anne olmak fikri huzur edermi bir anne adayını?

Bence yaşadiklarinizdan dolayi sizin daha çok bebeğinize bağli olmaniz gerekiyor...ben kucağima almak için sabirsizlaniyorum o sağ salim kucağimda olsun da ben yaşlanayim sorun değil çok güzel onu hissetmek şu an içimden çikarip yiyesim var..

Bendede ilk 4 ayda oldu.ama ayrıntılı ultrasonda esnerken eli başında gördüğümde sanki yıllardır onu bekliyormuşum gibi hissettim.benimde nasip olursa bir kızım olacak.zaman zaman sizinki gibi düşüncelere kapılıyorum aslında ama o büyüdükçe ve bana yaklaştıkça anneliği yavaş yavaş benimsiyorum.çoğu kadın anne olmak için yaratılır.bazılarıda aile olmanın getirdiği zorunluluk gibi görür çocuk olayını.sakın kendinize kızmayın ve bu düşüncelerin normal olduğunu kendinize söyleyin.ki gayet normal.bazı insanlarda bazı duygular geç oluşabilir....

Anneliği öyle hemen hissedemiyosun. Değil içindeyken, doğumdan sonra bile öyle. Yavaş yavaş oluyor emek verdikçe seviyorsun. Doğurup çöpe Atan var, ama bakıp büyütüp sokağa Atan yok ? Neden, çünkü emek verdiğin şeyi seversin
Öyle birden duygusal bağ bekleme. Hatta o doğum sonrası ruh halinle neden ben anne oldum, ben bu yükle Nasıl yaşarım ne kadar şanssız bir çocuk benim gibi annesi var gibi şeyler düşünebilirsin. Bunlar normal. Ama hem kendini rahatlaymak hem de annelik serüvenine daha iyi hazırlanmak, en azından seni neyin beklediğini anlaman çok önemli.
Ben 9 ay gün saydım kıyafetleri odası şampuanı herşeyini özenle aldım çoraplarını eldivenlerini ütüledim. Ama kucağıma verdikleri an dondum kaldım
Hadi annesi emzir bebişi dediler .ben hiç o kısmı düşünmemiştim sanki. Sonra sarılık, sonra gece gündüz ağlayan kolik bir Bebek. Bir ara fena bir depresyona girmiştim yaklaşık 2 ay
Şimdi 6 aylık bebeğim sorsan canımın içinde bir can. Ne onsuz bir hayatı düşünebiliyorum ne birinin ona zarar verebilme ihtimalini. Dün akşam tırnaklarını keserken acıttım birini yanlışlıkla içim Nasıl acıdı bilsen..

Bendede ilk 4 ayda oldu.ama ayrıntılı ultrasonda esnerken eli başında gördüğümde sanki yıllardır onu bekliyormuşum gibi hissettim.benimde nasip olursa bir kızım olacak.zaman zaman sizinki gibi düşüncelere kapılıyorum aslında ama o büyüdükçe ve bana yaklaştıkça anneliği yavaş yavaş benimsiyorum.çoğu kadın anne olmak için yaratılır.bazılarıda aile olmanın getirdiği zorunluluk gibi görür çocuk olayını.sakın kendinize kızmayın ve bu düşüncelerin normal olduğunu kendinize söyleyin.ki gayet normal.bazı insanlarda bazı duygular geç oluşabilir....
ne kadar güzel yazmıssınız sizin kıznınızın bence cok mukemmel ve pozitif bir annesi var çok şanslı :) teşekkür edıyorum guzel yorumunuz için sevgiler...

