruyucu içeriyor . Bunlar gıdaların sebze meyveler dahil daha dayanıklı uzun ömürlü olmasını sağlıyor ve işte bizler de bunları yiyince üreme hucrelerimiz de aynı şeye maruz kalıyor. Bu da nedeni belirlenemeyen kısırlığa sebep oluyor. Bu da bir seçenek tabiki illere bundan dolayıdır diyemem

Dün yazmıştım yine yazayım bir pozitif hikaye de benden gelsin :)
Benim dayımın 10 yıl çocuğu olmadı sebepsizdi yani 10 yıl sonra 2 tane arka arkaya oldu.
Biri kız, biri erkek şimdi koca sıpalar :)

Hayırlı akşamlar herkese. Konuma nerden başlamam gerektiğini bilmiyorum. Bitkin, huzursuz bir haldeyim. Yaklaşık 3 yıllık evliyim. Bir sıkıntı olmamasına rağmen anne olamıyorum. Adet gecikmelerinden sonra bir umudum oluyor. Psikolojik olarak bulantı başlıyor acaba diyorum bu sefer oldu mu. Test yapıyorum negatif. Bir umudum daha elden kayıp gidiyor. Eşime karşı eksiklik hissediyorum. Etrafımda sürekli bebek bekledikleri imaları, sürekli çocuk muhabbetleri. Çok sıkıldım. Bunaldım. Anne olmayı da istiyorum artık. Sürekli hayal kuruyorum. Ama olmuyor. Buraya neden yazdım bende bılmıyorum rahatlatır belki. Anlatacağım kimsem yok bunları. Anlatsam da sanki bana acıyarak bakacaklarmış gibi geliyor. İçimde fırtınalar kopuyor ama dışım güllük gülistanlık...
Merhaba bakışınızı bilemiyorum ama hacamat sülük de yaptırabilirsiniz.Getat belgesi alıp hacamat sülük yapan doktorlar var
Tarama hacamatı ardından rahim bölgesine yaptırabilirsiniz.

Merhaba bakışınızı bilemiyorum ama hacamat sülük de yaptırabilirsiniz.Getat belgesi alıp hacamat sülük yapan doktorlar var
Tarama hacamatı ardından rahim bölgesine yaptırabilirsiniz.
Daha önce yaptırmadım ama denemek istiyordum önceden de. Bir araştırayım yakın çevrede var mı

Back
X