Anne olmak...

Lorentz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2014
2.058
3.442
83
Bu konuyu açma sebebim aslında kendimin normal olup olmadığımi sorgulamak.

Annelik çok hassas bir konu çünkü. Kendimi yeterince analiz edemiyorum.

8 yildir evliyim son 5 senemi de anne olmak için mücadele etmekle geçirdim. 32 yaşındayım. 5 kez tüp bebek yaptırdım. 3 tanesi kimyasal oldu, biri hiç tutmadı. Diğerinde de bebeğimi 30 haftalık doğum yapıp , 10 günlükken kaybettim.

Olumsuzluklara odaklanmak istemiyorum asla. Çok zor günler geçirdim. Bebeğimi doğurmak için hayatımı tehlikeye attım ama nasip böyleymiş.

Şimdi önümüzdeki ay yeni bir tedaviye başlıyorum.

3 gün önce bir rüya gördüm. Rüyamda yasli bir kadın elime 3 tane iri eksi elma bıraktı. Bir tanesi ikizdi elmalarin. Yani yapışık iki elmaydı. Eşime soruyorum hangisini ekeyim toprağa diye, esim de tekli olan ve en iri olan elmayı seçiyor. Toprak çok verimli ve yumuşaktı. Ellerimle tirnaklarimla kazdım topragi içinden su çıktı. Baya bir derin çukur kazdım. Elmayı yerleştirip üzerini kapatıp bastırdım. Burdan elma ağacı çıkacak dedim. rüyamın içinde uyandım ve tabirine baktım. Elma evlat sahibi olmak demektir diye yorumunu okudum. Sonra gerçekten uyandım , o kadar etkisinde kaldım ki direk internetten youtubeden yoruma baktım. Diyor ki, sağlıklı beslenmeyle şifa bulacaksınız ve evlat sahibi olacaksınız.

Benim için olay bundan sonra başlıyor. 3 gündür salya sümük ağlıyorum. Reklamlarda anne bebek görsem ağlıyorum , televizyonda yavru ayı görsem hıçkıra hıçkıra ağlıyorum , ya da bir engelli görsem sürekli ağlıyorum. Hatta abartmıyorum insagramda hatçe anne keçisinin "çikileta" nin burnunu ısırdı ona bile ağladım. Sürekli ağlıyorum arkadaşlar. Daha hamile bile değilim bu ne hormon patlaması.

Acaba kaybettiğim kızımın acısını atlatamadim mi ? Ya da bu duygular normal mi ? Kendimi nasıl değerlendireceğim bilmiyorum.

Ruyaniz hayra cikar insallah. Cok zor zamanlariniz olmus,zaten cok genc yasta bir evlilik,uzerine kayiplar. Zor. İnsallah umdugunuz gibi bir surecle evlat sahibi olursunuz saglikla. Aglamaniz cok normal su kosullarda. Yerinizde kim olsa bu duygusal travmaya karsi koyamazdi

Canım öncelikle psikolojik olarak rahatlamanın sana çok faydası olacaktır imkanın varsa tatile çıkın eşinle baş başa çocuk düşüncesini bir kaç günlüğüne unutun keyfini çıkarın her dakikanın.

Tedavi için tamamen şarj olarak girin bu yola Allah yardımcınız olsun. İnşaAllah sağ salim size vatana hayırlı evlatlar nasip etsin Rabbim.

5 tüp bebek
3 kimyasal
1 vefat

yaşadıklarınız çok ağır şeyler. hormon patlaması da bu halleriniz de gayet normal bence. ama tavsiyem bu ruyalara vs anlam yüklemeyin.

aslında anlam yukledigimi pek söyleyemem. Bu rüyayı görmeme iten bütün sebepleri zihnimde netlestirdin aslında. 1 ay önce bahçeden erik toplamıştım, orda yapışık çok fazla erik vardı. 2 hafta önce de yedigim elmaların çöplerini toprağa gommustum belki tutar diye. Bu iki olaya bağlıyorum gördüğüm rüyayı. Ama etkilendim açıkçası ya da etkilenmek istedim bilmiyorum. İnsan bazen tutunacak dal arıyor.

Canım öncelikle psikolojik olarak rahatlamanın sana çok faydası olacaktır imkanın varsa tatile çıkın eşinle baş başa çocuk düşüncesini bir kaç günlüğüne unutun keyfini çıkarın her dakikanın.

Tedavi için tamamen şarj olarak girin bu yola Allah yardımcınız olsun. İnşaAllah sağ salim size vatana hayırlı evlatlar nasip etsin Rabbim.

amin inşallah. Hamilenin duası kabul olur derler, içinden geçirdiysen benim için Allah kabul etsin duani

Lorentcim hamile olduğunu duyduğumda sen kadar bende sevinmiştim sizin adınıza. Şimdide emin ol acına ortak oldum. Rabbim sana güç versin geçecek inşallah bu acı günlerin.

yanlış anlama ama biraz ara mı verseniz acaba bebek işine . Çok ağır şeyler yaşamışın , ama sen çok güçlü bir kadınsın...

