• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olmak böyle bir şey mi

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
kızlar 40 günlük bebeğim var. İlk günden beri aklımda o annesinin 9 günlük bayram tatilinde evde bıraktığı ve açlıktan ölen 2 aylık bebek var.. aklımdan çıkmadı hiç. Sonra Van'da 38 günlük erkek bebeğe cinsel istismar haberini gördüm şoka girdim. Yeni bir haber değil ama ben yeni duydum psikolojim alt üst oldu. Bugün de bir üyenin konusunda başka bir üye Siirt'teki ergen çocukların bebeklere yaptıklarından bahsetmiş. Sıcak bastı ter bastı tansiyonum çıktı başım ağrıyor. Nasıl baş edeceğim bu tip haberlerle? Siz çocuklarınızı nasıl koruyorsunuz? Geçen gün anneanneme gittim, orada 12 yaşında yeğenlerim var çok iyi çocuklardır ama yeni nesil her şeyi biliyor, aklıma kötü bir şey getirmedim ama bebeğimi de yalnız bırakmadım. Abartıyor muyum acaba ben? Böyle giderse kafayı bozacağım düşünmeden edemiyorum.

Ben de çok korkuyorum kafayı yememek için direniyorum.. neler neler görüp duyuyoruz Allah korusun bütün çocukları .. kendim bile yalnız dışarı çıkamaz oldum ama yasiyoruz bir şekilde .. 5 dk yalnız bırakamiyorum çocuklarımı sanki öyle koruyacakmisim gibi.. oğlum okula gidiyor hergün hissettirmeye sorular soruyorum servisten ordakilerden bile korkuyorum.. allah korktuklarimizla sinamasin hiçbirimizı. .

Allah sağlıkla, mutlulukla büyütmeyi nasib etsin. Benim de 4 aylık bir oğlum var, o bebek benim de hep aklıma geliyor, bazen kafayı yiyecek gibi oluyorum. O yüzden de mümkün olduğunca aklıma getirmemeye çalışıyorum yoksa 2 gün kendime gelemiyorum...

Siz de düşünmemeye çalışın ama bebeğinize karşı aynı korumacılıkta devam edin çünkü zaman o kadar kötü, insanlar o kadar acımasız ki yapmaz dediklerimiz neler yapıyor.. Allah dünya üzerinde bulunan tüm masumları korusun..

Abartmıyorsunuz bende böyle haberler gördükçe bebeğime bakıp bakıp ağlıyorum dünya berbat bi yer nasıl koruyacağız evlatlarımızı bilmiyorum düşünmek Bile insanın içini karartıyor

Bende o tip haberler duyunca cok etkileniyorum. Irmak bebek ve niceleri..
Allah bu sapiklarin soyunu kurutsun bunlara idam gelsin canavarlar hicbisekilde acimam bu kopeklere. Biz zamaninda sokakda aksama kadar oynardik simdi cocuklar 5 dkk cikamiyo sokaga bu pislikler yuzunden. Benim 2 yasinda ve 5 aylik cocuklarim var kara kara dusunuyorum nasil olcak nasil sahip cikcam diye cok zor Allah cocuklarin acisiyla sinamasin kimseyi.

Bende ayni durumdayim ustelik birde kaygi bozuklugum var daha cok kuruyorum kafamda bazen cocugu disari cikarmak bile istemiyorum.benimde 4 yasinda kizim var annem hep tembihler erkek cocuklariyla yanliz birakma gozun hep ustunde oksun diye

Eşim de diyor haklısın ama sınırı bilmezsen çocuk pısırık olur hiç kendini koruyamaz.. nerede durmalı bilmiyorum şu yaşadığımız dünyada hiçbir şeyin şakası yok.

Sizinki gene iyi.
Ben lohusalığımda kendimden bile korkuyordum.
Ya bilmeden yanlış bir şey yaparsam canı acırsa, kafasına destek veremezsem birden atılır boynu kırılırsa, uyuyakalırsam nefes alamazsa, mama boğazına kaçar da kurtaramazsam diye beynimde türlü türlü düşünceler mevcuttu.
Bebeğime bakıp bakıp bu senaryoları canlandırıp, nasıl durumu düzeltebileceğimi kurguluyor, acil yardım sayfalarını okuyor hareketlerimi ona göre planlıyordum.
Bebeğimin cildinde kızarıklık görsem acaba eşim mi bir şey yaptı diye kavga çıkarıyordum.
Ama hepsi geçiyor, elbette dış dünyaya güvenimiz sıfır şu zamanda.
İyi gözlem ve güvenli bireyler yetiştirerek bir nebze içimi serinleteceğiz, başka yolu yok.

Aslinda bu olaylar eskidende vardi. Ama ne olursa hep ustu kapatililmaya calisilirdi. Kac tane konu okuduk burda tacize ugradigini ve yillarca ustu ortuldugunu anlatan. Tabisimdi iyice zivanadan cikti orasi su goturmez bir gercek. Sahsen ben cocuk dogurmaya korkuyorum. Ben cocugun olmadigi halde boyleysem bu konuda tedirgin olan annelere sonuna kadar hak veriyorum

Bende ayni durumdayim ustelik birde kaygi bozuklugum var daha cok kuruyorum kafamda bazen cocugu disari cikarmak bile istemiyorum.benimde 4 yasinda kizim var annem hep tembihler erkek cocuklariyla yanliz birakma gozun hep ustunde oksun diye
Komsumuzun oglu ilkokula gidiyor erkek ama yine de belli bir mesafeden mutlaka bir aile bireyi takip ediyor. Bence olmasi gereken bu yoksa insan sonra cok pisman oluyor ve haberlere de genelde sorumsuz anne... diye konu oluyor.

