Anne olmak çok zor yada ben beceremiyorum

Merhabalar, o dönemlerde anneye bağlılık olabiliyor ama eğer bir yaşta yapılmadıysa ayrıntılı kan tahlili yaptırım. 18 aya kadar normal diyorlar ama , desteksiz oturması emeklemesi hangi aylardaydı bunları da dikkate alarak bir çocuk nörologuna götürebilirsiniz. Allah kolaylık versin

Çevrimdışı okurum normalde konuları ama buna yazmak istedim. Çocuğum iki buçuk yaşında . Ne yasadiysan aynisini yaşadım yaşıyorum. Çok acı ama insan kendinden başka yaşayan bulunca ümit buluyor gibi.
Bu günler geçecek lafı benim için çok boş gelirdi. Allahım akşam yatacağım çocuk uyanacak gece. Sabah kalkacagim akşama kadar burnumdan gelecek. Şimdi de herşeye hayır diyor ama eskiye göre en azından anlıyor beni canı istediği zaman onaylıyor böyle böyle rahatlıyorum. Az sabret herşey mükemmel olmasın. Oku üfle olabildiğince sakın kal . Bunaldikca özelden yazabilirsin

Hissettiğin duyguları yaşamayan anne yoktur sanırım merak etme yalnız değilsin:) benim oğlum da 22 aylık oldu ama hala gece deliksiz uyku uyumak nedir bilmiyorum, sürekli memnuniyetsiz ve geceleri saat başı kalkıp ağlar. Uyusun diye denemediğim yol kalmadı sütten kesilince düzelir dediler düzelmedi, sallanmaya alışmışsa ondandır dediler sallamayı bıraktım düzelmedi, aynı odada yatıyorsan odasını ayır bizimki odasını ayırınca sabaha kadar uyur hale geldi dediler şimdi de odasını ayırdım üç gün oldu henüz ama değişen bir şey yok bu da mı gol değil deyip başka çareler bakmaya başlayacağım ya da çocuğum böyle diyerek kabullenecegim ve uykusuzluktan çökmüş göz altlarımla barışık yaşamanın yollarını arayacağım. İkinci çocuk fikri ne zaman oluşur bilmiyorum ama o kadar uzak geliyor ki ucundan bile görünmüyor ileriye baktığımda. Çok zor cidden annelik tam bir delilikmiş🤪
Merhaba çocuğunuzu uyutmak için Amme suresini YouTube dan açın bebeğinize dinletin sonuna kadar Allah'ın izniyle çok etkilidir.
Benim bir arkadaşım da bebeği var 11 aylık ve hiç uyumuyordu ne yaptıysa o da sizin gibi bikmisti bende onun için araştırdım ve YouTube'da da var birçok anne sadede amme suresi ile uyudugunu söylüyor 😉🎈🌸 bir deneyin derim.arkadasta dinletmis ve uyumuş bir süre sonra..ve bundan sonra çok şükür bu sureyi açıyor onunla uyuyormuş 😍🌸
Burdan bakin yorumları da iyice okuyun lütfen göreceksiniz 😍🌸

Sizinkisi kaç yaşında 3 yaşında kızım ama yüzüne su gelmeyecek diye çok çığrınıyor artık çözüm bulamadım az önce yıkadım komşum noldu bişey mi oldu diye aradı
Gözlerinin üzerinden akan suyla birlikte banyo giderinden akıp gideceklerini sanıyorlarmış.
4 yaşındaki oğlum için yaptığım araştırmada ulaşmıştım bu bilgiye.

Annelik babalık kolay değil tam olarak bu zaten. Ki anlamadığınız bi sıkıntısı olabilir çocuğunuzun siz kocamın gözüne vurmuş diyeceğinize buna odaklanın. Yürümek istemiyor olması normal değil mesela. Hiç doktora götürdünüz mü?

