Anne olmak çok zor yada ben beceremiyorum

hakılısınız..iş yerine bazen koşarak gidiyorum inanın hafta sonu geldi diye üzülüyorum çünkü kendime vakit ayırdığım tek zaman iş yerinde oluyor bazen arkadaşlarla iş arasında iki muhabbet bir bardak çay iyi geliyor..hafta sonuda deli gibi temizlik ütü yemek işe geçiyor çünkü..bazen üzülüyorum fiyorum acaba bitek benim çocuğum mu böyle düzelmeyecek mi işe gitmek istediğim için vicdan azabı duyuyorum ama inanın ayrı kalınca ilişkilerde bir nebze daha iyi oluyor
yok yok yalnız değilsiniz hepsini bir çoğumuz yaşıyoruz.
dün akşam kendimi psikolojik olarak iyi hissetmiyordum
on dakika yalnız kalsam geçecek biliyorum ama ne mümkün
30 aydır 10 sayfa bile kitap okumadım eskiden haftada 2 kitap bitiren ben
kafamı veremiyorum ki hiç birşeye
hafta sonu da dediğiniz gibi temizlik ütü yemek.. koca 2 gün bazen kendim için yaptığım tek şey duş almak oluyor.
pazartesi işe geldiğimde üstümden tır geçmiş gibi hissediyorum.
bu günlerde geçer elbet..

Ahahahha kişisel görüşüme dislike almışım bi tane 🤣🤣🤣 sanki herkes evlenmek,birine eş ve anne olmak zorunda 🤣🤣🤣 ne ilginç 😂

Yani iki yas sendromu olabilir benim oglumda oyleydi yapma hayir olmaz kelimesini duydugu an oyuncaklarini teker teker alir aglaya aglaya yere atardi defalarca kapiyi carpardi
Bende ne yapacagimi bilemezdim o zaman oturup izlerdim sinirim bozulurdu
Ama inan geciyo bunlar
Aslinda gun icinde milyon defa bu tip seyler yaptiklari icin bize omur boyu boyle surecekmis gibi geliyor ama en fazla 1 yada iki sene surer
Tabi her seferinde konusup uyarmak gerek boyle yapmayan annelerin cocuklari omur boyu cekebiliyor

yok yok yalnız değilsiniz hepsini bir çoğumuz yaşıyoruz.
dün akşam kendimi psikolojik olarak iyi hissetmiyordum
on dakika yalnız kalsam geçecek biliyorum ama ne mümkün
30 aydır 10 sayfa bile kitap okumadım eskiden haftada 2 kitap bitiren ben
kafamı veremiyorum ki hiç birşeye
hafta sonu da dediğiniz gibi temizlik ütü yemek.. koca 2 gün bazen kendim için yaptığım tek şey duş almak oluyor.
pazartesi işe geldiğimde üstümden tır geçmiş gibi hissediyorum.
bu günlerde geçer elbet..
inanın kızım sabah kadar da uyumayan bir bebek sürekli meme istiyor ve ben sabaha kadar yine üzerimden tır geçmiş gibi kalkıyorum evde dinlenme gibi bi ihtimal sıfır çünkü..neyse çalışan annelerin bir kısmının böyle düşünmesine çok sevindim :)

