• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olmak böyle bir şey mi

Ben okumuyorum izlemiyorum.

Ancak çocukları tacizden korumak için önerilen yazıları takip ediyorum.

oğlum zaten çekingen bir çocuk, o çekingenliği atsın diye uğraşırken başka tehlikelere kucak açmamaya çalışacağız. Ben de kendi oğlum için öneri alabilirim aslında. Çekingen olduğu için sorun yok gibi ama sevdiği kişiler tarafından fiziksel olarak sevilmeyi çok seviyor. Öğretmeni, dedesi, arkadaşının annesi vs gibi gelsin sırtını kaşısın, gıdıklasın, başını okşayarak uyutsun falan çok sever. Bu durum beni düşündürüyor aslında, sevdiği biri tarafından tacize uğrarsa farketmeyecektir asla.

Bugün de bir üyenin konusunda başka bir üye Siirt'teki ergen çocukların bebeklere yaptıklarından bahsetmiş. Sıcak bastı ter bastı tansiyonum çıktı başım ağrıyor.
bu olay 2009 da olmuş bu sapıklar 2010 da serbest bırakılmışlar. böyle adalet olmaz olsun!

Ben de hamileyim bu çocuklara yapılan istismar olayları beni çok etkiliyo. Aklımdan hiç çıkmıyo . Allah yavrularımızı korusun

Ben okumuyorum izlemiyorum.

Ancak çocukları tacizden korumak için önerilen yazıları takip ediyorum.

oğlum zaten çekingen bir çocuk, o çekingenliği atsın diye uğraşırken başka tehlikelere kucak açmamaya çalışacağız. Ben de kendi oğlum için öneri alabilirim aslında. Çekingen olduğu için sorun yok gibi ama sevdiği kişiler tarafından fiziksel olarak sevilmeyi çok seviyor. Öğretmeni, dedesi, arkadaşının annesi vs gibi gelsin sırtını kaşısın, gıdıklasın, başını okşayarak uyutsun falan çok sever. Bu durum beni düşündürüyor aslında, sevdiği biri tarafından tacize uğrarsa farketmeyecektir asla.

İyi dokunuş-kötü dokunuş eğitimi vardı galiba youtube'da. Orada mesela bir insanın mahrem yerleri nedir vs onları öğretiyorlardı.

40 günlük bebeğiniz varsa lütfen bu tip haberlerden uzak durun. hem kendi sağlığınız hem bebeğinizin sagligi için.
Allah iyi insanlarla karsilastirsin

İlk soylediginiz haber benimde lohusaligimi kabusa cevirmisti. O bebegi dusunup, kizimi onun yerine koyup habire sariliyordum. Agliyordum. Sosyal medyada denk geldigim vefat eden bebekler icinde gunlerce agladim inanin. Dogum sonrasi herkesin annesi olmusum gibi hissettim. Butun bebekler benim yavrummus gibi. Birine bi sey olsa hemen kizimi koydum.yerine. Bu duygu azalmiyor maalesef.
Cinsel egitimi en erken ne zaman ogrenebilurse o zaman ogrenmesi icin cabaliyorum. Alabilecegim onlemlerden biri bu.
Yalniz degilsiniz demek istedim sadece ben.

Konuyu yeni gördüm, ayni seyleri bende yasadim kabus gibiydi gercekten. Aklima geldikce anlatiyorum icimde tutmuyorum bu tür olay duydugumda, yoksa icim daraliyor bunaliyorum. Benim oglum yeni dogdugunda alman haberlerinde bir olay yayinlanmisti, baba 18 günlük bebegini öldürmüstü. Esimden bile nasil sakiniyordum cocugu, oglum kolikti ister istemez sinirleniyordum ama esim sinirlendigi an gözüm dönüyodu bisey yapcak diye. Kendimden de korkuyodum, o insanlari düsünüyodum nasil bir ruh haline giripte bebege kiyabiliyorlar diye acaba birdenmi oluyor elimde olmadan bende öyle olurmuyum diye korkudan siyirmistim.

Benim kızım da 9 aylık hep okula gideceği zamanları düşünüyorum şimdiden. Biz eskiden hep sokaklarda oynardık ama şimdi kızımı bırakam.

kızlar 40 günlük bebeğim var. İlk günden beri aklımda o annesinin 9 günlük bayram tatilinde evde bıraktığı ve açlıktan ölen 2 aylık bebek var.. aklımdan çıkmadı hiç. Sonra Van'da 38 günlük erkek bebeğe cinsel istismar haberini gördüm şoka girdim. Yeni bir haber değil ama ben yeni duydum psikolojim alt üst oldu. Bugün de bir üyenin konusunda başka bir üye Siirt'teki ergen çocukların bebeklere yaptıklarından bahsetmiş. Sıcak bastı ter bastı tansiyonum çıktı başım ağrıyor. Nasıl baş edeceğim bu tip haberlerle? Siz çocuklarınızı nasıl koruyorsunuz? Geçen gün anneanneme gittim, orada 12 yaşında yeğenlerim var çok iyi çocuklardır ama yeni nesil her şeyi biliyor, aklıma kötü bir şey getirmedim ama bebeğimi de yalnız bırakmadım. Abartıyor muyum acaba ben? Böyle giderse kafayı bozacağım düşünmeden edemiyorum.

Ben hamileyken çok takiyordum. Şimdi sadece Allah iyi insanlarla karşılaştırsın diye dua ediyorum. Ve evet kimseyle yalnız bırakmıyorum. Ben başkasının kucağa bile verirken 40 kere düşünüyorum. Sadece bir şey yapar mı endişesi değil benimki. Hastalık geçer mi, ya da kucağında düzgün tutabilir mi gibi

ilk bebeğimi doğurduğumda ık deyince koşan ben hep aklıma yuvada terkedilmiş bebekler gelirdi.annesi kucağına hiç düşmemeiş saatlerce ağlasada kimsenin umrunda olmadığı.
Allahım bizlere ömürler versin bebeişlerimize bakalım yetiştirelim. ama diğer bebekler kendi bebişime bakar ama diğer yandan ağlardım .hala öyleyim. o 38 günlük bebeği düşünüyordum bir gece bahsettiğiniz yemin ederim aklımı kaçırma ,imanımı kaybetme noktasına geldim.melek olup gittiğini bile şükrettim.
konuyla çok alakalı değil ama bide bazı anneler var sinirimi bozan.sadece kendi çocuklarına dua eden. allah evlatlarımızı korusun diyen.kendi çocuğunu yüceltip ,bir cocugun başına gelince vah vah diyen sonra kendi çocuğunun sağlığına şükreden.
sadece kendi çocuğunu kollayan ama diğer her çocuğa duyarsız kalan.

Genelde tanıdık oluyor bu sapıklar. Irmak bebekte de öyleydi, bu son kaybolan kızçocuğunda da öyle. Hatırlarsanız Konya'da bayram şekeri toplamak için kapısını çalan iki çocuğu öldüren kişi de karşı komşularıydı. O çocukları biliyor, kafasına koyup plan yapmaya fırsatı oluyor, bir boş an yakalıyor ve planını gerçekleştiriyor. Anne baba olarak bizlerin çok dikkatli olması gerekiyor. İzmir'de kalp krizinden ölen yavrucak da oynamaya gittiği evde arkadaşının dedesi tarafından istismara uğramıştı. Kimsenin evine göndermemeli çocukları :(

Back
X