• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anne olmak...

ben çocuk düşünmüyordum aslında e hamile kalınca haliyle önce çok üzüldüm erken diye,daha yapmak istediklerim var diye

ama hiç düşündüğüm gibi olmadı bebişimizle gezdik de,tatillere de gittik,yemeklere sinemaya da
tek başıma bile aldım oğlumu her yere gittim istediklerimi yaptım

yani çocuk o kadar da mani olmuyor sosyal hayatına insanın
şimdi iyi ki de doğurmuşum diyorum
4 olmak üzere oğlum şükürler olsun onu bana verene
Allah isteyen herkese tattırsın

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Çok güzel söylemişsin.Allah ağzınızın tadını bozmasın.
Zamanında çocuk sahibi olmak gerekiyor.Maalesef şimdiki bebelerin anne babaları hep yaşlı :(

29,5 yaşında evlendim. Bu yaz 31 olacağım ama ben hala kafamdaki soru işaretleri ile boğuşuyorum. Bir arkadaşım diyor ki "zamanının geldiğini hissetsen asla kafanda bir soru işareti olmaz" Daha evliliği, evin işlerini tamamen düzene oturtmuş hissetmiyorum. Hala yarının yemeğini akşamdan yapıp dolaba koymuyorum, en can alıcı noktası ise hala gezmek görmek istediğim yerler var. Çocuk demek artık dışardan sipariş verip o akşamı geçiştirememen demek. Evindeki toz için amaaan sonra alırım diyememen demek ve de kesinlikle bütün bütçeni kapsayan bir bakım demek. Ama yaş da geçiyor. Yani seni anlıyorum. Bir başka arkadaşımın dediğini söyleyeyim ben sana "eşinle başbaşa bir şeyler yapmaya doyduysan yap" çünkü sonrasında başbaşa bir akşam yemeğine çıktığında en son ne zaman çıktığını hatırlamayacak bir noktada olabiliyorsun.

sana katılıyorum gezmek görmek istediğim katılmak istediğim turlar var başbaşa o kadar güzel ki ben 25 yaşımda olduğum için beklemeyi düşünüyorumm

Eğer bi yandan isteyip bir yandan istemiyorsan, istemiyorsun demektir..
İstediğin anlara takılma, tüm kalbinle istemiyorsun çünkü..
Ben aylarca istedim, oradan biliyorum..

sana katılıyorum gezmek görmek istediğim katılmak istediğim turlar var başbaşa o kadar güzel ki ben 25 yaşımda olduğum için beklemeyi düşünüyorumm

Valla yaşının kıymetini bil. Bazen ben de keşke eşimle daha erkek tanışsaydık derim. O zaman birlikte yapmayı istediğimiz şeyler şimdiye baya azalmış olurdu. :)

Eğer bi yandan isteyip bir yandan istemiyorsan, istemiyorsun demektir..
İstediğin anlara takılma, tüm kalbinle istemiyorsun çünkü..
Ben aylarca istedim, oradan biliyorum..

evet istemiyorum oluyor öyle düşünüldüğü zaman...ben birazda yaşlarımızdan dolayı istiyorum

kızlar biliyosunuz yeni evli sayılırım 9 ay oldu.artık bebek sahibi olmak istiyoruz ama kafamda türlü belirsizlikler var...birgün evet tam hazırım derken birgün hayır sorumluluk alamayacak gibiyim ama zamanda geçiyor bi yandan anne olanlar nasıl karar verdiniz
Zaten hiçbir zaman hazır olamıyorsun bebeğini kucağına alana kadar Allahım hakkında hayırlısını versin

Doktora git bir gorun, sor bakalim simdi cocuk yapmamak ilerde sikinti yaratabilir mi diye.
Ben de 27 yasindayim ve 8 aylik evliyim. Hic bebek dusunmezken, 2 gun once doktorum soolsun artik dusunmemiz gerektigini, sonrasi icin kolay almayabilecegini soyledi. Hic hazir degilim ama saglik iste... O yuzden yardim almanda fayda var.

