• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olmak böyle bir şey mi

off bende seninle ayni fikirdeyim
benimde 4 aylık kızım var nasıl koruycam birine..
eline bile veremem gözümün içinde olmam gerekiyor:(

Hayır abartmıyorsun :((
Maalesef ki 12 yaşında çocuk bu birşey bilmez denemiyor
Ama sakin ol nasıl koruyacağım endişesine kapılma
Annelere o güç verildi canım, Allah korusun dilime kara taşlarrr farzet ki birşey olacak, on kaplan gücü gelir sana
burnunun dibinde olsun yeter ki :)

güle güle büyüt yavrunu

Kızım yeni doğmuştu, özgecan ı öldürdüler. O günden beri haber seyretmiyorum akıl sağlığım için. Gazete okurken de 3.sayfayı direkt esgeçiyorum. Arada ayşe arman röportaj yapıyor taciz edilen çocukların avukatları ile falan 3 gün kendime gelemiyorum...

Normalin canım bende senin gibiyim kızıma bakıyorum rabbim korusun diyorum hatta bir kere kızım 6 aylikken altını biri değiştirmiş görümcemlerdeyken çocukları var erkek ve kız kim değiştirdi diye sormama rağmen kimse cevap vermedi hala onu düşünürüm ...vanda olan olayı hatırlamak dahi istemiyorum o kabustan uzun süre çıkamadım çok ağladım nasıl olur ne acılar çekmiştir kim bilir diye kafayı yicek gibi oldum simdi sadece unutmaya çalışıyorum nolucak böyle halimiz bilmiyorum

Bu tip haberleri okumuyorum dinlemiyorum.

Çocuğunu annelerden başka kimseye emanet etme. Kimsenin yanında kalmasına izin verme. Ve her zaman çocuğuna sıcak davran ki yaşadıklarını gelip sana anlatsın.
Bütün anneler de çok normal sanki?? Annelere emanet et nedir ya ne manyak lar var kendi çocuğuna ne rezillik ler yapıyor. Kendinden başka kimseye emanet etme canim

çocukları cinsel istismardan nasıl koruruz, nasıl anlarız diye bir yazı yazmıştım..

Teşekkürler yazınızı okudum. Ben bu konularda dikkatliyimdir hiçbir çocuğa dokunulmasına izin vermem, dudaktan öpmeye, git amcaya kucağına otur demeye, fotoğraf paylaşmaya karşıyım. Kimin ne olduğu belli olmuyor. Bir markette bebek bezlerine bakarak kendini tatmin eden bir yaratık görmüştüm o gün hiç aklımdan çıkmaz. O adamı dışarı attılar ama dışardaki çocuklar ne olacak? Parktakiler? Sokaktakiler? Şu mesela instagramda çocuklarını 'promote' eden annelere de asla anlam veremiyorum. Onları takipteyim evet çok tatlılar ama herkes bizim gibi temiz duygularla mı takipte? Sırf bu risk yüzünden ben asla böyle bir şey yapmazdım, çocuğumu malzeme etmezdim.

bence abartıyorsunuz buyukler ne der Allah kotusune denk getırmesın bu hepımız ıcın gecerlı..
Tabıkı koruyun kollayın goz hapsınde tutun ama hep 40 gunluk bebek olarak kalmayacak bır baskası zarar vermesede o kendıne zarar verecek dusecek kalkacak, buyuyuyecek asık olacak duygusal yonden acı çekecek, onemlı olan cocugunuza dogru ve yanlısı kendını korumasını hakkını savunmasını ogretmenız...
Dıger cocuklara gelınce kendıde cocuk olup baska bır cocuga ıskence eden tacızde bulunan cocuk emın oluın kendısıde buna magruz kalmıstır ve bunu dogru bıldıgınden yapıyordur cunku kımse ona bunun yanlıs oldugunu ogretmemıstır yanı her cocuk sızınkınden buyuk olan kotu dıye bırsey yok en fazla sevecem derken ıncıtebılırler onda da kontrolunuzde sevmelerıne ızın verın bırsey olmaz.

Önemli olan düşüp kalkması, dizlerinin yara olması vs değil, ruhunda ömür boyu izleri silinmeyecek yaralar almaması. Bunu için yapabileceğimiz şeyler kısıtlı maalesef. Geçen gün bir haber vardı öğretmen sınıftan çocukları tek tek çıkartıp cinsel istismarda bulunuyormuş. Bir aile olarak bunu nasıl tahmin edebiliriz nasıl bilebiliriz? Elbette bilemeyiz, okula gidiyor diye göndeririz çocuğumuzu. Ama okul yönetimi, yasalar vs bunu engelleyebilir. Çünkü bu tip insanların geçmişinde aynı olaylar hep var, üstü kapatılıyor, tayini çıkıyor, açığa alınıyor. Yasalar caydırıcı değil ki. Sapıklar aramızda dolaşıyor. Bunun gibi ihmalkarlıklar yüzünden kötü olaylar göz göre göre geliyor ve ben çocuğumu ne kadar göz hapsinde tutup gerisini Allah'a bırakıyorum desem de korumuş olamıyorum maalesef.

