Anne olmak çok zor yada ben beceremiyorum

Olabilir, neden olmasın😂
Büyük peynir yemez benim de.
Ben de ona labneyi makarna arasında iteliyorum.
Makarnanın yağını koyarken içine 2 yemek kaşığı labne de atıyorum, artık faydası zararı Allah bilir.

Benim büyük olanda hiçbir gelişme yok, onu bıraktım zaten kabullendim, tuhaf bir çocuk.
Küçüğü kurtarayım diye çabalıyorum😂
Ben de bişeyleein içinde iteliyorum ama normalde eline değse ağlamaya başlıyor :D

Bu çocukların durumu bence yapısıyla alakalı bazı çocuklar böyle oluyor bazıları da kendi kendine büyüyor
Her ne kadar bırakırken çok çok üzülüp ağlasam da kızım 4 aylıkken ise başladım ve eşimle baktık bu sebeple ne bana ne ona aşırı düşkünlüğü var bu benim için bir avantaj oldu
Yemek konusuna gelince benimki de yemiyor ama takmıyorum artık onu da çünkü elimden geleni yaptım

Uyku duzenini oturtmalisin kati davranmalisin gunduz uykuyu tamamen kaldir ve geceye dogru yurut disarida balkonda evin cevresinde ilik dus aldir karnini iyice doyur
Aglamasina da izin ver mutlaka bir sikintisi vardir
17.5 aylık kızım var doğduğunda da uyumazdı hep ağlardı büyüdükçe değişecek kolaylaşacak diye ümit ettim olmadı her ay daha da zor bir çocuk haline geldi. Hala geceleri bilmem kaç kez uyanıp ağlıyor gün içinde hiçbir şekilde memnun edemiyorum yemek yemiyor sevdiği birşey nerdeyse yok kilosu düşük henüz yürümüyor neden bilmiyorum ama yürümek istemiyor son birkaç gündür büyüme dönemi mi diş mi bilmiyorum harap olduk eşimle öfke nöbetleri geçiriyor kendini yerlere atıyor bize vuruyor eşyaları atıyor hatta babasına vurmaya çalıştı gözüne vurmuş adamın. Kendime ayıracak 5 dk bile yok tuvaletin önünde bile dövülmüşcesine ağlıyor. Rahatsızım dinlenmem gerekiyor ama uzanmama izin vermiyor üstümde tepiniyor yada kafama bişeyler atıyor. Hayatım bitmiş gibi hissediyorum bir daha özgür olamıcam istediğim saatte yatamıcam deliksiz uyuyamıcam istediğim kitabı okuyamıcam müziği dinleyemicem. Sabahları aynı krizleri yaşayacağız diye kalkmak istemiyorum o hale geldim yardımcı olacak kimsem yok annemler düğün düğün gezdikleri için görüşmüyoruz onlarla. Hayırları dokunmuyor hiç. Eşim derseniz yoğun çalışıyor sessiz adam bile artık çok yoruldum demeyr başladı kızıma yetemiyoruz ruhsal olarak çöküşteyim hiç iyi hissetmiyorum

Ben de bişeyleein içinde iteliyorum ama normalde eline değse ağlamaya başlıyor :KK70:
Benimki tabakta yemediği bir şey görünce tövbe estf sanki yılan var, öyle bir bağırıyor.
Onu alayım diyorum yok, başka tabakta.
E başta tabak olunca huylu zaten tüm takım değişiyor çünkü aynı renk bardak tabak ve çatal olmazsa yemez.
Cinsine mi çekti neye çekti bilmem de bana çok çektiriyor valla😂

bence bi sorunu olabilir cocuk neden yurumuyor? doktora gotur ihmal etme..aglarsa aglasin bence birak umursama..ogrensin bazi seyleri..biraz daha buyuk olsa kres tavsiyesi verecektim..mizmiz cocuktan nefret ederim ama benim ortanca cocukta mizmizdir ..bugun mesela abisi cikolata istedi verdim..onunkinide hazirladim mutfakta bekliyorum biliyorum isteyecek..suratini asmis mizmiz aglayarak geliyoduki anneaaaa bende istiyorum derken..dedim bak hazirladm seninkini ama bir daha birseyi isterken aglamadan iste..vs..ha o gene aglayacak biliyorum..

buarada benim cocuklarin uykulari 2-2,5 yas gibi duzene girmeye baslamisti.