Son düzenleme:
kızlar biliyosunuz yeni evli sayılırım 9 ay oldu.artık bebek sahibi olmak istiyoruz ama kafamda türlü belirsizlikler var...birgün evet tam hazırım derken birgün hayır sorumluluk alamayacak gibiyim ama zamanda geçiyor bi yandan anne olanlar nasıl karar verdiniz

canım 3.5 aylık bir bebeğim var.iki sene sonra bebeğim oldu.ama özel hayat bitti şu anda.ailemiz yanımızda yok.bebeğın herseyiylee ben ilgileniyorum ve bütün gün evdeyim.bebeğim olduğu için her sabah her gece şükrediyorum ama eşimde 3 aydır her gün kavgalıyız:)sorun bebek öyle tutma böyle davranma falan filan.yani evlilik iyice oturmadan bi düşün derim.çünkü bebek evliliklerde büyük bi dönemeç.hayatın tamamen değişiyoreskiden eşime sarılır uyurdum.şimdi beşiğe dönüp yatıyorum uyanırsa duymazsam üstünü kapatırda boğulursa diye.

Konunu okuyunca kendimi gördüm nedense birden :1: Benim evliliğim de daha çok yeni gibi bişey ve yaşımda 24. Dediğiniz gibi çoğu zaman bende erkekn olduğunu düşünüyorum ama etrafımdaki tüm annelerden aldığım cevap herşey zamanında ve gençken güzel. Açıkçası erken anne olmak cazip geliyor ama genede tamam hazırım diyemiyorum. Tabi bu gelgitlerimde eşiminde payı oldukça fazla sürekli ben çocuk istiyorum diyen bir eşle daha ne kadar erteleyebilirim bilmiyorum :4: :16:

Bak Cnm Ben 4 sene evliyim ve kazayla ilk ayda hamile oldum kizimi cok seviyorum
AMA
Aciyorum Ben daha kendim bebeyimm ona 100de 100 Hak etiginiini veremiyorum AMA veremedigimden degil vermek istemedigimden aksamlari surekli uyaniyo Cnm skliyo AMA yapicak bise yok cok agliyorr bide gunduz bence sakin hamile kalma 100de 100 hazir deyilsen cocaga yazik olur

ilk evlendigim zamanlar önce isemi baslasam bebekmi yapsam die cok düsundüm karar verdim ise basliyacaktim kurslar yapmaya basladim bebege hazirlikli degildim evliligin tadini cikariym havalarindayim gel zaman git zaman 2 yl bitti ve simdide deli gibi cocuk istiyorum olmuyor :( bebek dediginiz sey hemen olmuyor ve ben 24 yasindayim kendimde cikan problemleri bitirdim hersey yolunda simdide esim kontrole gitmesi icin ugrasiyorumbelkide problem ondaydi
ve sonuc iste yok bebekte …
istersen sen ve esin butün tahlillerinizi yaptirin yumurtalik kontrolü spermdi hersey yolundysa bi yarim sene daha uzatabilirsin ama fazlasini tavsiye etmem

kaç çocuk düşünüyorsunuz?
mesela benim aklımdaki sayı hiç değişmedi, hep ikiydi
28 yasında evlendim. 2 yıl 2 ay sonra denemelere başladım, hemen hamile kaldım
31de doğdu. şimdiki de ilk denemede oldu ama bunlar hep riskti tabi, olmayabilirdi de
ben 2 yıl hayatımın tadını çıkardığım için çok memnunum, keşke daha önce evlenseymişiz o ayrı
yine evlensem yine 2 yıl beklerim
tek çocuk düşünüyorsanız 3-4 yıl bekleyebilirsiniz

Kadini kadin yapan en guzel tecrube bana gore anne olmaktir.ancak dokuz aylik bir evlilikte gec kalinmislik yok. Surasi da kesin ki evlilik cocuk oncesi ve sonrasi diye ikiye ayriliyor.hayatin en guzel seyi fakat tereddutlerin varsa bekle biraz daha.her seyden once hayirlisinin olmasini dilemek lazim

Zamanı geldiğinde aklında hiç soru işareti kalmiycak emekli zamanı diil.
Ama şunu soyluyum bebeğinizin olduğu zaman keşke bu guzel şey daha önce hayatıma girseymis diyceksiniz.
Zormu evet cik zor ama annelik muhteşem bi duygu.
Bu arada hamile kalmak herkes için kolay diildir bazıları hemen kalabilirken bazıları için bu sabırsız bi bekleyişe dönüşebilir yani niyetiniz varsa yaşınızı bilmiyorum ama ertelemeyin :)

Back
X