17.5 aylık kızım var doğduğunda da uyumazdı hep ağlardı büyüdükçe değişecek kolaylaşacak diye ümit ettim olmadı her ay daha da zor bir çocuk haline geldi. Hala geceleri bilmem kaç kez uyanıp ağlıyor gün içinde hiçbir şekilde memnun edemiyorum yemek yemiyor sevdiği birşey nerdeyse yok kilosu düşük henüz yürümüyor neden bilmiyorum ama yürümek istemiyor son birkaç gündür büyüme dönemi mi diş mi bilmiyorum harap olduk eşimle öfke nöbetleri geçiriyor kendini yerlere atıyor bize vuruyor eşyaları atıyor hatta babasına vurmaya çalıştı gözüne vurmuş adamın. Kendime ayıracak 5 dk bile yok tuvaletin önünde bile dövülmüşcesine ağlıyor. Rahatsızım dinlenmem gerekiyor ama uzanmama izin vermiyor üstümde tepiniyor yada kafama bişeyler atıyor. Hayatım bitmiş gibi hissediyorum bir daha özgür olamıcam istediğim saatte yatamıcam deliksiz uyuyamıcam istediğim kitabı okuyamıcam müziği dinleyemicem. Sabahları aynı krizleri yaşayacağız diye kalkmak istemiyorum o hale geldim yardımcı olacak kimsem yok annemler düğün düğün gezdikleri için görüşmüyoruz onlarla. Hayırları dokunmuyor hiç. Eşim derseniz yoğun çalışıyor sessiz adam bile artık çok yoruldum demeyr başladı kızıma yetemiyoruz ruhsal olarak çöküşteyim hiç iyi hissetmiyorum

çok haklısınız,ben de kızımı destek almadan büyütüyorum. eşim çalısıyor. ben öğretmenim evdeyim şu an. ailelerimiz burda değil. cocuklar yoruyor ama bırakmayın kendinizi. cocuğunuz bir şeyleri böyle anlatmaya çalısıyor olabilir.yürüme olayı için kesinlikle cocuk fizyoterapistine götürmelisiniz. kıskardeşimin cocuğu bir yaşını geçti ne yürüme ne emekleme ne de sürünme vardı. fizik tedavi başladı sürünme ve emekleme başladı şu an.koltuğa tututnup ayağa da kalkıyor. onlar faydasını gördü bir deneyin.

cocuğunuz suyu seviyorsa bebek küvetinde oyuncaklarıyla zaman geçirebilir.benim kızım cok sever mesela. balko varsa salıncak kurun. leğen varsa içine oturtun oyuncaları yanına dökün . bu sekilde aktiviteler olabilir.

17.5 aylık kızım var doğduğunda da uyumazdı hep ağlardı büyüdükçe değişecek kolaylaşacak diye ümit ettim olmadı her ay daha da zor bir çocuk haline geldi. Hala geceleri bilmem kaç kez uyanıp ağlıyor gün içinde hiçbir şekilde memnun edemiyorum yemek yemiyor sevdiği birşey nerdeyse yok kilosu düşük henüz yürümüyor neden bilmiyorum ama yürümek istemiyor son birkaç gündür büyüme dönemi mi diş mi bilmiyorum harap olduk eşimle öfke nöbetleri geçiriyor kendini yerlere atıyor bize vuruyor eşyaları atıyor hatta babasına vurmaya çalıştı gözüne vurmuş adamın. Kendime ayıracak 5 dk bile yok tuvaletin önünde bile dövülmüşcesine ağlıyor. Rahatsızım dinlenmem gerekiyor ama uzanmama izin vermiyor üstümde tepiniyor yada kafama bişeyler atıyor. Hayatım bitmiş gibi hissediyorum bir daha özgür olamıcam istediğim saatte yatamıcam deliksiz uyuyamıcam istediğim kitabı okuyamıcam müziği dinleyemicem. Sabahları aynı krizleri yaşayacağız diye kalkmak istemiyorum o hale geldim yardımcı olacak kimsem yok annemler düğün düğün gezdikleri için görüşmüyoruz onlarla. Hayırları dokunmuyor hiç. Eşim derseniz yoğun çalışıyor sessiz adam bile artık çok yoruldum demeyr başladı kızıma yetemiyoruz ruhsal olarak çöküşteyim hiç iyi hissetmiyorum
Anneniz kızım bebekle ilgili sıkıntı yaşarsan haber ver geliriz diye bir cümle kurmadılar mi?
O yaşta düğün de neymiş kalabalık, gürültü , korona, ???ben bu yaşımda nefret ederim düğün ortamından tam olarak bu sıkıntıları annenize anlattınız mi?