Benim cocugum yok. Olmasini da dusunmuyorum cok zor geliyor ama instaya bakiyorum butun arkadaslarim cocugu dogurdugu gibi aşk yaşamaya basliyorlar. El kadar bebeyle gezip tatil filan bile yaptilar. 🙄
Burda yazilanlara bakiyorum içim karariyor instaya bakiyorum o kadar da zor degil anlamadim. 😕
Oooo benim resimleri görsen bende ingiltere kraliçesi oğlum süperkahraman gibiyiz ..eve gel bak oğlum çaki ben üstünden tir geçmiş bir zombi :))))

Ay çocuk yapmaktan korkuyordum. Şimdi daha da korktum. Nasıl baş edebiliyorsunuz valla bravo. Ben cesaret edemeyeceğim sanırım.
Yapmayin allahaskina her çocuk farklı benim oglum sakindi kizim biraz haylazdi oda oturdu rayina o dönemleri atlatmak için yararlanılabilir yazilar okumustum Google dan

18-24 ay eşittir 2 yaş sendromu. Uyku için bir şey diyemeyeceğim ama ‘Mahallenin en mutlu yumurcağı’ ve ‘Oyun oynama sanatı’ bu iki kitabı okumanızı öneririm. 4 yaş milad aslında ama tabi bu yetişkin bir bireye dönüşeceği anlamına gelmesin :)
Okuyamiyor sorun orda cadi biraksa kadincagiz bi tuvalete gidemiyor ki ayy cok zor valla ceza yontemine gec derdimde bebek daha 2 yas sendromu geciriyor kriz aninda nasil davranacagini arastirsin olmadi bir uzmandan yardim alsin

34 aydan haber veriyorum yaklaşik 1 saat once kendisi dışarda oynarken ben bulaşık makinasini neden boşaltmışım diye sanki evde etlerini yoluyormuşuz gibi bağıra bağıra ağlayip aglamaktan kusup aç aç yatti
gerilmekten hala omuzlarim agriyor
allah yardimcimiz olsun ne diyim
ben bittim okeye dönüyorum artık 😭😭
Bı dakika ya kocanizdsn bahsediyorsunuz sandım ne alaka ki bulaşık makinesini boşaltmaniz neden çıldırttı ufakligi çok şaşkınım

Okuyamiyor sorun orda cadi biraksa kadincagiz bi tuvalete gidemiyor ki ayy cok zor valla ceza yontemine gec derdimde bebek daha 2 yas sendromu geciriyor kriz aninda nasil davranacagini arastirsin olmadi bir uzmandan yardim alsin
Haklısınız.. ayağımda sallarken kitap okurdum, fırsat yaratsa faydalı kitaplar ama kendi bilir tabi

Benimki tabakta yemediği bir şey görünce tövbe estf sanki yılan var, öyle bir bağırıyor.
Onu alayım diyorum yok, başka tabakta.
E başta tabak olunca huylu zaten tüm takım değişiyor çünkü aynı renk bardak tabak ve çatal olmazsa yemez.
Cinsine mi çekti neye çekti bilmem de bana çok çektiriyor valla😂
Oğlunuzla anılarınızı yazmalısınız ilerde okuması çok keyifli olur 😅