Gözlerinin üzerinden akan suyla birlikte banyo giderinden akıp gideceklerini sanıyorlarmış.
4 yaşındaki oğlum için yaptığım araştırmada ulaşmıştım bu bilgiye.
Yok benim daha o kadar anlamıyor 3 yaşında gözlerine su gelmesini hiç istemiyor kapat diyorum gözlerini de kapatmıyor şu kafaya geçirilen bebeklere bi aparat var ya onun kafasına göre bulursam alıcam artık 😂yoksa binayı ayağa kaldırıyor

Uzulmeee 4-5 yaşından sonra herşey normale dönüyor. Deliksiz uykular, soğumadan içilebilen çaylar, keyifli yemek masaları, kitap okumalar müzik dinlemeler, rahat rahat banyo ve tuvalete girebilmeler, rahat ev işi yapabilmeler.. hepsi ama hepsi geri geliyor ve rahata eriyorsun.. o zamana kadar kafayı yememeye bak :)

17.5 aylık kızım var doğduğunda da uyumazdı hep ağlardı büyüdükçe değişecek kolaylaşacak diye ümit ettim olmadı her ay daha da zor bir çocuk haline geldi. Hala geceleri bilmem kaç kez uyanıp ağlıyor gün içinde hiçbir şekilde memnun edemiyorum yemek yemiyor sevdiği birşey nerdeyse yok kilosu düşük henüz yürümüyor neden bilmiyorum ama yürümek istemiyor son birkaç gündür büyüme dönemi mi diş mi bilmiyorum harap olduk eşimle öfke nöbetleri geçiriyor kendini yerlere atıyor bize vuruyor eşyaları atıyor hatta babasına vurmaya çalıştı gözüne vurmuş adamın. Kendime ayıracak 5 dk bile yok tuvaletin önünde bile dövülmüşcesine ağlıyor. Rahatsızım dinlenmem gerekiyor ama uzanmama izin vermiyor üstümde tepiniyor yada kafama bişeyler atıyor. Hayatım bitmiş gibi hissediyorum bir daha özgür olamıcam istediğim saatte yatamıcam deliksiz uyuyamıcam istediğim kitabı okuyamıcam müziği dinleyemicem. Sabahları aynı krizleri yaşayacağız diye kalkmak istemiyorum o hale geldim yardımcı olacak kimsem yok annemler düğün düğün gezdikleri için görüşmüyoruz onlarla. Hayırları dokunmuyor hiç. Eşim derseniz yoğun çalışıyor sessiz adam bile artık çok yoruldum demeyr başladı kızıma yetemiyoruz ruhsal olarak çöküşteyim hiç iyi hissetmiyorum
Hepsini tek tek yaşıyoruz heralde hepimiz. En çok da hasta olduğumda üzülüyorum. Hiç mi anlamıyor diyorum. Mümkün değil dinlenmek. O yüzden iyileşemiyorum.
Büyüme geriliği ve yürümeme konusunda bir uzmana gitmenizi tavsiye ederim. Video falan açıp üç saatte bir beslemeye çalışın. Büyüme geriliği olunca bir arkadaşıma diyetisyen video açın demişti

Bizde herkes gibi o dönemden gectik. Bence kabullen oncelikle . Bu cocuk böyle diye. O zaman daha rahat basliyorsun güne. Stres yapma , bu geçici bir dönem.
iki kizimda tahmini 3 yasina kadar geceleri sık uyanip agladi.hatta gece teroru yasadik. 3 yasina dogru azaldi. 3 bucuk yasindan sonra deliksiz uyudu.
İlk kizim 1 yasinda yurumeye çabalarken birden cabayi birakti ve ayakta bile durmadi.sonra 18 aylikken birden yurumeye basladi. Umudunuzu yitirmeyin. Belki dr kontrolunde dr . Unuza danisabilirsiniz
Onunla büyük bir cocuk gibi konusun.
Sizi birakmak istemiyorsa , mümkün oldugunca yan yana durmaya calisin.
Bu gunler sabir istiyor , sabirli olun🤗