Anneliği öyle hemen hissedemiyosun. Değil içindeyken, doğumdan sonra bile öyle. Yavaş yavaş oluyor emek verdikçe seviyorsun. Doğurup çöpe Atan var, ama bakıp büyütüp sokağa Atan yok ? Neden, çünkü emek verdiğin şeyi seversin
Öyle birden duygusal bağ bekleme. Hatta o doğum sonrası ruh halinle neden ben anne oldum, ben bu yükle Nasıl yaşarım ne kadar şanssız bir çocuk benim gibi annesi var gibi şeyler düşünebilirsin. Bunlar normal. Ama hem kendini rahatlaymak hem de annelik serüvenine daha iyi hazırlanmak, en azından seni neyin beklediğini anlaman çok önemli.
Ben 9 ay gün saydım kıyafetleri odası şampuanı herşeyini özenle aldım çoraplarını eldivenlerini ütüledim. Ama kucağıma verdikleri an dondum kaldım
Hadi annesi emzir bebişi dediler .ben hiç o kısmı düşünmemiştim sanki. Sonra sarılık, sonra gece gündüz ağlayan kolik bir Bebek. Bir ara fena bir depresyona girmiştim yaklaşık 2 ay
Şimdi 6 aylık bebeğim sorsan canımın içinde bir can. Ne onsuz bir hayatı düşünebiliyorum ne birinin ona zarar verebilme ihtimalini. Dün akşam tırnaklarını keserken acıttım birini yanlışlıkla içim Nasıl acıdı bilsen..
çok guzel yazmıssınız dikkate alacagım tum sözlerinizi hafızama yer edıyorum umarm dedıgınız gibi olacaktır bu guzel yorumları okudukça kendımı bıraz daha iyi hıssedıyorum cok tesekkur ederım size mutlu aksamlar♥

Ben sizi çok iyi anlıyorum. Çocukluğunu, gencligini yaşayamamis biri olarak kadın olmayı asla kabullemiyorum. Ben de tıpkı bu düşünceler içerisinde kazayla hamile kaldım.
Evliliğe bile hep bu bakış açısıyla baktığım için çok soğuk ve isteksizdim, ama evlendim. O da ayrı bi muamma.
Her neyse.. Hamileyken ilk 4, 5 ay hiç bisey hissetmedim, hatta hep kesin düşer diye geçti içimden.
Ama hareket etmeye başlayınca kabullendim.
Doğduğun da heyecanlandım.
Şimdi 9 aylık, bi gün ya ona bisey olursa diye düşünürken bile gözlerim doluyor.
Hala erken anne olduğumu düşünsem bile onsuzluğu düşünemiyorum.
hayatta yasamıslıklarımız benzer sayılır hepimizin hayatından neler geçti kimbılır ama basarabılmek onemlı yasananların aksıne sızde bunu basarmıssınız ne mutlu ki umuyorum bende sizin gibi olabılırım sevgiler♥

Anladigim kadariyla hayatınızda hic saglikli bir anne figürü olmamis bu yuzden de yetersiz olacaginizi dusunup kendinizi sıkıyorsunuz bu dusunceleriniz nedeniyle de annelik fikrinden soguyorsunuz. Bence bebeginiz dogdugu anda kendi hayatinizdaki tum eksiklikleri onunla gidereceksiniz.

Hamilelik çok zor bi süreç.. kafa karışıklığı olabilir.. geçmiş tecrubeleriniz aklınızda.. Kendinize haksızlık etmeyin.. inş çok iyi bir anne olacağım elimden geleni yapacağım diyin ve sağlıkla kucaginiza alın inş. Kimse mükemmel değil mükemmel anne diye de birsey yok.. hersey yaşayarak ogreniliyor.. daha yolun basindasiniz

allah inşallah sağlıklı sıhhatli tez zamanda size de bir evlat verır canım
Kusura banka canım biraz sert bir üslupla yazdım. Zor bir süreçten geçiyorum da. Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin. Onun süt nikah konusunu hayal et kabul yaptırdığını havlulara sardığını hayal et çok seveceksin bebeğini. Çok iyi bir anne olacaksın.

Canim. Annelik aslında çok zor bir süreç bence bir de sizinki planlanmamis sanırım. Eğer bir psikologtan yardım alırsan çok iyi gelecek sana eminim.

Back
X