Sizi çok iyi anlıyorum. Elbette her çocuğun ihtiyaçları mizaclari farklıdır ama belli ki sizlerde yanlış şeyler yapmışsınız. Yanlış anlaşılmasın lütfen suçlamak için değil duzeltebilmeniz için söylüyorum. Mesela uyumayan bebek diye bişey yoktur aslında özellikle 4. Aydan sonra. Çünkü melatonin uyku hormonu 4. Aydan sonra salgılanır.Bazı bebekler uyumayı bilerek doğar bazıları bilmez.benim de bebeğim uyumayı bilmeyen bebeklerden. Öyleyse bebeklerimize uyumayı öğretmek zorundayız. Bu da ebeveyn olarak bizim görevimiz hem kendimiz hem çocuğumuz için. Ayrıca çocuklar rutinleri sever ne olduktan sonra ne olacağını bilmek ister. Biz yetişkinler de belirsizlikler karşısında strese sadece verdiğimiz tepkiler farklı olur. Benim de bebeğim huysuz ve huzursuz bi bebek kesinlikle onun yanında asla bunu dillendirmiyorum ve rutinlere sıkı sıkıya bağlı kalıyoruz.cunku değişiklikler karşısında büyük tepkiler veriyo. Yeni oyuncak bile versem eline kıyamet kopuyo. Uyku konusunda düzenimiz bozulmasın diye hiç bir yere gitmiyoruz hiç bir şey yapmıyoruz eve donebilecegimiz mesafelerde yapıyoruz yapacağımız her şeyi. Diş dönemleri atak haftaları tüm duzenlerimiz bozuluyo ama asla en başa donmuyoruz. İlk bi kaç gün zorlanırız sonra düzenine geri döner ama istikrar çok önemli elbette istisnalar her zaman olur ,hayatta ki her şey bizim elimizde değil ama elimizde olan şartların kontrolünü sağlamalıyız. Düzen bozulduğunda ikinci planımız olmalı. Uyku eğitimine karşı olan indanlar da var ama uyku eğitimi verilmeyince de verimsiz ebeveynler ve bu ebeveynlere maruz kalan mutsuz çocuklar oluyo. Eğitimi vermeden önce sesini duydum mu Dünya başıma yikiliyodu yine başlıyoruz diye. Şimdi sesini duydum mu güler yüzle gidip benim küçük profesorum uyanmış mı günaydın diyip kucağıma alıyorum. Uyudugunda özlüyorum. Uyumaya başladığında çocuğum büyümeye ve gelişmeye başladı. Malum büyüme hormonu uykuda salgılanıyo. Benim bebeğim de düşük kilolu doğdu ve akranlarindan hep düşük kilolu gidiyo. Şuan 11 aylık . İnanın eğitimi verip tamamladıktan sonra ilk kesintisiz uykunuzda benim ne demek istediğimi tam olarak anlayacaksınız. Ayrıca kesinlikle ağlayarak uyutmayi seçmeyin seçtiğiniz uyku eğitiminin kitabını alıp okuyun çünkü uyku çok fazla etkileyicisi olan bi durum. İnternette çok fazla yanlış bilgi var. Kesinlikle internetten ogrendiklerinizle egitimi vermeyin. Ben tracy hogg un bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabını alıp okudum çok faydasını gördüm. Bebeklere fısıldayan kadın olarak geçiyo ve size temelde bebeğinizi anlamayı öğretiyor. Tavsiye ederim ayrıca bu kitaplar biraz pahalı o yüzden ikinci ellere de bakabilirsiniz.
Diş dönemleri atak haftaları tüm duzenlerimiz bozuluyo ama asla en başa donmuyoruz. Bu ne demekti ☺️

Sizi çok iyi anlıyorum. Elbette her çocuğun ihtiyaçları mizaclari farklıdır ama belli ki sizlerde yanlış şeyler yapmışsınız. Yanlış anlaşılmasın lütfen suçlamak için değil duzeltebilmeniz için söylüyorum. Mesela uyumayan bebek diye bişey yoktur aslında özellikle 4. Aydan sonra. Çünkü melatonin uyku hormonu 4. Aydan sonra salgılanır.Bazı bebekler uyumayı bilerek doğar bazıları bilmez.benim de bebeğim uyumayı bilmeyen bebeklerden. Öyleyse bebeklerimize uyumayı öğretmek zorundayız. Bu da ebeveyn olarak bizim görevimiz hem kendimiz hem çocuğumuz için. Ayrıca çocuklar rutinleri sever ne olduktan sonra ne olacağını bilmek ister. Biz yetişkinler de belirsizlikler karşısında strese sadece verdiğimiz tepkiler farklı olur. Benim de bebeğim huysuz ve huzursuz bi bebek kesinlikle onun yanında asla bunu dillendirmiyorum ve rutinlere sıkı sıkıya bağlı kalıyoruz.cunku değişiklikler karşısında büyük tepkiler veriyo. Yeni oyuncak bile versem eline kıyamet kopuyo. Uyku konusunda düzenimiz bozulmasın diye hiç bir yere gitmiyoruz hiç bir şey yapmıyoruz eve donebilecegimiz mesafelerde yapıyoruz yapacağımız her şeyi. Diş dönemleri atak haftaları tüm duzenlerimiz bozuluyo ama asla en başa donmuyoruz. İlk bi kaç gün zorlanırız sonra düzenine geri döner ama istikrar çok önemli elbette istisnalar her zaman olur ,hayatta ki her şey bizim elimizde değil ama elimizde olan şartların kontrolünü sağlamalıyız. Düzen bozulduğunda ikinci planımız olmalı. Uyku eğitimine karşı olan indanlar da var ama uyku eğitimi verilmeyince de verimsiz ebeveynler ve bu ebeveynlere maruz kalan mutsuz çocuklar oluyo. Eğitimi vermeden önce sesini duydum mu Dünya başıma yikiliyodu yine başlıyoruz diye. Şimdi sesini duydum mu güler yüzle gidip benim küçük profesorum uyanmış mı günaydın diyip kucağıma alıyorum. Uyudugunda özlüyorum. Uyumaya başladığında çocuğum büyümeye ve gelişmeye başladı. Malum büyüme hormonu uykuda salgılanıyo. Benim bebeğim de düşük kilolu doğdu ve akranlarindan hep düşük kilolu gidiyo. Şuan 11 aylık . İnanın eğitimi verip tamamladıktan sonra ilk kesintisiz uykunuzda benim ne demek istediğimi tam olarak anlayacaksınız. Ayrıca kesinlikle ağlayarak uyutmayi seçmeyin seçtiğiniz uyku eğitiminin kitabını alıp okuyun çünkü uyku çok fazla etkileyicisi olan bi durum. İnternette çok fazla yanlış bilgi var. Kesinlikle internetten ogrendiklerinizle egitimi vermeyin. Ben tracy hogg un bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabını alıp okudum çok faydasını gördüm. Bebeklere fısıldayan kadın olarak geçiyo ve size temelde bebeğinizi anlamayı öğretiyor. Tavsiye ederim ayrıca bu kitaplar biraz pahalı o yüzden ikinci ellere de bakabilirsiniz.
Tracy hogg un kitabına hicbiyerden ulaşamadım