Abartmıyorsunuz, sizden izin almadan kimsenin bebeğinize dokunmasına izin vermeyin!

Teşekkürler yazınızı okudum. Ben bu konularda dikkatliyimdir hiçbir çocuğa dokunulmasına izin vermem, dudaktan öpmeye, git amcaya kucağına otur demeye, fotoğraf paylaşmaya karşıyım. Kimin ne olduğu belli olmuyor. Bir markette bebek bezlerine bakarak kendini tatmin eden bir yaratık görmüştüm o gün hiç aklımdan çıkmaz. O adamı dışarı attılar ama dışardaki çocuklar ne olacak? Parktakiler? Sokaktakiler? Şu mesela instagramda çocuklarını 'promote' eden annelere de asla anlam veremiyorum. Onları takipteyim evet çok tatlılar ama herkes bizim gibi temiz duygularla mı takipte? Sırf bu risk yüzünden ben asla böyle bir şey yapmazdım, çocuğumu malzeme etmezdim.

Bravo işte harika bir anne!

Önemli olan düşüp kalkması, dizlerinin yara olması vs değil, ruhunda ömür boyu izleri silinmeyecek yaralar almaması. Bunu için yapabileceğimiz şeyler kısıtlı maalesef. Geçen gün bir haber vardı öğretmen sınıftan çocukları tek tek çıkartıp cinsel istismarda bulunuyormuş. Bir aile olarak bunu nasıl tahmin edebiliriz nasıl bilebiliriz? Elbette bilemeyiz, okula gidiyor diye göndeririz çocuğumuzu. Ama okul yönetimi, yasalar vs bunu engelleyebilir. Çünkü bu tip insanların geçmişinde aynı olaylar hep var, üstü kapatılıyor, tayini çıkıyor, açığa alınıyor. Yasalar caydırıcı değil ki. Sapıklar aramızda dolaşıyor. Bunun gibi ihmalkarlıklar yüzünden kötü olaylar göz göre göre geliyor ve ben çocuğumu ne kadar göz hapsinde tutup gerisini Allah'a bırakıyorum desem de korumuş olamıyorum maalesef.
siz elinizden geleni kendş adınıza yapın ama sureklı bunu dusunerekte hayat gecmez hem kendınıze hem cocugunuza ezıyet edersınız.. kötü niyetli kişiler her yerde ama sunu da unutmayın en cokta en yakınlarımızdakılerın kotulugu dokunuyor cocuklara.... yasa vs kısmında bızım yapacagımız bırsey yok bu devletın halletmesı gereken bırsey bız sadece dılekçe yazarız, önerı sunarız,istekte bulunuruz ama kanunen acıklar varsa devlet ıkı gunde salıverıyor ıse sucluları buna bızım yapabılecegımız pek fazla bırsey yok ne yazıkkı ;(
benımde 1 yasında kızım var uzaktan koruyorum gozluyorum ama cocuklugunu yasamasına da musade edıyorum, insanlara karsı dırek onyargılı da degılım her daım sakınan goze cöp batar anlayısında oldugumdan rahat davranıyorum tek yaptıgım göz hapsınde tutmak ve hergun onun ıcın allaha dua etmek kotusu ıle karsılastırmasın dıye ve tabıkı onu kalabalık ortamlarda yanımdan ayırmamak...

kızlar 40 günlük bebeğim var. İlk günden beri aklımda o annesinin 9 günlük bayram tatilinde evde bıraktığı ve açlıktan ölen 2 aylık bebek var.. aklımdan çıkmadı hiç. Sonra Van'da 38 günlük erkek bebeğe cinsel istismar haberini gördüm şoka girdim. Yeni bir haber değil ama ben yeni duydum psikolojim alt üst oldu. Bugün de bir üyenin konusunda başka bir üye Siirt'teki ergen çocukların bebeklere yaptıklarından bahsetmiş. Sıcak bastı ter bastı tansiyonum çıktı başım ağrıyor. Nasıl baş edeceğim bu tip haberlerle? Siz çocuklarınızı nasıl koruyorsunuz? Geçen gün anneanneme gittim, orada 12 yaşında yeğenlerim var çok iyi çocuklardır ama yeni nesil her şeyi biliyor, aklıma kötü bir şey getirmedim ama bebeğimi de yalnız bırakmadım. Abartıyor muyum acaba ben? Böyle giderse kafayı bozacağım düşünmeden edemiyorum.