Burda oyle seyler okudum ki en guvendigim kisiler bile olsaaa artik kizim milletin kucagina gitsin istemiyorum icimden sinir oluyorumm... 2 yasinda daha...
guven kalmadi insanlarda...
annemden baska kimseye cocugumu birakamam oda durmaz zaten...
Bende okula gidince napicam diye simdiden kara kara dusunuyorum.
Dunya cok kirlendi artik gelecekten korkar olduk.. rabbim cocuklarimizi korusun:dua:

O ayari nasil korumaliyiz bilmiyorum. Ozguvenli bir cocuk olsun diye hep rahat anne modundayim ama kaygilarrrr gozumuzu ayiramiyoruz.. eskiden boylemiydii yaaa biz sokaklarda buyuduk :KK43:

Bu ilk annelik zamanlarda çok yoğun oluyor . Sanırım doğanın bize sunduğu koruma içgüdüsü sonra sonra biraz daha azalıyor . Ama asla tam olarak hıh şimdi bişey olmaz diyemiyorsun hep bir endişe içinde oluyor insan sadece Allahım sana emanet ediyorum diyorum içimden her seferinde. Çok yatağımdan fırladım evim yüksek kattaydi ve çocuklarım camdan balkondan düşüyor ben uyuyakalmışım falan . Ben öğretmenim kendi çocuklarımı geçtim öğrencilerimi tuvalete gönderdiğim zaman 5 dakika beklerim sonra hemen gidip kontrol ederim. Hizmetli erkek öğretmen hepsinin çocuklara olan tavrını incelerim. Kızları sürekli üstü kapalı uyaririm. Kendi çocuklarım okuldan geldiklerinde vücutlarını üst değiştirirken kontrol ederim. Eşimin işi dolayısıyla bazen bizde kalan arkadaşları olur. Çocuklarımı yanıma alır ya da onların yanına yatarım. Ne biliyim devir bunu gerektiriyor ve olan olaylara bakınca hep birinci derece tanıdık dediklerinden oluyor herşey dikkatli olmak iyidir. Normal birşey merak etmeyin. Zaten duyduğumuz olaylar normal değil ki biz normal olabilelim.

Ben ne kadar şanslıymışım sokakta oynayarak büyüdüm, arkadaşlarım masumdu, öğretmenlerimiz komşularımız sapık değildi. Şimdi baba sapık, amca sapık, dayı sapık, dede sapık, sapık oğlu sapık. Kızı erkeği de kalmadı bu işin, çocuğu bebeği de kalmadı. Bu yoğun duygularımın mutlaka geçmesi lazım.

Bu tip haberleri okumuyorum dinlemiyorum.

Çocuğunu annelerden başka kimseye emanet etme. Kimsenin yanında kalmasına izin verme. Ve her zaman çocuğuna sıcak davran ki yaşadıklarını gelip sana anlatsın.

Eşim de diyor haklısın ama sınırı bilmezsen çocuk pısırık olur hiç kendini koruyamaz.. nerede durmalı bilmiyorum şu yaşadığımız dünyada hiçbir şeyin şakası yok.
Teyzesine biraktim surukleyip odaya kapatmis sozlu ve fiziksel siddet var.kimseye guvenmiyorum sende guvenme kaygilarin normal

Yoo gayet normal düşüncelerin. Yaşadıgımız dünya bizi buna itti napalım evladımızı düşünmek korumak zorundayız. Ben bide şu Müge anlı da komşuların tecavüz edip öldürdüğü bebekler yüzünden can ciğer komşuma bile asla çocuğumu bırakmıyorum.

kızlar 40 günlük bebeğim var. İlk günden beri aklımda o annesinin 9 günlük bayram tatilinde evde bıraktığı ve açlıktan ölen 2 aylık bebek var.. aklımdan çıkmadı hiç. Sonra Van'da 38 günlük erkek bebeğe cinsel istismar haberini gördüm şoka girdim. Yeni bir haber değil ama ben yeni duydum psikolojim alt üst oldu. Bugün de bir üyenin konusunda başka bir üye Siirt'teki ergen çocukların bebeklere yaptıklarından bahsetmiş. Sıcak bastı ter bastı tansiyonum çıktı başım ağrıyor. Nasıl baş edeceğim bu tip haberlerle? Siz çocuklarınızı nasıl koruyorsunuz? Geçen gün anneanneme gittim, orada 12 yaşında yeğenlerim var çok iyi çocuklardır ama yeni nesil her şeyi biliyor, aklıma kötü bir şey getirmedim ama bebeğimi de yalnız bırakmadım. Abartıyor muyum acaba ben? Böyle giderse kafayı bozacağım düşünmeden edemiyorum.
bence abartıyorsunuz buyukler ne der Allah kotusune denk getırmesın bu hepımız ıcın gecerlı..
Tabıkı koruyun kollayın goz hapsınde tutun ama hep 40 gunluk bebek olarak kalmayacak bır baskası zarar vermesede o kendıne zarar verecek dusecek kalkacak, buyuyuyecek asık olacak duygusal yonden acı çekecek, onemlı olan cocugunuza dogru ve yanlısı kendını korumasını hakkını savunmasını ogretmenız...
Dıger cocuklara gelınce kendıde cocuk olup baska bır cocuga ıskence eden tacızde bulunan cocuk emın oluın kendısıde buna magruz kalmıstır ve bunu dogru bıldıgınden yapıyordur cunku kımse ona bunun yanlıs oldugunu ogretmemıstır yanı her cocuk sızınkınden buyuk olan kotu dıye bırsey yok en fazla sevecem derken ıncıtebılırler onda da kontrolunuzde sevmelerıne ızın verın bırsey olmaz.

Back
X