Oğlunuzla anılarınızı yazmalısınız ilerde okuması çok keyifli olur 😅
Ya hem kahkaha attım hem çok şaşırdım herşey aynı renk olacak takıntısı olmasına.oysa çocuk o daha ne bilir deriz

Gözlerinin üzerinden akan suyla birlikte banyo giderinden akıp gideceklerini sanıyorlarmış.
4 yaşındaki oğlum için yaptığım araştırmada ulaşmıştım bu bilgiye.
Tobe tobe çok korktum ay.bunu nasıl düşünebiliyor 27 yıldır hayattayim aklıma gelmez 🤣🤣🤣🤣

yemin ediyom mesajını okuyunca önce kahkahaa attım sonrada gözlerim doldu..33 aydayız bizde aynıııı çoraplarını ben çıkardım diye saatlerce ağladı ve heryerime vurdu ..sakin sessiz mülayim bebeğim gitti yerine canavar gibi bi çocuk geldi canı saolsun ama biri bana da bütün bunlar geçicek desin ne oluuuurrrrrrrrr
Çok merak ediyorum o vururken siz napiyosuniz sakin kalabiliyormusunuz

Ay inşallah.
Gerçi benimki doğduğundan beri ergenlikte.
Öyle buhranlı bir kişilik kendisi.
Yeni huyu var, küsüyor ve kendini odaya kapatıp çığlıklarca ağlıyor.
Tamam da kapının arkasına oturuyor, kapıyı açamıyoruz eli falan alttadır ezilecek diye.
Geçen 1 saati geçti, susturamadım, babasını aradım gel artık bendeki de kafa diye.
Odaya zaten almıyor, kapı deliğinden görmeye çalışıyorum😂
Bu velet yeni 4 oldu.
Ha bir de 3 yaşında kardeşi var, onu söylemeyi unutmuşum😂😂😂
Eyvah ufaklikta dört yaşındakini örnek alacak gbi

Her çocuk zor değil.
Ama insan daha beterini görene kadar bunu anlamıyor.
Maşallah milletteki çocuksa bendeki nedir diye aylarca ağlamışlığım vardır.
Ha bir de instada görünenin arkası var, hayatlar bölümü nedir bilemiyoruz.

Bu korona sürecinde kreş etkinlikleri devam etti, öğretmen herkesi paylaşıyor çocuklar etkileşimde olsun diye.
Milletin evi çiçek, etkinlikler deseniz iç açıyor.
Benimkilerin fotoğraflarını kahkaha atıp paylaşmıyordu müdür, düzgün bir anları varsa onu çekin diyordu bana.
Halbuki bana onlar bile düzgün geliyordu ama neyse😂😂😂
Çok merak ettim ne haldeydiler ki 🤣

Diş dönemleri atak haftaları tüm duzenlerimiz bozuluyo ama asla en başa donmuyoruz. Bu ne demekti ☺
Oğlum kendi kendine uyumayı bir kere öğrendi şuan da gece uyanıyo ama kendi kendine uyuyo eğer uyuyamazsa beni çağırıyor tabi anne gel diyemiyo😁 ses tonu başarılı olamadığını anlatıyo gidip destek oluyorum asla emzirerek değil kucağıma alıyorum geri koyuyorum bazen ninni söylüyorum. Atak haftaları uyku gerileme dönemleri diş dönemleri sadece 5 gün falan en fazla düzeni bozuyo o da öyle her saat başı uyanayim falan değil . Asla eskisi gibi olmuyo ve sabah yatma kalkma saatleri belli o saatler şaşıyor . İlk günler geçince hemen düzeliyo.

Back
X