Duyduğunuz olayları içinizde büyütüp paronaya haline getirmeden bebeğinizi konuştuklarınızı anlamaya başladığı andan itibaren bilinçli bir anne olarak yetiştirmeniz lazım.

Bebeğinize tanıdıklardan dahi şeker çikolata, küçük çocuklara cazip gelebilecek herşeyi sizden izin almadan almamasını, yine sizden izin almadan çağıran kim olursa olsun izinsiz gitmemesini öğretin.

Oyun arkadaşlarını, okul arkadaşlarını aileleriyle birlikte mutlaka tanıyın, artık bir annesiniz ve ömür boyu çocuğunuzu takip etmek zorundasınız, bu takip çocuğun güven duygusunu yıkmadan ve bilinçlendirerek olmak zorunda, zaman içinde kendi taktiklerinizi geliştireceksinizdir mutlaka.

kızlar 40 günlük bebeğim var. İlk günden beri aklımda o annesinin 9 günlük bayram tatilinde evde bıraktığı ve açlıktan ölen 2 aylık bebek var.. aklımdan çıkmadı hiç. Sonra Van'da 38 günlük erkek bebeğe cinsel istismar haberini gördüm şoka girdim. Yeni bir haber değil ama ben yeni duydum psikolojim alt üst oldu. Bugün de bir üyenin konusunda başka bir üye Siirt'teki ergen çocukların bebeklere yaptıklarından bahsetmiş. Sıcak bastı ter bastı tansiyonum çıktı başım ağrıyor. Nasıl baş edeceğim bu tip haberlerle? Siz çocuklarınızı nasıl koruyorsunuz? Geçen gün anneanneme gittim, orada 12 yaşında yeğenlerim var çok iyi çocuklardır ama yeni nesil her şeyi biliyor, aklıma kötü bir şey getirmedim ama bebeğimi de yalnız bırakmadım. Abartıyor muyum acaba ben? Böyle giderse kafayı bozacağım düşünmeden edemiyorum.
canm daha lojısasın sürekli düsünmen normal. bende piskomu bozuyordun ozamanlar . bebeğini bırakma zatn yanlz sen sezersin .

o cocuklarda bebeklerde uçtular.Allah kimseyedw göstermesin

o bayram tatılınde bebegını bırakan pisliğin haberı hayatımda en etkılendıgım haberdı....günlerce aklıma takıldı...ağladım sovdum kahroldum....bende anneyım....böyle haberler cıktıgında kı buna sehıt haberlerıde dahıl ızlemıyorum kanal degıstırıyorum cunku dayanamıyorum

Abartmiyorsun
Çocuğumu kimseye emanet etmem kimseyle odada yalnız birakmam asla

Geçen ay avm cafesinde yemek yerken eşimle tanık olduğumuz olayı anlatayım 2 kız 1 erkek yani 3 çocuk ortada koşuyor
Erkek çocuk kızlara su palyaçonun cukunu elle hadi dedi kizda kosa kosa gitti elledi oyun sanarak kız küçük 7 yaşlarında erkek 12 falan vardır

Bana baksana sen ailen nerede diye bagirmamla kaçtılar peşlerinden gittim ailesini aradım bulamadım... Oradaki herkes hepimiz şoka girdik...
O erkek ya abisi ya kuzeniydi...

Kimseye güven olmaz bu Hayatda

Kim olursa olsun tedbiri almak zorundayız maalesef iğrenç bir zamanda yaşıyoruz hayat çok kötü

Bu tür olaylar beni de çok etkiliyor (Her normal insanı etkilediği gibi). Çocuklarımızı asla yalnız bırakmıcaz arkadaşım. İki kızım var, dışarıda markette bir saniye göremesem panik oluyorum. Allah korusun yavrularımızı.

abartmiyosun..daha bugun ust komsuyla.tartistim neymis kizimi oraya hic yollamiyormusum..o da yollamicakmis coc7hunu sirf ben yollamiyom diye..manyak ya yollamassan yollama dedim carptim.kapuyi yawrum gozimun onunde olmali rabbim.korusun hepsini
sizin göndememenize takılması çok tuhaf herkes kendi evladını kendine göre yetiştirir.bi sıkıntı çıktı mı annesi ilgilenmiyor deyip üstünüze atmayı bilirler.

Back
X