• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olmak ne demek?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
bir anne nasil olmalidir?annelerin bedduasi gercekten tutarmi?

anne gecmisde yaptigi hatalarin bedelini cocuklarindan cikarmalimidir???
anneler cocuklar arasinda ayrim yaparlarmi??
bir evlat olarak psikolojisi bozuk bir anneye nasil davranilmalidir???

anne olmak çok şey demek..bi kere karşılıksız sevgiyi öğrenmek demek..daha elma çekirdeği kadarken kaybettiği yavrusuna ağlamak demek.9ay boyunca onca zahmeti çekip onun kokusunu duyunca herşeyi unutmak demek.bir şişe yağı halıya boşaltıp ortalığı talan ettiğinde çıldırmamak demek..1 tabak kuarabiye ile kardeş kavgalarını sona erdirmek demek..evladı 35 yaşınada gelse de onu 3 yaşında görmek demek..
anne olmak zor zanaat...son bi söz anne olmadan anneler anlanmıyormuş.(tecrübeyle sabittir.)

Tam 14 ay önce anne oldum....

Anneliği her geçen gün daha iyi kavrayabiliyorum....

Ama annemin değerini, bizim için yaptıklarını şimdi daha iyi anlayabiliyorum....

Sorularına gelince canım hepsi de olumsuz yönde.... Kendini bilen bir anne bunları asla yapmaz hele ki beddua kısmını asla ve asla....

Yapan varsa bile son cümlende ki psikolojisi bozuk kısmına katılıyorum... Bu tarz bir sıkınıtısı ve rahatsızlığı olabilir ancak bir annenin bu olumsuzlukları yapması için...

Çözüm mü sabır,destek, anlayış en önemlisi de iletişim bence ailevi destekler bunlar, diğer taraftanda uzman kişilerden alınacak yardımlar....

Sorun ne olursa olsun o bir annedir sonuçta....

Ahh ahh! Vaktinde anacığım "anne olda seni de görürüm" demişti.... Bu cümle hem aklımda hem kulağımda....

Bir anne nasıl olmalı diye sormuşsun öncelikle şuna deyinmek isterim bir anne,bir eş,bir arkadaş,bir ev hanımı yada çalışıyor,bir aşçı,bir temizlikçi,bir emektar,bir çocuk onunda annesi var,bir aşık,bir çılgın.......... uzar gider.Karşımızdaki sadece anne değil en kutsal görevi ANNELİK olan bir insan sanırım burada anlamışsınızdır beni..
İşte bu noktada bir anne nasıl olmalı dersen yukarıda yazdığım bir sürü duygudan evladı için vazgeçebilmeli derim:)Hayatta elde edebileceğim engüzel şey oğlumdu ve onun için birçok şeyden feragat edebilirim bundada zerre içim acımaz..Yeterki oğluşum iyi olsun..Annelerin bedduası asla tutmaz başta süt keser derler eskilerin sözüdür..

Kimse yaptığı hataları çocuklarına mal edemez heleki dediğim gibi bir anneyse .Daha titiz davranır vebali neyse tamamen kendi çekmek ister suçu herneyse...
Çocuklar arası ayırım yapanları görüyorum.Ama annem hiç birimizi ayırmıyor inanın abime ablama ne yapsa aynısını banada yapar .Buyüzden ayırmaması taraftarıyım zira ayırdığını görsem çok üzülürüm .Bende annemin kızıyım bir bebeğim daha olsun oda canımdır ikiside canımdır..Ölürüm ben onlaraaaa:1hug:

Bir evlat olarak psikolojisi bozuk bir annem olsa yardım eder dertlerini dinler onu bir psikiyatriste götürmeyi öneririmdim.İstemiyorsa ne yapmak istediğini anlamaya çalışır ona göre yol alırdım.Zaman zaman insanlar, anneler çok yoruluyor dinlendirmek gerekki sağlıklı ebeveyn olabilsinler..
Hiç kimse muhteşem değildir.Vardır canını sıkan bir durum yoksa 9 ay karnında taşıdığı,gözünün içine içine baktığı,misler gibi kokladığı,acısını taaa içinde hissettiği yavrusunu neden üzsünki??Kaldıki yavrularımızın tek gözyaşı içimize akarken!
Kısacası anneniniz sizi üzüyorsa yanlış yapıyor şuan ama en büyük yardımcısı yine sizsiniz.. Sevginiz

hepinize yazdiklariniz icin tek tek tesekkurlerimi iletiyorum.
tabiki anne olmadan anneligi anliyamiyacaigim bende.
oz annelerde ayrimcilik yapabilir mi?en cok da buna cevap ariyorum ben.
annelerimize onu kiracak bir soz soylemissek bunun agirligini yukunu ilerde kendi evlatlarimizdan gorecekmiyiz.
anneler herzaman haklimidir gercektende.

Anneler ayırdım yapmaz canım... Bunu öz anne de değil üvey anne de gördüm biliyorum...

Herkesin yaşamı kendinedir, tabi ki anne ve babanın duasını almak bedduasını almaktan daha hayırlıdır....