Normalde çok mantıklı düşünen, bilimsel açıklamalardan şaşmayan bir insanım ama size sağlıklı beslenin madem diyesim geldi. Sağlıklı beslenmekten bir zarar çıkmaz zaten. Bebek için uğraşın demiyorum, dinlenmeye ihtiyacınız var. Hiç belli olmaz, belki kendiliğinden olur. Bence fiziksel ve ruhsal sağlığınıza ve her koşulda mutlu olmaya odaklanın.

Rüyanız hayra çıksın
Özleminiz inşallah bu tedaviyle son bulur
Yaşadıklarınız hiç kolay değil herşey normal

Lorentcim hamile olduğunu duyduğumda sen kadar bende sevinmiştim sizin adınıza. Şimdide emin ol acına ortak oldum. Rabbim sana güç versin geçecek inşallah bu acı günlerin.

yanlış anlama ama biraz ara mı verseniz acaba bebek işine . Çok ağır şeyler yaşamışın , ama sen çok güçlü bir kadınsın...

son düşüğün üzerinden 3 ay geçti. Kimyasal gebelik olduğu için doktor beklemene gerek yok dedi. Bilmiyorum ya beklemek istemiyorum. Artik kollarımi açtığımda "anne " diye kucagima kosan bir çocuğum olsun istiyorum. Hayat o kadar boş ve anlamsız geliyor ki son zamanlarda bana. Bu boşluk beni çok bunaltıyor.

Normalde çok mantıklı düşünen, bilimsel açıklamalardan şaşmayan bir insanım ama size sağlıklı beslenin madem diyesim geldi. Sağlıklı beslenmekten bir zarar çıkmaz zaten. Bebek için uğraşın demiyorum, dinlenmeye ihtiyacınız var. Hiç belli olmaz, belki kendiliğinden olur. Bence fiziksel ve ruhsal sağlığınıza ve her koşulda mutlu olmaya odaklanın.

zaten beslenme benim anne olmam için çok önemli. Yediğim şeyler hamileliğimde bana zarar verebilir. İyi bir diyetisyen arıyorum o yüzden.

Yaşadıklarınız gerçekten çok zor şeyler...
Hemde bu denli anne olmayı isteyen biri için...

Kafanızda sürekli annelikle,çocuk sahibi olmakla ilgili şeyler geçiriyorsunuz,rüyalarınıza bile yansımış...

Vefat eden bebeğiniz içinde çok üzüldüm...

Umarım Allah size,
sağlıklı,hayırlı evlatlar nasip eder...

Kafanızda sürekli annelikle,çocuk sahibi olmakla ilgili şeyler geçiriyorsunuz,rüyalarınıza bile yansımış...

Umarım Allah size,

Umarım Allah size,

amin tesekkur ederim inşallah nasip olur

zaten beslenme benim anne olmam için çok önemli. Yediğim şeyler hamileliğimde bana zarar verebilir. İyi bir diyetisyen arıyorum o yüzden.

Ben bir de organik beslenmenizi, organik ve serbest gezen tavuk yumurtası yemenizi, organik arı sütü, Ubiquinol çeşit CoQ10, Omega 3 ve doktorunuz uygun görürse çinko kullanmanızı tavsiye ederim. Bir de negatif duygulardan (korku, üzüntü, stres vs) arınmanız, gerekirse meditasyon vs yapmanız, her gün eğlenceli birşeyler yapıp gülüp eğlenmeniz, egzoz dumanı olmayan bir yerlerde yürüyüş yapmanız faydalı olur. En kötü ihtimalle daha sağlıklı olursunuz.

Öncelikle Allah bu intihaninda yar ve yardimcin olsun.insallah en kisa zamanda bir evlat nasip etsin.bende uc senedir anne olmak icin can atiyorum ama malesef iki kimyalsal gebelik yasadiktan sonra doktorum miyom ameliyati olmam gerektigini söyledi bu ayin 22 sinde ön kontroll icin hastahaneye gidip ameliyat icin randevu alacam.kisa suren hamileliklerimin acilari uzun sürdü uc yilldir her ay husrana ugramaktan yoruldum bir bebek arabasini gördügümde aglamaktan yoruldum Allahim kimsenin kucagini bos birakmasin :(

inşallah en kısa zamanda hayırlı, sağlıklı evlatlarınız olur, Allah isteyen herkese nasip etsin.:dua:

Kıyamam size,çok zor şeyler yaşamışsınız,yarın da anneler günü,reklamlar da bile bu var,insan ister,istemez etkileniyor..Rabbim gönlünüze göre,hayırlı,sağlıklı bir evlat yada evlatlar nasip etsin.

banada ruyamda elma vermislerdi tedaviye baslamadan 1 hafta once simdi bir kizim var insallah sizinkide guzel sonuclanir moralinizi yuksek tutun stres en buyuk dusmaniniz allah yardimciniz olsun insallah

Back
X