Sizinkisi kaç yaşında 3 yaşında kızım ama yüzüne su gelmeyecek diye çok çığrınıyor artık çözüm bulamadım az önce yıkadım komşum noldu bişey mi oldu diye aradı
Benim oğlumda 3 sayılır dışarı çıkıp geldiğimizde daha kapının dibinde yıkanmayacağım diye pazarlık yapıyor benle 😂😂😂

Uzulmeee 4-5 yaşından sonra herşey normale dönüyor. Deliksiz uykular, soğumadan içilebilen çaylar, keyifli yemek masaları, kitap okumalar müzik dinlemeler, rahat rahat banyo ve tuvalete girebilmeler, rahat ev işi yapabilmeler.. hepsi ama hepsi geri geliyor ve rahata eriyorsun.. o zamana kadar kafayı yememeye bak :)
4 teyim, o dediklerinizin bir tanesi bile yok hayatımda.
4 5 derken 14 15 değil inşallah😂

Anneligin kolay oldugunu kim soyledi ki size?
Konuda anlattiginiz tek sikinti yurumek istememesi , doktoru ne diyor? Sagliksal bir problemi var mi?
Muhteşem beğendim 😍
Oğlumu büyütürken neden kimse bana anneliğin bu kadar zor olduğunu söylemedi diyordum hep.
Şuan ne kadar zor olduğunu görüp bildiğim halde 16 günlük bebe kucağımda, 4 yaş abiş yanımda.

Konu sahibi anlattıklarınız gerçekten çok uç şeyler değil.
İnşallah kısa zamanda düzelir, yada siz alışırsınız 🙂

34 aydan haber veriyorum yaklaşik 1 saat once kendisi dışarda oynarken ben bulaşık makinasini neden boşaltmışım diye sanki evde etlerini yoluyormuşuz gibi bağıra bağıra ağlayip aglamaktan kusup aç aç yatti
gerilmekten hala omuzlarim agriyor
allah yardimcimiz olsun ne diyim
ben bittim okeye dönüyorum artık 😭😭
yemin ediyom mesajını okuyunca önce kahkahaa attım sonrada gözlerim doldu..33 aydayız bizde aynıııı çoraplarını ben çıkardım diye saatlerce ağladı ve heryerime vurdu ..sakin sessiz mülayim bebeğim gitti yerine canavar gibi bi çocuk geldi canı saolsun ama biri bana da bütün bunlar geçicek desin ne oluuuurrrrrrrrr

yemin ediyom mesajını okuyunca önce kahkahaa attım sonrada gözlerim doldu..33 aydayız bizde aynıııı çoraplarını ben çıkardım diye saatlerce ağladı ve heryerime vurdu ..sakin sessiz mülayim bebeğim gitti yerine canavar gibi bi çocuk geldi canı saolsun ama biri bana da bütün bunlar geçicek desin ne oluuuurrrrrrrrr
bizimki corabinin birini bana birisini babasini cikarttiriyor.
pantolonunu bana tişortunu babasina giydirtiyor olurda kazara dalginligimiza gelirde hepsini birimiz giydirmeye calisirsak kıyamet kopuyor.
yanaklarindan birini bana birini babasina ayirmis kimse bir digerinin yanağıni opemiyor.
gözumun onunde boya yapiyorken birden aglamaya basliyor noldu diyorum kafami vurdum cok aciyo diyo optürüyo kafasini vurmus koltugun ustunde boya yaparken.

Ekran kullaniminiz nasil? Gunde 15 dk dan fazla asla izleymeyin. Bu bile cok fark edecektir. Gece uykularini duzene sokmaniz lazim. Artik gece uyanmamali. Uykusunu alamadigi icin huysuz olması olasi.ve tabiki hala yurumemesi konusamamasi da agresyona sebeptir. iştahsız olmasi da demir eksikliginden olabilir. Sizin artik bir uzman destegi almaniz sart. Once bu sebepler gozden gecirilmeli gerekirse tedavi edilmeli.
Televizyon izlemeyi sevmiyor ben otur izle desemde izlemez hep oyun oynadık o yüzden akşama gecelere kadar oynasak bıkmaz çok yorulduğu içinde uyuyamıyor bazen

Back
X