Haklılık konusuna gelince bu zaman, olay hatta yere göre bile değişebilir....

annelerimize onu kiracak bir soz soylemissek bunun agirligini yukunu ilerde kendi evlatlarimizdan gorecekmiyiz.

Anne olmadan anneliği anlamak çok zor. Öz anneler ayrımcılık yapmaz, yapamazlar.
Ben ilk çocuğumdan sonra; yeni bir bebeği onun kadxar sevemeyeceğimi, her ne
olursa olsun arada fark olacağını düşündüm hep. Anneme sordum, nasıl eşit olur,
illa biri ağır basar, ikisini nasıl aynı sever insan. Hiç unutmam annem bana; iki değil
dört olsun yine aynı olur, inasanın kalbine o kadar çok sevgi sığıyor ki demişti.
Evet ne kadar haklı olduğunu sonra anladım. Seviliyor, hemde aynı coşkuyla,
belki şekil olarak farklı; oğluma baktığımda ilk gözağrım, gurbette canyoldaşım
oldu diyorum ona verdiğim emeklerimin karşılığını görüyorum sanki. Kızıma
bakıyorum evimizin küçüğü, hep gözümde küçücük, sanki hiç büyümeyecek
onu da ayrı seviyorum. İkisinin de yeri ayrı ayrı, ama sevgileri aynı. Anneler
haklımıdır? demişsiniz. Evet hemen her zaman haklıdır. Belki biz onların
haklılıklarını geç anlarız ama onlar haklıdır bence.Annelerimize yaptıklarımızı
ne kadar evlatlarımızda görürüz onu bilemem, ama annelerimizin değerini
anne olduktan sonra daha iyi anladığımıza eminim.a.s

Hayir.......Anneler herzaman haklidir diye birsey yok..:delphin:
Anne olmak hatasiz olmak demek degildir hatta Annelik en cok hata yapabilincek sürekli acaba dogrumu yapiyorum dedirten bir sifatdir...:delphin:

Anne ayirim yapmaz tüm evladlarina yetecek kadar sevgisi vardir icinde...he birine daha cok sevgi ve ilgi gösteriyorsa o an su evladimin daha cok ihtiyaci var düsündügündendir..

Her ne olursa olsun annenizle konusurken dikkat etmeninizi öneririm...hakli olup olmaniz önemli degil...inanin ilerde cok vicdan azabi cekersiniz...Onlara off bile demeyin diye buyrulmustur bize...a.s

Bir anne kiziyorsa...bagiriyorsa...hatta bir tokat bile atiyorsa yinede evladinin iyligi icin yapiyordur...:delphin:

anne olmak demek, 'bıktım bu hayattan,ölsem de kurtulsam'diye şımarıkçasına isyan etmek yerine,'allah'ım yavrumu bana,beni de yavruma bağışla,bizi sonsuza dek ayırma'diye her gün her gece yalvarmak demek..nice acılar vız gelirken,evladının kılına zarar geldiğinde kalbinin duracağını hissetmek demek..o küçücük bedenle yeniden doğmak demek...
anne, kesinlikle evlat ayırımı yapamaz düşüncesindeydim..taa ki eşimin annesini tanıyana dek..
geçmişte yapılan hataların bedelini çocuklar ödememeldir asla..herkes kendi hatalarından sorumludur..bir masuma bedel ödetmeye çalışacak annenin akli dengesi yerinde değildir bence..

"""Yüreği dünyalara sığmayan bir anneyim ben..Hep derdim ki kendime:Evrende bana anne diyebilecek bütün çocuklara annelik yapabilecek kadar büyük bir kalbim var benim ..Kanatları Anka kuşundan da büyük bir efsane; sarıp sarmalayacak sevgisiz küçücük bedenlerini….Oysaki ne büyük lafmış annelik..
Şimdi şu söylediğime nasıl inanırım artık ben de bir anneyim..Hep annecilik oynamaya benzemezmiş meğer ..Birgün anne olmadan bilinmez gerçek kıymeti derler ya aynen öyleymiş...Dünyadaki bütün kötülükler bana gelsin de yavruma değmesin demekmiş anladım.Geceleri uykumu bölen hismiş acaba yorganını açıp üşümüş müdür yavrum..Hayatı olabildiğine sırtlanmakmış tüm ağırlığıyla omuzlarımda..Kah ana kah baba olabilmekmiş ağladığında..Yanaklarındaki gözyaşına dokunmakmış ellerimle ,o küçücük kalbine dokunurcasına gülüşümle..Saatler bir su misali akarken yanında,yokluğunu saniyelerle asırlaştırmakmış meğer..Ben bir anneyim ..Ömrünü yavrusuna adamış kocaman dağlar kadar güçlü ;‘’arkanda hep ben varım yavrum, korkma karanlıklardan ‘der gibi yürümekmiş yorulmadan..Bir avuç papatya yaprağı taze kır kokularında bulmakmış sevgiyi ..Bir sonbahar esintisinin sarı savruluşlarında söylemekmiş o sevdiği ninniyi…Kimi zaman fısıldamakmış ‘affet beni anneciğim bilmeden üzdüysem seni’.Bir akasya dikmekmiş mezarına birkaç damla yaşla ıslattığın toprağına..Geç olmadan ,keşkeler olmadan ,kırgınlıklar ve gözyaşları olmadan ,doyasıya anneciğim iyiki varsın demekmiş ...Canından bir parça bölüp verdin var etmek için beni..Saçlarını süpürge edip koruyup kolladığın için beni..Uykusuz gecelerinde ,benim yüzümden aç kaldığın günlerinde ,avaz avaz ağladığım o bebeklik günlerimde söyleyemedim ama hep bildim değerini diyebilmekmiş....Kelimelere hükmedip bakışları büyütmekmiş gözlerinde..’Annem’ deyip sarılmakmış’ yavrum’ sıcaklığında .Nasılsa hergün sevmiyor muyum annemi lafıyla geçiştirmemekmiş ..
Anneciğim seni çok seviyorum derken neden ağladığını anlayabilmekmiş meğer..Cevaplarını aradığım bütün soruları silmekmiş gözyaşlarımla..Özlemekmiş çocukluğumu..Özlemekmiş annemin yemeklerini..Meğer ne büyük bir şeymiş annelik.."""