18.5 aylık bir oğlum var ve son bir buçuk aydan beri geceleri sürekli ağlayarak uyanmaya başladı. 2 yaş sendromu? 16 tane diş çıktı ama belki diş? 18 ay uyku gerilemesi? Bende neden olduğuna ve ne zaman geçeceğine dair cevaplar arıyorum. O dönemlerden geçen var mı acaba? Ne kadar sürdü ne zaman geçti yada daha iyisi geçti mi?
geçmesi lazım çünkü üç ay sonra kardeşi geliyor. Ve ben ne yapacağım hiç bilmiyorum 🤷‍♀️
karanliktami yatiyor

18.5 aylık bir oğlum var ve son bir buçuk aydan beri geceleri sürekli ağlayarak uyanmaya başladı. 2 yaş sendromu? 16 tane diş çıktı ama belki diş? 18 ay uyku gerilemesi? Bende neden olduğuna ve ne zaman geçeceğine dair cevaplar arıyorum. O dönemlerden geçen var mı acaba? Ne kadar sürdü ne zaman geçti yada daha iyisi geçti mi?
geçmesi lazım çünkü üç ay sonra kardeşi geliyor. Ve ben ne yapacağım hiç bilmiyorum 🤷‍♀️
Uyku nöbeti deniyor 😑

Ben de aynılarını yaşadım ve yasamaya devam ediyorum. Kızım 26 aylık. Bu zamana kadar ne uykusuzluklar cektim, ne yemekler döktüm, ne sinir krizleri geçirdim. Daha 3 aydır uyumaya başladım. O da deliksiz değil hala. Bir kere kalkar genelde ama buna da razıyım. Yarım saatte bir kalkardı. Sütten kesince bayağı azaldı kalkmaları ama hala iştahsız. Pankek bile sevmiyor o derece. Cok severek yediği hicbir yemek yok hep zorla yediriyorum. Bir saat sürer yemesi. Meyveyi sever sadece. Simdi de 2 yas sendromu başladı. Sebepsiz ağlamaları delirtiyor beni ama gececek biliyorum. 3 yaşından sonra daha kolay olacağına inanıyorum.

Her şey olabilir ve asla bilemiyoruz:D tam deliksiz uyumaya başladı derken ertesi gece saat başı ağlayarak uyanmalar başgösteriyor.

Bizde de bu ara gece uyanması çıktı. Yanında yatmamızı istemiyor ama beni çağırıyor, gidiyorum şuuu çık diyor kapıyı gösterip. Şuradan çık git yani... Çıkıyorum uyuyor ne bu şimdi :D bazen bana bağırıyor gidiyorum yanına tük bayyyyaaa. Deli deli hareketler türk bayrağı demek için mi çağırdın:D

😂😂😂😂Ay aynı eski ben...... Biliyormusun hiç bitmeyecek sandım.... Sabırlı ol desem bin kişi demiştir.... Sen bence çok iyi bir annesin.... Bak benim fındık kurdum 10 yaşına geldi....... Benim komşular bu niye ağlıyor diye kapıma gelirdi nam salmıştık.... Tuvalete gidemedim bırakıp o nasıl feryat figan..... Hele Bi gün çarşıda bildiğin itfaiye sireni gibi 😂😂😂😂ne güzel günlerdi o zaman kabus şimdi çok komik..... Geçecek geçecek inan bana.... Ben 6 aylıkken tansiyon bilmem kaça düştü 3 gün hastanede yattım onun zırlama sorunundan..... Doktora gittim onuda götürdük bana geçecek dediler tam 2 yaşında bitti. Bu sırada o öfke nöbetleri başladı. Onlarda 3 yaşında bitti sonrası missss..... Geçecek başkada bişey demem... Bu arada benimki 2 yaşına kadar yarım saat uyuyup uyanan Bi bebekti......
3 yaşı gözden çıkarmak gerekiyor sanrım :)

Back
X