anne olmak fikri huzur edermi bir anne adayını?

dragonsmother

Drogon Rhaegal Viserion
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2016
177
94
13
37
ya bayanlar ben size birşey danışacağım... aslında bunu önce bir psikolog ile görüşmem daha mantıklı olur biliyorum ama belki benım gibi olanlar var ise fikir alışverişinde bulunuruz diye açıyorum bu konuyu
hamileyim evet ama hala kendımı anne olarak benimseyemıyorum. hatta kuzenım instagramda bir fotografıma yorum yapmıştı kahve içiyordum kızınla mı içiyorsun afiyet olsun size yazmış sinirlerim bozuldu yorumu kaldırdım kızın lafı bile bir tuhaf geliyor. bana anne diyecek olması canımı sıkıyor gibi tuhaf bir düşünceler geçiyor aklımdan sonra kendımı telkin edıyorum bir dünyaya gelsin en cok ben seveceğim diye...
bebek çocuk fikri sanki bana yaşlandığımı hissettirecek gibi o büyüdükçe ben geriye gidiyorum gibi hissediyorum sanki hayatın sonuna yaklaşıyor gibi bilemıyorum neden boyleyim eşimde de bebek heyecanı yok belkide ondan hissedemıyorum. ultrason resimlerine bakıyorum hiçbirşey ifade etmıyor sanki ...
sanırım hiçbir zaman canım kızım canım bebeğim annemm benım diye cocugunu seven annelerden olmayacağım çunku ben annesiz buyudum annemi son hatırladıgım yaş 12 idi 12 yaşıma kadar da annem tarafından çok el bebek gül bebek sevılen bir cocuk olmadım annemın benı alıp sarıp öptüğünü hatırlamıyorum sonrada üvey anne ellerinde büyüdüm zor gunler geçirdim böyle hissetmemin nedenini buna bağlıyorum....sanırım mesafeli soguk sadece bebeğin ihtiyaclarını yerine getiren bir ebeveyn olacagım bu cok acı... lohusa depresyonuna şimdiden girmiş olabılırmırım :) fikirlerinize ihtiyacım var teşekkürler

ya bayanlar ben size birşey danışacağım... aslında bunu önce bir psikolog ile görüşmem daha mantıklı olur biliyorum ama belki benım gibi olanlar var ise fikir alışverişinde bulunuruz diye açıyorum bu konuyu
hamileyim evet ama hala kendımı anne olarak benimseyemıyorum. hatta kuzenım instagramda bir fotografıma yorum yapmıştı kahve içiyordum kızınla mı içiyorsun afiyet olsun size yazmış sinirlerim bozuldu yorumu kaldırdım kızın lafı bile bir tuhaf geliyor. bana anne diyecek olması canımı sıkıyor gibi tuhaf bir düşünceler geçiyor aklımdan sonra kendımı telkin edıyorum bir dünyaya gelsin en cok ben seveceğim diye...
bebek çocuk fikri sanki bana yaşlandığımı hissettirecek gibi o büyüdükçe ben geriye gidiyorum gibi hissediyorum sanki hayatın sonuna yaklaşıyor gibi bilemıyorum neden boyleyim eşimde de bebek heyecanı yok belkide ondan hissedemıyorum. ultrason resimlerine bakıyorum hiçbirşey ifade etmıyor sanki ...
sanırım hiçbir zaman canım kızım canım bebeğim annemm benım diye cocugunu seven annelerden olmayacağım çunku ben annesiz buyudum annemi son hatırladıgım yaş 12 idi 12 yaşıma kadar da annem tarafından çok el bebek gül bebek sevılen bir cocuk olmadım annemın benı alıp sarıp öptüğünü hatırlamıyorum sonrada üvey anne ellerinde büyüdüm zor gunler geçirdim böyle hissetmemin nedenini buna bağlıyorum....sanırım mesafeli soguk sadece bebeğin ihtiyaclarını yerine getiren bir ebeveyn olacagım bu cok acı... lohusa depresyonuna şimdiden girmiş olabılırmırım :) fikirlerinize ihtiyacım var teşekkürler
Çok garip?
Korunarak mı gebe kaldınız?

hamile kalmadan önce düşünceleriniz nelerdi? eğer yine böyle ise bebeğe haksızlıke tmişsiniz. yok sonradan böyle oldu ise bi doktora filan gidin.
bebekleri severdım kuzenımın cocuklarına asıgım o izmirde oturuyor burdan begendıgım bişi olur alır kargolarım yollarım ama kendı cocuguma hissedemıyorum

Abartıyorsun hiçbirimize annelik daha hamileyken vahiy yoluyla gelmedi yazmaya gelmiştim aslında.
Ama durum daha ciddi görünüyor.
Psikologa gitmeyi düşünür musun?