çok sevdiğim bu yazıyla anne olmak ne demek??sorunuza cevap vermek istedim...
anne çocuğuna değil,hiç kimseye beddua etmemeli bence...
beddua, edeni bulur derler...annenin bedduası tutar mı, tutmaz mı bilmiyorum ama
hiçbir anne,evladı için gönülden,isteyerek kötü söz söylemez...
kendi canından,kanından olan yavrularını nasıl ayırt eder,
anne yüreğinde hepsi eşittir inanın..
psikolojisi bozuk bir anneye,bir evlat olarak
yapabileceğiniz tek şey,ona sevginizi göstermek,
yanında olduğunuz,ilgilendiğinizi hissettirmek,
destek olmak...
zaten bunlar olduktan sonra eminim ilaç takviyesiyle anneniz iyileşecektir...
ama lütfen hiçbir anne kötü değildir...ve
evladı için kesinlikle ve kesinlikle kötü düşünmez...
sevgide sınırı yoktur...
""anne olunca anlarsın.."" derler ya...
işte anne olunca daha iyi anlarsınız...
sevgiler...

anneliği 3 ay tattım bebeğimin kalbi durdu ve aldılar.ha anneliği tadamadım o ayrı.kürtajdan sonra 4,5 ay geçti ama hala ağlıyorum ilk günki gibi.o ilkti.şuan tekrar deniyoruz,ama on tane de olsa o ilkin yerini kimse tutamayacak.
annelik demek fedakarlık ,sevgi her şey demek.ama anneler de ayrım yapar,anneler de hata yapar,anneler de bazen hiç yakıştıramadığınız hiç ummadığınız şeyler yapar.acı olan da budur işte.içine atarsn,tutarsın,susarsın,susturursun,bastırırsın.....

önemli olan onu kabul edip tekrar bağrına basmak mıdır ,yoksa bana ne beni düşünmeyeni ben hiç düşünmem demek midir? hayattaki en büyük yıkım en büyük acı en büyük utançtır.konuyla alakasız oldu ama yazmak istedim ben de ....

annelerin bedduasi tutmazmis süt bozarmis ama babanin ki tutarmis diye biliyorum ben...
buralarda öyle diyorlar... kocakari sözümü onu bilmiyorum tabi...
ama olsun her ne olursa olsun beddua etmemeye gayret gösterlim...
döner dolasir üc kati bizi bulur... Allah korusun...

hayir bence bir anne yaptigi hatalarin bedelini kendisi ödeyecektir...
cocuklarinin onun gecmisinden bir sorumlulugu ve sucu yoktur...
bir anne gecmisinde yada geleceginde hangi hatayi islesede bunun bedelini cocuklarin ödemesini dogru bulmam ben...

bence ne yazik ki cocuklar arasinda ayrim yapiliyor...
ister istemez olan bir durum olabilir belkide...
hani derler ya 5 parmaktan birini kes hepsi acir...
yada buna benze bir söz...
ama söyle bir sey var ki bas parmak vazgecilmezdir...
o olmadan hic bir sey olmaz...
anneler yada babalar ister istemez evlatlarindan birine daha cok önem veriyorlar...
en azindan ben öyle saniyorum...
kendi cevremden gördüklerim bana bu hissi veriyor...

psikolojisi bozuk olan bir anneye karsi daha duyarli olmak zorundadir evlat...
ama bu evladin omuzlarinda daha büyük bir yük vardir...
o yüzden onunda zaman zaman bu yük altinda ezilmesi normaldir...
yine kendi cevremden gördüklerime nazaran diyebilirim ki...
Allah bir türlü sabrini veriyor...
kimi zaman büyük sorunlar cikabiliyor...
ama genel olarak anneye verilmesi gereken önemin ve dikkatin farkindadirlar...

Rabbim yar ve yardimcimiz olsun...
Anne olmak kolay degildir sanirim...

a.s.

Back
X