Abartıyorsun hiçbirimize annelik daha hamileyken vahiy yoluyla gelmedi yazmaya gelmiştim aslında.
Ama durum daha ciddi görünüyor.
Psikologa gitmeyi düşünür musun?
evet ciddi şekilde düşünuyorum aile terapistinemi gitmeliyim diye karar aşamasındayım hangisi olur bilemıyorum işin içinden pek çıkamıyorum

bunları düşünüp durmanın bence hiç anlamı yok.
bende genel olarak öyle heyecan yaşamadım. havalara uçmadım. doğuma gidiyordum. gıdım heyecan yoktu.
ama onunla tanışınca, vakit geçirdikçe, anneliği tattıkça bazı şeyler oturuyor yerine.
demem o ki, öyle herkes heyecanlanacak diye bir kural yok. içiniz rahat olsun.
Sağlıcakla kavuşun yavrunuza.

bunları düşünüp durmanın bence hiç anlamı yok.
bende genel olarak öyle heyecan yaşamadım. havalara uçmadım. doğuma gidiyordum. gıdım heyecan yoktu.
ama onunla tanışınca, vakit geçirdikçe, anneliği tattıkça bazı şeyler oturuyor yerine.
demem o ki, öyle herkes heyecanlanacak diye bir kural yok. içiniz rahat olsun.
Sağlıcakla kavuşun yavrunuza.
sanırım bende sizin gibi tamamlayacagım bu süreci :) teşekkürler

evet ciddi şekilde düşünuyorum aile terapistinemi gitmeliyim diye karar aşamasındayım hangisi olur bilemıyorum işin içinden pek çıkamıyorum

Benim de annemle yaşadığım bazı sıkıntılar var.
1 seneyi aşkındır görmüyorum.
Zaten ağır geliyordu hamile kalmadan önce bir şekilde kendi annesinin intikamını benden aldığını keşfettim, aynısını kendi bebeğime yapmaktan korktuğum için psikologa gidiyorum.
İşe yaradı mı bilmiyorum. Daha iyiyim ama.
Yani yapı olarak bu dünyaya evlenmeye, eş olmaya, anne olmaya gelmedim. Başarılı olmak gibi hedeflerim de yok. Neyden mutluysam onu yapmayı severim sadece. Anne olmak yeri geldiğinde beni mutsuz edecek bunaltacak darqltacak farkındayım, kendimi hazırlıyorum bazı şeylere. Yaşadığım saçma şeyleri çocuğuma yaşatmaya niyetin yok.

normal goruyorum hamilelikte bu duygulari..dogduktan sonra emzirdikce kucagina aldikca sana ihtiyaci oldugunu hissettikce bak nasil hayatinin bastaci olacak..mutfakta is yapiyorum babasi yaninda bazen ciglik atiyor agliyor babasi bile olsa aninda hizla odaya kosuyorum noldu diye anneli iste.

İstisnalar olabilir ama genellikle annelik, kendi annemizden öğrenilen bir şeydir. Bir rehber öğretmeni arkadaşım ''annelik, asla içgüdüsel değil, sosyal bir öğrenme süreci'' demişti. Ben de katılıyorum.En azından büyük bir yüzdesi bu şekilde bu olayın. Size iyi örnek teşkil edebilecek hiç kimse olmamış ne yazık ki. Bunu dert etmeniz bile bir farkındalıktır. İyi bir psikologdan yardım alarak, üstesinden gelebilirsiniz.
Bu arada konu bebekleri mi kapsıyor sadece? Mesela ben de bebeklerden çok , çocukları severim. Büyümüş, annesine eşlik eden çocuklar beni daha çok mutlu eder, heyecanlandırır ama bebekler pek heyecanladırmaz.

çok şaşırdım yazdıklarınıza kadınların büyük bir çoğunlugu daha hamile kalmadan bebeği için hayal kurup mutlu olur.. kesinlikle bir yardım almalısınız bana da çok normal gelmedi

plansız bir gebelik oldugu için böyle hissediyorsunuz sanırım ama yinede bi doktorla görüşmekte fayda var.
Allah yardımcınız olsun.

yasanilanlar, yasanilacaklarin teminatidir.
son derece dogal bir surec geciriyorsunuz.
ilk hamileligim cok sikintiliydi. ikinci hamileligimi dejavu hissiyle her gun sureci red ederek gecirdim; ta ki esimle doguma girinceye dek.
kendinizi suclamadan, yaralarinizi bilerek bugunleri gecirirseniz ve kosullariniz da musaitse uzman destek alirsaniz doguma kalmadan yahut kalicilasmadan bu hisler cozume ulasirsiniz.
dragonsmother dragonsmother

belki çocuk istemiyorsundur, herkes çocuk yapacak her kadın çocuk isteyecek büyütecek diye bir kaide yok, benim bazı akrabalarım çocuksuz yapmadılar yaşlandılar gayette mutlular hayatlarından, eğer o çocuğa kötü davranacaksan keşke yapmasaydın diyesim geliyor şuanda

Ben sizi çok iyi anlıyorum. Çocukluğunu, gencligini yaşayamamis biri olarak kadın olmayı asla kabullemiyorum. Ben de tıpkı bu düşünceler içerisinde kazayla hamile kaldım.
Evliliğe bile hep bu bakış açısıyla baktığım için çok soğuk ve isteksizdim, ama evlendim. O da ayrı bi muamma.
Her neyse.. Hamileyken ilk 4, 5 ay hiç bisey hissetmedim, hatta hep kesin düşer diye geçti içimden.
Ama hareket etmeye başlayınca kabullendim.
Doğduğun da heyecanlandım.
Şimdi 9 aylık, bi gün ya ona bisey olursa diye düşünürken bile gözlerim doluyor.
Hala erken anne olduğumu düşünsem bile onsuzluğu düşünemiyorum.

Back
X